abortivus Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 ...ще се казва Симеон-Хасан. На краля на Мароко бил кръстен, щото дедо му Мони мноо го уважаааа риаш ли. А честито. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Ъъъм, българската династия е била затрита преди доста време като са дошли турците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted March 23, 2007 Author Share Posted March 23, 2007 Ми не е баш така. След избора на Великото Народно Събрание сме си започнали нова династия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 И кво ти пука как се казва? Ако ще и Али-Ахмед да го кръстят. Гледайте си малко във вашата паница и не се занимавайте с хорските работи толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted March 23, 2007 Author Share Posted March 23, 2007 Ако беше внука на съседа - кво ми пука, ако ще Гърди да го кръсти... Но ако измрат всичките му роднини на това дете - на теория тоест - той ще има претенции към българската корона. Не мисля, че е удачно да се казва Хасан с оглед на историята на страната, част от чиято държавна традиция е. Най-малкото е проява на лош (отвратителен) вкус. Ако не друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Е каква корона? То тая корона дори символично значение вече няма. Да е жив и здрав и да се радват там хората. Едва ли ще го интересува след 20 години примерно България. Даже може да се прави, че няма нищо общо с нас както са тръгнали нещата. Виж бих се притеснил ако съседа почне да си кръщава децата Хасан и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Какви претенции,ква българска корона ? Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Семейстовото на Симеон са обикновени светски личности,които за съжаление успяха да вземат доста от бившите "царски" владенияпо време на управлението си.Ако ще и Ахмед-Али-Доган да го кръстят т'ва дете не ме интересува.Само да си ходят в Гърция с Мунъос и да се махнат веднъж завинаги от България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted March 23, 2007 Author Share Posted March 23, 2007 Виж кво... аз знам какво е България. Но тази династия е част от историята на България и представлява символ на нейната държавност. Където и да отиде, каквото и да прави - Симеон е титулуван "цар на България", или "бивш цар на България". Синовете му са принцове. Техните деца също. Дори и чисто символично да е - те са свързани с държавността ни. И един от тях да се казва Хасан... При тази история дето я имаме... при положение, че предците му са водили България във войни с хасановци... Така че споко - не съм тръгнал да го правя цар. Не бързайте да се правите на републиканци... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Фердинанд са го домъкнали тука от австрийските кръчми. Който мисли тия педерунгели за българска династия не е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Тук се съгласявам - аналните отверстия явно така са се отворили, че и до този исторически резил ще стигнем. "Царското семейство" отдавна доказа, че е тук само и единствено с цел обогатяване. Който е учил история знае, че преди много столетия още е имало бракове-сделки, но пък да лепнеш тва име в тая рода..... Има да се въртят великите в гробовете си..... Но пък като че ли свикнаха...... "Макар и родът на Иван Асен II да прекъсва скоро съществуването си като българска династия, мнозина негови членове вливат кръвта на Асеневци във вените на монарси, йерарси и висши аристократически фамилии, някои от които, например в Италия, имат живи представители и днес. " След тях ако не ме лъже паметта последният истински кръвен наследник на династията е Михаил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted March 26, 2007 Share Posted March 26, 2007 тва хасан ми звучи кат некоя рязана карабина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
goja Posted March 26, 2007 Share Posted March 26, 2007 тва хасан ми звучи кат некоя рязана карабина... Не си заслужава да се коментира , за пореден път и надявам се за последен се уверихме , че простотията във висшето общество няма граници . Но все пак да не забравяме , яе живеем в демократично общество и всеки има право да си кръщава децата както си иска . Колкото и да е жалко и смешно на пръв поглед Християнче с името Хасан . Ами можеше да го кръстят и Осман паша даже , на Доган би му харесало сигурно той първо го е поздравил Какви претенции,ква българска корона ? Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Семейстовото на Симеон са обикновени светски личности,които за съжаление успяха да вземат доста от бившите "царски" владенияпо време на управлението си.Ако ще и Ахмед-Али-Доган да го кръстят т'ва дете не ме интересува.Само да си ходят в Гърция с Мунъос и да се махнат веднъж завинаги от България. С много неща не си запознат , а като не си запознат по добре не ги коментирай . Нека не спорим как пада монархията в България при какъв референдум и какви условия , както и коя година . Разбирам , че нямаш и идея за живота на обикновенния гражданин по това време . За това те съветвам прочети някъде. Второ много ми е интересно какво ще правят в Гърция тези хора , как ти хрумна за Гърция . Спирам до тук и те оставям ако имаш желание да се информираш , а не да коментираш некомпетентно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted March 26, 2007 Share Posted March 26, 2007 Аман от (псевдо) национализъм... И Джинджипляктор да го кръстят няма да имате повече хляб на масата,нито по-малко. Немога да разбера от къде тоя ентосиазъм да обсъждате неща,които не ви засягат пряко.Много свободно време или..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted March 26, 2007 Share Posted March 26, 2007 Не може да се каже, че е последната българска династия, защото княз не се избира като булка из кръчмите на Австрия. Ясно е, че тая фамилия само злини е направила на България, това не ме учудва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 26, 2007 Share Posted March 26, 2007 "Царското семейство" отдавна доказа, че е тук само и единствено с цел обогатяване. Тъй си е...не вярвам някой да си мисли, че по случай раждането+кръщаването, кралското семейство на Мароко ще им подари детска количка или ританки? тва хасан ми звучи кат некоя рязана карабина... Ами нищо чудно и да го резнат като поотрасне малко...вече нищо не може да ме изненада... Немога да разбера от къде тоя ентосиазъм да обсъждате неща,които не ви засягат пряко.Много свободно време или..... Ако се огледаш в тази секция, повечето теми (напр. Биг (Вип) брадъра, М-айдъла и останалите щуротии) не ни засягат лично...ама си пишем в тях...лаф мо'а'бет да става... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.