riba Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Чудя се от известно време дали да се сдобия с такова нещо и от 2ма различни човека чувам крайно противоречиви мнения. Единия казва че сушилнята страшно много мачкала дрехите и някои направо ги хвърлял, другия казва че няма нищо такова и дори някои са като изгладени. Може би има значение модела... Има ли тук хора ползващи такива неща за да споделят опита си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 От личен опит ти казвам, че найстина мачка дрехите при това до неузнаваемост (марка индезит). Незнм, може би не използвам точната програмата за сушене, но си е рисковано. Може и да зависи от модела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Освен, че мачка, сушилнята прецаква дрехите, и те изтъняват! Като си пуснеш дрехите 5 пъти и вадиш от филтъра една шепа материал! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Освен, че мачка, сушилнята прецаква дрехите, и те изтъняват! Като си пуснеш дрехите 5 пъти и вадиш от филтъра една шепа материал! Гледах днес една в техномаркет европа ама беше само сушилня (electrolux май) и там имаше някаква програма да ги "глади" ли какво беше и специално нещо за събиране на конденза. Та туй чудо на техниката струваше 1999 лв, обаче аз няма къде да я монтирам, та явно трябва да си взема комбинирана пералня + сушилня... писна ми да си простирам дрехите вече и това е Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Сушилнята е голяма удобство. Недостатък е, че доста бързо се износват дрехите. Не съм забелязал да мачка прането, но сигурно е до модел. Бих ти препоръчал да не си взимаш комбинирани в едно пералня със сушилня, а ако мястото и възможностите ти позволяват да вземеш отделно. Аз мислех да си купувам комбинирано, като нямах никаква представа каква би могла да е разликата, но впоследствие ме разубедиха. Ще ти кажа, че всички мултифункционални уреди са недотам качествени. Доста повреди се получават именно със сушилнята. Все пак, ако си решил да си купиш 2в1 заложи на Електролукс от висок клас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 nqma smisal...vka6ti ima takava i ne se polzva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Ние ползваме две отделни машини - пералня и сушилня. Много е удобно, а сушилнята е Зануси Електроник Сензор. Според мен ако нещо изобщо мачка дрехите, това е центрофугирането - дори и кратката центрофуга. Който ти е казал, че сушилнята ги мачка, да се опита да ги пъхне с течаща вода от тях и да види колко ще са намачкани. Не мога да преценя доколко се изхабяват дрехите, защото от една година ползвам сушилнята интензивно (това значи, поне 3/4 от пералните отиват директно в сушилнята) и нямам скапани дрехи. Истина е, че около вратата, там, където е филтъра, се събира мъх от тях, но количеството му зависи от вида на дрехите - например от хавлии се събира много, а от синтетични дрехи - почти никак. При сушилнята мъхът се вижда, там е разликата. Ако има да пада, той ще си падне където и да е, само че няма да го видим. А, забравих и друго, ако се сушат на висока температура, дрехите наистина се скапват, ама това е като да изпереш вълна на 60 градуса - няма как да оцелее... Нашата има бутон "ниска температура", както и отделно копче, където може да се нагласят градусите - през 10 - 20,30 и т.н. Според мен това е важно,гледай да имаш такава опция, като купуваш. Може би сушилните от по-стари модели не са имали достатъчно ниска температура, затова дрехите са се скапвали. Аз винаги суша на ниска температура, независимо какво е (само хавлии и чаршафи съм пускала на по-висока, за по-бързо) и нищо не ми се е скапало досега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riba Posted March 21, 2007 Author Share Posted March 21, 2007 Аз мислех да си взема най-скъпия модел на самсунг (кефи ме външния вид, не за друго) но май наистина ще е по-добре да са отделни. Видях я онази от 2000лв само сушилнята на Електролукс - вероятно това ще е качественото, остава да измисля къде да я сложа че местото е доста кът Малко ме дразни сегашната пералня - някаква зануси е, но е стара обаче работи идеално и явно ще продължим да си я ползваме. Мила, благодаря за изчерпателното обяснение. Значи за най-добри резултати трябва да са по-малко центрофугирани дрехите и на по-ниска температура да се сушат. Тази на електролукс имаше някаква програма за "гладене на пара" не знам дали ще върши работа но отчитайки цената трябва да върши работата си. Чудя се дали да не си я сложа до бюрото с компютъра и да я ползвам за допълнителен плот - имам разни принтери и рутери, които ми пречат и ще съм щастлив да има къде да ги разкарам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Аз мислех да си взема най-скъпия модел на самсунг (кефи ме външния вид, не за друго) но май наистина ще е по-добре да са отделни. Видях я онази от 2000лв само сушилнята на Електролукс - вероятно това ще е качественото, остава да измисля къде да я сложа че местото е доста кът Малко ме дразни сегашната пералня - някаква зануси е, но е стара обаче работи идеално и явно ще продължим да си я ползваме. Мила, благодаря за изчерпателното