Jump to content
BulForum.com

MyIE2

outfaced

Recommended Posts

Всичко на основата на IE е добро. Вярно, че самият IE крашва в доста напечени моменти, но това става при отваряне на поне 4-5 джама и то не толкова често. Сайтовете изглеждат най-добре на него, защото е направен да работи максимално добре с HTML за разлика от други браузъри. Пример - такива, които се заяждат за липсата на </td> </tr> - незадължителни тагове. Това ще е така до въвеждането на XML като главен стандарт мисля, където всяка волност ще води до кофти моменти - по-строго, но и по-добро. Свободата често води до свободия.

Хаххах, voodooman1, не знаеш колко си прав :)

Имам един приятел, който бъкел не разбираше от ХТМЛ преди месец, и рови, мести, пише на ръка ХТМЛ, не можеш да си представиш колко объркани тагове, неправилно нест-ване на всеки втори таг, незавършени тагове, неправилни атрибути и още куп такива неща, просто невероятно нещо, Dreamweaver-а въобще не зацепваше да я отвори, и учудващо, IE си я рендваше много добре, без да се оплаква, направо чудно. А другите браузъри въобще не я дисплейваха. Не ща да хваля отново IE, но си е факт. Предполагам затова другите браузъри по принцип работят малко по-бързо и примерно Опера показва каквото е изтеглила досега, докато IE изчаква повечко за да анализира.. Не, че е хубаво да се правят такива страници (опазил ме господ), но след като има толков амного непрофесионални страници в нета, е хубаво да мога да ги вида всичките. А всиките MyIE, Netcatpor и другите все пак се базират на IE.

Абе още ли спорите за глупости, бе? Вместо да празнувате ;) :D ...

Всеки да си ползва каквото му е удобно - нали за това бутнахме бай Тодор в крайна сметка - свобода да има :D :D :D.

</td> </tr> - незадължителни тагове.

No comment... Това обяснява колко си наясно с нещата, да ме прощаваш.

Всеки да си ползва каквото му е удобно - нали за това бутнахме бай Тодор в крайна сметка - свобода да има :D  :D  :D.

Щом страницата се интерпретира нормално без тях значи са незадължителни. Почети малко литература и после се прави на отворен.

По въпроса има само една литература, намира се на адрес: http://www.w3c.org/ ...

И по точно - http://www.w3.org/MarkUp/ ...

Ако искаш пиши имейл на Tim Berners-Lee (ако ти говори нещо) и му обясни на него кои са задължителните и кои не задължителните тагове, само не продължавай да се излагаш тука...

Да ми кажеш, че </p> e незадължителен разбирам, но таговете, определящи структурата на таблицата... Не знам кой трябва да чете...

Всеки да си ползва каквото му е удобно - нали за това бутнахме бай Тодор в крайна сметка - свобода да има :D  :D  :D.

Щом страницата се интерпретира нормално без тях значи са незадължителни. Почети малко литература и после се прави на отворен.

voodooman1, ov3rm4an е прав, таговете котио споменаваш са задължителни, пише го във всяка книга. А това, че например IE може да рендне страницата и без някои от тях е друг въпрос, просто браузъра се прави на 'умен' и се опитва да се сети какво е имал предвид автора й :lol: и ако грешката не е фрапираща, в повечето случаи предположението му е правилно. Но не всички се справят еднакво в еднакви ситуации.

Вместо да си приказваме тука, предлагам ти нещо.

Иди на този адрес http://validator.w3.org/ и си пусни страниците през него. Това е официалния валидатор на HTML код спрямо действащите стандарти - ако през него мине твоят код без </tr></td> и не изведе грешка - ок - ще се съглася... Но малко се съмнявам.

Проблемът с незатворените тагове съм го тествал на доста браузъри и единствено Netscape 4.xx се правеше на остроумен и търси някакви затварящи, така че недейте наизуст да нареждате.

Ясно. Абе ти си железен бе... Явно е излишно да се спори с тебе - ти си го писал тоя език HTML. Всички останали до го духат - на какви се правят.

~peace~

Ясно. Абе ти си железен бе... Явно е излишно да се спори с тебе - ти си го писал тоя език HTML. Всички останали до го духат - на какви се правят.

~peace~

Детски изказвания. Просто констатирах защо IE е по-добър от другите, ти взе да се заяждаш - ами така е lynx ще се ползва от гении като теб, но те не са много :). Ние не разбираме.

Обичам така - по средата на спора да променяме темата - ставаше дума за това кои тагове са задължителни в HTML и кои не... Да виждаш някъде да съм споменал браузър?! Явно така водят спор възрастните - ще си го отбележа да го знам...

Задължителни са тези, без които не може. Тъй като без споменатите от мен може значи са незадължителни. Не е като ако забравиш </i>,</b> или </font>.

Така де - аз нали с това приключих?! Ти определяш стандарта за HTML... Хората от w3c само се заблуждават, като си мислят, че това е тяхна работа. Само че това твоето е може би HTML версия 5... :D ;)

Задължителни са тези, без които не може. Тъй като без споменатите от мен може значи са незадължителни. Не е като ако забравиш </i>,</b> или </font>.

Бе още ли водим този безсмислен спор? Да направим отделен топик, а...

И без правила можем да живеем, нали, само да разчитаме на добрия разум на хората, но един ден ще настане анархия!

Без много тагове можем, това не означава, че за съвместимост, за добрия стил и т.н. не трябва да се ползват. Ненапразно те са наистина задължителни!

Едва ли си пробвал абсолютно всички браузъри на света, все ще има един който като не намери </td> и няма да покаже таблицата!

Бе той ще я покаже, ама колоните и редовете няма да са в ред. ov3rm4n начетох се на детските ти глупости, знам че си на всяка манджа мерудия.

• 1 year later...

Искам да питам как да си оправя скина за MYIE ?

Като сваля скин от сайта на MYIE и ми го сваля на фаил като ISO незнам как се нарича и немога да си го сложа как се прави (с какво се отваря с как да си го сложа?) Скина много ми харесва pls HELP :blink: :huh: :unsure:

ami mYIE@ sekazwa Maxthon ot sumati wreme i e ujasno dobyr a IE e mnoo typ .

twa nesto spira wsi4ki reklami i pop upi oste predi da sa se poqwili hehehehehe

i se dyrvi stabilno ima bylgarski esik za maxthon и маи е писано от някакъв китаец понеже освен английски има и опростен китаиски като езици.но като цяло е много добур браузър.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...