chromosome Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Днес като отворих този компютър за ремонт просто нямаше как да не го снимам Е явно паяците се бяха изнесли вече , но все пак ... снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Някви скелети на мишки нямаше ли ??? А иначе в моята кутия и прашинка няма - все пак на 3 седмици правя чистка Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaktusa Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Баси тоя компютър да не е бил в някав обор или плевня!Луда работа ейй! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Нищо му няма Веднъж от един сървър напълнихме една торбичка на прахосмукачката... Или пък.. сме намирали хлебарки в кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 как ще ми препоръчате да си чистя компа,кои е най удачния начин за него Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 как ще ми препоръчате да си чистя компа,кои е най удачния начин за него Има няколко степени: 1. С леко навлажнен парцал минаваш всички по деликатни части. 2. С прахосмукачка (от тея малките за коли) минаваш всичко останало. 3. На тази стъпка трябва много да внимаваш Разглобяваш захранващия блок и почистваш пак с парцала ВСИЧКО вътре.После трябва да си го сглобиш обратно (не ти трябва да си техник само запомни кое как си е било). 4. Тук също се иска внимание Ако видеокартата ти има вентилаторче - разглоби го и го почисти като горната точка. 5. Тук вече се искат много неща и по добре недей го прави Разглобява се вентилатора към процесора (най-често са 2 щифтчета които го държат) и се чисти с парцала + клечки за уши за недостижимите места.При сглобяването обратно обаче ще трябва да почистиш и старата паста и да сложиш нова 6. При по-често чистене точки 3,4 и 5 се извършват на 6-7 месеца. Забележка: Наистина МНОГО прах се събира най-често в захранващия блок и на дъното на кутията,така че веднъж в месеца почиствай поне дъното на кутията (точка 2). Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Олелее! Колко време ни си го отварял? 2-3 години?Аз моя го чистя с издухване Един път пробвах с парцалче, но ме хвана шубе да не счупа някое кондензаторче Помня на един приятел точно такава паяжина му правеше проблем.PC-то не искаше да стртира, все едно на късо даваше някаде, но след като е махна всичко се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 За чистене с компресора за 1 мин и е по-хубав от нов а иначе на работа редовно ми носят машини които са и по-зле от това Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Днес като отворих този компютър за ремонт просто нямаше как да не го снимам Е явно паяците се бяха изнесли вече , но все пак ... снимки Като я гледам тая машина е само за пароструйката. Един въпрос толкова ли е хубава, та да си е заслужила такъв труд за чистне, имам предвид като конфигурация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Miro. Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Днес като отворих този компютър за ремонт просто нямаше как да не го снимам Е явно паяците се бяха изнесли вече , но все пак ... снимки Какво си отглеждал вътре?И на колко стотици години е тоя...ааа...компютър(ако може да се нарече така) Вътре имаше ли .Мене щеше да ме е страх да го отворя пък камоли да го почистя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Днес като отворих този компютър за ремонт просто нямаше как да не го снимам Е явно паяците се бяха изнесли вече , но все пак ... снимки Леле тоя комп леко Rultzzz! И аз си мислех че съм EVERYTHING Браво за фотото Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Хахахахха катм и беше в гаранция ... и като му изтече го отвроих и имаше 3 пръста прах ..... Ама баш паяци да има тва е шиана раота .... ИНаче забравих да спомена че машинарията ми седи отворена и не прашясва Link to comment Share on other sites More sharing options...
batmirko Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 Еми виж какво живее от година и половина... ако и стаята ти е такава незнам как така си жив още Link to comment Share on other sites More sharing options...
GG_Land Posted May 3, 2007 Share Posted May 3, 2007 Mashinata e na nivo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 3, 2007 Share Posted May 3, 2007 Че кво малко повече прахоляк, случва се, особено ако домът е по-прашен от нормалното, и човека е имал неблагоразумието да купи комп от Метро например, и няма право да го отваря 2-3 години.. А ако е попаднал и на хубав комп, който не се разваля тия 3г. съвсем в реда на нещата е. Аз моя го чистя веднъж на 2-3 месеца по време на рестарт, и общо взето намирам ~50% от състоянието на снимките Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted May 3, 2007 Share Posted May 3, 2007 Тва не е нищо преди видях снимка как една змия се е заклещила в захранването...Пича се оплаквал,че нещо компа издава кофти звуци! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 За компа не знам но в климатика ми беше влязла някаква стоножка (или подобно на стоножка) и направила късо съединение : та сега съм с неработещ климатик от не помня колко седмици и чакам ония главоци от сервиза да разберат най-накрая дали цялата платка с процесора е изгоряла или само единия кондензатор който е барнала гадината Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Master Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Тоя комп като гледам не е чистен от 1 хилядолетие , аз моя го отварям на 2-3 седмици, а тоя пич направо е забравил, че тряя да го чисти....тцтцтцт Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 чудно ми е как работи този комп (ако изобщо работи де ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Големи чистофайници се извъдихте, да си чистите машините на 2-3 седмици. Аз за 3 години само два пъти съм му забърсвал праха от дъното на кутията и нямам никакви проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pe710_1993 Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 hhaHAHahha vijdal sym i kompove v dale4 po-lo6o sastoianie!ama nemam snimki! ;( kato namera 6te vi ka4a OBE6TAVAM VI! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.