Psihara^^ Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 След отваряне на форума за външни лица... А и преди това... Се навъдиха много хора, които не си правят труда да четат правилата, правят каквото си искат и тн, и тн, и тн!!! Не мислите ли, че се нуждаем от още 1 Мод? Оверман, Нетруут, Вено, Вели, Таз и Дезоекър ни забравиха.. Останаха само Зган, който не влиза толкова често, Дриймър, Чикатило, която е винаги инвиз и не кисни и тя постоянно и Киллера (той е силно наш човек).. Ама 1 човек войска не прави. Не мислите ли, че имаме нужда от някой, който ще е по - често онлайн, ша следи, и ша маже? Ако темата не е подходяща, и тн моля да се затрие! Ако темата е подходяща, моля да не се пишат тонове с глупости и хората да не си предлагат услугите... Има си 10 човека, които си заслужават ново запитване... Разбира се... Любопитно ми е и да прочета мнението на модераторите, защото може да не съм прав. (Извинявам се, че пропуснах empty soul... просто отдавна не го бях мяркал... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Ai shte e ostavim da se popishat malko gluposti...da ne obvinqvat starite moderatori che sa loshi i ne davat postovete pak i shte e interesno da se razbere mnenie. NO skoro beshe edinodushno vzeto reshenie che novi moderatori nqma da ima, koeto razbira se ne spuva anketata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 11, 2007 Author Share Posted March 11, 2007 Благодаря ти за точния отговор. Само моля те, затвори темата, защото не ми се гледат излияния! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Ostavqm e otvorena zashtoto mi e interesno kak shte se razvie ako se pochne s glupostite shte si ponesat nakazaniqt vervai mi Ne znam kak razbirate che moderatorite ne deistva tili sa vi izostavili tai kato polovinata ot rabotata koqto varshat ne se vijda ot userite ?! No sled kato nqkoi pishe che ima nujda ot nov moderator da napishe zashto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 глас народен, глас Божи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 11, 2007 Author Share Posted March 11, 2007 Хайде малко да се развие темата... (плюф, плюф) Вижда се. Повярвай, вижда се. Може би не от всички.. Но се вижда. Тъй като няма как да се обоснова, тъй като май тръгнах сам срещу всички, за това ще дам пример. Не съм от скоро във форума... И помня какво беше едно време. Никой гък не можеше да каже. Всички спазваха правилата. Нямаше хиляди безмислени постове и теми. Имаше ПОСТОЯННО поне 1 модератор онлайн... Всички теми се четяха.. ВСИЧКИ! Бутона репорт почти не се ползваше, защото имаше кой да следи. Едно време и хората бяха по - умни, но това е друга тема на разговор. Липсва ми, когато влезна в тема да прочета точно това, което ми трябва, а не някой (няма да давам примери, защото не е коректно) да е бълвал 1 тон лайна! Но най - вече ми лиспва страха на потребителите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chicatillo Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Az se opitah predi nqkolko dena da izcheta cqla tema i stignah do zakliuchenieto, che ako trqbva da moderiram, shte iztriq 80% ot postovete. Taka che prosto q ostavih na samorazvitie. Zashto li? Zashtoto posle vsichkite useri shte mi se izredqt na PM za obqsnenie. A za straha na potrebitelite... Mislish li, che strahut pod kakvato i da e forma moje da ima polojitelno vliqnie? Чикатило, която е винаги инвиз Prevod pls >.< Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 И аз си мислих по тази тема последните дни. Проблема според мен е, че напоследък има доста голям наплив на новобранци, а това задължително води до увеличаване на графата "неразбрали", "незнаещи" правилата и т.н. Те модераторите най-добре усещат дали работата тук им се е увеличила или не, обаче наистина се забелязва тенденция в някои теми да се избягва контрола, което според мен не е много хубаво. И според мен страхът наистина може да има положителен ефект. Все пак из интернет има хиляди форуми "а ла чат" и на който не му харесва строгостта тук, нека отиде на друго място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Primer za takiva temi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Извода е ясен! Десетки нови потребители ( глупави ) = няколко нови модератори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaio Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Prevod pls >.< инвз = invisible Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 11, 2007 Author Share Posted March 11, 2007 @Карамански ... Веднага казвам не 1 а 2ма!!!! Ликуид и Гудо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Primer za takiva temi ? Ами като за начало няколкото теми за торенти в P2P раздела са с абсолютно еднакво съдържание т.е. пълно е с офтопици, вместо всяка тема да е по конкретно зададения проблем. В "Интернет доставчици" също се наблюдава такава тенденция. В "Спорт" отново взе да се губи толерантността.... и т.н. За "Тя&Той" съм съгласен да остане в този си ("спам") вид, стига да не се стига до лични нападки и обиди. По-конкретни примери не мога да дам, тъй като ги репортвам на момента и гледам да не се занимавам повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Ами като за начало няколкото теми за торенти в P2P раздела са с абсолютно еднакво съдържание т.е. пълно е с офтопици, вместо всяка тема да е по конкретно зададения проблем. В "Интернет доставчици" също се наблюдава такава тенденция. В "Спорт" отново взе да се губи толерантността.... и т.