WildCat Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Здравейте, Много се извинявам ако темата не е за тук. Незнаех къде да е сложа, а категория разни ми се видя - добра идея. Ако админите решат нека е преместят. Та на въпроса ми. Някой да знае как мога и дали въобще мога да зобиколя защитата, която ми е сложена /по ай-пи ли, по друг начин ли - незнам/ от админа ми /не от доставчика ми/ на работата. Това ако питате мен е много тъпо и ме връща в каменната ера - хората се чудят какви нови неща да измислят, а нашият админ се чуди кое по напред да забрани. /Забрани абв-то, но там се оправих/. Така седят нещата. Моля за помощ. Приемам и ще пробвам идеи всякакви. Сменях портовете - какви ли не ги въртях - нищо не стана. Help!!! Боже, дано самия админ не го прочете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildCat Posted March 5, 2007 Author Share Posted March 5, 2007 UDP knock не го знам какво е. Ако е указан само един порт - не виждам как мога да го разбера кой е. Ако тръгна да сменям адреса на сървъра - може и главата да ми отрежат - знам ли? Незнам как е спрян - мрежите яко ми куцат само едно знам - има колеги, които имат скайп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 karaman а има ли начин да са забранени с някаф Firewall или антивирусна всички портове за скайп ? и ако да как могат и те да се заобиколят ако може Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 karaman а има ли начин да са забранени с някаф Firewall или антивирусна всички портове за скайп ? и ако да как могат и те да се заобиколят ако може Има начин да се забрани всичко и изрично да се разреши единствено портовете 80, 110 и 25 (примерно) за да работи пощата и browser-a и естествено НИЩО друго. UDPто ако са го резнали централно както и всичко останало шанса да мине скайп или каквото и друго да е е нищожен. Като нищо админа е решил, че нямате работа да си плямпате с приятели на работното място а следва да си вършите работата. Ако в работата ви влиза ползването на скайп се оплачи на висшестоящите, които от своя страна ще скръцнат със зъби на админа и той ще разреши скайп. Тъй като знам за какво става въпрос в общия случай и бих могъл да оправдая вашият администратор, защото некомпетентни потребители не само че успяват да си качат всевъзможни глупости и вируси кликайки наред и отваряйки всякакви attachments и програми пратени им от други техни приятели/приятелки ами след това се очаква от въпросният администратор да им почисти машината запазвайки всичката информация без повреди при това ако може да е станало преди около 15 минути защото до 17:00 часа (ДНЕС!) те следва да са подали не знам си коя декларация в НОИ а това може да стане само от тази машина, а "декларацията си беше на декстопа" и при пропуск да се свърши това ще носи последствията цялата фирма и ще има яки глоби и т.н и т.н. ... надявам се схващаш картинката. Сега моля те отговори ми - ТРЯБВА ли ти скайп за да си вършиш работата? еми от настройките сложи го на порт 80 да се конектва и ще проработи абе ако аз съм админа няма да тръгне ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildCat Posted March 5, 2007 Author Share Posted March 5, 2007 Картината е схващам много добре и също така знам за какво става въпрос. Машинката и в къщи и на работата си я опрявам аз. Знам къде мога да пипам и къде не. До админ опирам рядко, почти хич. Цялата им политика е - със скайп и абв се носи целия боклук. Пълни глупости. При условие, че има и други, които го ползват /а тях ги знам - тези, за които говориш - това как стана или това незнам от къде изникна или незнам защо така се държи странно и т.н./ - не виждам как ще опазят мрежата. Абв-то го пробих - напук на админа - и сега си имам абв. Е, какво толкова ще каже някой и аз това викам. Едно най-елементарно нещо. По негови думи - той не спирал нищо - имало проблеми - хахахаха - къде е тоз проблем? Дрън-дрън. Скайра - трябва ли ми - да трябва ми, за връзка с колеги, приятели, семейство и т.н., което не значи, че човек не си върши работата през това време. Спестява време, телефони и т.н. Трудни хора сте админите. Знам какви неограмотени хора има, но тук нещата стоят по-друг начин. Предизвиквайки ме така мога да направя повече бели, отколкото ако нещата са по-опростени. Не е ли така? Както и да е. Беше ми приятно да побеседваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Скайра - трябва ли ми - да трябва ми, за връзка с колеги, приятели, семейство и т.н., което не значи, че човек не си върши работата през това време. Спестява време, телефони и т.н. ами тогава се обяснява от ръководството "скайпа да се пусне ако не на всички то поне на тоз човек" и админа козирува и го пуска... Трудни хора сте админите. Знам какви неограмотени хора има, но тук нещата стоят по-друг начин. ами то се казва, показва и после се наказва, нали знаеш... който не разбира от дума му се показва тоягата в един момент щото не може само с глупости да се занимава човек Предизвиквайки ме така мога да направя повече бели, отколкото ако нещата са по-опростени. Не е ли така? ами не е ... хора сме - можем да се разберем... за протокола: не съм админ, програмист съм но съм поддържал компютри на няколко места на едното разкарах всички версии на outlook, outlook express и им отнех администраторските права на потребителите за да не могат да качват нищо, а след рестартиране се възстановява снимка от "работеща система" - т.