Jump to content
BulForum.com

Ниско оборотни вентилатори

Recommended Posts

Предложете ми някакви ниско оборотни вентилатори (единственото нещо,което искам е да бъдат,колкото се може по-безшумни) и цените за които мога да ги намеря.Не съм много наясно и,ако може някой да ми помогне в избора :)

Не уточняваш за какво са ти, съответно не знаем и каква големина ти трябват....защото едно е за видеокарта, друго е за процесор, трето - за кутия, захранване......

Не уточняваш за какво са ти, съответно не знаем и каква големина ти трябват....защото едно е за видеокарта, друго е за процесор, трето - за кутия, захранване......

Искам главно целия компютър да стане по тих.Но май и захранването е доста шумно ?

Искам главно целия компютър да стане по тих.Но май и захранването е доста шумно ?

Ами освен да споделя личния си опит в обезшумяването на моя компютър...

Сумарното количество 'перки' в кутията ми е точно 10. На 2 от тях съм пуснал 7 волта, вместо 12 - вярно...дебитът пада, но пък е абсолютно безшумно.

Друга част от вентилаторните ми са с голяма перка и бавнооборотни - тях и на 12 волта не ги чуваш изобщо - от тях имам 5 бр....един постоянно вкарва отпред въздух (и същевременно обдухва хардовете), 2 изкарват въздух отзад, един отгоре (кутията ми е сървърна) и един съм сложил вътре да обдухва една малко по-специална аудиокарта....и като добавим вентилатора на захранването, видеокартата и процесора....с толкова много вентилатори практически няма никакъв шум над допустимото - това само при положение, че CPU fan-а съм го сложил на 50% от максималния капацитет(ползвам SpeedFan), защото единствен той е доста шумен на 100%. Всъщност проблемите с шума най-често идват от 'перките' на процесора и видеокартата, тъй като оригиналните почти винаги са бързооборотни. Но с правилен избор и разпределение на вентилаторите (големи, бавнооборотни и безшумни можеш дори да намериш и за 7...10 лв.)....ще си осогуриш достатъчен конфорт на работа около теб и същевременно сигурна работа на всички компоненти.

Ето място от кадето можеш да си вземеш всичко необходимо препоръчвам ти го http://dekada.com

Цените са добре,качеството също и имаш избор.Разгледай и си избери необходимото.Всички фанове са ми от там и съм много доволен.

още един глас за декада. предлагат хубави вентилатори и има доста голям избор. цените според мен са нормални. доставката е около 4лв., а пък и след като се регистрираш и избереш каквото искаш ти излиза крайната цена. аз си поръчах да ми ги доставят с куриер с наложен платеж. дойдоха след 2 дни.

Земи си за Процесора ако искаш на Залман някой в зависимост от процесора мога да ти препоръчам на залман има едно което е ветрилообразно и върви с вент който се слага над него красиво и ефикасно вентилатора може да се нагласи само да го обдухва просто не мога да се сетя сега за модела скокни до Джар те основно ги предлагат! Захранването си го вземи със 120мм перка! Можеш в зависимост от видеокартата да си вземеш пасивно охлаждане на термалтейк или Залман зависи кое поддържа модела на твоята ;) Гарантирам ти, че ще стане доста по - тиха!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...