outfaced Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 http://www.myie2.com/html_en/home.htm просто от как си я сложих и са чудя как съм живял без нея тва е просто браузване от ново поколение ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 Тея програми, вкл. MyIE са обсъждани вече. Но да не остават хората с едностранно впечатление че това е най-добрия, аз ползвам Avant Browser от много време, това е по-добрия вариант според мен, от MyIE, NetCaptor или Fast Browser или другите подобни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outfaced Posted December 30, 2003 Author Share Posted December 30, 2003 хех сайта на Avant Browser има някой подозрително подобни елементи с този на MyIE2 иначе като гледам потдържа същите неща, ама мерси де ... аз даже не знаех че имало толкоз много програмки с тая цел Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 Знам че е обсъждано, но може ли да ми кажете какво му е по-доброто от Opera? Аз го качих тоя авант браузер, но не видях по-добри опции даже gestures не ми работеха, май единствения плюс е че е съвместим с IE, но аз не мога да се откажа от удобството на Opera... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 Самия факт, че отдолу седи IE e достатъчен. Има си достатъчно опции, жестовете на мен ми работят, за теб не знам, на Опера повечето сайтове ми излизат грозни, аватарите в този форум не ми излизат, има несъвместимости в скриптовете на много сайтове с Опера, CSS-са за скролбаровете не се рендва от Опера, да продължавам ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 offtopic: tedy, странно звучи това което казваш за Опера... Аз лично не я ползвам, но на сайта на w3c тя е посочена като единствения браузър, който поддържа изцяло стандартите за XHTML, HTML, JavaScript, CSS и CSS2... Не се справя с определени елементи явно не защото тя е кофти, а защото уебмастера е карал през просото, използвайки "нестандартизирани" фирмени разширения на изброените горе. Все едно да накараш IE да парсва коректно нетскейпската измислица <blink>... Никога (поне докато е жив Гил Бейтс)! Т.е. - повредата не е в твоя телевизор (браузър)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 ov3rm4n, не съм фен на Опера и не съм гледал дали поддържа стандартите. Мен като потребител ми е важно да поддържа сайтовете, както казах повечето сайтове ми излизат грозни, например не рендва както трябва таблиците, по-специално border= тага, дал съм цвят, те излизат едни рамки такива, а в IE излиза перфектно както го искам! Специално за скролбаровете, нито една страница с такъв CSS не ми излиза скролбара според CSS-а, а си остава дефаулт. Едва ли е грепшка на всички уебмастъри. Друг е въпроса, че IE поддържа свои елементи като допълнение и повечето сайтове се съобразяват с тях. Много рядко виждам Best view with Netscape/Opera. Ко да прайм, всеки има IE и е най-използван. Това показва и статистиката на всичките ми броячи, които имам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 tedy, за един уебмастър единственото важно нещо би трябвало да е - никога, при никакви обстоятелства и по никакъв повод да не губи юзъри... Дори и 2% от хората (а те са много повече) да използват браузър, различен от IE, добрият уебмастър ще направи всичко възможно да не загуби и тях! Поради тая причина "Best viewed with <whatever>" е според мен най-голямата простотия - и тя само иде да каже на посетителя колко ограничен е уебмастъра на въпросния сайт. Аз не съм професионалист в тая област (в смисъл не си вадя хляба с това), но и при малкото сайтове които съм направил единствения ми стремеж е бил да изглеждат еднакво добре на какъвто и да е браузър - задължително всичко се изпробва през IE, Netscape, Mozilla, Opera, Konqeror. И ако дори и единия от тях показва нещо различно от останалите - проблемния маркъп си отива, колкото и да е cool и fresh дизайна с него! Не правя компромиси с посетителите и не толерирам един браузър за сметка на всички останали. Защото поне според мен надписа "Best viewed with <whatever>" е обиден за посетителите и ограничава свободата им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Прав си разбира се. Обаче говорим за сайтове правени не от мен или теб. Просто така стоят нещата, повечето сайтове са оптимизирани за IE. А правенето на cross-browser сайтове (за което говорим) най-малкото утежнява сайта с проверки за браузър и други. Правенето на начална страница зареждаща друга, съответна на идентифицирания браузър също