ZGAN Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Dneska shte ima rqdak fenovemn palno lunno...priqnto gledane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fizika01 Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Само дано е без обла4но небето.Взимам 2 бири и на тепето .Мали ша вия като вълк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 В колко часа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE*sParroW Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Мале ,сега се сещам миналата година (месец Май някъде) Беше доста тъмно и ми се виеше свят .Едвам се прибрах от училище Не знам защо така ми стана лошо. П.П-Говоря за слънчево затъмнение,не съм бил пян Link to comment Share on other sites More sharing options...
chromosome Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Навлизане на Луната в земната полусянка - 22:18 Навлизане на Луната в земната сянка - 23:30 Начало на пълното затъмнение - 00:40 Максимално затъмнение - 01:20 Край на пълното затъмнение - 01:57 Луната напуска земната сянка - 03:11 Луната напуска земната полусянка - 04:23 Повече тук : http://sunearth.gsfc.nasa.gov/eclipse/OH/OH2007.html http://sunearth.gsfc.nasa.gov/eclipse/OH/i...7Mar03-Fig1.GIF http://geocities.com/astrocalendar/Mooneclips.htm#04.03.2007 Преди 23:30 няма да се вижда нищо, затъмнения на Луната от земната полусянка се регистрират само с подходяща апаратура. След 23:30 до 00:40 Луната ще изглежда като "отхапана" - сърповидна, след 00:40 Луната навлиза изцяло в земната сянка и ще е затъмнена нацяло до 01:57 като максимума е в 01:20. След 01:57 Луната започва да излиза от земната сянка до 03:11 когато я напуска напълно. За обикновенния наблюдател е интересно да се обърне внимание на яркоста на затъмнената Луна и на цвета и, които се различни при различните затъмнения . Тези неща зависята много от състоянието на земната атмосфера - запрашеност, глобална облачност и т.н. които оказват влияние върху прозрачността на атмосферата и пречупването на светлината през нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Много яко,ще има какво да се гледа таз вечер освен компа. ПС Я си представете какво щеше да бъде ако имахме повече от 3 спътника - COOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 ПС Я си представете какво щеше да бъде ако имахме повече от 3 спътника - COOL Щяхме да се чудим какво щеше да е ако нямахме нито един Човещинка Мда.. трябва да се отиде на тепето днес Link to comment Share on other sites More sharing options...
velito Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Хах как върви наблюдаването на затъмнението с тез облаци .... нищо,другият път! Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 мн кофти. мн ми беше интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaio Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Кой знае....до 1 и половина може да се оправи....Само да задуха вятър Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 В тракия живея, на 7мия етаж, и между облаците се вижда.. Сега само 1/6 се вижда вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nas_ Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 deba ko stana ta mi se precaka kirilicata ??? Uspeh na s vsi4ki koito syzercavat oblacite.Ako nqkoj moje neka da go snima tva zatumnenie i da pusne snimkata vyv foruma da go vidim tva djuro vsi4ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Оф абе мернах я преди няколко часа луната и сега заради облаците нищо не виждам... В каква посока трябва да се намира луната? EDIT: Верно, че в момента е в периода на пълно затъмнение. Ама все пак накъде да гледам след края на пълното затъмнение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Вий ня това затъмнение ли му викате,снощи как се изтрясках в един ръб после за малко нищо не помнех всичко ми беше тъмно известно време.А младежа който се удивляваше :" ако имахме повече спътници какво ли щеше да е ?" -отговарям :на жените щеше да им идва много по -често,растенията можеби щяха да проговорят а ние можеби щяхме да приличаме на извънземни (можеби). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Бе аз вчера бях по тепето (Рахата),но беше облачно,Луна йок.Поне имаше бира,китара и добра компания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Бе аз вчера бях по тепето (Рахата),но беше облачно,Луна йок.Поне имаше бира,китара и добра компания. Не ви ли беше студено, нямаше ли вятър? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Вятър-не.Студено-изобщо.Бях си свалил якето и бях по една блуза и ми беше добре.А и всеки се беше запасил с двулитров нагревател. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Вятър-не.Студено-изобщо.Бях си свалил якето и бях по една блуза и ми беше добре.А и всеки се беше запасил с двулитров нагревател. Не се и съмнявам за запасите, обаче кофти, че не сте успяли да се нагледате на затъмнението (и евентуално да го позаснемете)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 4, 2007 Author Share Posted March 4, 2007 shtqlo da ima pak pulno sled 2 godini no ot BG nqmalo da se vijda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.