URDeaD Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Naistina MAVRUD-a si e mnogo iako.Niakoi otitval li e tfa "meraklii" , dali i huuvo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Niakoi otitval li e tfa "meraklii" , dali i huuvo? супер е, от тва мераклийско грозде кво вино става не е истина. пробвай го и се наслади Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Az ne mislq taka za merakliiskoto. Super gadno e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOON Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Да и мен не ме кефи не знам защо Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Az ot merakliiskoto sym pil samo pelin ama az principno ne obicham taka che ne mi haresa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyTuo_MapuHkuH Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 За мен няма значение к'во пиеш, а колко!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Da ti kaja samo che toia topic e bash za cenitelite na kachestvoto a ne na kolichestvoto ta podobni izkazvania sa savsem nenujni smiatam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Тази вечер си отворих Мелник-Резерва 2002 Страшен сорт, страшно вино Няма какво повече да кажа от това: "Широка мелнишка лоза RULEZ отвсякъде" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 naskoro pih kaberne Suhindol i za moe u4udvane beshe mnoo dobro za cenata si Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted January 28, 2004 Share Posted January 28, 2004 На Винарията в панаира вижте щанда на винпром "Стамболово". Пробвал съм тяхната продукция във самата винарна, минавайки от там и съм много доволен от Мерло-то им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted February 2, 2004 Share Posted February 2, 2004 наскоро имах удоволствието да опитам "каберне сувиньон - шато шивачево", продават го в метро. много леко (дори за каберне) приятен мирис и перфектен вкус. определено го препоръчвам на всички и определено трябва мезето да расло на кокал cheers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Хехе...колко приятна тема. И по случайност от преди точно 2 години. И...никой с никого не се е скарал и заял...баси, къф е бил готин тоя форум навремето.... По темата пичове. Аз днес си купих 10 литра Асеновградски Мавруд за ежедневна употреба. И тъй като съм традиционалист по принцип си кyпувам Ас. Мавруд 1997 - червено вино, a бяло...рядко, но най-често магарешкото мляко може би, въпреки, че аз не го пия. Проблема е, че това винце от 1997 вече съвсем изчезна...или пък аз не търся като хората. А за специални случай не е готино това наливното...нали се сещате Ако може някой да ми каже от къде да намеря Асеновградски Мавруд 97 или пък да ми препоръча нещо хубаво. Сухо, червено и ...до 15-20лв. Вие сте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 хаха темата е много яка. Аз съм си голям ценител на вината. На скоро пих едно винце и ви го препоръчвам значи то е бяло полусладко вино на Манастирска изба. Не знам темата само за български вина ли е ? иначе препоръчвам ви да си вземете "вино Порто-селекция 1993г." или зелено вино "vino Verde" и двете вина са много добри , а портото е уникално. за мен това е най-доброто вино което съм пил досега. а и щях да забравя Dreamer, имам 4 бутилчици по 0,5л бяло вино от 1992година, може да направим една уговорка, ще ги изпием с теб, а ти ми махаш уарна хаха чакам отговор на ПМ. Дочо , сори нещо не четох като хората и хич не видях поста ти, та асеновградски мавруд 97 мисля че можеш да намериш на бул.руски на ъгъла на кръстовището със "съединение" там има едно ново (малко ) магазинче за алк. и има всякви вина и други алкохоли. там забелязах и дон периньон за 230лв. но това е м/у другото. надявам се да съм ти бил от полза Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Асеновградският мавруд от '97 мисля че не се намира никъде по магазините вече/аз имам 1 скатана бутилка вкъщи/,но пък и от 2000 не е лошо.Мания ми е тоя мавруд Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 И `98 не е лоша реколта, за Асеновградски мавруд. А как само върви с пържени пилешки дробчета ...мммм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Az ne mislq taka za merakliiskoto. Super gadno e. Да и мен не ме кефи не знам защо Аз съм абсолютно съгласен с горната теза МУУН не те кефи защото е шира разредена с вода - мое мнение поне Лично аз консумирам най вече bag-in-box-а на Мускат Търговище като количество От червените - разбира се че Мавруда на асеновград е страхотен, но не остана по рафтовете от хубавите реколти - 1998-2000. Ако някъде си намерите залежало /светлия етикет с Асенова крепост/ - купувайте веднага. ПОмнете обаче че това е тежко вино и не е за уливане Може да се доверите изцяло и на Мерло от Стамболово - до 1998-а рулират - доказано и изпитано. Лично аз съхранявам една бутилка от 1985-а, която не знам какво трябва да стане, че да отворя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Миналата година се случи да отворим една бутилка вино,която просто не знам на колко години беше....беше се превърнало в нещо като коняк Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Ох, каква тема! Само като я видях и умрях от кеф. Прочетох я на един дъх и на няколко момента се смях направо с глас. Чакайте да ви разясня някои неща. Първо, не очаквайте нищо от вино което струва под 4 лв бутилката в магазините. Ако е по-евтино - не е чисто вино със сигурност А на това момче което казва, че Мечата кръв му е любимо вино, мога да кажа - отиди и си купи 1 бутилка истинско вино и ще умреш от срам за това си изказване За мераклийско, механджийско, трите мечки... и други тем подобни няма да коментирам изобщо защото като се отплесна и ще кажа нещо което по принцип не трябва да се казва на обикновения потребител. Освен това искам да ви кажа, че това което пише на етикетите за реколта и сорт в 80% от случаите не е вярно. И сега да ви препоръчам няколко наши вина, които са само за ценители. Гарантирам ви, че ще останете много доволни! Каберне Совиньон Премиум оак - Шато Шивачево Каберне Совиньон специална резерва Болкан Крест Winner Това последното е много рядко и ако го намерите сте големи късметлии, цената му във фирмения магазин е 20 лв, в магазинната мрежа не знам колко е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 А някой пробвал ли се е да си направи вино в домашни условия? Аз като изкарам магистратура "вино и пиво" ще се опитам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warp Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 На мен лично много ми се услажда Младото Каберне на Менада мисля.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 А някой пробвал ли се е да си направи вино в домашни условия? Аз като изкарам магистратура "вино и пиво" ще се опитам. В домашни условия хубаво вино не може да стане!!! Никой не разполага в къщи с техниката с която разполага една изба. Нито с лабораторията, нито със селектираните дрожди... затова забрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Че те дрождите се продават май. А за техниката си е вярно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Че те дрождите се продават май. А за техниката си е вярно. Да, те и машините се продават Един пакет от половин килограм (по малко не съм виждал), струва 120 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Препоръчвам Мерло на Ловико Сухиндол 2001г реколта и Каберне на винпром Брезово от миналогодишната реколта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Да, те и машините се продават Един пакет от половин килограм (по малко не съм виждал), струва 120 лв. Мааалиии! Аз ако знаех щях да открадна от микробиологията! Имаше всякакви - Saccharomyces cerevisiae, E. coli, Saccharomyces carlsbergensis. Можех да си отглеждам в нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.