DELUXe Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Вече като се появи Longhorn, него бих сложил почти веднага без да мисля. Вече пробвах една бета. Longhorn не е ли бетата на Vista, или по-точно след време го преименуваха на Vista? "Longhorn", the former working name of the Microsoft Windows Vista operating system. Windows Server "Longhorn", the working name of the next Microsoft Или имаш предвид сърварната версия? А за програмите: Run this program in compatibility mode for... Link to comment Share on other sites More sharing options...
2pac_rulez Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Аз махнах ХР и вече съм само на виста, но имам проблем с шерването на папки. Другия компютър няма достъп до шернатите неща. Дава грешка. Подобно на Win 2003 И аз имам някакъв проблем с share connections значи тоя с вистата е сървара а другия е с xp и като се рестартира Xp-то някви грешки от типа "Gateway Layer has stop working" или "General host proces stop working" май нещо такова беше и понякога ми се изключва Aero-то, После като зареди winxp-то няма споделена (share) Та ако някои е намерил лек да сподели Това дето съм го писал не е 100% точно но някои от тези бъгита стават реалност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Сега друг проблем. Спрял съм firewall-а на виста и пак не мога да гледам онлайн телевизия. Дава проблема, точно когато е блокирано с firewall. Да не ми пречи нещо тоя windows defender и изобщо как блокирва онлайн гледането, като стената е off Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Проблема с share го реших като сложих hamchi. Vista, 2k3, xp completable:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_miro Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 sled kato si instalirah vista imam problem s svaljaneto-nemoga da svaljam s flashget 1.8.1.i neznam 6to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Отвори Control Panel след това windows firewall, allow a program thorough windows firewall и виж flash get има ли маркер, ако няма сложи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 има ли смисъл да го слагам, пц-то ми е чистак ново с изключение на картата (гф мх440) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 има ли смисъл да го слагам, пц-то ми е чистак ново с изключение на картата (гф мх440) Предвид изчерпателната информация, която си дал, почвам да хвърлям боба. Значи ако се хвана за видеокартата като отправна и единствена точка, следва, че останалия хардуер едва ли е последен писък (AGP слот) за да можеш да се насладиш на Виста като основна ОС. Ако вършиш сериозна работа, не ти трябва никаква Виста, по-тежко ще ти върви (освен ако не си с 2+ ГБ РАМ), и само заради едните графични улеснения (не отричам, че са доста и повечето са полезни) да жертваш толкова много на този етап за мен не си струва. Към момента сигурно ще имаш ядове с разни софтуери, които не са мислени за Виста и капризите й, драйвери ако искаш стабилни, може и с надеждите да си останеш. За сериозна работа още не съм видял някой да го слага масово като основна ОС (разработчици, дизайнери, инженери). Засега може би само геймъри и ентусиасти да го пробват (щото нали DirectX10 е само за нея).. Поне за момента не ми вдъхва особено сериозно отношение към себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 k8-754 Sempron 2800+ 1GB ram 400hz предполагам че към края на месеца ще сменя и видео картата, за момента дали е подходящо да тествам виста ми е идеята. Искам да проверя какво върви на нея и какво не, но не искам по време на инсталация да ми каже: брррр...бум...тряс...прас: ква е тая карта ве?! пробвай дугодина!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 k8-754 Sempron 2800+ 1GB ram 400hz предполагам че към края на месеца ще сменя и видео картата, за момента дали е подходящо да тествам виста ми е идеята. Искам да проверя какво върви на нея и какво не, но не искам по време на инсталация да ми каже: Ще върви на твойта карта, оставаше и да не върви. Но някои ефекти няма да работят като хората, особено Аеро интерфейса, той даже няма да се инсталира мисля.. Но иначе многобройните улеснения по интерфейса ще ги усетиш. Има някои приложения, които могат и да не тръгнат заради картата, ама те са малко, и са някои мултимедийни. 1 ГБ рам е точно по мярка, стига да не й пускаш по-тежки приложения. Ако можеш, изчакай новата карта. И все пак според мен не си струват жертвите. По всяко време можеш да я пробваш на отделен дял, това да ти е проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 като гледам филмчета в етуба на тва аеро ми се струва много оплескано, нещо не ми се струва много удобно така или иначе няма да се радвам на аеро за сега Пуснах я снощи да се инсталира на другия партишън, ама мноо бавно ставаше и я заебах, ся като свърша бачкане ша се прибера да видя новата боза Край на офф-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 Така нека и аз да си кажа мнението: на пръв поглед ми изглеждаше доста тежичка, особено като се зарежда самата виста, но след като махнах по-голямата част от шаренийте се вижда, че разликата между хп и виста е малка, в някои процеси се държи доста по-добре от хп-то.Лично на мен ми харесва, сички програми ми вървят без проблеми като да не повярваш, харесва ми това че инсталира сама сички драйвери без да се налага да ръгам цд след цд... Не виждам какъв е проблема с виста и защо доста хора са настроени срещу нея? Има доста подобрения, визуално, който съкращават ръчната работа, от защита също изглежда добре ИЕ също не е лошо, сравнение с предходните... Най-много ми харесва че няма като хп-то да ми забиват програмите и да се налага да ги енд-тасквам (поне за сега проблем с нищо не съм имал). Малко трудно си инсталнах аудио драйверите, но сега сичко си е ок. Единственото което не оспях да направя е: да я кракна, тоя крак дето беше към моята виста нещо не става, но имам още 28 дена да намеря читав крак Смятам че до седмица хп-то ще го делвам, ако сичко върви така, просто няма смисъл от него, не мога да сравнявам вин от преди 7 години с виста. Квото и да си говорим до половин година секи който знае как се инсталира вин ще е с виста (според мен) Някой да даде добра идея за крак на джама? