abortivus Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 ОК. Убиването на прасе не е лошо. Убиването на делфин е лошо. Убиването на негри не е лошо. Убиването на бели е лошо. Кога ще откриете топлата вода, че убиването винаги е лошо - на каквото и да е живо същество? А дали убиването на прасе или какво да е домашно животно не е даже още по-лошо - това прасе няма абсолютно никакъв шанс в живота - то за това е родено, да бъде убито и изядено. От такива "генийчета", родени от жени плували в басейн с делфини... не, може би от жени направо заплодени от делфини... По вашата логика - аз съм си го отгледал "изкуствено" прасето тогава моа си го трепа колкот си искам - тогава понеже аз не само съм си отгледал децата, ами и аз съм си ги направил - то мога да си ги убивам... така ли? И за ваше сведение - прасетата също са изключително интелигентни животни. Възприемат изключително бързо и ефективно. Използват се наравно с кучетата за откриване на експлозиви и наркотици например... Оправдаеш ли дори и един акт на отнемане на живот, оправдаваш всички такива актове, без значение как, кога, къде, по какъв повод извършени. Няма достатъчно по-питателна и по-достъпна храна от кренвиршите?!? Браво... И ми говориш за писане на домашни... Не аз се опитвам да оправдая някого и нещо - през цялото време вие се опитвате да оправдаете себе си и поведението си - било нормално да убиеш домашно животно... айде бе?! Нормално да убиеш, така ли? И понеже е малко неловко - тичате да спасявате делфините... Но не става така. Или си убиец или не си. Не може да си половин убиец. Или малко бременна... Какво повече да говорим... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 И в допълнение на всичко, което се изписа - не сме 6 милиарда.. 11 сме... (официално 9) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 ... просто защото не са развили технологията, ами продължават да разчитат само на себе си, развиват единствено себе си, вместо да деградират, телесно, развивайки единствено средствата си за унищожение. Делфините също така са едни от най-древните бозайници, съществуващи и днес ... ква технология, кви предпочитания, кви 5 лева? я са пробвай да запалиш огън под вода с ръце отрязани до лакета и един крак. от ся мога ти кажа га ша успееш - NEVER! чисто хипотетично не мислиш ли че всеки вид рано или късно изчезва? ...било нормално да убиеш домашно животно... айде бе?! Нормално да убиеш, така ли? И понеже е малко неловко - тичате да спасявате делфините... Но не става така. Или си убиец или не си. Не може да си половин убиец. Или малко бременна... Какво повече да говорим... че не ли нормално да убиеш домашно животно? аз си мислех че тях ги гледат само за да ги килнат (изключвам домашните любимци - тях хората ги гледат щот са самотни) та всички дето търсите някакъв висш "смисъл на вселената, живота и всичко останало" що не са запитате какво друго притежавате освен собствения си живот? живота се случва по определен начин защото така го е измислила природата. ако някой смята че може с философски размисли да обвинява природата че е несправедлива и нехуманна може да заповяда - тя никога не твърдяла че притежава тези качества (лично съм я питал) Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Abortivus е прав, виновни са не онези нямащи начално образование "черни работници", а тези, които ядат месото. И все пак нали се яде това месо? Но както споменаха по-рано, нали трябва да се запази вид-а. Убийци сме ние човечеството, прави сте. Но, abortivus, от убиване на прасета и кокошки, баланса на природата не се нарушава, защото те са отглеждани, постоянно се раждат нови и умират нови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Но, abortivus, от убиване на прасета и кокошки, баланса на природата не се нарушава, защото те са отглеждани, постоянно се раждат нови и умират нови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 abort, четеш между редовете. Казал ли съм, че одобрявам избиването на прасета, кокошки, пилета? Относно глупавата ти забележка за кренвиршите - ела ти оцелявай със лев на ден за храна и да те видя какво ще ядеш! И който би казал "да те видя като опре ножа до кокала дали ще се интересуваш за природата" - на мен ми е опрял и се интересувам от природата. Това си е въпрос на манталитет. Не харесвам избиването на домашни животни, но на тях им е осиргурена среда и храна за мизерното им съшествуване, нещо, което поне малко оправдава масовото им избиване. А делфините просто ги избиват. Иначе не отричам, че причината за смъртта и на домашните животни и на делфините е търсенето. Ако човешките черепи станат скъпи и търсени - хората също ще бъдат обект на лов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Mоля те изтрий го това от поста си за човешките черепи, някак си подтиква. Дори аз се замислих върху идеята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADMAN WITHIN Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Значи според мен точно хората са най-тъпите животни на тая планета .