Jump to content
BulForum.com

CD-RW Lite-on 24/10/40 problem

Recommended Posts

Zna4i imam sledniq problem:pri zapis sas nero 5.5.9 CD-RW 24x10x40 Lite-on ne poddurja skorost 4x a ot 8x nagore.Dali moje da se napravi ne6to za da pi6a na 4x.Tova mi trqbva za VCD ta za6toto nqkoi DVD playeri sa mnogo bugavi i iskat po niski skorosti pri zapis naVCD.

Da , i az potvurjdavam , imam sushtata pisa4ka i naistina e ot 8x nagore ,do 24x. Samo neznam dali na prezapisvasht e samo do 4x ,shtoto mene prezapisvashtiq mi poddurja samo ot 1-4x , neznam dali ako probvam s drugo cd nqma da e po burzo

Da , i az potvurjdavam , imam sushtata pisa4ka i naistina e ot 8x nagore ,do 24x. Samo neznam dali na prezapisvasht e samo do 4x ,shtoto mene prezapisvashtiq mi poddurja samo ot 1-4x , neznam dali ako probvam s drugo cd nqma da e po burzo

Po barzo shte e ako CD RW e nad 4x

На презаписващ разбира се ще покаже до максимума (10).

Аз имам един CDRW 4х-12х, като пиша на 10х се получават грешки, на 8 пише идеално.

Но явно Нерото пита писачката какво поддържа като скорости и показва тях щото аз не намерих отнякъде да се покажат и по-ниски скорости (2х или 4 например).

Новите писачки не поддържат ниските скорости и тва си е проблем като се пишат музикални дискове. За това хората търсят стари TEAC да кажем (на втора ръка), с които да си пишат Audio CD.

Под LINUX някой писачки се лъжат да пуснат и по-ниски скорости. Така че преди да се купува писачка трябва да се внимава и за този проблем :wacko:

А бе както и да се погледне Lite-On-ите са яки. Поне като се развали няма да ме е яд, че съм дал пари :) . Но при тея цени на всички записвачки всеки може да си вземе даже Plextor и не Lite-On определено е кофти решение ако се търси дълготрайно качество - така си мисля като гледам цените, не съм ползвал Lite-On писачка. Имах преди години CD-ROM LiteOn и беше голям боклук.

Na PLEXTORite im padnaha dosta cenite ama ka4estvoto si ostava. Moita daje e izpuskana i pak si ba4ka super. V magazina kato q zimah i prodava4a mi q slaga v edna torbi4ka ,ama tva prase tejko i tq se skysa i pras kat se izjaska v plota. I onq mi vika ako ne ba4ka mi q vyrni.Oba4e raboti ta pu6ek se diga :woot

Lite-On не са лоши писачки, даже бих казал че в момента са едни от най-читавите. Иначе имаше едни Тошиби но текущите дето са на пазара вече са поразвалени малко :( Smart-burn не е добре са се ползва особенно за аудио CD. Просто се вижда с човешко око как на CD-тата се оставят 'чертички' между зоните когато писачката сменя скоростта. Това е най-голямата тъпотия която може инженерите да измислят по отношение на писането на CD ама кво ли не правят вече за да спестят няколко минутки :)

• 1 year later...

Eh eh eh

vseki gleda eftinoto,no ne se se6ta da pogledne sledva6tia vapros?:)

a toi e : "Mi kato se razvali kolko li 6te dam"

:)))))))))))))))))

za tova vob6te ne se 4udete tia pisa6ki po mejdu 40-50 lv

via kakvo iskate za tezi pari!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

ako si nameri6 TEAC 40x 8mb cache (koeto e nevazmojno) BRAVO ;)

a pak vzemi so pomisli za Nero primerno ot 6.6 nagore tva det go polzva6 ve4e e izpqta pesen:) otpisan e ot spisaka s versiii:)))

pak i ve4e sprete da gledate eftini diskove za nikaf ne stavat poglednete tuk

www.maxdisc.de az gi vnasqm v Balgaria!!!tva sa nai dobrite v Germania!

ako nqkoi se interesuva ot ceni da mi pi6e na PM 6te polu4i cenorazpis

Aide priatno vi gorene na diskove s Lite-On ;)

....

Aide priatno vi gorene na diskove s Lite-On  ;)

Преди да пишеш, помисли малко по-задълбочено, попровери тук там, поразгледай.

И както писах и в друга тема, имам писачка LiteOn от година и половина някъде, записал съм около 1000 (хиляда) диска, и си работи все още като пушка!

Така че предполагам никога не си имал такава писачка за да можеш да дадеш мнение. Освен това в България можеш да си купиш и Плекстор, и той да се развали на втория ден - я менте, я е изпускан жестоко, я е транспортиран по български пътища, избирай. Няма гаранция и какви дискове купува човек, та били те внесени от незнам си къде. Тотално съм изгубил доверие вече в търговците. Надявам се, че твоите дискове не са ментета, ако не са, с удоволствие ще си взимам от тебе.

Ще дам мнение като човек имал възможност да пробва доста записвачки. В момента Lite-On са едни от най-реномираните такива, да не говорим, че Teac и други фирми прехвърлят голямата част от производството си в техните заводи. Някои модели на CD-RW и DVD записвачки редовно държат първите места по тестовете като най-надеждни, бързи и т.н. Проблемът е, че излезнаха с малко лошо име в началото, защото напасваха производството, но сега нещата са коренно различни и мога спокойно да кажа, че се доближават плътно до стабилността на Plextor (някои техни модели имат малко повече екстри, но и цената им е двойна). Пекъл съм дискове преди 4-5 месеца и с Plextor, но в момента съм с Lite-On LTR-52327S - модел номер 1 за миналата година и наистина нямам абсолютно никакви забележки към него, за разлика от предишната ми 52Х Teac, която има да я гони по показател надеждност на записа и съвместимост с различни марки дискове.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...