Jump to content
BulForum.com

Писалки..

tetr0d0

Recommended Posts

Искам да знам заслужава ли си да си взема, щот напоследък много съм се зарибил, пък никога не съм писал с таквова нещо... (цък)

Ако някой е ползвал, моля да даде мнението си (леко ли се пише с нея, много ли мастили, бързо ли свършва мастилото..)

аз имах едни от на родителите ми времето и много прокапваше мастилото...сега гледам някви тузарски моделчета по трицифрени суми...не зная,сигурно са по добри и не капят вече

Искам да знам заслужава ли си да си взема, щот напоследък много съм се зарибил, пък никога не съм писал с таквова нещо... (цък)

Ако някой е ползвал, моля да даде мнението си (леко ли се пише с нея, много ли мастили, бързо ли свършва мастилото..)

Всичко зависи от качеството на писалката, както и от хартията върху която пишеш. С евтина писалка можеш да си имаш много проблеми- капяк, харчат много и т.н. А тъй като ученичестике тетрадки се правят предимно от тоалетна хартия, там също не се препоръчва използването й.

Иначе- пише се изключително леко и написаното има много по-хубав вид, от колкото с обикновена химикалка. За подписване на документи и други е много удобно и елегантно, но за кластана стая е ненужно. А и се иска малко време да засъхне мастилото, много лесно можеш да го размажеш. Все пак- опитай, ще ти хареса! Аз съм писал много с писалки и продължавам да го правя. Но лекцията в университета примерно, трудно бих я записал с писалка... ;)

Но лекцията в университета примерно, трудно бих я записал с писалка... ;)

Хахаа, ами на мен точно за там ми трябва, щот аз иначе няма къде да я ползвам.. Гледам да си взимам от бялата хартия, щот по-ясно се чете.. Колкото до тая весникарската - то на нея с каквото и да пишеш излиза лайняво..

ПП. К'во имаш предвид под "евтина", щот аз миналия ден гледах една за 40тина кинта.. Смятам, че е сносна?

abe vzemi si i probvai az imah edna za 10tina vzeh si e 4e me izkefi kak izglejda i si ba4ka6e ok ;) kakvato i da vzeme6 6te e ok dokato ti mine meraka da pi6e6 s neq :) ina4e za burzo pisane i takiva ne6ta na men mi be6e ne mn qko :)

Аз имам една Inoxcrom, супер яко се пише с нея и ми е по-лесно и по=приятно. Понякога и по-бързо се пише, защото просто не трябва да натискаш както е с химикал. За писалка трябва да използваш хартия с бели листове (не сивите, дето са полупрозрачни)

Аз пък имам една писалка Parker Sonnet, но още не съм писал с нея. Изобщо, толкова голямо значение ли има марката? Тази е с връх от 18 карата злато и платина, но освен че изглежда добре - има ли друга разлика?

5033425_640.jpg

[минутка за реклама :) ]Inoxcrom си е престижна марка, не трябва да се съмнявате, че качеството е на много високо ниво, а цената е съобразена с качеството. Заповядайте в офиса ни, който е и магазин, на ул. Стефан Ботев 8 (от бул. България като тръгнете към моста на Герджика, втората пресечка в ляво). Гамата, която предлагаме е изключително разнообразна - от пластмасови до висок клас метални.[/минутка за реклама :) ]

Навън се пише масово с писалки по училищата. Имало някакъв такъв стандарт, но не съм подробно запознат. Това, което чувам, е че след някоя друга година и при нас ще започне да се пише само с писалки в училищата.

Естествено! Материала на писеца е от огромна важност! Може да се прецака бързо или да е здрав :P

Iridium (иридий) е от доста качествените материали за изработка на писец, а вече покритието е хубаво да е от благороден метал (не знам защо, но мисля че не е гъзария просто).

И да ви кажа още един факт за Inoxcrom - това е единствената марка в Европа, която прави абсолютно всички елементи по химикалите, дори пълнителите, в собствения си завод в Барселона. На Паркер и Сенатор частите се правят на много места, но най-вече в Китай. Както и че единствено Inoxcrom имат сертификат за пълнителите си, които пишат над 5км (средно 3 пъти повече от обикновените дебели пълнители тип Паркер).

[минутка за реклама :) ]Inoxcrom си е престижна марка, не трябва да се съмнявате, че качеството е на много високо ниво, а цената е съобразена с качеството. Заповядайте в офиса ни, който е и магазин, на ул. Стефан Ботев 8 (от бул. България като тръгнете към моста на Герджика, втората пресечка в ляво). Гамата, която предлагаме е изключително разнообразна - от пластмасови до висок клас метални.[/минутка за реклама :) ]

А можеш ли да ми кажеш как варират цените?

Аз лично съм голям фен на писалките. От 7ми клас пиша с тях, с малки прекъсвания. Първо имах Schneider, след това една Inoxcrom, най-много време издържах с една Parker, а последната ми беше Pierre Cardin, ама я изгубих...мир на праха й.... :(

[минутка за реклама :) ]

Навън се пише масово с писалки по училищата. Имало някакъв такъв стандарт, но не съм подробно запознат. Това, което чувам, е че след някоя друга година и при нас ще започне да се пише само с писалки в училищата.

