Jump to content
BulForum.com

МИТИНГ-ПРОТЕСТ

charovni

Recommended Posts

ЕС = кура ми янко

Ти от къде мислиш се появяват пиратските копия на холивудските и европийски филми още преди официалната им премиера? От Китай?!? Или от САЩ и Европа?!

ЕС = Законност и Ред = Явор Колев ще го издуха много яко, защото действа незаконно!

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Не ме грее ! Да ми спрът и душата ако искат ! Дано измрът всички депутати , който си имат по десет скъпи коли от нищото ! Аз когато имам заплата за да покрия закупуването на ос от микрософт и тогава пак ще свалям пиратски файлове ... отивам да си сготвя нещо ! :tongue

Тва е да си запълваш времето като ходиш и заплашваш доставчици на интернет вместо да ходят да проверяват някой хора от къда са намерили пари за вили с-класи 7-мици и още куп скъпи играчки..

Да бе, хора, аз разбирам, че спират нещата с малоумни доводи срещу собствениците, но казвам, че никой не може да спре крайния потребител да си намери нещата, които иска. В такъв смисъл казвам, че аз самия не съм много възпален, защото, да цитирам някой по-горе, ще спрат "кура ми Янко".

Цурунир,прав си.Но остава въпроса за безподобното гъзолизане,което правим на американците.С тези свои дейстивия българската полиция и политици все едно си плюят в лицето и дават да ги тъпчат в кръглия мускул,който реже лайната.Тези издевателства над българското уеб пространство взе да става годишна традиция и няма да се учудя,ако някой заведе иск срещу държавата в Страсбург.Както обикновено става у нас,работата се разсмърдява здраво.

И да добавя често давания за пример уиндоус дори в Америка на студентите се дава на преференциална цена която е доста по ниска и на фона на средната работна заплата в Америка е абсолютно нищо.

Абе то се знае , че за потребителите от другите страни си им е евтинко с тяхните заплати !

Ама и наще пък как не ги е срам да се наричат евро депутати ве !

Пълни селяни със сумати комплекси и се чудят кой от беден , по-беден да прецакат за да им е топло на задните части ! Естествено крайният резултат се сблъсква с интересите на обикновенните потребители ... "на кой му пука за обикновенните потребители" нали ! :angry:

Искам да знам какво ще си купувам!!! Мислете ли ,че ако реша да си купя ДВД ще ми разрешат да го изгледам за да реша дали ми харесва или не и да си го купя или не???

А колкото до митинга - Дано се организира навреме и да избухнем едновременно във всички градове. Сега прочетох ,че за митинга в Пловдив молбата ще бъде внесена в понеделник. Тъй ,че подготвяйте байряците!!!

Ами както казаха по горе няма, кои да ни спре да си намерим каквото искаме има чужди тракери,само ми е интересно как така се захванаха с този проблем, явно ние потребителите ощетяваме държавната хазна и този проблем е най-големият .Аз предлагам всички да отидем пред най-близкото РПУ и да се предадем като престъпници :D :D

След митинга отиваме в най-близкото рпу , ти незнаеше ли ! :laughing:

Хора и аз съм с вас , и аз ще дойда , защото това не касае само 1-2ма а всички нас Интернет потребители...това е нещо в което трябва да се подкрепяме

явно ние потребителите ощетяваме държавната хазна

Да не мислиш, че 100% от печалбата на даден продукт отива при производителя? Естествено, че се ощетява държавата по този начин. Мислете преди да пишете нещо бе хора...

И какво?Какво ще викате на митинга?Откъдето и да го погледнете тези файлове са пиратски и не лецензирани.Но пък реално погледнато на машината,на която е пуснат торента няма нищо,компа само позволява връзката между потребителите...Така,че не могат да изземат нещо,на което няма нищо пиратско.

Декларация на сдружение на Интернет потребителите в България.

