tango Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 вчера взех тази машинка от едно момче от форума трябваше ми кутията и захранването,но ми стана интересно и реших да пусна неговото дъно,оказа се доста бавно,качих Еверест и ми казва че липсва Л2 кеша,как мога да разбера дали е изключен по погрешка или е изгорял чипа,а при стартиране на компа ми изписва че Л2 кеша е 512К някой може ли да обясни какво става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 вчера взех тази машинка от едно момче от форуматрябваше ми кутията и захранването,но ми стана интересно и реших да пусна неговото дъно,оказа се доста бавно,качих Еверест и ми казва че липсва Л2 кеша,как мога да разбера дали е изключен по погрешка или е изгорял чипа,а при стартиране на компа ми изписва че Л2 кеша е 512К някой може ли да обясни какво става много си интересен нищо неказваш за вида на процесора имал съм доста процесори с Л2 512 от к5 през п1 до к6-2 с дъно на което е л2 512 п2 мобиле с л2 512 сегашния ми бартон с л2 512 и наи вероятно бъдещия ми адлон64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 19, 2007 Author Share Posted March 19, 2007 много си интересеннищо неказваш за вида на процесора имал съм доста процесори с Л2 512 от к5 през п1 до к6-2 с дъно на което е л2 512 п2 мобиле с л2 512 сегашния ми бартон с л2 512 и наи вероятно бъдещия ми адлон64 аз очаквах по модела на компютъра да се ориентирате но щом е така ще кажа и данните за процесора К6-2 500Мхц,а дъното е с Л2 кеш от 512К,за които Еверест казва че не е открит,а в Биоса пише че е в наличност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Пробва ли с друга програма? Cpu-z? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Аз бих ти препоръчал да пробваш с някоя програма за идентификация от сайта на амд. п.п: такова нещо като "интересен" проблем с компютър няма! Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 Пробвай това, и кажи дали дава резултати. Проверка на L2 кеша През RUN стартирай ‘regedit.exe” и там намери SecondLevelDataCache, който се намира в HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\ - стойността на SecondLevelDataCache трябва да отговаря на размера на L2 кеша в килобайти. Ако стойността му е 0 тогава Windows XP не е успял да открие сам този размер, поради ‘екзотичността’ на процесора ти, или по някаква друга причина. Ако не си сигурни в размера на L2 кеша се консултирай с някой,който е наясно с това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.