midas Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 Изписва ми Unauthorized Download и стигам до една таблица,от която проличава,че точно за 9200 драйвери няма В беда съм.Инсталирах вистата,но не работи пълноценно,защото не засича видеото както трябва Какво искаш да кажеш с тва че не работи пълноценно. Тази карта няма pixel shaders 2 и не подържа аеро. Другото си е същото както при другите карти. Бях със радеон 9000 като е инсталирах вистата и знам кво е. После взех 9550 и верно стана малко по-красиво. Тва ли имаш предвид под пълноценно. Щото ако е тва не драйвърите са ти виновни а видео картата ти . Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Имам два диска на Виста. Единият диск е още когат излезе първия финален Ултимат. Втортият диск е от Аренабг и на ETH0 OEM-ска от месец юни. Сложих ОЕМ версията, защото не иска активация и е с вкл ъпдейти в по-голямата си част. Това, което ме осъмни е че ОЕМ версията не ме попита коя версия на Виста искам. Аз исках Бизнес, защото останалите глупости са ми излишни, обаче ОЕМ ДВД-то не ме пита коя версия да инсталира, а директно 'захака' Ултимат за разлика от първата версия на този уиндоус, който има опция за избиране на весията. Друго, има един файл, който при буут близо 5,6 минути ми смуче процесора стабилно, натоварва харда след това го остава....Става въпрос за TrustedInstallter.exe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Хора кажете ми как според вас ще ми върви Windows Vista Home Basic на тази конфигурация: CPU:Celeron 2Ghz колкнат на 2.6 RAM:512MB DDR400 VGA:GeForce 5200FX 64MB HDD:Seagate 400GB ΜΟΔ. ΕΔΙΤ fidelcastro, тема за Виста има и за това ще преместя въпросът ти там, следващия път ако пуснеш тема при наличието на такава ще бъдеш официално предупреден. Благодаря за вниманието, остани със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Еми въпроса ти е много общ, кажи поне за какво ще го ползваш: игри, писане, филми, графика или друго. Иначе като цяло естествено ще тръгне(с аеро даже) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Ами главно ще го ползвам за обработка на филми слушане на музика сваляне на разни работи и еи такива неща а иначе игри няма да играя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Получи се един проблем с Vista и едно XP : един приятел ми се обади , искал да си направи мрежичка между настолната машина , която е с Vista и лаптопа който е с XP ( оригинален XP Home за Toshiba). Оказа се , след неколкократни опити , че Vistata и XP-то не могат да се открият . Мрежата между тях нещо не стана .И двамата не за пръв път правим това (но до момента не бяхме пробвали между Vista и XP)...... не мисля , че сме допуснали грешка някъде. Аз със Vista изобщо не съм работил (специфични платки на машината ми , които просто няма как за момента да проработят на Виста ), той вече 2 или 3 месеца обаче на настолната си машина е с нея. Някой да е срещал подобен проблем , или да си има на идея откъде може да идва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Иначе като цяло естествено ще тръгне(с аеро даже) къде го видя това аеро в Home Basic версията Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Да ама има има един трик с които можеш да си включиш Aero опцията на Home Basic Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Някой може ли да ми качи някъде Paint от Виста. Мисля, че файла се казва mspaint.exe за да пробвам дали ще тръгне на ХР. Версията при Виста е готина, защото има Crop. Та, ако някой може да я качи някъде ще е супер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Хора помагаите има проблем с вистата.Както стоя и си ровя из нета или нещо из компа и изведнъж ми превключва един син екран с много цифри и букви по него и след 2 секунди ми се рестартира компа.и това доста често се случва.И не само това.Също от време на време ми излиза едно съобщение което ми казва че уиндоус експлорер е спрял да работи и трябва да рестартира.Уиндоуса бачка перфектно но само тези два проблема ми прецакват всичко.Моля някои да каже как да си разреша проблема.Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Хора помагаите има проблем с вистата.Както стоя и си ровя из нета или нещо из компа и изведнъж ми превключва един син екран с много цифри и букви по него и след 2 секунди ми се рестартира компа.и това доста често се случва.И не само това.Също от време на време ми излиза едно съобщение което ми казва че уиндоус експлорер е спрял да работи и трябва да рестартира.Уиндоуса бачка перфектно но само тези два проблема ми прецакват всичко.Моля някои да каже как да си разреша проблема.Благодаря. Напиши какво точно ти изписва на синия екран. Дано не си сложил Flextype щото оправия няма освен нов Win. