Jump to content
BulForum.com

Windows Vista

keranisimo

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

аз пак с мойте си проблеми: след като снощи неуспешно се опитах да кракна виста, днес преди да влезна в ос-то ми иска регистрация онлине (въпреки че ми остават още 27 дена от триала) и не мога да влезна в вина, сега ще я преинсталирам, проблема е че незнам с какво да я кракна, въпроса ми е: някой да сподели как я е кракнал (ултимат версията) ако разбирасе имате желание

благодаря

аз пак с мойте си проблеми: след като снощи неуспешно се опитах да кракна виста, днес преди да влезна в ос-то ми иска регистрация онлине (въпреки че ми остават още 27 дена от триала) и не мога да влезна в вина, сега ще я преинсталирам, проблема е че незнам с какво да я кракна, въпроса ми е: някой да сподели как я е кракнал (ултимат версията) ако разбирасе имате желание

благодаря

1.Правиш или формат фул или изтриваш партишъна и го правиш наново 2.Като го инсталирваш и като ти поиска сд-кей махни отметката "Automaticly Activate Windows when i'm online и цъкни No ;) 3.Ето ти кракът които е за всички версий x86 / x64 ---> http://www.data.bg/f.php?fid=24985251

Не си мисли, че всяка по-нова ОС пристига с една торба чудеса, които автоматически решават всичките ти проблеми....

Ми половината дето бяха на Xp ми ги реши, ама всеки си знае ... Не на всеки компютър върви Вистата както подобава и то си го пише на оргиналния диск: "For new computer's only. Without Windows :'/. Повече няма нужда да говорим . (Точка!)

Един съвет от мен, никога не слагайте Виста защото след това пък никога няма да искате да се върнете на XP :D (лично мнение!)

А сега сериозно, Виста не е нищо чак толкова сложно или пък недостъпно. Изискванията идват от самото AERO иначе без него си е малко понакипрено XP. А софтуера който не тръгва на Виста за обикновенния потребител се брои на пръстите на едната ръка на стругар :P .

Виста може и да не е толкова лъскава ако това ви е проблема:

335059_t.jpg

да така е :P Няма връщане назад с по-стари бози - много са ми тъпи :devil има и Vista Manager v1.1.2 от Yamicsoft за който има генератор ;} Vastril4o оправи ли се с проблемчето?

Аз пък работя на виста home basic от 2 месеца вече и като един "средно статистически потребител" мога да ви кажа че съм тотално разочарован. В момента пц-то трябва да се рестартира през 6 часа иначе работи на половин мошност (имам чувството че едното ядро на процесора си работи само за нея). Така се затлачва че дори изпращането на файлове по мрежата пада на 2-3мб/сек. Да не говорим че трансфера на дисковете (масив RAID0 от 4 SATA2 диска) е толкова зле че в най добрия случай имам около 30МБ/сек. От към визулно въреки че в Home Basic са окастрени всички екстри като Аеро, 3D флип и т.н., GUI-a е така преебан, че не ми изкарва някои контури и мигащи пиксели в програмите.UXSMS-а се изключва редовно от самосебе си и се налага всеки път да го стартирам ръчно. Фотошопа напоследък се случва доста често просто да заспи и да ми скапе доста работа която не съм запазил. Тази програма никога не съм я виждал да забие на други ОС по каквато и да е причина. От 4БГ памет ползвам само 3, но това си беше проблем и на всички останали 32бит версии на Microsoft освен 2003 сървър. Мога да хвърля още плюнки ама няма смисъл. То си е казано и преди - колкото по малко работи има на лице една операционна система толкова по стабилно и добре работеща е тя.

От поста на Аел си правя извода,че ще е по добре да си карам на ХП докато виста така да се каже узрее,а за райд-а може и да се дължи на кофти драйвери но това е само хипотеза :)

Поста на Ael хвърля известна светлина върху това, което другите явно отказват да приемат, а сляпо говорят спрямо собствения си опит, състоящ се в ползване на скайп, мозила, няколко игри, аутлук, експлорър, и още няколко подобни, в продължение на няколко часа,, в най-добрия случай няколко дни.

При Ael проблемите вероятно са от драйверите нещо, което само е в подкрепа на казаното от няколко други души, вкл. мен.

Щом е с Home Basic, вероятно става дума за лаптоп, закупен с нея, и където се предполага, че всичко около драйвери и устройства би трябвало да е наред, но дори и там няма стабилност. А, той говори за raid от 4 диска, та вероятно няма да е лаптоп. И какво от това.

Ael, за всичко си прав, ама не знам що мислиш, че само 2003 Server няма проблеми с 3-те ГБ рам от 4 общо. Един приятел затова мина от 32 битов 2003 на 64 битов - щото от 4 му познаваше само 3. Не знам що така и при него. Може би ако имаше 6 ГБ, щеше да познава 5, не знам. Но наистина пише, че дори 32 бит 2003 трябва да работи с до 32 ГБ рам (мисля толкова беше).

