Jump to content
BulForum.com

Вина

Dreamer

Recommended Posts

Мааалиии! Аз ако знаех щях да открадна от микробиологията! Имаше всякакви - Saccharomyces cerevisiae, E. coli, Saccharomyces carlsbergensis. Можех да си отглеждам в нас.

Еееее трябвало е да вземеш Escherichia coli, страхотно вино щеше да стане с тези! Може да се използва и срещу запек. :laughing: :bgrin:

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Аз особен ценител не съм, харесвам виното но в изключително малки количества и рядко.

Но ми се е случвало да пия по-особено вино, та реших да пиша за любителите. Преди няколко години намерихме заровени в една порутена барака в бившия ни двор 6 бутилки червено вино в метална каса. Оказа се, че виното е правено от прадядо ми и в момента на изравянето му беше на около 60 години.

Естествено бяхме доволни, почудихме му се малко а след половин година си пиинахме семейно всички шишета. По моето скромно мнение беше доста добро, макар и малко силничко :D

Еееее трябвало е да вземеш Escherichia coli, страхотно вино щеше да стане с тези! Може да се използва и срещу запек. :laughing: :bgrin:

Аз я дадох като пример, че и такава имаше. Пък и тя не е дрожда (колко смешно звучи в ед. число), а бактерия. Тя не беше ли преносител на салмонела понякога? Има я и в червата.

Гледам тука, хората се съдират да пускат теми за Свети Валентин и после в тези теми се говори май повече кой къде щял да празнува Трифон Зарезан... Това е истината според мен. Не сме католици и Свети Валентин не ни е никакъв.

Та тази тема си е достатачно подходяща според мен да честитя на всички които се занимават с вино професионалния празник. А на всички консуматори на плода на нашия труд искам да пожелая повече вино и по-малко главоболие на сутринта! Във виното е истината!

А що се отнася до мен, аз ще празнувам Трифон Зарезан заедно с колегите... надявам се да се получи добро банкетче. Е, поне алкохол няма да липсва! :bgrin:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...