Jump to content
BulForum.com

HP или Epson мастилено струен А3 принтер?

Recommended Posts

По принцип при мастиленоструйните принтери Епсон и Канон са лидери в последните години.Въпреки че не съм работил с А3 принтер, технологията е една и съща.

HP консумативите са по евтини и се спряват добре на прилична цена са а и епсон и канон определено не са лидерите в сегмента проблема при повечето модели на епсон и канон е в това че цветовете са на едно тонерче докато при HP може да сменяш всеки цвят отделно

Точно на Канон моделите от най-ниския клас нагоре са с отделни мастилници, с което излезнаха едни гърди напред пред конкуренцията. Да не говорим че качеството на печат е по-добре от това на НР. Наскоро НР "откриха" и новото си оръжие - мастилница с 5ml мастило !!!! З около 50листа на 50% запълване ;-) В скромния ми опит който имам с използването на струйни принтери - никога повече няма да си купя НР. Преди години имахме DeskJet 1120, който струваше маса пари и се водеше ПРО модел. След 1 година ползване го продадох за 50лв, защото според сервиза му се 'преуморило' моторчето за движение на медията и гадината спираше когато и както си поиска по време на печат. Тогава го сменихме с Canon BJC-6300, който и до момента си работи без грешка. Epson 3000 също е машина на която може да се разчита, макар че мои познати имат дертове с точно такъв.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...