се практикува, но и там има уловки. Един сайт каквото и да го правиш не можеш да го направиш да изглежда по абсолютно същ начин на всички браузри, това не можеш да отречеш. Най-фрапиращо за мен е как Опера рендва таблиците, особено бордерите, но това го казах вече. Последните нетскейпи забелязал ли си , че почнаха да поддържат разширенията на IE? Това поне е добре за мастърите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Аз не съм професионалист в тая област (в смисъл не си вадя хляба с това), но и при малкото сайтове които съм направил единствения ми стремеж е бил да изглеждат еднакво добре на какъвто и да е браузър - задължително всичко се изпробва през IE, Netscape, Mozilla, Opera, Konqeror. И ако дори и единия от тях показва нещо различно от останалите - проблемния маркъп си отива, колкото и да е cool и fresh дизайна с него! Не правя компромиси с посетителите и не толерирам един браузър за сметка на всички останали. Защото поне според мен надписа "Best viewed with " е обиден за посетителите и ограничава свободата им. Мдаа, ако всички уебдизайнери мислеха така, нета щеше да е много по-куул, но уви... Аз съм на мнение, че всички "фирмени" добавки в енджините на браузърите са кофти номера, независимо колко "куул" са в очите на авторите и поддръжниците им. Когато всичко това минава консенсусно и става общ стандарт, тогава нещата са съвсем други. Да ама мушмороците (особено онези от Редмънд) искат да смучат повече мангизи и затова прилагат такива номерца. Не мисля, че трябва да си сменям браузъра с IE, щото всички сайтове излизали моого куул с него. Това даже ме дразни (особено тромавите претрупани с картинки и флаш страници). Освен това много обичам да изключвам разни Джави, да ограничавам бисквитки и други такива нещица Най-добрият дизайн на една уеб страница е този, който може да се разглежда и с Lynx Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Най-добрият дизайн на една уеб страница е този, който може да се разглежда и с Lynx Е ти ме разби отвсякъде !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 @Godfather - Винаги съм бил фен на Lynx (но не и на Links)! Ще се учудиш, ако ти кажа колко често го използвам - почти толкова често колкото и графичния си браузър - не за друго, но е незаменим за ползване в шел скриптове. А флаш-а и джава - няма лошо н тяхното използване, наистина придвижиха уеб-а напред - не може да се отрече. Но както и при всичко останало - ужасно е когато се прекали или когато се използват самоцелно. @tedy: Напълно съм съгласен, че е гъзобол и не е нито лесно, нито приятно. Но просто си мисля, че ако ще правя нещо, то: а) Или ще го направя както трябва; б) Или хич няма и да се захващам - нека го свърши някой който ще го направи както трябва; Истински крос-браузър дизайн е възможен - но няма да е кой знае какво наистина. От друга страна - аз поне винаги търся съдържанието, а не външния вид на сайта... А и не само аз съм на мнение, че семплото е по-добро от претрупаното - така хората намират каквото търсят по-лесно и с удоволствие ще се върнат пак. Другия вариант е просто да се загубят сред мигащи, бляскащи, стряскащи и пищящи безмислици, да теглят една майна на всичко и да потърсят другаде това за което са дошли... Разбира се - зависи и от изискванията на този за когото го правиш - ако той иска да шашка хората с дизайн, уебмастъра няма много голям избор. Мисля си, че това е една от причините да не го правя това за пари- защото така си запазвам свободата да кажа "не" и да отхвърля поръчката, ако моето виждане за нещата се разминава чуствително с тяхното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanass Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 ЗАщо не пробвате този браузер.Казва се Slim Browser и ще видите нещо много добро. http://www.warez.ru:8081/Win_Appz/Mnogo%25...et%2520brauzer/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Но както и при всичко останало - ужасно е когато се прекали или когато се използват самоцелно. Точно така, мисълта ми беше точно за прекаляването. Един 100% флаш сайт според мен е също толкова неуместен, колкото и 100% текстов. Когато казах, че трябва една страница да може да се разглежда и с Lynx, имах в предвид дублирането на текстови хипервръзки да речем на основното меню, ако то е флаш и т.