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 DELUXe Аз тва със синия екран го оправих разбрах от какво е проблема,не бях вързал правилно хард дисковете но сега ги оправих и всичко е наред.Самоче сега имам друг проблем.Значи инсталирах си драиверите за видео картата пускам си BSPlayer-a за да гледам някои филм и се чува само звука на филма но картината я няма.Знае ли някои случаино как да си оправя този проблем??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 DELUXe Аз тва със синия екран го оправих разбрах от какво е проблема,не бях вързал правилно хард дисковете но сега ги оправих и всичко е наред.Самоче сега имам друг проблем.Значи инсталирах си драиверите за видео картата пускам си BSPlayer-a за да гледам някои филм и се чува само звука на филма но картината я няма.Знае ли някои случаино как да си оправя този проблем??? Сложи кодеци или пробвай с KMPlayer Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Еи сега ще сложа и ще видя кво ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Сложих кодеци но пак не става.Изтрих BSPlayer-a и сложих KMPlayer но неще да ми тръгва цъкам за да го отворя и неще да се отвори,нещо друго да ми предложиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 къде го видя това аеро в Home Basic версията Абе щях да се извинявам, че не съм видял версията, ама сега като се замисля на работата купихме 1 лапоп с виста бейсик и след като 1 колега я инсталира, незнам какви трикове е прилагал щото за пръв път я слагаше тая виста, ама аерото си бачка идеално . Онтосно проблемите с крашове, виждам че този последния е бил хардуерен, ама и при мене в началото се появаваха много от ония симпатичните джамчета за спряла програма - еми с ъпдейти се оправят повечето неща. За БС плеъра пък сега: 90% е не точно от кодеците, а от дефолт настройките им. Понеже са адски много а и не ги разбирам сичките, порсто инсталирах докато стигнах до К-лайт и всичко си е наред Още: Той по пронцип(плеъра) няма все още пълна съвместимост с виста(но се работи по въпроса) и най-малкото сигурно ти се гаси аерото като си пускаш някой филм, пробвай да бутнеш в настройките(options/preferences/video/video rendering) и виж какво ще стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Някой може ли да ми качи някъде Paint от Виста. Мисля, че файла се казва mspaint.exe за да пробвам дали ще тръгне на ХР. Версията при Виста е готина, защото има Crop. Та, ако някой може да я качи някъде ще е супер. ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDL1Ke Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Вчера сложих вистата и като цяло не ми остави много много положителни впечатления. Единствено ми хареса този Speech Recognition Така че искам да попитам дали има нещо подобно, но под ХР. п.с дори аеро ефектите не ми харесаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Разбрах защо неиска да ми тръгне картината на филма,защото съм включил Aero-то,но сега го махнах и се вижда супер.Относно Speak Recognition-a незнам дали има подобно чудо за XP-то трябва да потърсиш,виж в гугала напиши например-Speak Recognition For Windows XP и виж какво ще ти излезне.А blame сега ще се опитам да ти къча Paint-a от вистата. blame ето ти линк към mspaint-a,дано да ти тръгне http://rapidshare.com/files/61621256/mspaint_vista.rar.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Аз използвам Виста от 1 седмица и съм доста доволен. Имам Home Basic, засега всичко си е наред. Според познати проблем е бавното зареждане, ама то си зависи от машината. Наистина е тежка. На вас колко памет заема на харда? На мен ми е над 25 гига заедно с рековъри партишъна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDL1Ke Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Аз използвам Виста от 1 седмица и съм доста доволен. Имам Home Basic, засега всичко си е наред. Според познати проблем е бавното зареждане, ама то си зависи от машината. Наистина е тежка.На вас колко памет заема на харда? На мен ми е над 25 гига заедно с рековъри партишъна. При мен зае около 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 blame ето ти линк към mspaint-a,дано да ти тръгне http://rapidshare.com/files/61621256/mspaint_vista.rar.html Мерси, обаче не се е архивирало както трябва или може би не се е качило цялото. Можеш ли да го архивираш на ново и да го качиш пак. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Партишън мениджър дето да баца под виста? Partiton Magic 8.05 nе баца... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Партишън мениджър дето да баца под виста? Partiton Magic 8.05 nе баца... Аз ползвам Acronis Disk Director v10.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 Аз използвам Виста Демек самата виста си има пртишън мениджър в контрол-панела. Можеш да си създаваш нови хардове, да променяш размера на старите и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.