Щото на едно животно му трябват само 3 неща през цялото време,докато е живо - храна,вода и секс.А човека в новото време му трябват "само" тея неща : 1во - до 4-5 годишна възраст ПОСТОЯНЕН надзор - дали няма да го сгази кола,дали няма да падне,дали няма да го хване някакъв непознат и да го отвлече,ако това стане,дали няма да го продадат на приемно семейство без родителите да си нямат АБСОЛЮТНО никаква идея къде е и т.н. и т.н.Тоя списък няма край. 2ро - да не би да получи двойка(+ тва него никой не го е питал дали му се ходи в няква сграда,пълна с други деца,и да го карат да учи нещо,което едва ли щеше да му потрябва ако беше само някъде),защото ако получи,може спокойно да се разкара от дома си(освен ако няма свестни родители). 3то -да спазва стриктно 452545612(и повече могат да са) закона на тоя свят,защото иначе ще влезе в затвора.4то - да разбере как така тея жички,свързани с парчета обработен метал(за компютрите говоря) мърдат някакви неща на тая кутия(монитора).5то - да скапе вече предостатъяно скапаната ни планета.Аре спирам с тва дотук,щото темата е друга. Но ако все още си бяхме маймуни,НИКОГА нямаше да ни хрумне да трепем делфини,риби,и сичко дето живее във водата(по простата причина,че нямаше да можем да ги стигнем).А че хората ядат сякакво месо,това е единствено тяхна и на цивилизацията вина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 @DEADMAN WITHIN, А да си обърнал внимание какъв процент от поколението на животните доживява до полова зрялост и какъв е процента при хората? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADMAN WITHIN Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 @DEADMAN WITHIN,А да си обърнал внимание какъв процент от поколението на животните доживява до полова зрялост и какъв е процента при хората? Това е другия проблем.Човекът хем живее по-дълго от повечето животни,хем вреди повече.Егати и положитените човешки качества Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 @DEADMAN WITHIN,А да си обърнал внимание какъв процент от поколението на животните доживява до полова зрялост и какъв е процента при хората? Много ясно....при нас естественият подбор отдавна вече не играе никаква роля....недоносени бебета с тегло няколко пъти под нормата оцеляват, благодарение лекарски грижи ; деца с вродени генетични дефекти се мъчат до дълбока старост пак заради спорна хуманност ; огромен брой деца, създадени от един индивид-родител живеят благодарение единствено на някакви международни помощи и храни....примерите са безкрайни - всичко това в природата просто не съществува - от огромния брой родени костенурки (или каквото и да било) оцеляват единици...останалите се изяждат на момента ; родените с дефекти, слабите, болните биват изяждани първи (по някой път дори унищожавани още в гнездото, да речем, от по-силното братче/сестриче) - това е естественият подбор на природата - силните и със здрави гени живеят и се размножават, слабите (колкото и жестоко да изглежда - не)...но така балансът в природата винаги се запазва и върви напълно естествено....а този момент ние не го спазваме, баланса сме го нарушили отдавна, а в последните стотина години действаме по този начин с главозамайваща скорост, предизвикваща промяна, за която обикновено й трябват милион години да се осъществи или пък ако е бърза, е породена от някакъв природен катаклизъм. Само че вглъбени в дребното си житейско оцеляване нямаме време и желание да забележим това, а тези дето го забелязват просто не им пука, а на тези пък, които все пак им запуква от време на време....пускат такива теми във форумите, правят петиции или ходят с лодки да спират китоловните кораби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Хората сме отвратително гнусни и долни същества! Не си измисляйте оправдания. Няма такива! