tedy Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 мани ги тия асуси "notor1ous" ти го каза точно..вземи си EPoX .. рам задължително Super Talent , Kingston ddr2 нещо не се представят добре при клока.... ай с здраве Ти май упорито отказваш да прочетеш какво е писал човека още в първия пост - НЯМА да клоква! Но това май е нещо което се изнизва между редовете, сред популацията, за която клока е начин на живот. Друг е въпросът, че и аз съм за SuperTalent, вече за втори път след ъпгрейд си взимам такава. За харда - смешно е да говорим за недостатъците на големите хардове - че отнемало повече време за дефраг, че били големи и трудно се поддържали . Предполагам това беше казано на шега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted April 22, 2007 Author Share Posted April 22, 2007 мдам клокърската мания е голяма, все по трудно става да намериш нещо което не се клоква ужасно и е стабилно и качествено ... голяма мания Незнам дали Асус все още са добри както едно време, преди години като си взимах нова машина пак стоя дебата колко са добри ... този път май ще рискувам Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 след време може да вдигне някой мхц, а и без клок пак е по-добре суперТ цл4 не се изразих правилно в горния пост..недейте ме убива Link to comment Share on other sites More sharing options...
aHuMaToP Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 Според мен за дъно трябва да земе Epox AF 570 Ultra качествено студено дъно с опции за клок дори и дане клоква как ще е по добре от някаф насран асус А за процесор аз лично бих си взел след 2-3 седмици 4400x2 ще им падне цената с около 50 % и ще станет по няма и 100 $ Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 Не че да те разочаровам но в белите страни след няколко седмици ще им паднат цените а в бг първо трябва продадат наличните бройки за да внесат от по евтините Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 вземи си EPoX EPOX MF4 Ultra3, nForce4 EPOX MF4-J3, nForce4 EPOX AF 550 Pro, Nforce 550 мдам клокърската мания е голяма, все по трудно става да намериш нещо което не се клоква ужасно и е стабилно и качествено ... голяма мания Аз нещо не успях да разбера мисълта ти. Дъната от т.нар. клокерски не са противоложни на думите "стабилно и качествено". Напротив най-често те са значително по-качествени "от неклокерските" дъна, когато CPU-то работи на нормалната си честота. Директно ти давам пример сравни някоя "маркова" машина (DELL, HP, COMPAQ) с машина сглобена вкъщи със свястни компоненти при аналогични конфигурации. Не говорим за клокване, защото тези "маркови машини" най.често имат толкова готин БИОС, че от него може да се смени само часа и датата Като не смяташ да клокваш и ако не можеш да си намериш epox, потърси за MSI - те правят стабилни дъна за AM2. MSIиките като цяло не са дъна за клоквания, така че напълно отговарят на изискванията ти. Става дума за дъна от серията K9. Eто един пример за такова. За харда - смешно е да говорим за недостатъците на големите хардове - че отнемало повече време за дефраг, че били големи и трудно се поддържали . Предполагам това беше казано на шега. Ами не се шегувам. Големите хардове си имат и недостатъци. Например: 1. 2x 250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 2. 500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB С 1. конфигурацията би трябвало да върви по-бързо, отколкото 2, разделен виртуално на 2 дяла. Казвам " би трябвало", защото за съжаление нямам финансова възможност да напаравя такъв тест за сравнение Не случайно в първия ми пост споменах за RAID. Няма да навлизам в подробности, но мисля че това е най-красноречивия пример за недостатъците на големите хардове. Говоря за производителност, не за финансовите параметри на големите хардове. Имаче много ясно, че е по изгодно като пари да вземеш по-голям, защото съотношението обем/пари е по-малко и си гарантираш, че дълго време няза да мислиш за ново HDD. EDIT: Точно за Epox AF 570 Ultra бях чел супер неща. И разни тестове бях гледал, на който показваше отлични резултати. Даже навих един приятер да си вземе такова, но нямаше в наличност и след като чака 2-3 седмици да му го доставят се преориентира към MSI K9A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 ... Eто един пример за такова. ... много убаво изглежда ама нема му стигнат пци слотовете МСИ са (скъпи) хубави дъна ако не клокваш, за сметка на тва видео картите им са под сяква критика общо взето го докарах дотук след няколко запитвания: MB ASUS M2N-E /NF570/AM2 ... CPU: ATHLON64 3600 X2 /AM2 /BOX/65W ... HDD: Seagate Barracuda Sata2 – 320GB/16МВ 7200.10 ... РАМ: ST cl5 2x512 DDR800 ... Video: MP 7300GT 256 DDR3/ZALMAN PCIE ... на мен тва ми изглежда прилично ади да почват да ма изяждат с парцалите ся Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 ...