н. За "Тя&Той" съм съгласен да остане в този си ("спам") вид, стига да не се стига до лични нападки и обиди. По-конкретни примери не мога да дам, тъй като ги репортвам на момента и гледам да не се занимавам повече. Може да добавим и темите за сериали Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Mojem da dobavim i temite Koi v koe uchilishte uchi mojem da dobavim i temite za katastrofite mojem da dobavim temite za koi kolko mu e dalag kakvi maje haresvate i kakvi jeni i vsqkvi takiva...no trqbva da ima nqkakva svoboda na slovoto podchinena na forumnite pravila. Nemoje da se zabranat "socialnite" temi.Neka da si postvat horata ? Ne zabravqite che "starite" useri sushto minaha po puta na segashnite novi...kak shte se pochustvate ako ste na tqhno mqsto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Аз съм против нови модери. Наплива от нови потребители е само временен, няма да продължи до безкрай. След това модераторите ще са в повече и ще стане лошо...прекалена строгост е глупава, форума ще стане прекалено скучен и сух. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 11, 2007 Author Share Posted March 11, 2007 Идеята е да има КОНТРОЛ, а не да има безразборие. Разбирам, че не се плаща за това нещо, но не може да се разчита само на съвестта на потребителите да репортват! И не става въпрос за НОВИ МОДЕРАТОРИ! А ЗА НОВ МОДЕРАТОР! Просто още 1 човек, който да помогне... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 @Карамански ... Веднага казвам не 1 а 2ма!!!! Ликуид и Гудо! тц тц тц. а какво различава тях двамата от дузина други потребители? след поправката на ZGAN ще поправя поста си да е в нормата За НОВ (само един) модератор, защото тук таме има някой друг изпуснат пост, а аз нямам особен навик да натискам бутона Rеport. А и гледайки броя на изтритите теми и сравнявайки ги с това което беше преди 2 месеца - броят е значително по-голям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Zashto ne formulirate postovete si taka: Za nov moderator zashtoto: .............. Protiv nov moderator zashtoto: ........... qsno kratko i tochno ?! Za primer davam posta na Thief Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Аз съм против нови модери.Наплива от нови потребители е само временен, няма да продължи до безкрай. След това модераторите ще са в повече и ще стане лошо...прекалена строгост е глупава, форума ще стане прекалено скучен и сух. Какво разбираш под "скучен и сух"? Самите правила (чел си ги надявам се) изобщо не предразполагат към такова нещо. Проблема е, че напоследък все по-често се нарушават. Аз например предпочитам като влезня в някоя тема да чета неща само по нея, защото в случая например ми е била интересна/полезна, а ако искам нещо друго ще потърся тема за него или ще направя нова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 11, 2007 Author Share Posted March 11, 2007 тц тц тц.а какво различава тях двамата от дузина други потребители? Спокойно и ти си в бройката.. Но стана въпрос за безпристрастие... Обърнал съм внимание, че точно те го имат... Не е нужно те да станат... Просто бяха 1вите 2ма, които ми дойдоха на акъла. Ти, Теди, Стефан може би, ахекс, Мидекс, Бомбера.. Много са... Ако трябва и някой нов даже... Та да си дойдем на думата : За нов модератор, защото според мен контрола трябва да се затегне! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 От както съм се регистрирал във форума, досега не бях виждал раздели където на първа страница има по 4-5 затворени теми. А сега всеки влиза и без да погледне правила, да потърси, започва да налива теми, някои от които сигурно са говорени по 3-4 пъти. Не знам дали не трябва да се направи малко "входящ" контрол на новите потребители. Първите 3 месеца след регистрацията им, темите и мненията да им минават през модераторски режим - да се преглеждат колко струват и т.н. Но за това си трябват модератори, които да свършат работата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Аз съм ЗА нов модератор защото наистина има нужда от нова модераторска сила.. един Killer пролет не прави Същевременно съм ПРОТИВ, защото ако трябва да се излъчи някой ще станат пак някви супер противни интриги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 A za straha na potrebitelite... Mislish li, che strahut pod kakvato i da e forma moje da ima polojitelno vliqnie?Има положително влияние. В началото като се регистрирах пишех пълни глупости (модераторите могат да потвърдят), след 40-60%-та warn+2-3 седмици не можене да пиша+мод.режим ... се усвестих . По едно време се чудех по 10-15 мин дали да пиша и дали ще ми пуснат поуста ... така че има положително влияние Аз лично съм за 1 мод още. В началото докато се доказва ще е много време онлайн. Ще режи глави от всякъде.Доста хора ще го намразят, но ще им е взел страха. Така че според мен има ползва от един нов строг модер... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Zashto ne formulirate postovete si taka: Za nov moderator zashtoto: .............. Protiv nov moderator zashtoto: ........... qsno kratko i tochno ?! Za primer davam posta na Thief Айде и аз да съм примерен тогава Няма нужда от нов модератор, защото мисля, че сегашните са абсолютно достатъчно и не ми е направило впечатление да има много теми, които да са оставени отключени по-дълго от необходимото. Не виждам нищо лошо да има нови потребители, даже се радвам, защото преди няколко месеца беше настанала адска скука в този форум и много малко хора пишеха. Няма да е лошо и в Тя и Той да се поразчиства от време на време, обаче. Най-трудоемко ми се струва модерирането в BUY & SELL, тъй като правилата там най-често се нарушават, но пък и те са най-специфични. Спам винаги ще има, колкото и модератори да работят. Може би, по-често трябва да има банове за тези, които ползват форума за чат, защото има доста такива напоследък (обикновено набори 90,91 до 99:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.