н. Истинските дизайнери се съобразяват с това. Я си представете ако имате някакъв e-commerce сайт и сте го направили 100% флаш (ама последната версия) и още един куп подобни нещица, които дори и IE няма да ги покаже по дефоулт. Тогава колко потенциални клиенти ще се теглят една майна и ще си харчат парите другаде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 ЗАщо не пробвате този браузер.Казва се Slim Browser и ще видите нещомного добро. http://www.warez.ru:8081/Win_Appz/Mnogo%25...et%2520brauzer/ Още една от многото надстройки над IE (като Avant Browser, Netcaptor, Fast Browser, MyIE и мноого други). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 ... дублирането на текстови хипервръзки да речем на основното меню, ако то е флаш да речем и т.н. Точно тук е мястото на стандартите де - последния CSS има много яка поддръжка относно Accesibility (т'ва така ли се пишеше, че ме мързи...) възможностите... Даже може да накараш браузъра да "чете на глас" страницата за нуждите на хората със проблемно зрение - теоретично де, на практика чак като почнат всички браузъри да го поддържат.... Иначе няма смислено извинение за тези които не използват поне "alt" и "noframes" таговете примерно... Освен, може би, пълно пренебрежение към юзърите и нечовешки мързел . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Е ти ме разби отвсякъде !!!! Това не съм го измислил аз. Това го казват най-добрите уеб дизайнери и особено интернет маркетолози И са доста прави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Sbiite se ! Az si polzvam IE nikoi nemoje da me ubedi che e tupo ili che ima po dobro ot nego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Sbiite se ! Az si polzvam IE nikoi nemoje da me ubedi che e tupo ili che ima po dobro ot nego ZGAN, точно в това е идеята - никой да не те кара да ползваш този или онзи браузър, затова сайтовете трябва да изглеждат добре, независимо от настроението и предпочитанията на дизайнера Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Sbiite se ! Az si polzvam IE nikoi nemoje da me ubedi che e tupo ili che ima po dobro ot nego Абсолютно! Аз ползвам обвивка, но така или иначе, и аз ползвам IE! Винаги съм го ползвал! Без проблеми! Нека някой да ми каже, че съм тъп! Аз ще му отговоря - доволен съм от IE, а де! Този пост го написах за тези, които биха упрекнали IE юзърите и фаворизирали Опера или Нетскапe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Аз не мислех, че става въпрос за това кой бил по-добрия браузър... Поне аз никъде в тоя топик не съм говорил за това - явно съм бил офтопик пак . Такъв спор е абсолютно безмислен. Става дума за това да си използваш този браузър който си те кефи - и да не попадаш на изчанчени сайтове дето не можеш да видиш, защото уебмастъра е расист... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Абсолютно! Аз ползвам обвивка, но така или иначе, и аз ползвам IE! Винаги съм го ползвал! Без проблеми! Нека някой да ми каже, че съм тъп!Аз ще му отговоря - доволен съм от IE, а де! Този пост го написах за тези, които биха упрекнали IE юзърите и фаворизирали Опера или Нетскапe tedy, единствения браузър, който се фаворизира в тази тема е IE. Но не е в това проблема. Лошото беше начина, по който мушмороците от Редмънд го наложиха на обикновените потребители (не тези, които са наясно с компютрите). Ако един потребител, купувайки си компютър имаше възможността да избира между няколко браузъра едва ли ситуацията щеше да бъде същата. Не стига и това, ами и т.нар. "дизайнери" правят сайтове, които вървят само на IE (с разни ActiveX контроли и какво ли не още). За какъв избор тогава говорим? Аз лично никога и никой не съм упреквал, че използва IE. Не приемам обаче натрапването му от Редмънци (хайде на тях им е "простено" - нали си гонят печалбата) и особено от дизайнерите на сайтове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanass Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Весела Нова Година, на вички, .Няма никакво значение кой браузер е най-добър.Да сме живи и здрави всички Еврокомски чеда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
assi Posted December 31, 2003 Share Posted December 31, 2003 Аз имам SlimBrowser и смятам,че той е най-велик. Ч.Н.Г. на всички в най-якия форум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted January 1, 2004 Share Posted January 1, 2004 Hora ne prevra6taite tozi topic vav tova koi brauzer e nai dobar-Takiva temi ima dosta vav foruma.Vse pak vijte za kakvo stava vapros vav tozi topic.... Davaite po sa6testvo.Stiga ve4e prazni prikazki. 4estita Nova Godina na Vsi4ki ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.