И един мармот завива шоколада в станиол. Писалката действително е красиво нещо обаче да пишеш с писалка излиза доста скъпо не само от гледна точка на мастилото а и на хартията на която пишеш. Предполагам си ученик не знам кой клас и колко пишеш на седмица обаче джоба ти доста ще се изпразни ако пишеш с писалка все пак химикал който не се маже и не спира и и що-годе добър за писане е 25 ститинки а тетрадка с лайняни листа голям формат 80 листа 55 стотинки. Аз около толкова изписвам на седмица - сега си представи колко ще ти излезнат само белите листа защото писалката е даста капризна. Освен това не е особено практична - да пише се по-лесно обаче иска време да съхне и ако бързаш се маже отваратително. Бих казал че е доста непрактична за ученик имах няква пласмасова преди не течеще пишеше много леко и хубаво обаче просто за бързо и обемно писане е доста непрактична.

И един мармот завива шоколада в станиол. Писалката действително е красиво нещо обаче да пишеш с писалка излиза доста скъпо не само от гледна точка на мастилото а и на хартията на която пишеш. Предполагам си ученик не знам кой клас и колко пишеш на седмица обаче джоба ти доста ще се изпразни ако пишеш с писалка все пак химикал който не се маже и не спира и и що-годе добър за писане е 25 ститинки а тетрадка с лайняни листа голям формат 80 листа 55 стотинки. Аз около толкова изписвам на седмица - сега си представи колко ще ти излезнат само белите листа защото писалката е даста капризна. Освен това не е особено практична - да пише се по-лесно обаче иска време да съхне и ако бързаш се маже отваратително. Бих казал че е доста непрактична за ученик имах няква пласмасова преди не течеще пишеше много леко и хубаво обаче просто за бързо и обемно писане е доста непрактична.

за мърмотите нещо ми разправяш, а? как са? добре ли са?

пакет копирна хартия 500л/80г, избелена, за мастиленоструйни принтери от добра марка е в ценовия диапазон 3,5-6,00 лв. ако успееш да ги изпишеш за един семестър, дори и да водиш всички лекции те поздравявам, защото ще имаш по-голяма премишница от на Попай-моряка.

съществува такова нещо и като еднократни писалки за по 80 ст (например Pilot - японски, или uni-ball - пак японски), които пишат доста по-дълго от BICчетата за 25 стотинки. с писалка можеш да пишеш и без да натискаш хартията и да я късаш ако е върху мека подложка (например ако пишеш на коляно или върху нечий гръб).

има и ball-tip писалки, които пак са с течно мастило но върха им е кат на стандартна химикалка. пак не са скъпи и пак имат доста време за писане.

та недей така за мърмотите. знаем ги ние :)

raptor2721, mobo ти го каза най-добре, но ти предлагам просто за експеримента, другия път си вземи един пълнител на Иноксхром и като свърши ми кажи, колко листа си изписал.

tetr0d0, ориентиоровъчно цените са от 3-4лв, до 300-400лв.

raptor2721, mobo ти го каза най-добре, но ти предлагам просто за експеримента, другия път си вземи един пълнител на Иноксхром и като свърши ми кажи, колко листа си изписал.

tetr0d0, ориентиоровъчно цените са от 3-4лв, до 300-400лв.

Бих дал не повече от 30-40 кинта (имайки предвид че съм студент, че последните 2 хубави химикала ми ги взеха, а предните 2 ги изгубих).. Та за тия пари, според твоето (надявам се) компетентно мнение, заслужава ли си или са боклуци?

че последните 2 хубави химикала ми ги взеха

кой ти е зел химикалите бе?обир ли беше или тихомълком някой ти ги е свил?

Бих дал не повече от 30-40 кинта (имайки предвид че съм студент, че последните 2 хубави химикала ми ги взеха, а предните 2 ги изгубих).. Та за тия пари, според твоето (надявам се) компетентно мнение, заслужава ли си или са боклуци?

Разбира се, че си заслужава. Химикалите/писалките са изключително качествени. 30-40лв са металните, а ти ако искаш можеш да си вземеш нещо по-евтино, пластмасово и да видиш дали ще ти допадне. Те перата са им кажи-речи еднакви, вече по-скъпите модели имат златно/сребърно покритие.

кой ти е зел химикалите бе?обир ли беше или тихомълком някой ти ги е свил?

Хахахах.. Ми нещо като обир.. Нали знаеш някоя п*тка като почнер да ти мрънка на главата да й дадеш нещо за спомен.. И все химикали и запалки ми взимат, мама му стара :dry:

ПП. Голямо Благодаря на всички за мненията и съветите.. Още другата седмица ше взема да си купя няква писалчица :D ...ако не изпия парите естествено.

Kато я купиш и ползваш известно време постни едно мнение с впечатления ,ако не е проблем.И аз също се замислям за покупка на писалка за 30-на лева.Колкото и да е странно и аз имам същият проблем и химикали и писалки( да не забр. и запалките ) ,не го разбирам това все да налитат на тях!?Пробвал съм бартери "Мило ае да ти дам нещо друго да не е запалката/химикалката?" ама не става :angry1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...