Jump to content
BulForum.com

Stop the dolphin and whale killings in Taiji

Aquila

Recommended Posts

Петиция:

http://www.petitiononline.com/golfinho/

Ужасяващи кадри:

http://www.glumbert.com/media/dolphin

Чудя се дори дали да не оставя само петицията, все пак във форума има малки деца.

Нека модераторите решат.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

То не бяха котенца в буркани, пингвинчета, тюленчета, та и това сега!

Та и на "Prime Minister of Japan" му пука да ограничи частният бизнес в Япония!

Лично мнение. Сега вече може и да ме 'разпънете' на кръст.

ПС: Сега очаквам тази тема да се появи и из другите форуми из България.

А кой ще помогне на българите :D ?

Иначе видео масакрето в Япония е доста жестоко, но к'во да се прави всеки гледа само неговия си кяр в този безскрупулен свят :(

ПС: Сега очаквам тази тема да се появи и из другите форуми из България.

Вече се появи на доста места...

Между другото това съм го гледал преди, но мотото на днешното забогатяване е "след мен и потоп"....въпросът е парите да се вземат днес.....к'во да се прави....народът се множи поголовно...всеки иска да яде (и то по много), а земята си е само една и все по някое време ще свърши (и ресурсите й, и тя самата). Докато не се въведат строги мерки, че и да се спазват, а най-вече да има контрол на раждаемостта (не някой танганаец да излезе и да плаче..."бате, имам 10 деца трябва да ги храня"....после всяко от тези 10 трябва да храни своите 10...). Само дето не виждам как ще се осъществи....в богатите страни - заради многото пари в бизнеса ; в бедните - заради пълната анархия, корупция и т.н. Явно ножът трябва да опре в кокала....ама и това време ще дойде....само след 50-100 години, ако вървим все така....добре, че няма да съм жив да го видя. ;)

... и това са само малка част от зверствата по света - много от тях си остават недокументирани. Все съм знаела, че човек е жесток, но това е нечовешко!

Мидекс е адски прав, присъединявам се към неговото мнение.

Аз дадох моята подкрепа за петицията, направето го и вие!

Нали трябва да се яде. Не ми е приятно да кажа така, но е така. И на тях със сигурност не им е приятно да го правят. Вие като заколите прасе на село(казвам общо) също му теглите ножа през врата. Но ядете сланина после, трябва ли според вас да направим петиция за прасетата, кравите, пилетата и така нататък? :tongue

Нали трябва да се яде. Не ми е приятно да кажа така, но е така. И на тях със сигурност не им е приятно да го правят. Вие като заколите прасе на село(казвам общо) също му теглите ножа през врата. Но ядете сланина после, трябва ли според вас да направим петиция за прасетата, кравите, пилетата и така нататък? :tongue

Да де ама делфините са второто най-умно същество на земята.Така все едно,че убиваме някоя по-низша раса само защото били черни,жълти,червени (не съм расист просто давам пример).

Освен това прасета,крави,пилета се въстановяват бързо на бройка,а делфините не (5:1 е съотношението убийства:раждаемост).

А за тва,че трябвало да се яде - Ми що не са изядат сами тия жълтури :angry: То си е тяхна вината,че са толкова много :excl: :angry1

желязна логика :lol: :wacko: а сега сериозно-прасетата и всички от тоя вид,пригодени за тези човешки нужди нямат нищо общо с тия делфини ;)

подкрепям,както и много други подобни кампании :excl:

п.п.наистина съм благодарна,че няма да доживея подобни времена :wacko: :angry: :( :wacko:

Kato "zakolim" prase na selo ne mu rejem nqkoi krawonosen sad i 4akame 3 4asa da mu izte4e krawta(1vo); ve4e nikoi ne koli praseta, a kakto razbiram qwno ne si naqsno za towa shte se naloji da ti razqsnq, prasetata se zamaiwat s elektri4en tok, koito zatapqwa setiwata im do minimum i s dleto se udrqt w tila, koito udar pri4iniqva snart na sekundata(2ro); prasetata kakto otbelqzaha ve4e sa razmnojavat i mnogo po-barzo i Izkustveno(3to). Interesno kak moje da ima hora kadeto da sa gledali film4eto i da otgoworqt taka. A za horata, koito ubivat delfinite, spored men trqbva da imat sadbata na plq4kata im :ghost.

Колят се доста прасета още ... но не е в това въпроса. Доста гадни кадри, но като цяло няма какво да направим ... или ?

