Jump to content
BulForum.com

Windows Vista

keranisimo

Recommended Posts

http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1167176

Windows Update:

Цитат: Сложете Windows Update на опция:

Download updates but let me choose whether to install them.

Ъпдейта, който прецаква всички кракове е:

Windows Vista Validation Update (KB929391)

Download size: 103 KB

Update type: Important

This update provides the latest information to the Windows Vista validation components.

More information:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39157

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Някой да има идея как да си инстална драйверите за САТА Хард?За ХП е още в началото се натиска Ф6 а за Виста какво се прави?

Някой да има идея как да си инстална драйверите за САТА Хард?За ХП е още в началото се натиска Ф6 а за Виста какво се прави?

Кръстиш се и се молиш :)

при виста няма никакви проблеми с това, защото драйвърите са вградени

Долколкото на мен ми е известно вградени са за Сата 2

Еми да ама се получава че вина се качва и после като трябва да боотне от харда нестава нищо.....

относно как се разрешава Аерото на Home Vista

Както са написали в коментарите на клипчето... нищо не се разбира ама съвсем нищо много е размазано.

Този на клипчето прави следното нещо:

Start -> Run -> Regedit:

HKCU/Software/Microsoft/Windows/DWM/

Composition = 1

CompositionPolicy = 2

Десния бутон на Command Prompt и run as admin:

net stop uxsms

net start uxsms

Това при мен НЕ проработи ,както и при други хора които се оплакаха по форумите. Други идеи ?

Има версии вече, които нямат нужда от никаква намеса вече след инсталацията. Ако някой има нужда от линкче да пише ПМ. Версията е ултимейт и е тествана от мен:-))).

Има версии вече, които нямат нужда от никаква намеса вече след инсталацията. Ако някой има нужда от линкче да пише ПМ. Версията е ултимейт и е тествана от мен:-))).

Ние говорим за Home версията Ultimat-а е ясно, че си върви с AERO.

Абе усещам как всеки супер глупаво се твари с улти едишъна на Виста. Видял българина пиратска версия че го пита при инсталация кво иска да си сложи и на него Ultimate му звучи най гръмко и гъзарско и хайде по пързалката... После се почва "Абе що тая виста ми зима 15GB :blink: " или "Ужас ,още не съм заредил и 1GB от паметта ми я няма вече :cry ". Един съвет от мен - стига сте се хвърляли на сляпо ми прочетете кое би ви вършило най-добре работа. Не просто "улти сложи,улти е най-якото..."

А кой говори за аеро:-))). Говорим за активации тука и разни такива пиратски неща:)

относно как се разрешава Аерото на Home Vista

Абе усещам как всеки супер глупаво се твари с улти едишъна на Виста. Видял българина пиратска версия че го пита при инсталация кво иска да си сложи и на него Ultimate му звучи най гръмко и гъзарско и хайде по пързалката... После се почва "Абе що тая виста ми зима 15GB :blink: " или "Ужас ,още не съм заредил и 1GB от паметта ми я няма вече :cry ". Един съвет от мен - стига сте се хвърляли на сляпо ми прочетете кое би ви вършило най-добре работа. Не просто "улти сложи,улти е най-якото..."

Тук си напълно прав.

Един съвет от мен - стига сте се хвърляли на сляпо ми прочетете кое би ви вършило най-добре работа. Не просто "улти сложи,улти е най-якото..."

тая виста общо-взето не ми върши никва работа и затва в коша :bgrin:

Ще бъде ли удачно да инсталирам Виста на моята машина? Celeron 2,4ghz,1gb RAM,MB Asrock P4V88+,VGA Radeon 9250 128mb

Ще бъде ли удачно да инсталирам Виста на моята машина? Celeron 2,4ghz,1gb RAM,MB Asrock P4V88+,VGA Radeon 9250 128mb

Ето за какво иде реч...

Recommended minimum hardware requirements for Windows Vista

The following list describes the recommended minimum hardware requirements for basic functionality of the different editions of Windows Vista. Actual hardware requirements will vary, depending on system configuration and on the programs and the features that you install. If you install Windows Vista over a network, additional hard disk space may be required.