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genius Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Много тъпо изказване... били 97% жени. Ами супер Тука говорим за бъдещето на планетата ни... на която съм принуден да живея заедно с четериногите си събратя и с една сурия идиоти които се избиват в Ирак... Честно? Повече ми пука за делфините отколкото за хората. Хората... са като вирусите - заселват се на едно място, изразходват всички ресурси, унищожават го и след това се местят на друго място - нямат естествен инстинкт да си пазят собственият дом. Единствено вирусите имат такова поведение. Вече сме 6 милиарда... мрънкаме че има световен глад ... и продължаваме да се плющим кат невидяли заради някакви измислени ценности като религия или.. положение в обществото. Nqma drugo mqsto kadeto da se sreshtne takaw raznoroden moral i cennosti, no vse pak srawneniqta caca-delfin. nz si kwo podbirane na dumi, virusi, gripove i havi me unoshtojiha . I se pak kwoto i da sa gowori, ubiwaneto na delfini, i nai-we4e po konkretniq na4in e izklu4itelno, ekskluziwno prostashko, selsko i delo na dosta nizshi sazdaniq. A da, i neka dobavim fakta, 4e ima nqkolko slu4aq na 4ovek spasqwan ot delfin... Qko otplashtane, a?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Ужасни кадри Тръпки ме побиват като ги гледам. А японското правителство явно насърчава тези институции... Подписах се в петицията ,но едва ли тя ще доведе до нещо съществено... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Гадно е....наистина е много гадно и безочливо....сякаш се е свършила рибата и опряхме до делфините. И между другото пак по въпроса за "цацата", делфините и китовете по-горе в темата - правете разлика, ако обичате, между рибата и бозайниците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Хаха :lol В смисъл - аз дори не мога да си представя че някой ще бърка понятията... но явно съм грешал За нерзбралите: цаца - риба делфин - бозайник Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Знам ,че китовете и делфините са бозайници!!! Даже съм засегнал тази част с разликата между риба и бозайник, който е по-интелигентен от повечето от китоловците, в петицията ... Просто в бързината пльоснах фразата с "рибарските институции"... по инерция, след всички тия кораби и мрежи в клипчето, действащи на подсъзнателно ниво... Или може би вместо "рибарски институции" трябваше да сложа новата фраза "бозайнически/китоловски институции" Ок , реших да оставя само институции... Поздрави за природозащитниците Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 И между другото пак по въпроса за "цацата", делфините и китовете по-горе в темата - правете разлика, ако обичате, между рибата и бозайниците. Значи ако не е бозайник - трепете наред, хич да не ви пука... Разбрах. У да са еба в невежия... Тогава що протестирате, че избиват китовете? Ебати "защитниците"... Весело е с вас, ако не друго... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Тая петиция е глас в пустиня..има твърде много пари в тая работа за да им пука на японците за някаква шепа ентусиасти, които решили, че не трябва така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 19, 2007 Author Share Posted March 19, 2007 Тая петиция е глас в пустиня..има твърде много пари в тая работа за да им пука на японците за някаква шепа ентусиасти, които решили, че не трябва така.Парите не "твърде много" и ентусиастите не са шепа, а целия останал свят. Подписката е само за онагледяване на общественото мнение, естествено че не тя ще спре избиването. В тази насока се работи отдавна, на много по-високо ниво. Както ги спряха в избиването на косатки, така ще ги спрат и тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 abortivus, весело е с нас - да ама с теб не ми се вижда весело - какво се опитваш да ми обясниш? че живота си е гаден и който не се чувства добре като Hellera в него - да го духаме простите веселяци - смешниците, че не сме разбрали живота досега като теб... жалко, че не сме могли да си упражним правото на аборт... подритваме със смешните си краченца срещу несправедливостта и умираме млади от рак и неупражнили правото си да оплодим най-хубавата женска (кой каза, че вече не работел подбора при хората) направо ми идва да Ви уважа с колко много мъдрост и стоически сте понесли и носите поредната човешка жестокост, защото такъв е живота и ние