Абе какво се правите на ощипани? Да - пържолите и рибните деликатеси не растат по дърветата... кожените дрешки и те. По-сладко ли ви е, ако знаете, че делфина е убит "хуманно".... Какво значи "хуманно"?! Подскачат делфините около корабчето и писукат - "мене, мене, мене убиите за консерви, мене, аз много искам, много, много..." - от такива делфини ли хапвате, а? Или сега ще има - ама то като не знаеш е друго... друго е кура ми Янко. Тези делфини са избивани така зверски, защото някой някъде плаща добри пари за месото им, просто е - ако няма пазар за това месо, няма да ги избиват, нали? Е сега кой е тоя някой дето го купува? Ти. И ти. И ти! ДА, ТОЧНО ТИ!

Петиции, възмущшение, дръжки... Подписваш петицията за хуманно отношение към прасенцата и теленцата и отскачаш до магазина за кило шолче... от "хуманно" (може би дори самоубило се) убито теленце...

Лицемери.

Като изключим пилешкото месо (от него няма да се откажа, тъй като смятам че пилетата са досадни и трябва да бъдат изядени :evil) .. съм вегитарианец и мисля че това е по-добрата петиция отколкото да си купя свинско или консерви от делфин ... :D в магазина с успокоението че съм се sign-up-нал в поредната net-петиция ;)

Много изместихте темата. Става дума не за проблема с изхранването на света, а - за жестокостта на хората. Пилетата и прасетата са несъпоставими и неудачни примери.

@abortivus - как веднъж не прочетох един твой позитивен пост: все нареждаш и недоволстваш. И нямаш право да определяш който и да е, дето не познаваш, като лицемер!

Вие сте луди бе хора. Буш и талибаните си играят на оловни войници, а вие гледате рибите. И аз съм против делфинското месо и месата от забранените видове, ама уви... Лошото е че сега почти всеки час има атентати(терористически), но както виждате не са само в САЩ. Хора умират, повече от делфините. Става дума че при един такъв взрив, средно умират по стотина човека. Вярно е че ние хората не сме за тази планета. Ния просто я разрушаваме, но ако не се замислим и оставим онея да се гърмят, скоро ще почнат да използват биологични оръжия, а от тях не умираме само ние. Аз лично, като нормален човек, ако имах правото да реша съдбата на човечеството, бих решил то да се затрие(включително аз). И вярвам че и вие като се замислите ще разберете, че така е по-добре.

$abrina иска ти се да сме изместили темата, ама не сме. Баш на темата сме. Нали тези делфини не ги избиват от любов към спорта? Избиват ги, за да ги продадат после като деликатес. Ако не се цени месото им толкова високо - дали някой ще ходи на лов за делфини? Точно това е темата - купувате месото им, предизвиквате търсене, което предлагането трябва да задоволи, но после се възмущавате - ааа, колко са жестоки тия бедни и прости и неуки рибари... Чаткаш ли? Елементарна логика - възмущаваш се и осъждаш последствието, но не и причината му... Айде сега ми кажи друга дума за такова поведение освен "лицемерие".

Айде да пуснем петиция за защита на цацата... тази малка невинна рибка... имате ли представа всяко лято само за три месеца какво космическо число цацички се унищожават само на нашето крайбрежие?!? Ужаст ви казвам.

Прасета ,талибани какво ли още ще напишете .За ловенето на делфини има лимит и квота този вид лов стана май проблем когато Някой азиатски държави увеличиха лимита си за лов на повече Делфини.Това в един момент се оказа екологичен проблем.А то си е така в един момент като са теглили чертата се оказало че делфините обитаващи най вече райони около Япония наистина са застрашени от масово изчезване за период около 2-3 години, те направо са се изтървали( това си спомням бегло че съм го гледал по телевизията).Въпрос на морална гледна точка е да гласувате на този сайт:петиция цвък

Надявам се всеки да гласува. :hump:

Rubbish мн. як акаунт имаш.

@abortivus, не ти е много удачен примера с цацата...даже хич...не е все едно дали става дума за цаца или делфин...или пък... скумрия или кит. Прав си единствено в тезата, че се избиват поголовно, защото някъде има пазар за това....а някъде дори и просто за спорта, понеже от години спазвали някаква идиотска традиция... ;) ....обаче поне аз сигурно съм последният човек на света, който ще си купи деликатес от делфин, ухо от тигър или препарирана глава на горила да речем....хора разни...идеали - също. :ph34r:

Ния просто я разрушаваме, но ако не се замислим и оставим онея да се гърмят, скоро ще почнат да използват биологични оръжия, а от тях не умираме само ние.

