tedy Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Ми не знам, явно някъде се блокира, защото нищо не съм правил, а просто спря да се отваря преди седмица-две някъде. Освен кулбокс да са я блокирали, или те да са блеклистнали кулбокс, не знам. Някой който е на кулбокс освен да потвърди или отрече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Нищо не са блокирали кулбокс. Напълно нормално си се отваря замундата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Нищо не са блокирали кулбокс. Напълно нормално си се отваря замундата. Аз говорих и със съпорта, и пейстнах trace route. Не се отваря нормално от мен и преди, и след смяната на ИП адреса. Вероятно от замунда (или малко преди нея) са блокирали ИП-та на кулбокс по някаква причина, и аз попадам в списъка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Тя си се отваря, но поне при мен след 1-2 успешни отваряния на страници от замундата още от първия път, в един момент зацикля и дори може да даде таймаут, а след презареждане обикновено пак се отваря от раз и така до следващото зацикляне. Абсолютното същото става и с друг български тракер - masters-tb.com, както и с един китайски сайт (Tynydeal) и това ми се случва винаги, без значение от доставчика, който ползвам или машината, с която браузвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Посипвам си главата с пепел! Вината се оказа изцяло моя. Писах в темата за Кулбокс. Преди 10-20 дни се загледах в логовете на сървъра си и видях един куп "опити" за пробиви (всичките с 404 not found разбира се), и реших да блокирам на вход цяла Азия, Ю. Америка и т.н. Само на вход, във файруола на рутера. Един от рейнджовете беше 179.0.0.0/8, в който попада и ИП на замунда. Този рейндж ми го показва в Панама някъде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 ...нищо не съм правил, а просто... Всички така казват Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Всички така казват Хаха, тук няма как, ще се съглася с теб . Просто не направих връзката с тогавашните си действия. То щото рядко ползвам замунда де, затова. Няма безгрешни :Р . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Да блокираш цял клас А е доста смело. Твоят случай, обаче ми припомни, че аз пък съм блокирал няколко мрежи клас B и трябва да имам едно на ум за вероятни проблеми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 (edited) Еми.... щото взе да ми писва от китайски ИП-та разни, а да блокирам само Китай се оказаха хиляди рейнджове, които не исках да натоварвам рутера. С изключение сега на замунда, други проблеми не съм видял. И то рейнджа 179/8 аз отнякъде го видях другаде и отделно от LACNIC го вкарах. Аз лично блокирах следните неща. APNIC рейнджове, всичките там IPv4, които са. А-мрежите са малко, 20-30. Това са Asia-pacific region, които не ме интересуват принципно. LACNIC (Latin America and Caribbean Network Information Centre), описаните там 10-тина рейнджа. Плюс още няколко, видени в логовете ми, проверени и уж показваха че също принадлежат на LACNIC, но явно не съвсем. Disclaimer: не агитирам никого да блокира тези цели региони или каквото и да е, за да не се вкара във филм . Аз вече ще знам и ще изключвам рейнджове от файруола само при проблем, вече ще знам първо там да гледам. P.S. Всъщност не знам защо преди не съм го направил, но сега промених правилата във файруола и добавих портове. Реално не искам да ми влизат в локалния уеб и други сървъри, та добавих съответните входящи портове, и сега дори да сложа онази А-мрежа, ще работи, понеже са блокирани само пакетите на вход КЪМ портове 80 и т.н., следователно си връзвам гащите тотално. Edited September 22, 2018 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Quote 2019-02-28 - Уважаеми потребители, уведомяваме Ви, че достъпа до тракерът ще бъде възстановен след 18 март. Към момента свалянето е активно през DHT и няма проблем да използвате услугата. Някой да има идея какво се случва? Да не са ги погнали пак? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 При мен се отваря нормално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 На началната страница го пише в карето Новини: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Не знам дали точно тук е мястото да се отбележи, но 33 години по-късно светът отново ще говори за ZAMUNDA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Отива ли си "Замунда"? Три интернет доставчика в България трябва да блокират достъпа до пиратския сайт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 4, 2023 Share Posted June 4, 2023 Тия идиоти от Plovdiv24 не ги отварям. Вече има официално становище на zamunda.NET Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts