Jump to content
BulForum.com

Мнения за цена на AMD Duron 1400

Recommended Posts

Решил съм да си ъпгрейдна компютъра и реших да си продам стария процесор. Той е AMD Duron 1400 ,овърклоквъл съм го до 1600 и работи идеално...повече информация на : http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Duron...D1400AMT1B.html

Та така въпроса ми е колко пари бих могъл да му взема.Ще се радвам на всякакви мнения и съвети... :) :confused :)

Guest Stalan

Lada 1500 e прав...

Ако ти се дава за 30 ти ги плащам веднага щото имам тук едно прашлясващо старо дънце...

Във форума на ЕК с пазарлъци и работи може и да му вземеш до 35-37...

Сега обаче искам да ви попитам и един друг въпро...Какъв процесорм бих могъл да сложа на това дъно: Gigabyte GA-7VKML(-P) с ето тези параметри

UEG87669.jpg

бих искам някакво по хубав процесор от рода на AMD Sempron 3200+ ... но не знам дали ще стане на мойта дънна платка...Моля дайте своите мнения и коментари. Благодаря ви предварително.

AlStyle said:
Да одеве го гледах това...кой процесор бихте ми препоръчали?исках да попитам и още нещо нали дъното е 64bit ?

Bаrton от 2500+ до 3200+ по-добро няма за този сокет. Семпрон 3200+ са 64битови, да 64бита ти е шината на паметта понеже си в сингъл чайнал. Твоето дъно е soket 462 а за 64битов процесор ти трябва поне soket 754.

DELUXe said:
Bаrton от 2500+ до 3200+ по-добро няма за този сокет. Семпрон 3200+ са 64битови, а за твоито дуно да 64бита ти е шината на паметта понеже си в сингъл чайнал. Твоето дъно е soket 462 а за 64битов процесор ти трябва поне soket 754.

DELUXe би ли ми дал малко повече инфо за цените на двата процесора и някоя друга информация...:) Обаче в този линк пише че несъвпадат процесорите с дънната платка ... ?

AlStyle said:
DELUXe би ли ми дал малко повече инфо за цените на двата процесора и някоя друга информация... :) Обаче в този линк пише че несъвпадат процесорите с дънната платка ... ?

Аууу кофти ми тогава ти препоръчвам 2000+ Palomino, .18u, 266 MHz FSB или 2400+ Thoroughbred, .13u, 266 MHz FSB аз лично имам доста добри спомени от паломино :)

AlStyle said:
Мерси ... ще си помисля и ще реша ...
Аз мисля, че разликата между твоя процесор и нов който да тръгне на твоето дъно няма да оправдава средствата и ще е минимална по-добре се замисли за ново дъно и процесор

дъното ти подържа до 266 MHz FSB,така че според мен или не прави нищо или направо се ориентираи към ново дъно+процесор.Лошото е че ще трябва и рама да ъпдеитнеш в тоя случаи понеже твоята е ддр266.Всичко зависи от това колко пари имаш за ъпгреид и за какво ще го ползваш компютъра

lada_1500 said:
дъното ти подържа до 266 MHz FSB,така че според мен или не прави нищо или направо се ориентираи към ново дъно+процесор.Лошото е че ще трябва и рама да ъпдеитнеш в тоя случаи понеже твоята е ддр266.Всичко зависи от това колко пари имаш за ъпгреид и за какво ще го ползваш компютъра

Искам да кажа че рама ми е 512mb ммм насочете ме към някое хубаво дъно което да подд-ържа и поне 1AGP пак за процесор по нататък ако е примерно 2-ра ръка може и веднага ... зависи от цената ...Пак ще съм благодарен на вашите мнения ... :)

Да ама въпроса е че тая рам е ддр266,пц2100 а по-новите дъна са с ддр400,пц3200 и нагоре но има и нови които подаржат твоита рам.Ся за казването на дъно с агп слот е трудно защото не се знае кво точно искаш да направиш.

1.Кажи ква точно ти е конфигурацията в момента

2.Колко пари можеш да отделиш за ъпгреид и какво точно искаш да ъпдеитнеш

3.За какво ще се ползва компютъра/игри,офис,интернет ......./

Тва е за да ни насочиш малко а не да играем на сляпо

lada_1500 said:
Да ама въпроса е че тая рам е ддр266,пц2100 а по-новите дъна са с ддр400,пц3200 и нагоре но има и нови които подаржат твоита рам.Ся за казването на дъно с агп слот е трудно защото не се знае кво точно искаш да направиш.

1.Кажи ква точно ти е конфигурацията в момента

2.Колко пари можеш да отделиш за ъпгреид и какво точно искаш да ъпдеитнеш

3.За какво ще се ползва компютъра/игри,офис,интернет ......./

Тва е за да ни насочиш малко а не да играем на сляпо

1 Конфигорацията в момента ми е :

Процесор: AMD Duron 1400

Рам/Памет: 2x256mb

Видео карта: ATI Radeon 9550 Saphir 128mb / 64bit

Дъно: Gigabyte GA-7VKML(-P)

Харддиск: 40гб Maxtor

Записващи устройства : CD-R / DVD-+RW (DVD-то и CD-то са две отделни)

Флопи:1.44 (незнам какво е)

ами друго не се сещам май е тва ...

2 Зависи какви са компонентите ....

3 Попринцим pc-то се ползва за игри и интернет ... гледане на филми и др... а вече всички нови ( по-хубави) игри искат по високи изисквания .. :)

Щом е за игри става трудна работа пък и не казваш за колко пари да се ъпгреидва.По евтиния вариант е взимаш си още 512 рам и една нова видео карта на АГП 7 серия на нвидиа за около 200 лв/двете работи/ и продаваш старата карта.Процесора и да го смениш с някои от около 2гхз голяма разлика няма.Другия вариант е продаваш го целия компютър без монитора ,добавяш 300-400 лв и си взимаш нов ,нещо от сорта на 3000+ сокет АМ2,1гб рам,7 серия нвидиа и хард 160-200гб

lada_1500 said:
Щом е за игри става трудна работа пък и не казваш за колко пари да се ъпгреидва.По евтиния вариант е взимаш си още 512 рам и една нова видео карта на АГП 7 серия на нвидиа за около 200 лв/двете работи/ и продаваш старата карта.Процесора и да го смениш с някои от около 2гхз голяма разлика няма.Другия вариант е продаваш го целия компютър без монитора ,добавяш 300-400 лв и си взимаш нов ,нещо от сорта на 3000+ сокет АМ2,1гб рам,7 серия нвидиа и хард 160-200гб

Да тоа което предложи е супер, но ...няма да стане веднага защото мноо яко се прецеках с едни пари и сега малко сам затруднен да ъпгрейдвам компютър-а ... и на него ще му дойде реда много скоро :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...