JDFU Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Държим да се прави разлика между пиратите и обикновените интерент потребители, които споделят информация от торент тракерите единствено за лични нужди и след това я изтриват. Това не представлява нарушение на авторски права, тъй като те не се разпространяват на пазара и от тях не се придобиват финансови изгоди. Свободната размяна на информация между един или много потребители в интернет не представлява никакво нарушение , а още повече е личното право на всеки да има достъп до всякакъв вид информация с образователна или друга цел. Не сте вие, които ще определяте кое е нарушение, а лиценза под който е пуснат даден софтуер! ПП За музиката и филмите е малко по-различно и там няма да коментирам тъй като не съм компетентен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Такаам.. едно една моя гледна точка която формулирам от известно време: Омръзна ми да слушам мрънканията на хора които си мислят че като платят 20 кинта на интернет доставчика им, той е длъжен да им осигури половината каталог на холивуд. За вредата от free сървърите може да се каже най-вече че разви един особен вид мързел в българския интернет потребител. Едно време като бяхме на dial-up се налагаше да се рови из най-забутаните кътчета на интернет протоколите в търсене на списъци със пиратски ftp-та (на които дори не знаеш какво има), fileservers и други по-особени методи с които и аз не съм запознат особено много. Моята основна идея е: "Да живее пиратството, не защото задължително трябва да има кой да ни снася releases на най-новите филми и да спрем да ходим на кино защото можело да си гледаме без пари вкъщи, а защото технологичното ограничаване на най-естественото човешко желание да разменя информация бива подтискано и .. един вид се налага цензура на начина по който мислим и действаме" Така че - join us at the pirate bay ама си размърдайте малко мозъците (или поне поровете първо малко в google за начините по които можете да достигнете до източниците) вместо да търсите вината в интернет доставчиците. Колкото до митинг-протеста: одобрявам... явор не знам си кой превишава правата си в опитите си да защити определени икономически интереси Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrAgMaKeR Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Конкретно действие, което предлагам на администраторите на този форум е, когато се разбере точната дата и място да се пусне един масов email до всички потребители и да се сложи едно банерче или съобщение на хоумпеджа за да се съберат повече хора, следователно тези, от които зависи нещо да се стреснат повече и да преусмислят действията си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 следователно тези, от които зависи нещо да се стреснат повече и да преусмислят действията си. Ъмм.. в този форум от кой зависи нещо? Гарантирам че администраторите на форума и торента wrzru следят доста внимателно развоят на нещата и ще направят това което е необходимо за да работи всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Долу правителството! payforfree президент! csdemo премиер! Veno кмет на Пловдив и връща стария warez.ru онлайн! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Хах, я вижте сайта на МОН Е не, няма таква простотия. Сега остава да хакнат и системата на МВР... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 http://web.mon.bg/admin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Хах, я вижте сайта на МОН Ха..ха...трябваше обаче да е с линкове на снимки на въпросната Силви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 очевидно е тестов сайта. вижте датите на последните новини и после сравнете със www.mon.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Тестов или не, купона тече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Най-лесно се следят новини с автоматичен рефреш през 10 секунди. @карамане, добави новината бе...даже имаш и опция да сложиш картинка за всеки филм. П.П. Даже преди малко бяха сложили това: П.П.П. А онова с двете "китайки" скивахте ли го...чак ме е срам да поместя скрийншот... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 По принцип дейността на warezite i torentite не е пиратска по смисъла на закона защото определението за пиратство е възпроизвеждане и разпространяване на записи обект на авторско право с комерсиална цел тоест продажба или отдаване под наем.Това не означава обаче че тяхната дейност след като не е пиратска е законна. Единствено автора на едно произведение има право да решава кога как и колко копия ще запише и разпространи. Автора е този който има право да получи възнаграждение за всяко следващо ползване . Ако аз примерно съм си закупил програма или музика от автора имам право да направя само едно копие и то само за лично мое ползване ,но не и право да го споделям с други. Въпросът е в това законът така да се напише че нито авторите да страдат .нито на потребителите да им се ограничава свободата.Това разбира се не е толкова лесна задача и изисква време и най-вече желание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumends Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Дбре, ние сме били "пирати"!!!! А това че цял живот тези който ни наричат "пирати" ни ограбват по един или друг начин как да го наречем тогава!?!?!?! Еми само по един начин ДАНЪЦИ !?!?!?! Или може би законен рекет е по вярно Данък върху това,данък върху онова и в крайна сметка не можеж едно кафе да пиеш като хората,но не ти си .