Shady Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Здравейте, по макро икономика имам да правя реферат на тема "Хармонизация на паричната политика на БНБ с тази на еврозоната" моля ви ако някой може и иска да ми даде малко инфо или готови рефарати или линкове с такива мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinker Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 ами погледни сайтовете на БНБ и на Европейската Централна Банка - тва са двете институции които провеждат паричната политика в БГ или ЕС, някои насоки - имаше промени в Банковия закон относно минималния гарантиран депозит, промени относно отчитането на ОЛП - преди беха по 3 месечни ДЦК, а сега са на пазарен принцип - Софбид и Софбор индекси, промени в минималните задължителни резерви на банките при Централната банка, има и чисто нормативни изменения - премерно това, че БНБ трябва да прилага с приоритет директивите на ЕЦБ, да предоставя отчет и др. Емисионната политика и финансирането на държавата са така или иначи орязани заради паричния съвет; ами това се сещам на първо време, погледни сайтовете и ако имаш въпроси пиши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 На мен това ми звучи като етап от присаединяването за това мисля ,че тука: http://europa.bg/htmls/page.php?category=133 ще намериш обяснение за това каква е паричната политика на ЕС...ама тва в случаи , че решиш сам да си го направиш...реферат по толкова характерен вапрос според мен - няма да намериш на готово. А тука http://europa.bg/htmls/page.php?category=126 има това: Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Валутния закон, с който се постига пълна хармонизация на българското валутно законодателство с правото на ЕС. Малко copy - paste и реферата ти е готов Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.