е. каквото и да си успеят да накичат въпросните хорица след загасянето на компютъра изчезва яко дим. който се оплаче го пращах при баш шефа и ако той им позволи им давах достъп. как 1 случай нямаше той да каже "ок"? Както и да е. Беше ми приятно да побеседваме. ooo още дълго можем да спорим по въпроса. като се почне от това дали следва да си говорим със семейството и приятелите на работното място и дали се пести време или човек губи излишно време в писане с кой ли не и игнориране на досадници (т.е. първо чудене - абе кой беше този/тази, познавам ли го/я или не и какво аджеба иска), които всъщност си нямат друга работа а видят ли някой онлайн и хоп - айде да си пишем че ни е скучно. ----- от любопитство, как успя да се свържеш с АБВ ако IP-то на сървъра е блокирано? освен с прокси което ако те надуши ще блокира и него не се сещам как може да стане, поне ако предположението ми, че на абв-то IP-то на сървъра е блокирано а не някакъв http header filter. ако е последното - lame изпълнение бих казал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildCat Posted March 6, 2007 Author Share Posted March 6, 2007 Просто помолих за помощ. След като не искаш да ми помогнеш - твое право, но не желая да споря. Това, че успях да отворя абв-то за мен е победа. Живеем в 21-ви век, членове сме вече на Европейския съюз, а нямаме елементарни средства за комуникация. Да с free proxy, да lame изпълнение - по-лесно е да забраниш нещо, след като не можеш да го опазиш, защото си неспособен на това. Този форум също ми е забранен, но това не ми пречи да пиша в него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Просто помолих за помощ. След като не искаш да ми помогнеш - твое право, но не желая да споря. Не е като да не искам да ти помогна, по-скоро ти обяснявам защо никой не може да го направи това. Единственият начин е ако не е блокирал IP-то на домашният ти компютър и си сложиш VNC или Radmin се логваш на домашният си компютър от работата и тогава все едно работиш у дома. Това, че успях да отворя абв-то за мен е победа. Живеем в 21-ви век, членове сме вече на Европейския съюз, а нямаме елементарни средства за комуникация. Ами не си прав/права и това е. Елементарни средства за комуникация има и то колкото си искаш. Само не ми казвай че имате администратор назначен нямате фирмен email server - т.е. ime.prezime@mycompany.com . При наличиет на такъв не виждам защо би ти трябвало да ползваш ABV примерно. Да с free proxy, да lame изпълнение - по-лесно е да забраниш нещо, след като не можеш да го опазиш, защото си неспособен на това. Няколко пъти обясних защо се слагат такива забрани и кой е начинът да се махнат. Явно шефовете също са те отрязали щом не го е оправил админа по команда от "горе", а ти като магаре на лед си се запънал(а) и си държиш на твоето - за такива хора има други методи за "наливане на акъл в главата" ама айде да не загрубява. Този форум също ми е забранен, но това не ми пречи да пиша в него. като гледам кога е писано - т.е. в 10:42 си мисля, че би трябвало да работиш в този момент а вместо това ти си губиш времето да пишеш тука и съм сигурен че това съобщение изобщо не е единственото което правиш и което не е пряко свързано с работата ти. кажи сега - честно ли е спрямо работодателя ти да имаш работно време и в него вместо да вършиш това за което ти плащат в това ограничено време ти да се занимаваш с други неща? щото съм бил свидетел на хора които са си губели времето по всевъзможни начини даден ден и стане ли 5pm да си поглеждат часовника и мигновено да скачат от стола с думите "оо ми то време да спираме, няма да работя извънредно я"... за сведение: аз нямам установено работно време и за сведение днес си легнах в 9:20 сутринта, спал съм има-няма 4часа, а след малко изхвърчам по задачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildCat Posted March 6, 2007 Author Share Posted March 6, 2007 IP-то на домашния не е блокиран /имах си аз/, но това което ми предлагаш няма да мога да го направя. Надявах се на по-лесен начин /като проксито/. Работя с ненормирано работно време и никой не ми държи сметка кога какво правя и никой не ощетявам. Компютърните маниаци рядко гледат часовника - макар да им вади очите. Ден и нощ за тях се сливат. Фирмен e-mail има, но аз не желая да го ползвам. Тази поща е скапана, като цялата им мрежа. Забраната не е само за мен, а за още 50-60 човека. И най ме дразни това, че админа вика - не съм аз. Мисля, че остана с впечатлението, че аз съм черната овца на фирмата, но не е така /де да бях/. Предлагам да приключим спора, че току виж сме ядосали админите