Ние интернет потребителите в България , категорично протестираме срущу наложената цензура и нарушаване на свободният достъп до информация. Смятаме , че това е отминал тоталитарен метод за налагане на информационна завеса и зад него прозира деспотичното мислене на някой самозабравили се господа управляващи. Налагането на забрана за достъп до вид информационна система, като торент сайтовете , представлява явна намеса и оказване на натиск , чрез нарушаване на исконни човешки и граждански права и противоречи на демократичните ценности. Интернет е свободно пространство , и като такова никой няма права върху него. Нейните потребители са напълно свободни в избора си на информация и никой няма право да ограничава това! Налагането на забрана за достъп до напълно легални сайтове , принудителното им сваляне и неправомерното арестуване на техни собственици , е недопустима намеса в личните права и свободи, както и манипулиране на свободният избор на информация на потребителите. Ние заставаме зад собствениците на торент тракери , и настояваме да ни бъдат върнати правата за достъп до информация. Подобен тип интернет сайтове по никакъв начин не нарушават нито един член от Конституцията на Република „България” или която и да е друга страна в света, не нарушават нито една световна конвенция или спогодба.

В същото време осъждаме действията на всички лица , които използват наличната информация за натрупване на финансови облаги. Изтеглянето на филми, музика и програми с цел записване на оптични носители и продаването им е абсолютно незаконно, като по този начин се облагодеталстват и нарушават авторските права на законните им носители. Още повече , че с действията се злепоставят страната ни пред Еврепейския съюз, САЩ и други държави, в които се намират собствениците на авторските права на откарадните от пиратите филми музика и програми.

Държим да се прави разлика между пиратите и обикновените интерент потребители, които споделят информация от торент тракерите единствено за лични нужди и след това я изтриват. Това не представлява нарушение на авторски права, тъй като те не се разпространяват на пазара и от тях не се придобиват финансови изгоди. Свободната размяна на информация между един или много потребители в интернет не представлява никакво нарушение , а още повече е личното право на всеки да има достъп до всякакъв вид информация с образователна или друга цел.

Налагането на забрана за достъп до информация е ограничаване на личностни права и свободи.Ние интернет потребителите настояваме правата ни на такива и правото на достъп и свободен избор на информация да бъде възстановено. Нека господата от ГДБОП да съсредоточат свойте действия върху истинските носители на компютърното пиратство в България, тези които записват и продават нелегално компютърни дискове по сергийте. Тези които притежават скрити поточни линии и трупат несметни приходи от пиратството.Тези които се ползват с подкрепата на високопоставени държавни служители и управляващи и безнаказано извършват своята престъпна дейност. Ако господата управляващи искат да трупат точки и да показват , как виждате ли се борят с пиратството, то това в никакъв случай не може да бъде за сметка на нашите права. Ние ще ги отстояваме и категорично пред всички Български и межбдународни институции и заявяваме , че ще търсим възстановянето им.

Налагането на цензура и филтрирането на информационния поток до подобни сайтове, което е принудително наложено на БТК и по-големите интернет доставчици е в разрив с Конституцията на Република България и нейната законова уредба.

Собствениците на торент сайтове притежават единствено база данни, която включва малки файлове с размер до няколко килобайта. Те от своя страна по силата на закона са създадени от потребители и им принадлежат и са предоставени на сайта за анонимно разпространение или такова под определен псевдоним. Никой торент сайт не помещава файлове с нарушени авторски права на сървърите си, и по никакъв начин не нарушава закона за авторското право и сродните му права.

Ние осъждаме компютърните пирати , но не подкрепяме и нарушаването на личните права и

свободи на гражданите , на чийто нарушение от страна на държавата сме свидетели в момента. Ние искаме да имаме свобеден достъп до информация, ние искаме сами да определяме и да правим личният си избор. Ние не желаем никой да ни казва как да живем и какво да правим , защото едиственото право на това имаме самите ние.

Като спрат торентите,се надявам след година БГ артистите и изпълнители/Л.Иванова,Кеца,П.Панайотов /да подкарат мерцедеси С -класа,щото нали вече ще си купуваме техните дискове .

Виждате ли бе ГДбобчовци,колко цинично и смешно звучи това,което се опитвате да направите.