Но мнението ми си остава същото - засега за мен е абсурдно да мина на Виста с всичките й лакомости и бъгове, които май са доста по-кофти отколкото когато се появи XP преди 5г. ХР беше 490 МБ, а Виста знаеш колко е (близо 3 ГБ). Явно са вкарали огромен брой бъгове и недостатъци, което е следствие от закона за програмирането :) . Тази ОС ще иска многократно повече пачове, фиксове, и за мен е неоправдано да я слагам да ми глътне толкова ресурси, дето както се вика, то човек сигурно 80% от времето го прекарва в самите програми да работи с тях, а те са си те, какво като са под друга ОС.

Вярно, пипнали са доста неща, но ако цената е тази, не благодаря. С какво ще ме накара да сменя стабилното и мазно 2003 Server, който работи перфектно, и дори под 512 рам можех да пусна няколко по-нормални програми без да затлачи нищо?

За Vista ще минат може би години преди да стане това, което по-старите Windows-и са сега - перфектна поддръжка откъм драйвери, стабилни (относително), всичко от Win2000 насам се базира на някакъв общ сорс. А Vista какво прави - 5г. вкарват бъгове в нея, пренаписват из основи сумати неща, вярно, може би имаше нужда, и след 2г. може и да си струва да я ползвам :P .

Интерфейсът е хубав, няма спор, бих могъл да съм с него без да изпитвам съмнения дали ще е добре да го ползвам без да ми промени съзнанието, но само толкова. Кел файда от всички подобрения след като ще се налага да се боря с бета драйвери, с нестабилност, и общо погледнато да скоча от кон на кокошка. С виста в този момент ще мога ли да направя 3 месеца ъптайм при активно ползване с над 100 програми?

На този етап за 2г. напред друга алтернатива за мен от 2003-то просто не съществува!

Съгласен съм че засега 2003 остава най доброто излезло от Майкрософт. 32бит му версия също първоначално разпознава само 3гб но след като се пусне /PAE суича от boot.ini-то и работата заспива. При мен проблема не мисля че е от драйверите ,щото първия месец преди да го натваря както трябва всичко вървеше нормално. С хоум бейсик съм щото няма друго по ефтино от тва. Само не ми казвайте че ако си купя хоум премиум или улти ще ми се решат проблемите с Vista. Остава да чакаме и да преинсталираме докато не оправят нещата със Сървис пакове....

От 2 мес. съм и с Виста и с ХП ,проблеми съм нямал от никакво естество !!

Инсталирал съм я и на поне 5-6 други компютри без проблем а също и на старата ми антика /1.2 гхз процесор ,512рам и GF4 / там вървеше учудващо добре ;)

Единствено 1 път съм търсил Виста драивери за една ланка да пусна нет

С виста в този момент ще мога ли да направя 3 месеца ъптайм при активно ползване с над 100 програми?

На този етап за 2г. напред друга алтернатива за мен от 2003-то просто не съществува!

в това отношение виста е много по-стабилен. До сега нито един път не ми е бъгнал заради програма, да не говорим за рестарт от копчето. За разлика от ХР.

в това отношение виста е много по-стабилен. До сега нито един път не ми е бъгнал заради програма, да не говорим за рестарт от копчето. За разлика от ХР.

На мен също не ми се е бъгвал никога 2003 заради програма, аз с него я сравнявах. XP изобщо не участва в моето уравнение :) .

Това дали като крашне програма (все пак не всичко зависи от ОСа, програмите са си бъгави по природа) Виста ще покаже някакво съобщение или не, е друг въпрос, тя няма как да предотврати бъгава програма да не крашне в даден момент.

Защото аз си правя по 3 мес. ъптайм, следователно за това време не е крашвал Windows-a :) .

Ето, на теб не ти е крашвал, както и на мен 2003-то, но за Ael явно нещата не стоят по този начин ;) .

И все пак оставял ли си я Вистата поне 2 месеца без рестарт за да споделяш колко е стабилна и как не бъгва ?

баш 2 месеца не, но ХР съм го оставял 13 дена и плачеше за рестарт. Докато друг издържа с ХР 42 дена и накрая сам рестартира. Всичко опира до конфигурация, качени програми и т.н.

Няма смисал да им обясняваш те си знаят, че Виста нестава и тва е. В България всичко се прави така, когато има нещо ново то трябва да е яко оплювано. Ще ви видя след 2години как 90% от PC-тата ще са на "тази толкова гнусна os" :bgrin: Едно време и за XP се говореше така, а сега сумати хора са с него :lol: Btw Photoshop CS2 на Vista и на мен постоянно ми заспиваше смених го с CS3 и сега нямам проблеми. Не казвам, че е най-добрата OS, но определено има плюсове. Иначе е много лесно слагаш и ако не ти харесва дел и не се занимаваш повече какво му е сложното?

