tetr0d0 Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Искам да знам заслужава ли си да си взема, щот напоследък много съм се зарибил, пък никога не съм писал с таквова нещо... (цък) Ако някой е ползвал, моля да даде мнението си (леко ли се пише с нея, много ли мастили, бързо ли свършва мастилото..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 abe gotino e noooo kato svikne6 ne ti pravi vpe4atlenie. za mastilo i pro4ie ne se pritesnqvai sega nefarious trqbva da se izkaje toi e po-pisalkadjiq ot men Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 аз имах едни от на родителите ми времето и много прокапваше мастилото...сега гледам някви тузарски моделчета по трицифрени суми...не зная,сигурно са по добри и не капят вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 а какви са любовните писалки?! едит:@geraldo, цъ! не съм. кой е тоя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 а какви са любовните писалки?! Ти за Митьо Пищова не си ли чувал ЕДИТ:Пост 100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Искам да знам заслужава ли си да си взема, щот напоследък много съм се зарибил, пък никога не съм писал с таквова нещо... (цък) Ако някой е ползвал, моля да даде мнението си (леко ли се пише с нея, много ли мастили, бързо ли свършва мастилото..) Всичко зависи от качеството на писалката, както и от хартията върху която пишеш. С евтина писалка можеш да си имаш много проблеми- капяк, харчат много и т.н. А тъй като ученичестике тетрадки се правят предимно от тоалетна хартия, там също не се препоръчва използването й. Иначе- пише се изключително леко и написаното има много по-хубав вид, от колкото с обикновена химикалка. За подписване на документи и други е много удобно и елегантно, но за кластана стая е ненужно. А и се иска малко време да засъхне мастилото, много лесно можеш да го размажеш. Все пак- опитай, ще ти хареса! Аз съм писал много с писалки и продължавам да го правя. Но лекцията в университета примерно, трудно бих я записал с писалка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetr0d0 Posted March 10, 2007 Author Share Posted March 10, 2007 Но лекцията в университета примерно, трудно бих я записал с писалка... Хахаа, ами на мен точно за там ми трябва, щот аз иначе няма къде да я ползвам.. Гледам да си взимам от бялата хартия, щот по-ясно се чете.. Колкото до тая весникарската - то на нея с каквото и да пишеш излиза лайняво.. ПП. К'во имаш предвид под "евтина", щот аз миналия ден гледах една за 40тина кинта.. Смятам, че е сносна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 abe vzemi si i probvai az imah edna za 10tina vzeh si e 4e me izkefi kak izglejda i si ba4ka6e ok kakvato i da vzeme6 6te e ok dokato ti mine meraka da pi6e6 s neq ina4e za burzo pisane i takiva ne6ta na men mi be6e ne mn qko Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Аз имам една Inoxcrom, супер яко се пише с нея и ми е по-лесно и по=приятно. Понякога и по-бързо се пише, защото просто не трябва да натискаш както е с химикал. За писалка трябва да използваш хартия с бели листове (не сивите, дето са полупрозрачни) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Аз пък имам една писалка Parker Sonnet, но още не съм писал с нея. Изобщо, толкова голямо значение ли има марката? Тази е с връх от 18 карата злато и платина, но освен че изглежда добре - има ли друга разлика? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 [минутка за реклама ]Inoxcrom си е престижна марка, не трябва да се съмнявате, че качеството е на много високо ниво, а цената е съобразена с качеството. Заповядайте в офиса ни, който е и магазин, на ул. Стефан Ботев 8 (от бул. България като тръгнете към моста на Герджика, втората пресечка в ляво). Гамата, която предлагаме е изключително разнообразна - от пластмасови до висок клас метални.[/минутка за реклама ] Навън се пише масово с писалки по училищата. Имало някакъв такъв стандарт, но не съм подробно запознат. Това, което чувам, е че след някоя друга година и при нас ще започне да се пише само с писалки в училищата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Естествено! Материала на писеца е от огромна важност! Може да се прецака бързо или да е здрав Iridium (иридий) е от доста качествените материали за изработка на писец, а вече покритието е хубаво да е от благороден метал (не знам защо, но мисля че не е гъзария просто). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 И да ви кажа още един факт за Inoxcrom - това е единствената марка в Европа, която прави абсолютно всички елементи по химикалите, дори пълнителите, в собствения си завод в Барселона. На Паркер и Сенатор частите се правят на много места, но най-вече в Китай. Както и че единствено Inoxcrom имат сертификат за пълнителите си, които пишат над 5км (средно 3 пъти повече от обикновените дебели пълнители тип Паркер). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetr0d0 Posted March 10, 2007 Author Share Posted March 10, 2007 [минутка за реклама ]Inoxcrom си е престижна марка, не трябва да се съмнявате, че качеството е на много високо ниво, а цената е съобразена с качеството. Заповядайте в офиса ни, който е и магазин, на ул. Стефан Ботев 8 (от бул. България като тръгнете към моста на Герджика, втората пресечка в ляво). Гамата, която предлагаме е изключително разнообразна - от пластмасови до висок клас метални.[/минутка за реклама ] А можеш ли да ми кажеш как варират цените? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Аз лично съм голям фен на писалките. От 7ми клас пиша с тях, с малки прекъсвания. Първо имах Schneider, след това една Inoxcrom, най-много време издържах с една Parker, а последната ми беше Pierre Cardin, ама я изгубих...