на форума за off topic. karaman, прав си. Да сме благодарни за трохите от трапезата. Аз в къщи си имам всичко, от което имам нужда, яд ме е за колегите. Благодаря ви за отделеното време. И все пак ако някой има още идеи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Защо си мислиш че с VNC е сложно? Прочети тук тук и сам прецени дали можеш да се справиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Абе 1 въпрос - що точно скайп? Google Talk се чува по-добре, по-лека програмка е и работи по-стабилно според мен, аз от скайп имам забележки. То в този ред на мисли изобщо що ползваш смотаното абв вместо примерно с gmail който е на светлинни години напред. IP-то на домашния не е блокиран /имах си аз/, но това което ми предлагаш няма да мога да го направя. Надявах се на по-лесен начин /като проксито/. Като говорим за прокси - скайп има настройка за прокси сървър така че спокойно може да пробваш с този дето ти помага за ABV.bg Работя с ненормирано работно време и никой не ми държи сметка кога какво правя и никой не ощетявам. Компютърните маниаци рядко гледат часовника - макар да им вади очите. Ден и нощ за тях се сливат. Ъъъъ какъв компютърен маниак си след като не знаеш дори за VNC? :-P Фирмен e-mail има, но аз не желая да го ползвам. Тази поща е скапана, като цялата им мрежа. Е айде сега. Рядко може да се намери нещо по-скапано от АБВ... какъв сървър ползват твоите хора че да е толкова зле? Да не се логвате с терминал на юникс консола и с PINE да си пишете пощата? Забраната не е само за мен, а за още 50-60 човека. И най ме дразни това, че админа вика - не съм аз. Ами явно не иска да си признава щото сте му се качили на главата karaman, прав си. Да сме благодарни за трохите от трапезата. Ей такова мислене е абослютно грешно. Когато се работи се работи и фирмата за която се работи Е ДЛЪЖНА да предостави необходимите средства. Това мислене е най-малкото неправилно и води до "работим за колкото ни плащат" или иначе казано "те ни лъжат че ни плащат ние ги лъжем че работим". Аз лично не искам да имам нищо общо с фирма която икономисва от неща които биха помогнали да се свърши работата и щом фирмата не може да си позволи да осигури необходимите неща аз почвам да си вадя изводи как ще е и другото там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Фирмата за която работя може да си позволи всичко, за което говориш, но няма нито един комп със свободен интерент достъп. Не всичко е пари, както си мислиш. Просто имаме толкова много sensitive информация във вътрешната мрежа, и то информация, която касае клиентите ни, че е просто абсурд да дам достъп на някого до абв или скайп... и ако утре изтече информация на клиента ми в Интернет и това доведе до сеирозни финансови загуби как мислиш, как ще се отрази това на бизнеса?! И защо? Защото Пенчо иска "съвременни" комуникационни средства, за да си чати с жена си и баба си и да обсъжда жизненоважни въпроси, като "какво ще ядем довечера" и "ще го лапаш ли ?"... айде няма нужда. В моята фирма за изпълнения като тези тук описани в тая тема - директно отиваш на трудовата борса да си намериш фирма в която ще ти осигурят скайп... За да има рестрикции 100% има и сериозни причини за това. Технически всичко е възможно да се реализира и то много лесно, така че тези рестрикции не са от мързел или от некадърност... Думите на системния администратор не са тема за разсъждения - те се изпълняват точно и навременно. Ако имаш възражения - има канален ред по който да ги направиш и обосновеш. Ако си "позволиш" да се правиш на хакер в мрежата ми... както казах - отиваш в друга мрежа. Късмет, че не съм администратор там където работите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 айде няма нужда. В моята фирма за изпълнения като тези тук описани в тая тема - директно отиваш на трудовата борса да си намериш фирма в която ще ти осигурят скайп... А ИМЕННО ТОВА МИ БЕШЕ И ПЪРВАТА РЕАКЦИЯ по темата ако погледнеш. НЕОБХОДИМ ли ти е скайп за да си вършиш работата. Ако да - отиваш и обясняваш на шефа какво искаш и той ще нареди на администратора да направи необходимото. Аз също се съмнявам да е необходим скайп за вършенето на работата и ако ще се говори с чужбина примерно има много по-културни решения като VoIP телефони (хардуер а не софтуер) които не само са по-стабилни а и по-удобни. За да има рестрикции 100% има и сериозни причини за това. Технически всичко е възможно да се реализира и то много лесно, така че тези рестрикции не са от мързел или от некадърност... Думите на системния администратор не са тема за разсъждения - те се изпълняват точно и навременно. Ако имаш възражения - има канален ред по който да ги направиш и обосновеш. Ако си "позволиш" да се правиш на хакер в мрежата ми... както казах - отиваш в друга мрежа. Късмет, че не съм администратор там където работите... абсолютно сме на 1 мнение тука! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 @WildCat, що не пробваш с Launch на ICQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.