сме хишници и така... : 1. знам малко за живота на делфините 2. знам 'малко' и за живота на хората - ето виждаме начина на мислене извода Жужи го каза с едно изречение аз нали съм човек и аз: иска ми се на поредната пачавра с лисица на врата да и подна дупчица и да я гледам как са гърчи и изтича пачавренската кръвчица на улицата пред всички - там където е решила, че ще измръзне ако не е с препарирано животно на врата btw, китовете какво казваш са? братчеди на крокодилите... - защитаваме ги по роднинска линия и по симпатия към чертите не лицевите кости на черепа (казал Лайф докато портфейла му от крокодилска кожа нежно докосвал скротума му) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 abortivus, сега освен общите ми мохабети, нека кажа малко за лицемерието както виждаш аз искам да размажа някоя дъртофелница с лисица на врата, а не тоя дето е убил лисицата... дали бих хапнал някога месо от делфин? - бих разбил магазин, където се продава! чувал ли си за риба тон? знаеш ли, че при метода на ловене на тази риба са измирали и измират стотици делфини зверски осакатени по мрежите а, отностно лицемерието и нас лицемерите с петициите - всеки производител на консервите с риба тон бърза да напиша на всяка консерва, че не са били застрашени делфини при улова, щото иначе лицемерите няма да му я купуват, пък лицемери много ама така сме ние - гледаме с това лицемерие да си залъжем жалките душици - да се оправдаем малко ти някога колил ли си животно? месо хапваш ли? аз не говоря наизуст... преди много години гледах зайци - имах до 30-40 заека, а не 1-2 а и гледането на 1-2 заека е различно от това да имаш 4-5 майки, дето снасят по 5-6 всяка после какво мислиш съм ги правил - пускал съм ги да се разхождат на улицата до пенсия... виках един приятел да ми ги коли - давах му по един заек за услугата... а после аз се научих... бях на около 16-17 тогава лицемер съм - да! ... и сега на одобрявам... и за тогава... целият живот ми е лицемерски - правя само неща, които категорично смятам, че не са редни расист съм също - да! ... не ми пука за кокошка, пък и лично мнение ми е, че не само че не е по-добро заешкото от пилешкото, ами и пилешкото е по-хубаво дано си усетил тънката граница до осъзнаването на личното лицемерие и простотийското нехайско такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 LifeFeel - да ти отговоря, ама как да ти отговоря, като и ти не си наясно какво искаш да кажеш?! Няма как... ще чакам третия и четвъртия ти пост. В петия може да ти се е изяснило мнението и да го споделиш с нас в шестия си пост. А утре като се събудиш и пак прочетеш какво си написал ще ти хрумне седмо мнение... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 ти влезе тука да покажеш голяма мъдрост и да ни разкриеш какви сме лицемери, тези които се противопоставяме на убиването на делфините аз съм съгласен с теб, че сме лицемери - обясних си виждането за лицемерството, защо не си разбрал или не искаш да разбереш - защо не ми отговаряш на елементарни въпроси... твоя си работа не разбирам обаче на практика каква ти е позицията освен, че ни разобличаваш като лицемери - одобряваш избиването на делфините понеже са си просто животни или - си против подобни протести, защото са чиста порода лицемерие за олекотяване на греха да си човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
chicatillo Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 abortivus, сега освен общите ми мохабети, нека кажа малко за лицемерието както виждаш аз искам да размажа някоя дъртофелница с лисица на врата, а не тоя дето е убил лисицата... дали бих хапнал някога месо от делфин? - бих разбил магазин, където се продава! В случая не мисля, че е редно да оправдаваме убиването на невинни животни с теорията за търсенето и набавянето на стоки. Като го кажеш така, какво излиза - не е виновен бедният човечец, който е хванал лисицата, убил я е (а някои животни ги дерат и живи, само ги зашеметяват с един удар, за да не се повреди кожата) и най-отвратителното от всичко - по този начин е решил да си изкарва прехраната. Като убива. BTW от Зелени Балкани не обичате ли всички животни, или като вече останат по 10 екземпляра от даден вид и тогава ви става мило за бедните създания? Преди това - на кой му пука. Колкото до петицията, силно се надявам да има някакъв резултат, аз също я sign-нах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.