operator Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Как е и какво мислите за Европейския колеж ? спределете мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Всичко е просто отиваш плащаш и взимаш...поне 80% от изпитите е така.Преподавателите обаче са на много високо ниво...дори и да пишат оценките ей така. 3-та година въм в колежа спецялност "Публична администрация" Всеки един от преподаватели ми по "спецялните предмети" тоест от втори курс нагоре се е занимавал с това което преподава.Имали сме преподаватели бивши министри, настоящи кметове, видни юристи, хора от "Дирекция държавен протокол" и един международен съдя на УЕФА с право на участие в 2 европейски и 2 световни. Като цяло колежа е положил усилия в подбора на преподаватели и от Теб си зависи дали тва дето ще ти го кажат ще го научиш или просто ще изтикаш 3 години. Ще се повторя но ме кефи фразата че ВУЗ-а/колежа дава образование а не занаят !!! Недостатъците са му мудната администрация, високите такси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 някой може ли да ми каже къде мога да изкарам професионален курс по компютърни мрежи,фотошоп или 3д анимация с възможност за работа от сътветното място,ако съм объркал мястото сори,мерси за вниманието Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 за колежа на г-жа Михайлова ли иде реч? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 da Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Сега да кажем и лошите страни. Според мен този колеж е известен и търсен само заради името си. Нищо че няма нищо общо с това, освен че е в страна от европейския съюз (вече). Другото което е, че все пак е колеж. То вече полувисше няма в България, значи каква трябва да е дипломата накрая? А като заговорихме за диплома, до колкото знам този колеж не е лигитимен, или най-малкото дипломата от него ще ви важи само на територията на България. Даже думата "важи" не знам дали ще е точно. И уж колеж, пък се учи 4 години. Единственото "хубаво" нещо е че след завършване, можете да се прехвърлите в ПУ за завършване на степен бакалавър. Има някакви допълнителни договорки между тях явно. Демек още 1 година за висше (или май бяха 2). А какъв е смисъла да давам по 500 лв. на семестър, за да си взема накрая диплома за висше от ПУ? Яко! Това, че има еди какви си учители, не ме грее много, когато знанията ми не струват и грам. А и нещо любопитно. Преди на мястото на това даскало, е било детска градина. П.П. Бе имаше още нещо, но го забравих. Някой може да допълни ако иска. Еdit: А да. Много поздрави на г-н Жан Виденов. Отговори ли вече на някой къде отиде житото по негово време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 А какъв е смисъла да давам по 500 лв. на семестър Таксата е увеличена вече. Мисля, че е 700 лева за редовно обучение. Известен е не заради името си, а заради това, че отиваш и един подпис и такса са достатъчни, за да започнеш обучението си там. Една приятелка се записа за следващата академична година преди няколко месеца. Какъв ВУЗ приема студенти за обучение без изпити и в началото на годината? Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted April 19, 2007 Author Share Posted April 19, 2007 700лв ли да е станало..мале.. а каква е парата в "Джон Атанасов"? той изобщо частен лие Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Таксата е увеличена вече. Мисля, че е 700 лева за редовно обучение. Известен е не заради името си, а заради това, че отиваш и един подпис и такса са достатъчни, за да започнеш обучението си там. Една приятелка се записа за следващата академична година преди няколко месеца. Какъв ВУЗ приема студенти за обучение без изпити и в началото на годината? Ако познаваш г-жа Михайлова ще ти е много лесно да си отговориш на въпроса що за ВУЗ е. При нея няма невъзможни неща, стига да можеш да си платиш. Сещай се че всички богаташки лигави деца, дето не могат с оценки и бал да влязат където трябва просто плащат и стават студенти там. И после св правят на висшисти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 На мен това за богаташките деца ми е напълно ясно. Само дето вече не са само богаташки, а са всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Аз съм втора година Мениджмънт на туристически услуги (МТУ). Може да плащам 500 кинта семестъра,но съм си доволен.Ако учиш само до третата си година без да се прехвърляш в ПУ ставаш СПЕЦИАЛИСТ по дадената специалност която си учил.След като се преместиш в ПУ за 4-та година едва ли ще пише че си завършил ПУ,така че има кяр да си учиш там.Колежа е абсолютно лигитимен и дипломата му важи навсякъде.Моля не говорете глупости без да сте информирани... Колежа праща на стаж (ако сте специалност МТУ понеже е туризъм) по хотелите на Черно море или в Гърция.Верно има разочаровани от стажовете,но това са въпросните разглезени богаташчета които не са свикнали на работа и са отишли не на стаж,а на почивка.Аз миналата година бях на стаж и тази година отивам пак! На мен лично този колеж ми дава всичко...тфа е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dany_ggz Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 Повечето, изказали се по темата, са ми казали част от мнението ми затова няма да се повтаря, но няма да пропусна да направя допълнение За огромно съжаление на всички, образованието НЕ дава занаят, а само някоя и друга титла пред името! Нека да Ви припомня, че образованието дава основата, а дали отделния индивид ще се развие или ще затъпява умишлено - това си е друга тема на разговор. По въпроса за легитимността - въпросният колеж е легитимен, но не мога да кажа точно докога (датата на изтичане на акредитацията си е написана в държавен весник и който има непреодолимото желание да види коя е точно - да си рови и да си чете там!) Тези, които имат желание да учат, без значение в кой ВУЗ, няма да е лошо да проверят кога изтича акредитацията на съответния ВУЗ, защото това е много важно! По въпроса за преподавателите - похвално че са бивши министри, кметове и политици, но според ЗВО (Закона за Висшето Образование) добрият вариант е лекторите и изпитващите да са хабилитирани лица (за