PiToMeN Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Умрял харддиск Western Digital 80GB, модел WD800BB Интересува ме къде в Пловдив спасяват информация. Процедурата ми е ясна, но не мога да рискувам, дори да намеря здрава електроника, защото не съм убеден във възможностите си. Смятам, че е електрониката, защото дискът задвижва, но вътре непрекъснато прищраква, като че ли главата не може да се координира как да заработи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Според мен проблема е в механиката ,а не в електрониката! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiToMeN Posted April 18, 2007 Author Share Posted April 18, 2007 Ами...да предположим, че знам точно как го умъртвих и мисля, че механиката не е толкова податлива на няколко волта отгоре, докато платката е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Ами...да предположим, че знам точно как го умъртвих и мисля, че механиката не е толкова податлива на няколко волта отгоре, докато платката е... Експерименти значи... ...и аз съм си горил бая неща през годините точно по този начин... Според мен вариантът е да намериш от друг такъв (развален) електрониката, а после с подходящите програми само може да си възстановиш това, което подлежи на възстановяване. Другият вариант е наистина да се намери място (сервиз), където ще извършат процедурата от началото до края, но вероятно заплащането за услугата няма да е много малко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Ами...да предположим, че знам точно как го умъртвих и мисля, че механиката не е толкова податлива на няколко волта отгоре, докато платката е... abe то в БГ ще е трудно да намериш кой да ти направи това ти искаш в плд... пробвай в Hardwarebg.com знам че са оправяли мноого електроники Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiToMeN Posted April 18, 2007 Author Share Posted April 18, 2007 Аз ако ще стигам до hwbg, направо ще отида до София, знам къде се извършва услугата и процедурата завършва със 100% въстановяване на информацията, но ще трябва да си намеря и хотел, тъй като да уцеля да имат точно този или съвместим модел диск е малко вероятно. Благодаря ви за съветите. Надявах се все пак и тук да има фирми, които се занимават с такива неща, но явно ще се ходи по мъките. Както знаете, информацията е най-ценното нещо в днешно време. За съжаление непрекъснатото отлагане във времето на задължителния бакъп на ценната информация накрая изигра лоша шега. И не, не съм експериментирал конкретно за диска нищо. Просто бързах много и реших да сложа флопито докато компютърът работи, при което, слагайки захранващия кабел на флопито съм ударил на късо или 5-те или 12-те волта, което доведе до внезапната смърт. Иначе съм много доволен от марката, но не тя е виновна в случая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.