RaptoR Posted August 10, 2004 Share Posted August 10, 2004 karai be - i az i kvo ot tva hahahah btw: In 1977, Prince became the youngest producer in Warner history. Not too surprising, Prince's debut, For You, in 1978, was over budget and over-ambitious (he played a reported 23 different instruments on the record). Verno baja gi vladee hahahah NO With 1980's Dirty Mind, he recorded his first masterpiece, a one-man tour de force of sex and music; it was hard funk, catchy Beatlesque /no comment ot mene tuk - tova znachi Biitylski/ melodies, sweet soul ballads, and rocking guitar pop, all at once. Momcheto si e a prodigy, makar che ne go ponasjam Sega mi se spi, ne me karaite oshte da tyrsja ot kogo se e vdyhnovjaval i uchil Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 10, 2004 Share Posted August 10, 2004 Никога не търси кой от кого се е вдъхновил и учил.Всъщност аз не съм голям фен на Принс,но много го уважавам като музикант/малко пиянско звучи като "ти мен уважаваш ли ме",но си е истина/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 10, 2004 Share Posted August 10, 2004 razbiram te be velvet i ne otricham velikite mu postijenija no NAI-VELIKITE sa predi nego - tova e zatova ne go broja v top-a - inache evala - nadareno e momcheto Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrator Posted August 10, 2004 Share Posted August 10, 2004 Аз също много уважавам Ричи, но не заради годините в Диип Пърпъл или заради Рейнбоу, а за последните му проекти с жена му може да ви се стори странно, но... А колкото до великите китаристи какво ще кажете за Дейвид Гилмор от Пинк Флойд, един от личните ми любимци (който е слушал концертната версия на Comfortably Numb знае за какво става въпрос (препоръчвам ви да видите концерта на Pink Floyd - Pulse, дори и да не ви са от любимите групи)). Ами за Тони Айоми и Блек Сабат, които идват от бирмингамското гето и правят революция в музиката (Блек Сабат са най-култовата група или групата на чиито песни са правени най-много кавъри), а и не е без значение и факта, че въховете на два от пръстите на Тони са били отрязани при злополука още преди да започне с Блек Сабат и това се е отразило на стила му на свирене. Ами Брайьн Мей от Куин, какво ще кажете за него, в един дълъг период от историята си Куин не използват синтезатори и разчитат на Брайън за интересното и неподръжаемо звучене на групата. Всички които ме познават ще се учудят ако не спомена Джон Петручи, за това няма да ги разочаровам . Е това са малка част от китаристите, които почитам е май пропуснах Ерек Клептън, но Mr. Slowhand няма да се сърди . Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 10, 2004 Share Posted August 10, 2004 Ерик Клептън ми е адски любим.Абе честно дори и да не можеше да свири на китата пак щеше да ми е любим. А Ричи и проекта му с жена му.Бях на концерта на Античния и беше ужасно.Някаква боза.Той е готин,но аз лично се чудя как можа да направи такава боза Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrator Posted August 10, 2004 Share Posted August 10, 2004 А Ричи и проекта му с жена му.Бях на концерта на Античния и беше ужасно.Някаква боза. Е въпрос на лично мнение, аз също бях на концерта в Античния и останах с много приятен спомен дали заради концерта, или за това, че ги видях на живо... Странно като сме били на концерта и двамата как не сме се засекли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted August 11, 2004 Author Share Posted August 11, 2004 Освен на голяма част от горепосочените китаристи, аз много се кефя и на Randy Rhoads. Жалко, че почина толкова млад, имаше да даде още много на метала. Иначе няма смисъл да се караме кой е по-по-най. Кефете се на музиката им и това е Link to comment Share on other sites More sharing options...
spotlight_kid Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 по -добре да не бях поглеждал тези гадни класации .щото ми стана лошо, големи простотии са вкарани.....само ще кажа че ако Блекмор и Малмстийн бяха умряли щяха да са на първите места Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozz_man Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Awe po dobyr ot Yngwie si nqma koi kakwoto shte da misli.Aide moje i Satriani da slojim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Death Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Сатриани и Малмстийн са пинизчии, яко да ги гледаш, тъпо да ги слушаш, не винаги де , факт е, че темата е китаристи, а не метал китаристи, ама аз си се придържам към Кърк колкото и банално да звучи, 100% има по-технични и креативни от него, но все пак е велик каквото и да си говорим, а за Принс..........боооже Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Ерик Клептън ми е адски любим.Абе честно дори и да не можеше да свири на китата пак щеше да ми е любим. А Ричи и проекта му с жена му.Бях на концерта на Античния и беше ужасно.Някаква боза.Той е готин,но аз лично се чудя как можа да направи такава боза "Blackmore's Night", соловия проект на Ричи според мен далеч не цели да показва китарните умения на Ричи, а по-скоро експериментира.Интересна е съпоставката между тях, (май го бях писал по-рано), но в зората на Диип Пърпъл, на техен ранен концерт публиката започнала да ги освирква и Ричи, болезнено честолюбив извикал "ако някой може да изсвири това соло по-добре от мен - нека излезне!" В залата е бил Ерик Клептън Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.