обяснение. Значи за най-добри резултати трябва да са по-малко центрофугирани дрехите и на по-ниска температура да се сушат. Тази на електролукс имаше някаква програма за "гладене на пара" не знам дали ще върши работа но отчитайки цената трябва да върши работата си. Чудя се дали да не си я сложа до бюрото с компютъра и да я ползвам за допълнителен плот - имам разни принтери и рутери, които ми пречат и ще съм щастлив да има къде да ги разкарам Може и така, нашата също хич не е в кухняка (където е пералнята). А за мачкането - има едни влажни кърпички, които се слагат по 1 или 2 в сушилнята, напоени са с някакво вещество, стои като мазно такова, ама мирише хубаво и не прави петна - те били за по-лесно изглаждане. Аз не видях много разлика, ама и само един вид съм опитала. Не знам къде се продават, щото май не си струва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 Сушилнята е удобство. Дрехите не се смачкват, а дори се гладят по лесно след това. От голямо значение с какъв прах за пране перете. В БГ няма добри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Някой дали е гледал такива чудеса на техниката напоследък и дали има някакъв напредък в комбинираните уреди защото къде от мързел къде защото така и няма къде да я курдисаме сушилнята още не сме се сдобили с нея но засега май единственият вариант е да се смени пералнята с нещо по-ново и си мисля дали пък да не взема комбинирана. Последно говорих преди време с един консултант от техномаркет който ми обясняваше че трябва да е по-голям барабана на пералнята за да става за сушилня и да не извади дрехите като дъвка смачкани... Някой да има отзиви случайно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Да ти кажа откровено качествените комбинирани машини гонят и подминават 1000 лева. Навремето знаеш принципната дилема беше, че дрехите излизат на кадаиф от машината. Поради тази причина старата ни сушилня е ползвана точно 2 пъти и така си и стои складирана някъде.... Напоследък чувам че технологията е напреднала и вече по-малък бил ефекта на мачкане. Пак обаче предупреждавам това важи за скъпите маркови модели, които по принцип са вече с големи барабани. Помисли си дали си струва, а най-добре е да се говори с някой, който има такова животно вкъщи. Имай предвид че тези модели са и с по-големи размери! Ако пералнята ти е в някоя ниша или шкаф (както е моята и е изчислена до сантиметър) по-голямата машина може и да не се побере там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Помисли си дали си струва, а най-добре е да се говори с някой, който има такова животно вкъщи. Ами аз на това се надявах да се намери някой от форума, пък за парите ми е ясно... виж 3000 и нагоре няма да дам но до към 2 някъде съм склонен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Ами аз на това се надявах да се намери някой от форума, пък за парите ми е ясно... виж 3000 и нагоре няма да дам но до към 2 някъде съм склонен... За толкова пари можеш да си наемеш човек да идва да ти глади веднъж седмично. И пак си ползвай старата пералня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 И какво ще спести с това? Разбира си, че си струва. Аз ако имах парите бих си взел, както и миялня за съдове и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 За толкова пари можеш да си наемеш човек да идва да ти глади веднъж седмично. И пак си ползвай старата пералня. Ако си навита да ти дам адреса, пък за цената ще се споразумеем Само че 1 път седмично няма да е достатъчно, защото всеки ден заминават по 2 мои тениски в коша за пране. Поне 2 пъти на седмица трябва да се прави това упражнение... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Може и да не разбирам много от това, ама все си мисля, че сушенето на дрехите се прави отделно от гладенето. А доколкото знам все още такава машина - пере, суши и глади няма открита, НЯМА открита. Иначе веднага си купувам и ще чакам и прахосмукачка с кофа и парцал за пода и екстра добавено парцалче за прах Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Няма смисъл, новите ти ги изкарват почти сухи и им трябва само минимално сушене, а не да изсъхват смачкани... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Може и да не разбирам много от това, ама все си мисля, че сушенето на дрехите се прави отделно от гладенето. А доколкото знам все още такава машина - пере, суши и глади няма открита, НЯМА открита. Иначе веднага си купувам и ще чакам и прахосмукачка с кофа и парцал за пода и екстра добавено парцалче за прах Ааа има има : по 25лв на идване излиза тая "машинка" с кофата, прахосмукачката и парцала PS: аз си питам за разни неща, още не съм взел великата кафемашина, само да не стане докато се наканя и да отказвам кафето ама засега няма такава тенденция... но все разни други по-спешни неща трябваше да плащам а нали още си работи старата и като не съм на зор... но тъй или иначе не съм се отказал и взема ли я ще се обадя Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Ааа има има : по 25лв на идване излиза тая "машинка" с кофата, прахосмукачката и парцала PS: аз си питам за разни неща, още не съм взел великата кафемашина, само да не стане докато се наканя и да отказвам кафето ама засега няма такава тенденция... но все разни други по-спешни неща трябваше да плащам а нали още си работи старата и като не съм на зор... но тъй или иначе не съм се отказал и взема ли я ще се обадя Те тия "машинки" ако им дадеш и още 25 лв на идване сигурно ще перат, сушат и гладят За още 25 лв могат и други неща, ама тогава ще възникнат и други изисквания от страна на ползвателя и става една дебела.... ... отиде семейството...