Нали ужким сме в "демократична" страна или това се свежда само за някои сайтове(проповядващи някакъв краен ислямизъм) който не били това а онова????А когато си дръпнеш някой филм ставаш ????За какво говорим тогава в тази "демократична" страна????Дали хората са или неините "управляващи ни към по-светло бъдеще" са такива( )Всички знаем отговора и едва ли нещата ще се оправят като дръпнат шалтера на нас който сме капка в океана?????Дори е смешно да го кажа,но явно някой някъде набира дивиденти като ни наричат и закриват сайтове и за какво ,че сме гледали някой филм 2 дни преди премиерата му и .....Който иска си отва на кино дори и да е гледал филма, че го има в нета преди премиерата му!!!Както казват "За всеки влак си има пътници" и едва ли на "нашият" ще са толова много, че да разклатят световният пазар !!!!Но ако все пак държат на тяхното то поне нека вдигнат и стандарта на живот,а не само цените и данъците да видим тогава дали ния тъй наречените ,ще търсим алтернативи как и откъде да намираме това което ни е нужно или просто ще си платим и "кой откъде е" !!!!!!!И НАКРАЯ ЕДИН ВЪПРОС ДА ЗАДАМ НА ТЕЗИ КОЙТО НИ НАРИЧАТ "ЗАЩО СЕ СТИГНА ДО ТУК??????????? " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Ако аз примерно съм си закупил ..... музика от автора имам право да направя само едно копие и то само за лично мое ползване ,но не и право да го споделям с други. Прав си...лошото е, че големите корпорации в стремежа си да лапнат максималните печалби понякога умишлено, понякога неумишлено не ти дават възможност дори да си направиш копие за лично ползване. Пускат се в продажба "защитени" от копиране дискове....слагам ги в кавички, защото така ги 'защитават', че често различните плейващи устройства срещат трудности да ги възпроизвеждат изобщо. Срещал съм дори идеи за продажба на носители, които можеш да прослушаш само определен брой пъти - пълен идиотизъм! Скоро четох за невъобразимата наглост и лакомия на Universal Music, Sony BMG, EMI и Warner Music, които са предявили иск за 1.65 трилиона долара (едно цяло и 65 трилиона...няма грешка) към allofmp3.com за нарушаване на авторски права и загуби - тази сума е повече от 20 пъти състоянието на чичко Бил Гейтс. П.П. Между другото на сайта на МОН вече седи следното: скрийншот. Ако това е достоверно и някой отново не се е изгаврил, просто не е истина - точно на сайта на Министерството на Образованието и Науката - в 5 кратки изречения -> 5 правописни грешки, вкл. и изпусната запетая....пълни неграмотници! Всъщност....все тая кой го е писал - админите или лапетата....общо взето един учител ги е учил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Лично съм инсталирал Win 2003 server (нелегален) на служебна машина на следовател вътре в районното ! Беше с 98 машинката преди това и се ядосваше човека ,че ще трябва да му трия от музиката която почти беше препълнила харда му.Ако вземат да направят една вътрешна проверка в която и да е от институциите ще ахнат 100% ! До тук някои хора се изказаха много остро против "пиратите".Сигурно заплатата ви е 5-6к ? В тоя форум ,ако има поне пет човека които всичко качено на харда са си го платили ...евала ! От "пиратството" отърване няма, няма и да има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Лично съм инсталирал Win 2003 server (нелегален) на служебна машина на следовател вътре в районното ! Беше с 98 машинката преди това и се ядосваше човека ,че ще трябва да му трия от музиката която почти беше препълнила харда му.Ако вземат да направят една вътрешна проверка в която и да е от институциите ще ахнат 100% ! До тук някои хора се изказаха много остро против "пиратите".Сигурно заплатата ви е 5-6к ? В тоя форум ,ако има поне пет човека които всичко качено на харда са си го платили ...евала ! От "пиратството" отърване няма, няма и да има. Разбира се не трябва да се забравя и друго . Освен икономически проблем ,нарушаването на авторските права е и психологически проблем,залегнал в нашето общество благодарение на 50 годишната комунистическа история на Б-я."СоциалиЗЪМТ" не е гледал с добро око на авторските права .Страните от социалистическият блок са защитавали най- малко авторските права едва 15 години и то не след смърта на автора а от момента на създаването на произведението.Б-я е щяла да влезне в списък 301 на САЩ в който фигурират страни които грубо и в широки граници не защитават авторските права , като наказането е намаляване на инвестициите в такива райони.Но въпреки че Б-я приема законите на ЗАПАДА за защита на авторските права след разпадането на комунизма , те остават мъртва буква в продължение на 17,времето на така нареченият преход.И едва сега 01.01.2007 когато България е членка на ЕС отново се отваря старата рана на Б-я и на нейното комунистическо общество,но ако искаме да вървим напред трябва да скъсаме връзката със старите си комунистически корени и да ни е срам от това което вършим.Мен лично ме е срам от този протест ,който ще се прави ,защото макар и облечен във законна форма " свобода на словото" той е всъщност желание да се върнем назад към миналото.