Windows Vista Home Basic

• 800-megahertz (MHz) 32-bit (x86) processor or 800-MHz 64-bit (x64) processor

• 512 megabytes (MB) of system memory

• DirectX 9-class graphics card

• 32 MB of graphics memory

• 20-gigabyte (GB) hard disk that has 15 GB of free hard disk space

• Internal or external DVD drive

• Internet access capability

• Audio output capability

Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, and Windows Vista Ultimate

• 1-gigahertz (GHz) 32-bit (x86) processor or 1-GHz 64-bit (x64) processor

• 1 GB of system memory

• Windows Aero-capable graphics card

Note This includes a DirectX 9-class graphics card that supports the following:• A WDDM driver

• Pixel Shader 2.0 in hardware

• 32 bits per pixel

• 128 MB of graphics memory (minimum)

• 40-GB hard disk that has 15 GB of free hard disk space (the 15GB of free space provides room for temporary file storage during the install or upgrade.)

• Internal or external DVD drive

• Internet access capability

• Audio output capability

Note A Windows Aero-capable graphics card is a graphics card that meets the following requirements: • Supports a Windows Display Driver Model (WDDM) driver

• Has a DirectX 9-class graphics processor unit (GPU) that supports Pixel Shader 2.0

• Supports 32 bits per pixel

• Passes the Windows Aero acceptance test in the Windows Driver Kit (WDK)

Издания:

Windows Vista e разработен, за да подобри многократно работата с компютри за всеки вид потребител — от хората, които ползват домашни компютри, за да браузват интернет, до ангажираните с бизнес потребители, които трябва да организират и управляват големи обеми от данни, до учените, които рутинно извършват сложни математически анализи. Майкрософт разработи и предостави 5 различни издания на Windows Vista, за да подсигури подходяща функционалност за всеки тип потребителско изискване. Големи, глобални организации с сложна ИТ инфраструктура би трябвало да се спрат на Windows Vista Enterprise Edition.

Windows Vista Home Basic

За домашни потребители с минимални изисквания към техните машини. Подобрява стабилността и сигурността на системата.

Windows Vista Home Premium

За домашни потребители, които използват компютъра и за забавление, и за работа. Версията осигурява по-пълноценна и стабилна работна среда.

Windows Vista Business

За малки и средни организации, които искат да се възползват от централизираното управление на компютрите.

Windows Vista Enterprise

За фирми с развита ИТ инфраструктура, които се стремят да оптимизират разходите за управление и поддръжка на софтуера.

Windows Vista Ultimate

Най-пълната версия за работа и забавления, разполага с най-добрите възможности за бизнеса.

Очевидно home basic би паснал идеално :) Предполагам,че тази версия не включва "невероятните" аеро ефекти,но лично аз не се нуждая от тях.

• 2 weeks later...

Препоръчайти ми някоя версия на Виста и от къде да я дръпна щото последните две след няколко дена изквичаха че не били genuine. Машината е от подписа. Ще е хубаво да има аеро.

Препоръчайти ми някоя версия на Виста и от къде да я дръпна щото последните две след няколко дена изквичаха че не били genuine. Машината е от подписа. Ще е хубаво да има аеро.

Всички версии на които не пише БЕТА те устройват май. Предполагам и тази, която имаш ще ти свърши работа, ако е бета си свали от замундата има мното :).

А за да не ти изквичи ти трябва крак. Свали си TimerStop v2. Ето и как се слага:

Еми аз горе-долу по този начин го кракнах, само дето ползвах TimerStop V2...

Там просто влизаш в CMD-то като администратор и пишеш:

date

03-02-2052

slmgr -rearm

date

03-02-2007

Спираш CMD-то, пускаш Install.exe От TimerStopV2.rar, натискаш Install и ребутваш :).

Дръпнах си версията от Арената, за която се твърди, че си работи без да иска кодове и т.н.

Имам 2 въпроса - първо - така ли е? Иска ли кодове или не и има ли проблеми с тази версия? И второ - ще ми стигнат ли 9ГБ за инсталацията, защото C: ми е 9 гиги, а не съм фен на Partition Magic etc...

Дръпнах си версията от Арената, за която се твърди, че си работи без да иска кодове и т.н.

Имам 2 въпроса - първо - така ли е? Иска ли кодове или не и има ли проблеми с тази версия? И второ - ще ми стигнат ли 9ГБ за инсталацията, защото C: ми е 9 гиги, а не съм фен на Partition Magic etc...

Ultimate версията e 15-16ГБ, за другите трябва да прочетеш някаде колко искат.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...