Абе човек биологичните уръжия тва им е смисъла - да заразяват САМО хора,че иначе какъв е смисъла от една биологична пустиня ?

Сега относно съпостявнето с прасета,пилета и делфините. Нещата са несъпоставими.

Пилета и прасета се отглеждат от хората във ферми със стотици хиляди специално за храна. Или дори прасето на село дето е едничко. Тяхната смърт не нарушава баланса в природата и това не са видове на изчезване.

А тия японци нито са ги отгледали, нито нищо - не са техни. Просто ги заловиха и ги избиха. Тези бройки са трудно възстановими. Сравнението с цацата също е голяма глупост. Ако сравниш биомасата на двата вида, тая цаца е със стотици пъти повече от на делфините. Като хванеш 10-20 милиона от нещо дето е милярди, не е същото като да хванеш стотици или хиляди от нещо дето я има 50 000 остнали я не . При това цацата на година отново си възстановява тия милиони хванати(снася все пак сума ти хайвер) а делфина - докато се роди, докато порасне.... Така, че не ми оправдавайте с цаца, прасета и пилета тая касапница.

Абе какво се правите на ощипани? Да - пържолите и рибните деликатеси не растат по дърветата... кожените дрешки и те. По-сладко ли ви е, ако знаете, че делфина е убит "хуманно".... Какво значи "хуманно"?! Подскачат делфините около корабчето и писукат - "мене, мене, мене убиите за консерви, мене, аз много искам, много, много..." - от такива делфини ли хапвате, а? Или сега ще има - ама то като не знаеш е друго... друго е кура ми Янко. Тези делфини са избивани така зверски, защото някой някъде плаща добри пари за месото им, просто е - ако няма пазар за това месо, няма да ги избиват, нали? Е сега кой е тоя някой дето го купува? Ти. И ти. И ти! ДА, ТОЧНО ТИ!

Петиции, възмущшение, дръжки... Подписваш петицията за хуманно отношение към прасенцата и теленцата и отскачаш до магазина за кило шолче... от "хуманно" (може би дори самоубило се) убито теленце...

Лицемери.

RULEZ пич :D :D :D

... Става дума не за проблема с изхранването на света, а - за жестокостта на хората ...

ми то не случайно 97% от greenpeace са жени :D думи като "практично", "удобно", "логично", а в много случаи и "изгодно" са трудни за разбиране от някой :lol:

животните ще си бъдат избивани. природата така работи - който на върха на пирамидата може да прави каквото си иска с тези под него.

пък световен глад едва ли ще има - просто силните ще избият слабите и ще са пак на същия хал. що са води толова активна кампания за ядрено разоръжаване - кат му земеш земята па той земе да я гръмне къв килипир? :woot

ми то не случайно 97% от greenpeace са жени :D думи като "практично", "удобно", "логично", а в много случаи и "изгодно" са трудни за разбиране от някой :lol:

животните ще си бъдат избивани. природата така работи - който на върха на пирамидата може да прави каквото си иска с тези под него.

Много тъпо изказване... били 97% жени. Ами супер :)

Тука говорим за бъдещето на планетата ни... на която съм принуден да живея заедно с четериногите си събратя и с една сурия идиоти които се избиват в Ирак...

Честно? Повече ми пука за делфините отколкото за хората.

Хората... са като вирусите - заселват се на едно място, изразходват всички ресурси, унищожават го и след това се местят на друго място - нямат естествен инстинкт да си пазят собственият дом. Единствено вирусите имат такова поведение.

Вече сме 6 милиарда... мрънкаме че има световен глад ... и продължаваме да се плющим кат невидяли заради някакви измислени ценности като религия или.. положение в обществото. :angry:

Хората... са като вирусите - заселват се на едно място, изразходват всички ресурси, унищожават го и след това се местят на друго място - нямат естествен инстинкт да си пазят собственият дом. Единствено вирусите имат такова поведение.

Вече сме 6 милиарда... мрънкаме че има световен глад ... и продължаваме да се плющим кат невидяли заради някакви измислени ценности като религия или.. положение в обществото. :angry:

ми ти като гледам си религиозен щом смяташ че човек като цяло е нещо повече от животните. кат земем съзнателно да си упраляваме жлезите с вътрешна секреция ша можем вече да го заявим гордо. изказването ти за вирусите пък само показва доколко вярваш в идеологията на матрицата.