Ами не се шегувам. Големите хардове си имат и недостатъци. Например: 1. 2x 250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 2. 500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB С 1. конфигурацията би трябвало да върви по-бързо, отколкото 2, разделен виртуално на 2 дяла. Казвам " би трябвало", защото за съжаление нямам финансова възможност да напаравя такъв тест за сравнение Не случайно в първия ми пост споменах за RAID. Няма да навлизам в подробности, но мисля че това е най-красноречивия пример за недостатъците на големите хардове. Говоря за производителност, не за финансовите параметри на големите хардове. Имаче много ясно, че е по изгодно като пари да вземеш по-голям, защото съотношението обем/пари е по-малко и си гарантираш, че дълго време няза да мислиш за ново HDD. Никой не отрича предимствата на RAID, сравнявайки 2х250 спрямо 1х500. Това няма абсолютно нищо общо с евентуални недостатъци на големи дискове . В този дух на мисли защо не сравним 2х500 спрямо нещо друго, което го няма засега ? Т.е. това че 2х250 е по-добре от 1х500 няма нищо общо с това дали един 250 диск е по-добър от един 500 ГБ-ов. надявам се разбираш . Относно дъното, не виждам какво плюете Asus, при по-високите модели виждате че и те, и Epox имат по 1-2 модела само. Предното ми дъно беше epox, хубави дъна са. Това че някой е имал взимане даване с дефектни или кофти бройки, е друг въпрос. Стария ми epox показа дефект още в началото, и няколко месеца минаха докато разбера че от него ми идат проблемите, но това изобщо не ме кара да ги плюя, сега с Asus-a нямам проблеми, ся, ако 100% от вас клокват, и гледат само по тоя показател, е също друга тема. notor1ous каза, че клокърските дъна са и по-стабилни, да, така е, но вече почти всяко дъно има опции за клок, включая asus, и дори да не са top-of-the-clockers тип дъна, това е без значение за мен. Едва ли някой очаква asus да не работят стабилно на stock честоти. останалото са ментета и кофти бройки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted April 24, 2007 Author Share Posted April 24, 2007 Това си поръчах днес надявам се всичко да ОК. Мерси на всички за помощта. Сега остава да продавам старата ASUS M2N-E, с.АМ2, NF 570Ultra Athlon64 3800 X2 Am2 / box 65W/ 2x512 CASH, s.AM2 BOX WD 250GB SATA2/7200/16MB 512MB DDR II 800 SUPER T CL5 Chaintech 7600GS, GAE 76GS , Zalman cooling system -256M (DDRIII), APOGEE! Series, PCI-E, 256/128bit, HDTV 7, WinDVD5, Home Teater 2.1 ASUS TA-551 Fortron FSP-350PNF 12cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Ами не знам дали си струва сега да буташ за 7600. В смисъл х1650 про или ХТ за мен лично е по-добра покупка ако смяташ да ползваш картата за напред. И ще се обoснова. Картата като максимум фрамерейт/с и среден фремрейт/с е по-бавна, но е по-добра в минимум фремрейт/с. Добавяме факта, че архитектурата на тази карта е по-близка като идея до ДХ10 и се получава следното - 9600 про беше по-бавна карта от 5900 в дх8 с доста кадри в секунда, но с налагането на дх9 картата не само, че навакса ами и направи разлика пред 5900 серията именно благодарение на по-добрата си архитектура. В този ред на мисли смятам, че х1650 про/хт е по-удачна покупка от 7600 гс/гт. Това естествено ако цените на картите са сходни. + на АТи-тата е и че имат АВИВО технология, по-интуитивен и лесен за работа драйвър панел за тв оут-а на картата(лично мнение) и може би по-топлите цветове в 2D. Това е само предложение. Иначе съм наясно, че 7600 серията къса шортите на атито в разни синтетични тестове, но пък в крайна сметка когато играеш една игра не гледаш максималните кадри, а минималните. Аз лично имам 7600 ГС ддр3, но ако сега купувах вероятно щях да проверя дали 1650 с ддр3 не е близка по цена и ако е, то щях да взема нея. Не съм поглеждал скоро пазара на видеокартите като цени как се върти, та ако ценово има разлика в полза на нвидията, можеш да пренебрегнеш поста ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 много убаво изглежда ама нема му стигнат пци слотовете МСИ са (скъпи) хубави дъна ако не клокваш Напълно съм съгласен за дъната, за видео картите не мога да коментирам. Човека каза, че няма да клоква и затова препоръчах MSI И за PCI слотовете си прав Т.е. това че 2х250 е по-добре от 1х500 няма нищо общо с това дали един 250 диск е по-добър от един 500 ГБ-ов. надявам се разбираш . Да, разбирам и не го отричам (не съм го отричал и преди ). Идеята ми беше с оглед на бързодействието на конфигурацията. А за хардовете не може да се говори за генерално "по-добър", защото всичко зависи от производителя и спесификациите на модела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.