айде да се върнем на темата - аз лично предпочитам дрехите да се сушат на въздух. Традиция, навик и ... още нещо (Оркестър без име). Как иначе ще се разбира съседа/съседката кой номер гащи носи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Да ама го има досадния момент с проскането - нещо което искам да избегна. А след като при последната ми разходка до щатите в хотела се възползвах от пералнята и след ваденето от сушилнята там дрехите ми не само не бяха смачкани ами и значително по-меки отколкото тука като се изперат с 1 шепа калгон за омкотяване на водата и с perwoll за да стават по-меки и допълнително омекотител и пак не бяха чак толкова меки... И мани това ами е досадна работа... а моята половинка отказа да се занимава с моите тениски които всеки ден по 2, 3 до към 4 изхвърлям за пране (като се изпотя я сменям че и без това почва да мирише на пор около мен, остана и тениската хубаво да е накисната и чак аз не мога да се трая)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 PS: аз си питам за разни неща, още не съм взел великата кафемашина, само да не стане докато се наканя и да отказвам кафето ама засега няма такава тенденция... но все разни други по-спешни неща трябваше да плащам а нали още си работи старата и като не съм на зор... но тъй или иначе не съм се отказал и взема ли я ще се обадя OFF : Бахти и кафе машината... Тя тази работа с тази машина трябва в учебниците по история да влезе ! Ти докато се наканиш и ще вземат да правят от онези дето ти и поднасят кафето. И тъкмо ще си вземеш такава и ще излезе модел който освен всичко друго ще ти казва и - Да ти е сладко шефе ! Пък тебе ще те е яядд... , че не си изчакал още малко..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 OFF : Бахти и кафе машината... Тя тази работа с тази машина трябва в учебниците по история да влезе !Ти докато се наканиш и ще вземат да правят от онези дето ти и поднасят кафето. И тъкмо ще си вземеш такава и ще излезе модел който освен всичко друго ще ти казва и - Да ти е сладко шефе ! Пък тебе ще те е яядд... , че не си изчакал още малко..... те с тези точно кафе машини винаги може да се снабдиш само че единствено на месечни вноски (може и по-начесто) се плащат... Иначе верно съм за бъзик аз - 6 месеца да се чудя и да се каня, но както един мой добър приятел казва "ако толкова те боли колкото те мързи" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oneofmany Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 не знам за 2 в 1 обаче само ще ти кажа че има огромна разлика между американските и европейските сушилни. Американските са големи харчат доста ток обаче дрехите ти миришат супер и са меки. Европейските са уж от същия производител обаче не работят добре. Поне до сега не съм пробвал такава която да е добра и съм ползвал и на AEG и на Miele ( Miele са уж едни от най-добрите ). За мачкането на дрехите това са глупости обаче има дрехи/материи които не са направени за сушилня. Ако ги сложиш наистина ще ги хвърлиш след това. Но памучни изделия нямат проблем и повечето синтетични също. Просто трябва да е на по ниска температура и не за много дълго време. А за гладенето неща като ризи и пантлони просто няма как да са без гънки без ютия. Както и да е обратно на европяйските сушилни. За да работи сушилнята добре трябва да има от къде да излиза парата. То си има въздухопровод обаче са значително по-малки от американските и самата машина е направена да пести ток. И като ресултата дрехите се сушат час и половина и понякога пак не са сухи. ( например дънки ако сложиш няколко чифта ) Имай предвид че некачествени материи особенно памучни и други естествени се събират в сушилня. Така че ти си решаваш обаче да знаеш че няма да се разминеш с простирането. По-добре си инвестирай парите в добра пералня с голям обем и силна центрофуга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 oneofmany, мерси за изчерпателния отговор. Значи ще огледам за нещо което е с голям барабан (гледах 2 модела - на Daewoo и на Samsung такива) и класа на сушилнята не е А или Б ами нещо "по-мощно" и съответно консумиращо ток... Мисля че ей тези 2те ми бяха хванали окото като бях последния път в техномаркета: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09016089 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09018574 ------------ сега видях и това АЕГ: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09030338 и явно по-нов модел на самсунг: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09030244 Само че самсунга като му гледам размерите ще влезне там където искам но дали ще се отваря хубаво капака е малко под въпрос... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.