Този протест говори че духът и манталитета на старата епоха е все още жив в нашите сърца и много от нас искат да го възродят като феникс . Замислете се това ли е всъщност нещото което искате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Добре де,нека да си направим една проста сметка: Американец Среден доход(за месец): 2000$ Българин Среден доход(за месец): 500лв. (приблизително 340$) Световен сайт за филми и музика Средни цени за 1 филм: 20$ Средни цени за 1 албум: 10$ Съотношение м-у дохода и филмът: Американец - 100x1 Българин - 17x1 Съотношение м-у дохода и албумът: Американец - 200x1 Българин - 34x1 От тук нататък вие си правете сметката . . . ПС А после що сме правили протести Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Разбира се не трябва да се забравя и друго . Освен икономически проблем ,нарушаването на авторските права е и психологически проблем,залегнал в нашето общество благодарение на 50 годишната комунистическа история на Б-я."СоциалиЗЪМТ" не е гледал с добро око на авторските права .Страните от социалистическият блок са защитавали най- малко авторските права едва 15 години и то не след смърта на автора а от момента на създаването на произведението.Б-я е щяла да влезне в списък 301 на САЩ в който фигурират страни които грубо и в широки граници не защитават авторските права , като наказането е намаляване на инвестициите в такива райони.Но въпреки че Б-я приема законите на ЗАПАДА за защита на авторските права след разпадането на комунизма , те остават мъртва буква в продължение на 17,времето на така нареченият преход.И едва сега 01.01.2007 когато България е членка на ЕС отново се отваря старата рана на Б-я и на нейното комунистическо общество,но ако искаме да вървим напред трябва да скъсаме връзката със старите си комунистически корени и да ни е срам от това което вършим.Мен лично ме е срам от този протест ,който ще се прави ,защото макар и облечен във законна форма " свобода на словото" той е всъщност желание да се върнем назад към миналото.Този протест говори че духът и манталитета на старата епоха е все още жив в нашите сърца и много от нас искат да го възродят като феникс . Замислете се това ли е всъщност нещото което искате. Първо в България Комунизъм никога не е имало.И второ единственото нещо с което трябва да скъсаме е лизането на задници(особено на САЩ)...Знаете ли на мен колко ми дреме, че МПАА и РИАА ще спечелят с няколко десетки милионна по-малко на година от "пиратството"? Те са истинските пирати,че експлоатират и изпълнителите и потребителите...Да си взимат скапания капитализъм и да си стоят там в САЩ. И няма значение какви са доходите в различните държави,и достатъчно пари да имах пак щях да си свалям свободно,вместо да пълня гушите на милиардери... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Антипиратите - май не разбрахте едно. Никой не протестира защото си иска филмите и музиката - освен хлапетата, дето не знаят още кое какво е. Така че стига сте ревали - га ядахте кифтетата не ривахте, а? Или на вас всичко ви е легално? Но това е друга тема... Протест ще има и той ще е срещу некомпетенстността и поръчковите действия на полицията. Понеже чрез торент технологията се разпространявали филми - да забраним торентите. Това е логика на болен човек и ако вашата е такава - жал ми е и за вас и за близките ви. По таква една логика призовавам: Понеже шлосерският чук може да се използва за отнемане на човешки живот - ДА ЗАБРАНИМ ШЛОСЕРСКИТЕ ЧУКОВЕ! СПРЕТЕ ПРОИЗВОДСТВОТО И РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО ИМ! ЗА БОГА, ХОРА - 12 ГОДИШНИ ДЕЦА КУПУВАТ СВОБОДНО ЧУКОВЕ И СИ ИГРАЯТ С ТЯХ!! Разпознавате ли логиката си, господа анти-пирати?! Да знаете, че на всички нормални хора им е смешно като ви четат... А този "младеж" според който израза "Кура ми Янко" бил цинизъм - точно така мисли 85 годишния дядка у съседите - активен борец против фашизма и комунизма, активен (до колкото може да е активен на тая възраст) член на БКП. Да ви запозная? НА един език говорите, подушвам, че сте от една порода - и двамата сънувате нощем пълен и тотален контрол на личния живот на околните, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riba Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Добре де,нека да си направим една проста сметка: Американец Среден доход(за месец): 2000$ Българин Среден доход(за месец): 500лв. (приблизително 340$) Световен сайт за филми и музика Средни цени за 1 филм: 20$ Средни цени за 1 албум: 10$ Съотношение м-у дохода и филмът: Американец - 100x1 Българин - 17x1 Съотношение м-у дохода и албумът: Американец - 200x1 Българин - 34x1 От тук нататък вие си правете сметката . . . ПС А после що сме правили протести Логиката ти не е особено правилна. По тази логика съотношението на цените важи и за колите, дори е по-кофти защото колите в щатите са по-ефтини. Излиза че трябва да се скъсаме да крадем коли след като не можем да си позволим да си купим или да искаме да ни ги продават на 1/10-та от цената... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Логиката си му е изклучително правилна той показва съотношението между заплатите а не разлика в цените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 http://www.vbox7.com/play:eb8656b2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 В Пловдив ще има ли подобен митинг? Едит: Място? Ще има ли присъствие от форума? Мисля, че ще е редно да отидем Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Ако не се лъжа ще е на 22-ри от 18:30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SS24 Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 В Пловдив ще има ли подобен митинг? Да ще има. Не е 100% сигурно дали ще бъде на 22-ри. Следете форума за повече инфо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.