Jump to content
BulForum.com

LanParty в Пловдив

D-Devil666Hell

Recommended Posts

Понеже гледам в София си имат такова чудо (залите "Матрицата") от около 2-3 години и става все по-популярно (200-250 човека на последното парти) защо да не си направим и ние (Пловдивчани).За целта ще ни трябват:

1. Зала която да може да побере поне 70-80 души + неограничен достъп до нет + мрежа :confused

2. Спонсори :excl:

3. Нашите машини разбира се :D

4. Поне 36 часа времетраене на "Gathering"-а.

Чакам предложения за точки 1 и 2 както и вашия глас по въпроса...

ПС За тези който си нямат понятие ко е туй "лампартй" - най-общо казано е събиране на PC маниаци с цел обмен на информация,опит,идеи,игрови опит и кво ли още не,но най вече заради големият FUN.Също така въпросните маниаци си носят личното PC и 'сички екстри и гъзарийки по него (btw по принцип е забранено ползвуването на квито и да е колони или съраунди с цел спокойствието на събитието).

Свъщност да, D-Devil666Hell май е малко назад с материала, защото аз лично си спомням, че преди година или две (и не единствено) имаше ланпарти в салона на Математическата гимназия. После ми поубягнаха някакви такива събития, ама щото и не се интересувам вече :) Но в Пловдив ланпартита си има(ше) :)

За целта ще ти трябват доста повече неща от това, което си запланувал. :)

Е ще се радвам ако някой успее да организира такова мероприятие и да дойда като посетител. :)

Повече инфо за проведените може да намериш тук:

LAN Party 1

LAN Party 2

LAN Party 3

LAN Party 4

Много трудно ще намериш решение за точки 1 и 2...

1. Питай в "Неото" на центъра, до колкото знам може да се измисли нещо там, ама е тясно... За ОМГ-то забрави!

2. Интернет - забрави за ЕК, по-вероятно може да се говори с "Лангейм"

Обмисли варианта за намиране на 70-80 монитора, то е лесно да носиш PC-то ама ако трябва да мъкнеш и 19" CRT :blink:

Разклонители, суичове, кабели също понякога са проблем...

Интернета не е толкова лесно да се уреди. Първите два пъти беше въпрос на късмет, че Евроком имат оптика, която стига до ОМГ. Последните две мероприятия имахме интернет от Енджълсофт единствено заради добрите ми отношения с тях. Съмнявам се да се съгласят да предоставят безплатно трасе и трафик за някой непознат. Най-лесно може да се организира това парти в ФМИ на ПУ - там хората разполагат със зали, които си имат кабелен и WiFi интернет.

GATHERING

['gæðəriŋ]

1. събиране, прибиране

2. печ. свързване (и на книга)

3. събрание, събиране (на близки хора и пр.)

4. увеличаване, засилване

5. набиране, набор (на плат, дреха)

6. мед. цирей, нагнояване, абсцес

Не виждам кой знае каква разлика в случая, нито пък разликата е от значение.

Пича се опитва нещо да организира и естествено не може да го направи сам.

Да прав си, не всеки може. Въпроса не е кой неможе, а кой може.

Иначе мерси, че разясни разликата между gathering и лан-парти.

ne vseki moje da organizira lan-party.

Точно затова търся и други ентусиасти желаещи да се заемат с подготовката за партито (при положение,че въобще стане нещо).Аз мога да поразпитам из залите,но за другото някой друг.Така че чакам въпросните ентусиасти да изявят мнение.

GATHERING

['gжрəriŋ]

1. събиране, прибиране

2. печ. свързване (и на книга)

3. събрание, събиране (на близки хора и пр.)

4. увеличаване, засилване

5. набиране, набор (на плат, дреха)

6. мед. цирей, нагнояване, абсцес

Не виждам кой знае каква разлика в случая, нито пък разликата е от значение.

Пича се опитва нещо да организира и естествено не може да го направи сам.

Да прав си, не всеки може. Въпроса не е кой неможе, а кой може.

Иначе мерси, че разясни разликата между gathering и лан-парти.

а аз ти благодаря, че разясни речниковото значение на една дума, която доста хора знаят.

има доста голяма разлика между gather и лан-парти. ще ти кажа само, че едното се провежда онлайн, а другото е лан. попрочети първо това-онова и после си изказвай компетентното мнение.

Точно затова търся и други ентусиасти желаещи да се заемат с подготовката за партито (при положение,че въобще стане нещо).Аз мога да поразпитам из залите,но за другото някой друг.Така че чакам въпросните ентусиасти да изявят мнение.

тази работа само с желание не става. не съм много запознат, но задължително ще ти трябват поне 2 стабилни спонсора, а нали се сещаш, че в България дори отборите със спонсори се броят на пръсти, а камоли частните лица.

Интернета не е толкова лесно да се уреди. Първите два пъти беше въпрос на късмет, че Евроком имат оптика, която стига до ОМГ. Последните две мероприятия имахме интернет от Енджълсофт единствено заради добрите ми отношения с тях. Съмнявам се да се съгласят да предоставят безплатно трасе и трафик за някой непознат. Най-лесно може да се организира това парти в ФМИ на ПУ - там хората разполагат със зали, които си имат кабелен и WiFi интернет.

Ами то там интернет има на места, но:

1. много е далеч

2. няма достатъчно голяма зала за случая.

3. големите зали не са устроени за подобни мероприятия.

4. интернета е само в двора и от страната на FMI. Другъде няма. Един колега има WiFi на телефона и е пробвал от различни точки :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...