мир на праха й.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 [минутка за реклама ]Навън се пише масово с писалки по училищата. Имало някакъв такъв стандарт, но не съм подробно запознат. Това, което чувам, е че след някоя друга година и при нас ще започне да се пише само с писалки в училищата. И един мармот завива шоколада в станиол. Писалката действително е красиво нещо обаче да пишеш с писалка излиза доста скъпо не само от гледна точка на мастилото а и на хартията на която пишеш. Предполагам си ученик не знам кой клас и колко пишеш на седмица обаче джоба ти доста ще се изпразни ако пишеш с писалка все пак химикал който не се маже и не спира и и що-годе добър за писане е 25 ститинки а тетрадка с лайняни листа голям формат 80 листа 55 стотинки. Аз около толкова изписвам на седмица - сега си представи колко ще ти излезнат само белите листа защото писалката е даста капризна. Освен това не е особено практична - да пише се по-лесно обаче иска време да съхне и ако бързаш се маже отваратително. Бих казал че е доста непрактична за ученик имах няква пласмасова преди не течеще пишеше много леко и хубаво обаче просто за бързо и обемно писане е доста непрактична. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 И един мармот завива шоколада в станиол. Писалката действително е красиво нещо обаче да пишеш с писалка излиза доста скъпо не само от гледна точка на мастилото а и на хартията на която пишеш. Предполагам си ученик не знам кой клас и колко пишеш на седмица обаче джоба ти доста ще се изпразни ако пишеш с писалка все пак химикал който не се маже и не спира и и що-годе добър за писане е 25 ститинки а тетрадка с лайняни листа голям формат 80 листа 55 стотинки. Аз около толкова изписвам на седмица - сега си представи колко ще ти излезнат само белите листа защото писалката е даста капризна. Освен това не е особено практична - да пише се по-лесно обаче иска време да съхне и ако бързаш се маже отваратително. Бих казал че е доста непрактична за ученик имах няква пласмасова преди не течеще пишеше много леко и хубаво обаче просто за бързо и обемно писане е доста непрактична. за мърмотите нещо ми разправяш, а? как са? добре ли са? пакет копирна хартия 500л/80г, избелена, за мастиленоструйни принтери от добра марка е в ценовия диапазон 3,5-6,00 лв. ако успееш да ги изпишеш за един семестър, дори и да водиш всички лекции те поздравявам, защото ще имаш по-голяма премишница от на Попай-моряка. съществува такова нещо и като еднократни писалки за по 80 ст (например Pilot - японски, или uni-ball - пак японски), които пишат доста по-дълго от BICчетата за 25 стотинки. с писалка можеш да пишеш и без да натискаш хартията и да я късаш ако е върху мека подложка (например ако пишеш на коляно или върху нечий гръб). има и ball-tip писалки, които пак са с течно мастило но върха им е кат на стандартна химикалка. пак не са скъпи и пак имат доста време за писане. та недей така за мърмотите. знаем ги ние Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 raptor2721, mobo ти го каза най-добре, но ти предлагам просто за експеримента, другия път си вземи един пълнител на Иноксхром и като свърши ми кажи, колко листа си изписал. tetr0d0, ориентиоровъчно цените са от 3-4лв, до 300-400лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetr0d0 Posted March 10, 2007 Author Share Posted March 10, 2007 raptor2721, mobo ти го каза най-добре, но ти предлагам просто за експеримента, другия път си вземи един пълнител на Иноксхром и като свърши ми кажи, колко листа си изписал. tetr0d0, ориентиоровъчно цените са от 3-4лв, до 300-400лв. Бих дал не повече от 30-40 кинта (имайки предвид че съм студент, че последните 2 хубави химикала ми ги взеха, а предните 2 ги изгубих).. Та за тия пари, според твоето (надявам се) компетентно мнение, заслужава ли си или са боклуци? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 че последните 2 хубави химикала ми ги взеха кой ти е зел химикалите бе?обир ли беше или тихомълком някой ти ги е свил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Бих дал не повече от 30-40 кинта (имайки предвид че съм студент, че последните 2 хубави химикала ми ги взеха, а предните 2 ги изгубих).. Та за тия пари, според твоето (надявам се) компетентно мнение, заслужава ли си или са боклуци? Разбира се, че си заслужава. Химикалите/писалките са изключително качествени. 30-40лв са металните, а ти ако искаш можеш да си вземеш нещо по-евтино, пластмасово и да видиш дали ще ти допадне. Те перата са им кажи-речи еднакви, вече по-скъпите модели имат златно/сребърно покритие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetr0d0 Posted March 10, 2007 Author Share Posted March 10, 2007 кой ти е зел химикалите бе?обир ли беше или тихомълком някой ти ги е свил? Хахахах.. Ми нещо като обир.. Нали знаеш някоя п*тка като почнер да ти мрънка на главата да й дадеш нещо за спомен.. И все химикали и запалки ми взимат, мама му стара ПП. Голямо Благодаря на всички за мненията и съветите.. Още другата седмица ше взема да си купя няква писалчица ...ако не изпия парите естествено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hosta Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Kато я купиш и ползваш известно време постни едно мнение с впечатления ,ако не е проблем.И аз също се замислям за покупка на писалка за 30-на лева.Колкото и да е странно и аз имам същият проблем и химикали и писалки( да не забр. и запалките ) ,не го разбирам това все да налитат на тях!?Пробвал съм бартери "Мило ае да ти дам нещо друго да не е запалката/химикалката?" ама не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.