biolove Posted January 2, 2004 Share Posted January 2, 2004 Imam edin goliam problem. Ne moga da svarja Flash s mySQL baza danni 4rez PHP. Imam skriptowe za vsiaka 4ast ot koda, otkrih i FREE webhosting s PHP i SQL oba4e tova 4udo ne iska da tragne. Ako niakoi e probval i e uspial molia pomognete mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 2, 2004 Share Posted January 2, 2004 Би ли разяснил малко, това 'не мога да сваря фалш' не ми говори много. Дори да имаш предвид 'сваля', пак не ми стана ясно, какво значи да свалиш флаш от mysql чрез ПХП ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted January 2, 2004 Share Posted January 2, 2004 има предвид свържа Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted January 2, 2004 Share Posted January 2, 2004 да свърже, а не да свали да напраи Флаш, който да ползва SQL на PHP (до колкото разбрах ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 2, 2004 Share Posted January 2, 2004 10x Veli, за това пък не се сетих, затова аз вече пиша на кирилица тука Да свържеш базата данни с Флаш?! това пък за какво. Нито един фрее хостинг няма да ти позволи отдалечено да достъпнеш базата му данни (вече). Наистина не схващам добре какво искаш да направиш, предполагам искаш да сложиш линк към ПХП скрипт (който достъпва данните) във флаша. Ако е така, не виждам къде е проблема, във Флаш просто за УРЛ пишеш адреса на пхп скрипта.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolove Posted January 2, 2004 Author Share Posted January 2, 2004 Работата е там, че имам хостинг с база данни от рипа mySQL имам и разрешение за изпълнение на PHP скриптове, само че от Flash като се обращам кам PHP скрипта да саздаде нов потребител или каквото и да е там в базата ми данни (базата данни е конфигурирана правилно, а сащо и скрипта) не се получава, някой правил ли е такова нещо. Знам, че може иначе хората от Macromedia нямаше да ги измислят всичките тия примери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 2, 2004 Share Posted January 2, 2004 А Флаша към приложението ли върви или ти си го писал? Според мен проблема не е във флаша, а в начина по който се извиква скрипта. Има два начина - GET, и POST. Сървъра и приложението (за форума ставаше въпрсо нали) може да са конфигурирани да не приемат единия или другия начин, също сървъра може да е забранил регистрирането на глобалните променливи, приложението да разчита на тях. Затова просто виж флаша как извиква скрипта ако си го писал ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolove Posted January 2, 2004 Author Share Posted January 2, 2004 Интересно защо да ми забранява глобалните променливи след като се поддаржат PHP, CGI, Perl, ASP, каде ще им е кяра. А пак съм пробвал и на много други хостове. Но това за POST и GET не се бях сетил. Благодаря!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 2, 2004 Share Posted January 2, 2004 Ами пробвай с пост и гет, и ако не стане, ще мислим А това за променливите кяра го има. Става въпрос за регистриране на глобални променливи при извикване на скрипт с параметри. Ако се регистрират, например поле във форма с име username ще се ползва като $username, ако не се регистрират, се ползва като $_GET['username'] или $_POST['username'], в зависимост с кой метод се вика скрипта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feyo Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 imash dva nachina... edinia e da polzvash XML a drugia da ne polzvash XML Ama nai prosto stava da izvikash v edna promenliva URL misla che beshe getURL ili neshto takvoz v URLto si vikash PHP scripta koito ti generira text (ne HTML a prost Text) koito chrez ActionScript da go manipolirash chrez promenlivata i da go shmarcipliokash kakto si iskash i kudeto si iskash... Malko sum opisatelen no ne i konkreten... fakt e che ne sum se zanimaval s flash ot poveche ot godina i moralno sum go zabravil... no tozi problem sum go reshaval na vremeto i po dvata nachina i moga da kaja che stava bezproblemno... Oligufreniata idva che mraza flash i bugavia mu actionscript... ama tva she stane... nemash nikvi griji ) prosto procheti tam za registracia na promenlivi i durpane na info ot Web... mojebi se kazvashe LoadPage.... ama kakto i da e stava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.