Гледам доста хора ползвате Виста та въпроса ми е следния.Значи свалих си драйвери за видео картата и за северния мост на дъното ще ми трябват ли и някви други драйвери примерно за ЮСБ?Дъното ми е Asrock 775Twins.Неуспях да открия някакви други драйвери в сайта на Asrock за това дъно особенно за Виста.

Гледам доста хора ползвате Виста та въпроса ми е следния.Значи свалих си драйвери за видео картата и за северния мост на дъното ще ми трябват ли и някви други драйвери примерно за ЮСБ?Дъното ми е Asrock 775Twins.Неуспях да открия някакви други драйвери в сайта на Asrock за това дъно особенно за Виста.

за моето дъно намери всички драйвери и не се наложи да инсталвам нови. така че най-вероятно няма да имаш проблеми :)

Няма смисал да им обясняваш те си знаят, че Виста нестава и тва е. В България всичко се прави така, когато има нещо ново то трябва да е яко оплювано. Ще ви видя след 2години как 90% от PC-тата ще са на "тази толкова гнусна os" :bgrin: Едно време и за XP се говореше така, а сега сумати хора са с него :lol: Btw Photoshop CS2 на Vista и на мен постоянно ми заспиваше смених го с CS3 и сега нямам проблеми. Не казвам, че е най-добрата OS, но определено има плюсове. Иначе е много лесно слагаш и ако не ти харесва дел и не се занимаваш повече какво му е сложното?

бе ако си купуваше софтуера ,щях да те вида как ще сменяш програми за по 1500лв. Когато дадеш 200лв за Уиндоус и останеш разочарован че си си похарчил парите за нещо което не само че не ти върши работа ами и ти пречи на всичко отгоре смятам че и ти ще станеш от всички тези българи дето "гледат само да оплюват всичко ново". Иначе за полседното изречение съм съгласен с теб, че е много лесно да се преинсталира виндоус с един скайп, уинамп и мозила може би...

някой знае ли как да изключа това като говоря с микрофона да не се чува гласа ми в тонколоните, защото се получава гадно ехо и микрофония

бе ако си купуваше софтуера ,щях да те вида как ще сменяш програми за по 1500лв. Когато дадеш 200лв за Уиндоус и останеш разочарован че си си похарчил парите за нещо което не само че не ти върши работа ами и ти пречи на всичко отгоре смятам че и ти ще станеш от всички тези българи дето "гледат само да оплюват всичко ново". Иначе за полседното изречение съм съгласен с теб, че е много лесно да се преинсталира виндоус с един скайп, уинамп и мозила може би...
1-во ползвам доста повече програми от скайп и тем подобни

2-ро Има на сайта на майкрософт тестова "БЕЗПЛАТНА" версия на vista слагаш и ако не ти харесва или не ти тръгва софтуера махаш и не копуваш. Немога да разбера как може да си купиш нещо което няма да е съвместимо с това което правиш и ползваш?!? Кой прави така? А и можеш ли да и посочиш човек със закупени програми (обикновен човек не фирма или хора които с това си вадят хляба)

ЕТИТ:

Звучи ми като да си купя дънки, но в послестие да се окажат 20-30номера по големи от размера ми, е как да стане това...

А и защо всички си мислите, когато някой ви каже "това е добро или това става" че ви е опрял пистолет/вили или ви заплашва да го купувате или крадете използвате и тем подобни.

Ти май не си прочел като обяснявах как първите 2 месеца всичко беше приказка. Никъде не сам казвал че вистата ми не е съвместима с нещо. Просто когато вече поработи стабилно и се вижда колко скъпо ти излизат тези глезотийки дето са ги сложили уж за красота. Мисля, че този "тестер" са го пуснали да видиш какво е Windows Vista , не да го пробваш как се държи в работни условия.

1.Правиш или формат фул или изтриваш партишъна и го правиш наново 2.Като го инсталирваш и като ти поиска сд-кей махни отметката "Automaticly Activate Windows when i'm online и цъкни No ;) 3.Ето ти кракът които е за всички версий x86 / x64 ---> http://www.data.bg/f.php?fid=24985251

Ми половината дето бяха на Xp ми ги реши, ама всеки си знае ... Не на всеки компютър върви Вистата както подобава и то си го пише на оргиналния диск: "For new computer's only. Without Windows :'/. Повече няма нужда да говорим . (Точка!)

тоя рар ми иска парола за да го разархивира, някой дали я знае или някой крак който да бачка на за виста?

тоя рар ми иска парола за да го разархивира, някой дали я знае или някой крак който да бачка на за виста?

Крака на PARADOX работи засега идеално (лично съм го тествал). Можете да го намерите в Арената...

не естествено, нямам намерение да се ъпдейтвам онлайн щото не се знае утре къв анти крак може да ми сложат ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...