непросветлените с титла най-малко "доктор" и нагоре). Доколкото си спомням много малка част от бившите и настоящите политици и упраляващи изобощо имат някаква подобна титла. За огромно мое съжаление имах нещастието да присъствам на някоя и друга лекция изведена от бивши политици и управляващи държавата, чесно казано по досадни хора в живота си не бях виждала! Може би това е недостатък на всички с инженерно образование, но се дразня много от празните приказки и казването на много думи без краен и конкретен смисъл (с колегите на въпросните лекции спахме, пихме кафета играхме на букви, на въшки и на какви ли не подобни игри от скука!), а изпита беше смешен. От страна на преподавателите беше демонстрация на финансови възможности (лаптопи, джобни компютри и последен крясък на модата мобилен телефон) а от наша страна си беше демонстрация от типа на "ти ли е ни кажеш какво и как ще пишем?! Я бегай че ще преписваме от учебника на професора!" и игра на нерви цял семестър. За сега това ми коментара по темата, но подозирам че ще се сетя за още нещо, което ще напиша в последствие П.П. Дами и Господа, моля като претендирате за образование, пишете правилно и без правописни грешки! За огромно съжаление на половината българи, писаното слово все още е прозореца към душата и интелекта на индивида! Ако с последните си думи обиждам някой - извинявам се, но правописните грешки са наистина очебийни и дразнещи! Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted May 22, 2007 Author Share Posted May 22, 2007 имам един въпрос Например: записвам се в Европейския специалност Счетоводство и контрол, след като ме прехвърлят в ПУ.. накрая къв ще изляза? и кой ти дава дипломата..или както се нарича? и тва Счетоводство и контрол бива ли го? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 от колежа си излизаш бакалавър - http://ghp.kodar.net/ecem/news.php?ln=bg&a...p=vi&id=174 Основната промяна в закона е, че се премахва степента на обучение "специалист по" и всички български студенти, учещи в българските висши учебни заведения ще излизат оттам със завършена степен "бакалавър" инъче ако се преместиш в ПУ ,би трябвало от там да ти е дипломата после Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Схемата при г-жа Михайлова (била ми е деканка и преподавателка за справка на чудещите се откъде я знам) е следната - кандидатстваш в ПУ. Не влизаш. Плащаш и влизаш при нея "нещо". След 1-2 семестъра имаш реален шанс (ПЛАТЕН) да влезеш там, където не си успял в ПУ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ НАРЕДБАТА В СПЕЦИАЛНОСТИТЕ ПРИКЛЮЧВА С ПОСЛЕДНОТО КЛАСИРАНЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted May 22, 2007 Author Share Posted May 22, 2007 от колежа си излизаш бакалавър - http://ghp.kodar.net/ecem/news.php?ln=bg&a...p=vi&id=174инъче ако се преместиш в ПУ ,би трябвало от там да ти е дипломата после е значи карам 3 години и излизам със степен бакалавар..? тогава защо да карам в ПУ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 по принцип разликата между "специалист по" и "бакалавър" казаха `че е в това `че за бакалавър се искат още кредити (мисля че бяха 60-70) и е за всичките години.Сега би трябвало да разпределят тези 60-70 кредита(или там както им казваха) през 3-те години обучение и всичко ще е еднакво ако не броим таксата за семестъра Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted May 22, 2007 Author Share Posted May 22, 2007 добре де, някой да обясни като излизаш от колежа със степен бакалавар защо ще ходиш в ПУ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Ходиш ако искаш Поне в моята специалност е така.Аз уча Мениджмънт на туристически услуги и хавата е следната: учиш математика - 4 години не учиш математика - 3 години И двете ги завършваш бакалавър...изборът е твой operator понеже ме попита какъв е изпита...аз лично държах елементарен изпит по английски и по немски понеже моята специалност изисква 2 езика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Ако звършиш колежа като бакалавър никой не те задължава да ходиш в ПУ. Ако искаш да станеш Магистър вече е друга работа. Ние завършихме като Магистри икономисти в ПУ, тогава "колежа" беше потънала в бурени разпадаща се детска градина. Г-жа Михайлова в момента е много сериозен фактор в образователната система на пловдивско ниво. Да не говоря, че вече стигна и висини да работи с чужди университети (извън страната). Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted May 22, 2007 Author Share Posted May 22, 2007 Ходиш ако искаш Поне в моята специалност е така.Аз уча Мениджмънт на туристически услуги и хавата е следната:учиш математика - 4 години не учиш математика - 3 години И двете ги завършваш бакалавър...изборът е твой operator понеже ме попита какъв е изпита...аз лично държах елементарен изпит по английски и по немски понеже моята специалност изисква 2 езика. учиш математика - 4 години не учиш математика - 3 години да разясниш.. • Желаещите да продължат образованието си, могат да получат образователно-квалификационна степен "бакалавър" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", с който Колежът има договор. http://www.ghp.kodar.net/ecem/content.php?id=1&ln=bg еее.. объркахте ме.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Да разбирам ли че дори и легитимен бакалавър не излиза оттам??? хахахах няма да се изненадам Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Просто не виждам начин как от 3 години обучение се излиза с висше образование (бакалавър). Освен ако не е ускорена програма или образованието да е само на хартия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 Ми много просто дирекно от втори курс започва да изучаваш предметите по специaлността си,а не учиш простотий!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 Ми много просто дирекно от втори курс започва да изучаваш предметите по специaлността си,а не учиш простотий!! A не си ли се замислял, че тия простотии се учат с някаква цел (в повечето случаи)? В университетите в белите страни, ускорените програми са с по-натоварен график, а не прескачат предмети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.