Jump to content
BulForum.com

Проблем с връзката след Win-реинстал

veseo

Recommended Posts

След като преинсталирах WindowsXP, сложих си му драйвери за модема, макар че си върви и без тях, и просто връзката ми към външния нет е УЖАСНА. Вярно е, на достъпна+ съм, но преди реинстала пинга ми към спнет сървъра беше 0-1 секунди. Сега минава една минута! Та питам ви, дали съм забравил нещо да настроя(пак казвам относно интернета съм барал само драйверите) или е просто съвпадение. Така е вече втори ден ..

Ами що ти трябваше да ги слагаш тия драйвъри, щом си е вървял и без тях? Хората са казали - ако едно нещо си работи, не се бъзикай с него.

Дай ни някаква представа какви са ти настройките в момента - така някой може да светне ако проблема е в тях... Или просто изхвърли тези драйвъри... Ундоус винаги е бил много капризен към чужд софтуер (не Сикромофтски). Аз съм си патил от това - нищо и никаква мишка, с default драйвъра на Уин нема проблеми, но в момента в който инсталирам фирмените й драйвъри започва шоуто - забивания, проблеми със shutdown-а...

Ne znam oba4e az iskam da popitam za podoben problem s Data.bg samo 4e ne sym reinstall win...

Prosto daje kym nqkvi mnogo zabutani saitove vryskata mi e po byrza i iskam da popitam za6to international mi e po-byrz ot vryskata s data.bg

zna4i az usetih 4e te sa si smenili IP-to i iskam da popitam dali trqbva da se opravqt nqkvi nastroiki kato cqlo ot rvrocoma ili ne znam oba4e kym data.bg vryskata mi e kym 1-1,5 K i napravo se ujasqvam...

Ako nqkoi znae pri4inata da q kaje pls...

Ами що ти трябваше да ги слагаш тия драйвъри, щом си е вървял и без тях? Хората са казали - ако едно нещо си работи, не се бъзикай с него.

Дай ни някаква представа какви са ти настройките в момента - така някой може да светне ако проблема е в тях... Или просто изхвърли тези драйвъри... Ундоус винаги е бил много капризен към чужд софтуер (не Сикромофтски). Аз съм си патил от това - нищо и никаква мишка, с default драйвъра на Уин нема проблеми, но в момента в който инсталирам фирмените й драйвъри започва шоуто - забивания, проблеми със shutdown-а...

Ami to si be6e po sy6tiq na4in i bez driverite, pak takova bavno. A i smetnah 4e e na logikata na video draiverite - pak raboti donqkyde ama kato se instalirat driverite e po-dobre. A i po-rano si bqh s draiverite i nqmah nikakyv problem.

Kakvi nastroiki?Ako ima6 predvid gateway, DNS i IP, ne sym gi pravil izob6to.

Ne znam oba4e az iskam da popitam za podoben problem s Data.bg samo 4e ne sym reinstall win...

Не си единствения с този проблем. Дискутирано е, просто връзката ни с тези софийски уарези е по-лоша. Аз лично оттам по принцип тегля с над 3К, но много често прекъсва, един файл от 1 МБ от дата.бг се тегли с около 50-60 Resume-вания.

@veseo, аз преди 2 седмици имах такъв проблем и даяних 2 седмица с ужасен нет, а другите юзъри немаха проблеми.

Накрая се обадих в съпорта, оттам ми викат, параметрите на сигнала са отлични, просто много се навързаха в квартала ти, опраяме го.

Обаче почти веднага след въпросното обаждане нета текна като нов!

Абе знаеш ли аз за какво се сетих току що... А разните пачоне за велкя и подобни сложи ли ги?? Щото те май-май сбъгясват връзката на ХР....

Абе знаеш ли аз за какво се сетих току що... А разните пачоне за велкя и подобни сложи ли ги?? Щото те май-май сбъгясват връзката на ХР....

Тъкмо и аз затова се сетих. Направих го и вече май няма проблеми(да чукна на дърво :beerchug )

Дано... Просто чак по-късно направих връзката "Уин преинстал" + "нетуърк проблем"... Хората казват, че за да не се забравят подобни неща трябва да си имаш подробен системен дневник (тетрадка 80 л.) в който е описан не само хардуера, но и софтура (версия, пачове...) за всяка машина. И при преинстал ще знаеш до къде трябва да докараш нещата... ;)

Ами ето ти и една още по-ценна (и отново не е моя) - нарича се Backup. Прави си го редовно и когато ти се наложи да преинсталираш, след това просто възстанови предишното положение от него. Така пък със сигурност няма начин да забравиш нещо.

Весели празници... Само не знам как да си ги развеселя "на сух режим", но не се очайвам - ще пробвам :D :D :D

T'va s backupa go pravq! Bih kazal 4e e standartna operaciq.No da pravi6 back up sled vseki update e meko kazano izli6no.A i za da oceni6 stabilnostta na PCto tree vreme, vreme prez koeto moje da si instaliral nesto novo...

Ideqta za tetradkata e super!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...