относно

кой хищник не действа така? само дето не могат да го унищожат поради простата причина че не са организирани.

Така, че не ми оправдавайте с цаца, прасета и пилета тая касапница.

Не се хващайте за първата дума която ви се хареса... Никой нищо не оправдава с цаци, прасета и пилета. Не искате да схванете главното и се захващате за цацата и пилетата... щото така ви оттърва.

Тая касапница е оправдана от идиота който влиза в магазина и плаща баснословни пари за филе от делфин. Така по-добре ли ще го стоплите ако го кажа? Какво ми обвинявате някакви си полуграмотни японски черноработници, че били жестоки... А тези дето папат делфинско?! Не са ли те основната причина за тази касапница?

Не виждам обаче петиция до всички ядящи делфинско да спрат да го ядат...

Петицията до японския премиер, драги мои, е със сигурност пусната от китайски риболовни фирми (ся не се хващайте за китайските риболовни фирми - просто пример, може да са и канадски) на които японските фирми подбиват пазара с по-големия си улов. За това е насочена към японския премиер. Защо не е глобална, за всички риболовци по целия свят? Питате ли се? Не се. Щото не мислите, а се манипулирате.

Кой има интерес да се концентрира вниманието само към част от проблема, вместо към цялостната картинка? Някой който е част от цялостната картинка, но иска да е по-встрани така...

То е аналогично като протестите срещу нашите АЕЦ-ове... Веднага след 10 ноември всички ревнаха да ги затворим, та да ги затворим!! Бдения, шествия, подписки - помните ли? В резултат строежа на Белене беше замразен - щото протестирахме и писахме петиции. Сега като се замислите обаче май някой ни е изпързалял, а? Ако строежа беше довършен - в момента нямаше да ни пука за спрените блокове и АЕЦ Козлодуй - щото щяхме да си имаме готова модерна АЕЦ... Ама ние си я замразихме. и ся си чукаме тиквите прости що ни е трябвало...

"Абе к'во ви пука там за някви си 3-4 хиляди делфина... хиляди хора умират..."

Това е все едно да кажеш "к'во ви пука там за 100-200 човека умрели от грип, на ден умират милярди грипни вируса...". Не мислите така? Значи не мислите достатъчно.

Какво дава човека на тази планета, на природата й? Единствено боклуците си. Дори и лайната си, които стават поне за тор не дава - преработва ги в помпени станции, смесвайки ги с куп други токсични боклуци. Но за сметка на това избива всички населяващи я видове. Кои за храна, кои за строителни материали, кои за дрехи - без тези неща човек не може. Той се ражда гол, без никакви защити срещу средата, която обитава. И за това ескплоатира, издевателства над средата, изсмуквайки докрай живота в нея. И това не е всичко - човека убива ей така - за кеф. За да избие комплексите си, защото това е също нещо от еволюцията на вида му...

Доста от хората, изказали се в темата не са си написали домашното... Тъпи изказвания. Как ще ми сравняваш изкуствено отгледаното прасе, пиле или цаца, (да цацата я отглеждат в специални развъдници, гениални ми младежо) с делфините и китовете, родени и израстнали в океана. Подобни съпоставки са все едно да ми сравняваш хилка за тенис на маса със планински бор. Или фикус в саксия със секвоя... Въпросните домашни животни нямат нищо общо със природата, единствения им контакт с нея е чрез фуража, с който ги изхранват. Не че харесвам това, но поне тези убийства са наистина необходимост. (ако можех да си го позволя, бих престанал да се храня с месо, просто в момента кранвиршите са храната, която е достатъчно питателна и мога да си позволя).

А за делфините - първо, нека споделя, че след човека (разбира се) те са на второ място сред моретата и океаните по брой спасени човешки животи. Да, не са един, два, или двайсет случаите на спасен от делфини удавник. Отблагодаряваме им се подобаващо - че полагат усилия да спасят най-големия мор за тази планета. Смята се, че делфините са по-интелигентни от хората. Е, разбира се, човекът с неговия егоцентризъм и мания за величие ги слага след себе си, просто защото не са развили технологията, ами продължават да разчитат само на себе си, развиват единствено себе си, вместо да деградират, телесно, развивайки единствено средствата си за унищожение. Делфините също така са едни от най-древните бозайници, съществуващи и днес.

Преди време руснаците са провели серии от експерименти. Бременни жени са плували в басейни с делфини. Резултатите са били идентични - раждат се малки генийчета.

Жалко, че в този форум няма такива, пълен е с деца-идиотчета.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...