Или май сте се загрижили ,осиновеното виетнамче на Брад Пит и А.Джоли да не тръгне с кърпени панталонки,горките те,зарди нас са бедняци -аху уууууу смръък :bgrin:

dokolkoto razbrax i v plovdiv 6te ima protesti na 22.03.2007 17:00 pred 6adravanite

дано да е в сила наистина тази цел,иначе сме там и аз ще посъбера малко безделници още,та дано направим нещо :excl:

Ае хора ние интернет потребителите можем да бъдем супер сила.Вече почти всеки има нет и иска да си позлва всичките привилегии като торенти,локални сайтове и т.н. Интернет е и преди всичко средство за комуникация !!! Ако го използваме както да трябва и се организираме на МАСОВ протест ( казах МАСОВ !!!!!!!!!!!!) на всички нива - митинги,агитации - всякакъв вид протест няма да ни тапчат.Аз не разбирам робкото самосазнание на българите.Не ви ли стигна 18 години преход кам "демокрация" и "пазарна икономика" за да се отарсите от страховете че ще ви приследват партийни секретари за това че ясно си заявявате позицията,протестирате и си търсите правата.Това се отася за всичко в тая скапана дърважа.Един път само трябва да се дигне народа и да ги изтрепе тия путки вмирасни дет се гаврят вече 18 години с нас и съм сигурен че следващите ще мислят и за блгото на гражданите на Република Българиа а не как да си напраят царската чикия с нас !!!!!!!!!!

МОЯ ПРИЗИВ: ПРОТЕСТ НА ВСИЧКИ НИВА !!!!!!!! Българино вдигни глава !!!! Не се оставяй да те тапчт и да живееш като червей !!!!!!!!! Сега има по малко патриотизъм и грижа за бъдещетото на България и от най-тамни години от Турското робство-когато за малко да се затрием като нация и въпреки това сме отцелели а сега какво ??? - група подкупни говеда се гаврят с нас... пу да измрете всичките дано курви вмирисани !!!!!!!!! Ново българско Възраждане трябва да минем за надигнем глави май.... кор за ЕС и за подкупните ни депутати !!!!!! Бог да пази България !!!!!!!!!!!!

Ако има протест в Пловдив аз ще съм там !!!!! Елата и вие или живейте до края си като мижитурки - избора е ваш!!!!!

Свобода или смърт !!!!!!!!!!!!!

Ако има протест в Пловдив аз ще съм там !!!!! Елата и вие или живейте до края си като мижитурки - избора е ваш!!!!!

Свобода или смърт !!!!!!!!!!!!!

Хахаха човече много си се разпалил... чак свобода или смърт... това звучи точно както друг познат изтърси - а тъй , да се съберат всички на площата и полицията направо да ги обгради, после на камионите и в Белене да положат основите на АЕЦ-а и да го завършат срочно. Доста работна ръка щяло да се събере хем и тези хора не само компютри да гледат ами и нещо от реалния живот...

значи щом датата на протеста в Пловдив ще е на 22.03.2007 в 17:00 пред шадраваните,написах писмо до модераторите на арената да сложат на видно място в сайта си датата и мястото на нашия протест в Пловдив та да може да е ясно и видно за повече хора

значи щом датата на протеста в Пловдив ще е на 22.03.2007 в 17:00 пред шадраваните,написах писмо до модераторите на арената да сложат на видно място в сайта си датата и мястото на нашия протест в Пловдив та да може да е ясно и видно за повече хора

Не знаех,че и тук ще има.Аз ша гледам да съм там :pirate тва сигурно ли е?

Ами момчето, което се занимава с протеста в град Пловдив, чиято тема в замунда мисля знаете (има линк на предните страници!) трябва да подаде декларация с искане за протест. Иначе могат да ни арестуват, ако го правим без разрешение.

Дайте да блокираме магистралата бре :)

при Пловдив, Пазарджик, Перник и София, да ги видим тогава :)

ама нали е мирно шествие...

за датата и часа, сигурно са такива, като на тези с София, демек, обявените тук, но никой не е казвал мястото, все още :)

Някой сетил ли се е да следва установената процедура за протестен митинг или ще се съберем само ей така да пръднем пред шадарваните и да си тръгнем.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...