Jump to content
BulForum.com

Как да запиша върху CD файл с разширение *.img?

dipro

Recommended Posts

Опитах с NERO-то "BURN IMAGE" обаче там ми дава избор само от *.nrg, *.iso и *.cue, но няма нито *.img, нито *.ccd. Идеи? Мерси много в адванс!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!

voodooman1, това не е много добро решение ако диска е протектед или ако важни boot хави. С твоя съвет би преебал абсолютно всичко.

dipro, качи си clonecd както казва metalheart. ccd действително е clone cd image.

Също така можеш да пробваш избирайки на open в Nero > all files като посочиш img/ccd файла. Ако го познае... ще разбереш :) Ако не... CloneCD.

Пробвай с UltraISO, WinISO, тея програмки обикновено четат т.нар. proprietary формати, така, че с тях преобразувай ИМГ-то в ISO или BIN и записвай на воля :)

(UltraISO отваря .ccd, и сега видях, че WinISO отваря .IMG)

abe slushai dreamer i ne se pomaivai, drugite samo teoretizirat :)

не мисля че човек който го е правил теоретизира. УлтраИСО е точно за това, преобразува формати, дава дали архивите са бутабъл , дава възможност да направиш бутабъл и т.н.

• 2 years later...

Значи имам следния проблем,имам един диск с екс пи,който е надраскан,копирах всички фалове от него в дна директория и с интересувам дали мога да наравя бин или исо от тези файлове,за да си запиша на диск екс пи-то (ще помоля,който има намерение да ми казва да си сваля екс пи наново,да не пишат!!!)?Иначе свалих UltraISO ,ама явно съм прекалено тъп и не разрах откъде става...

Щом може да го прочете диска, не се ли сети да пробваш да го копираш/клонираш или там каквато програма използваш?

е хубу де,как става това клониране,анаправих следното

копирах файловете от диска и направих .исо,после го заисах на диск,но диска не беше буутъбъл :cry

A сигурен ли си че надраскания диск е bootable?

Иначе вместо да си играеш да правиш ISO файл, просто в програмата за запис, която използваш, можеш да дадеш на Copy disk и си готов. Щом диска ти е надраскан, ако има отметка On the fly я махни за по-сигурно (демек първо да направи копие на диска и да чете от него при запис).

Ако не ти е bootable диска, тогава трябва да се снабдиш с boot дискета и да копираш файловете от диска, за да ползваш тях и от там нататък е лесно. Ако си с Nero, на Nero Express има екстри да си направиш bootable диска.

Ми, това е накратко. :)

Само дето така като заредиш от това ЦД, няма да тръгне инсталацията на ХР, ами ще те закара в обикновен DOS. Разбира се и от тази ситуация има начин да инсталираш ХР, но пробвай по-добре да се снабдиш с буут файл, рипнат от бутабъл ХР диск, всеки който го има, може да извлече такъв файл, с UltraISO например.

е хубу де,как става това клониране,анаправих следното

копирах файловете от диска и направих .исо,после го заисах на диск,но диска не беше буутъбъл :cry

Значи , сваляш си "Alcohol 120%". След това слагаш стария диск в ЦД'то си . Стартираш алкохола . След това от менюто избираш COPY CD . Програмата ще започне да копира стария ти диск . След като преключи копирането ще поиска да да сложиш нов диск, след като го сложиш алкохола ще продължи с записа на новия ти диск .

ПС:тази процедура може да се извърши и с неро.

Само дето така като заредиш от това ЦД, няма да тръгне инсталацията на ХР, ами ще те закара в обикновен DOS. Разбира се и от тази ситуация има начин да инсталираш ХР, но пробвай по-добре да се снабдиш с буут файл, рипнат от бутабъл ХР диск, всеки който го има, може да извлече такъв файл, с UltraISO например.

нещо не чатнах,обесни ми за малоумни това с файла,че май съм такъв...

Значи , сваляш си "Alcohol 120%". След това слагаш стария диск в ЦД'то си . Стартираш алкохола . След това от менюто избираш COPY CD . Програмата ще започне да копира стария ти диск . След като преключи копирането ще поиска да да сложиш нов диск, след като го сложиш алкохола ще продължи с записа на новия ти диск .

ПС:тази процедура може да се извърши и с неро.

а ще стане ли буутабъл ,щото виж кво написа теди:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...