Jump to content
BulForum.com

Проблем с HDD

Recommended Posts

Става дума за този модел хард Western Digital WD2000JB 200 GB

Харда не е цепен на дялове и какво става. След рестарт, преди да зареди виндолса .. почва да си чеква всички файлове (почти) в него или по-точно : " Recovering orphaned file <ime na faila> into directory file 19850 " .. като тия цифри се сменят. Реших .. че е от Win-а ... преинсталирах .. но пак дава така .. даже някой файлове се губят .. изчезват, и след рестарт и .. това чекване се появяват. Реших да го форматирам целия .. пълен формат .. на NTFS ... и пак така.

Някой имал ли е такъв проблем .. или с какво да го оправя .. програмка .. или нещо подобно. Дали е от харда, или настройка на виндолса .. незнам .. затова реших да питам вас.

Благодаря ви за отговора предварително !!

Дискът е с единия крак в гроба. 99% сигурност е че има лоши сектори. Въпросът е дали са логически или хардуерни. Трябва да направиш zero-fill фромат на диска, тогава да пуснеш диагностика, ако се са оправили грешките, ок, ако не - гориш.

Дискът е с единия крак в гроба. 99% сигурност е че има лоши сектори. Въпросът е дали са логически или хардуерни. Трябва да направиш zero-fill фромат на диска, тогава да пуснеш диагностика, ако се са оправили грешките, ок, ако не - гориш.

Ами .. лоши сектори няма .. поне не ги показва след почти 24 часова диагностика с HDD Regenerator. Всичко му е наред. Този .. въпросен Zero-fill формат .. честно .. чувам го за 1-ви път. Ако ме светнеш как се прави :) ще е хубаво. Харда съм го взел от човек от форума. Работил е безпогрешно сумати време .. може би повече от 2 години. 32 градуса в натоварен режим държи.

Също да попитам с какво ми препоръчвате да направя диагностиката ..

Направи му пълен тест с диагностична програма на Western digital!

Ами направих го в сайта им има следния софтуер за този тип хардове -> Western Digital - Data Lifeguard Tools

просто дисеибълни чекдиска и всичко трябва да е ок

Правил съм го .. няма реакция.

Вчера му направих формат през виндолса .. за сега е ок .. ако го напълня с щуротии .... незнам дали ще дава пак така. Някой ако се е сблъсквал с такова чудо :)

Хирена си има доста добри благинки говоря за Хирен Бут CD доста добро дискче е и май го имате на вареза! Оправял съм с негова помощ хард без лоу левел формат че и успях да върна информацията на човека! Т.е. харда не искаше по никакъв начин да палне бозата и не мидаваше и да инсталирам на теста каза 4 бад сектора но с хирена ги оправи!

На zero fill дето питаш какво е, другото му име е low level format.

Ахам .. да след малко подпитване тук там разбрах какво е това и след още малко търсене‚ намерих програмка с която направих този zero fill формат. За момента се държи добре. Ненамери нищо нередно по харда. Може би ще му направя още един и след това ще го натъпча с какво ли не да видим дали пак ще почне да прави тия шашми :)

Хирена си има доста добри благинки говоря за Хирен Бут CD доста добро дискче е и май го имате на вареза! Оправял съм с негова помощ хард без лоу левел формат че и успях да върна информацията на човека! Т.е. харда не искаше по никакъв начин да палне бозата и не мидаваше и да инсталирам на теста каза 4 бад сектора но с хирена ги оправи!

Ами ще е потърся и нея да видим дали ще намеря и дали ще ми свърши работа :) Мерси

Та ... направих му пак формат ... ето какво ми показа :

format_2121.JPG

Всичко ок ли е :) да попитам и ... сега ще видя дали .. всичко ще върви добре и как ще се държи харда :blink:

Няма други мнения. Веднъж появят ли се лоши сектори диска ти е dead meat! Въпрос на време да се "нашляка" целия диск, може да е 1 година може да са 2 дена. Хвърляй го като втори диск и му качвай маловажни файлове. Като дойде момента на "нашлякването" му сложи един надпис R.I.P и другия път си купи Хитачи или Сийгеит да не та боли главата.

Иначе на твое място аз бих си свалил едно LiveCD на линукс и бих му направил зеро-фил формат с командатата dd. Не бих се надявал на чудеса, обаче.

Пробвай да локализираш лошите сектори (или поне техните наченки). След това опитай да създадеш диск (логически) със лошите сектори (колкото е възможно по малък като размер). Ако успеш да го направиш може да забравиш за проблемите много време. Имам такъв който работи много време без проблеми. :punk

Пробвай да локализираш лошите сектори (или поне техните наченки). След това опитай да създадеш диск (логически) със лошите сектори (колкото е възможно по малък като размер). Ако успеш да го направиш може да забравиш за проблемите много време. Имам такъв който работи много време без проблеми. :punk

И това локализиране с какво да го направя. Някакъв софтуер :) да ми препоръчате ;) :blink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...