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Аз съм с Виста като единствена ОС вече 1 месец, но имам някой проблеми с изгледа на файловете. Уж съм дал да запамети на всички папки да ми показва по detail, но когато иска си размества някой папки и ги прави на друг изглед. Май зависи какъв тип файлове има в папката. Това е доста дразнещо да ми размества постоянно изгледа и не мога да открия все още решение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 тва и при хп е така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 при ХР не е така, щото съм бил 5 години на него. Там като дадеш да го приложи на всички папки си стои така до второ нареждане Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Винаги ми е било много интересно като чуя някой, който е пробвал една OS за няколко часа как раздава кардинални мнения за нея . харесва ми това че инсталира сама сички драйвери без да се налага да ръгам цд след цд... Ок, при теб може и да е така, с тази малка подробност, че за повечето хора едва ли е така, още повече драйверите в Windows винаги са базисни с орязана функционалност за повечето неща, и повечето хора биха искали да сложат нормални драйвери. Има доста подобрения, визуално, който съкращават ръчната работа, от защита също изглежда добре Несъмнено е по-удобна и то доста в повечето аспекти. Е, явно си има и своите нови бъгове, както репортва Botev1912 . Относно защитата е твърде рано да говорим изобщо. ИЕ също не е лошо, сравнение с предходните... Има си сто теми относно IE7, но накратко - има своите подобрения, но явно са вкарали повече бъгове от колкото е нормално, нещо не ми харесва. Явно не се справя добре и при девелопмънт. Въпрос: Защо IE7 не е включен в последния SP2 за Windows 2003, появил се преди няколко седмици? А е като отделен ъпдейт. Вероятно и в SP3 за WinXP няма да се появи. Най-много ми харесва че няма като хп-то да ми забиват програмите и да се налага да ги енд-тасквам Аз с Win2003 ми се случва да крашне някоя програма едва ако е работела около 10 дена нонстоп, и това са само 2-3 програми, които явно си имат повечко бъгове. Иначе 99% от софтуера ми издържа и 3 месеца ъптайм без грам проблеми . Поработи няколко месеца с 100-200 програми поне, т.е. с по-широк кръг софтуер вместо стандартните скайп, чат, браузър, аудио и т.н. И тогава може и да имаш малка представа за стабилността на ОС-а. Не виждам какъв е проблема с виста и защо доста хора са настроени срещу нея? Не са срещу нея, а по-скоро отбелязват текущите й недостатъци, и с ХР беше подобно като се появи. С времето ще се натрупа софтуер и за нея, и драйвери, и нещата ще влязат в релси. Квото и да си говорим до половин година секи който знае как се инсталира вин ще е с виста (според мен) Е, айде ся, това изби рибата. Виж по-нагоре. Добре че все пак си писал в скобите. Нищо лично нямам, и аз първия път имах добри впечатления от нея, но реално погледнато за един ден е абсурдно да даваш толкова категорични мнения Това са просто първи впечатления. Остави го да работи примерно месец без да го рестартираш, експлоатирай го постоянно, и тогава пак пиши да кажеш как е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 ау ти направо ме уби съгласен съм с казаното от теб, който иска да си седи на хп, който иска да пърца вистата... не виждам кой знае каква голяма разлика мевду двата лина, мисля че повечето хора ще ползват виста поради простата причина че хп морално остаря, относително е, зависи кой за какво си ползва пц-то, мен и на 98 да ме сложиш пак ша ми върше същата работа, ама да гледам май компутер с вид на пц преди има няма 10 години, не е много привлекателно За ИЕ съм съгласен по-добре е от преди (като възможности), като цяло е боза, аз както и при хп си ползвам Опера и на вистата много ме дразнят иконките (в таск бара) на волмето и нетлорка, харесва ми как са отделени от останалите ама са много смешни Най-много съм очуден от факта че всяка програма ми тръгва без проблем, по приказките за виста който съм чел: "не слагайте виста!!!няма драйвери, няма програми, незнам си кво..." до сега не съм срещнал затруднение с никой софт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 ау ти направо ме уби Най-много съм очуден от факта че всяка програма ми тръгва без проблем, по приказките за виста който съм чел: "не слагайте виста!!!няма драйвери, няма програми, незнам си кво..." до сега не съм срещнал затруднение с никой софт Явно влизаш в графата "средностатистически потребител". Ако ти дам 3-4 програми от моя софтуер, с който работя, а също така и 3-4 платки от компютъра ми, ще ми е доста интересно дали ще можеш да подкараш дори и една от тях с Вистата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 ами незнам какво значи това: "средностатистически потребител" Игра на пц-то ми не е инсталирана от няколко години, ползвам 10-на програми с който наистина работя, не просто да има... Занимавам се основно с 3Д графики и сичкия ми софт тръгва без проблем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
2pac_rulez Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Явно влизаш в графата "средностатистически потребител". Ако ти дам 3-4 програми от моя софтуер, с който работя, а също така и 3-4 платки от компютъра ми, ще ми е доста интересно дали ще можеш да подкараш дори и една от тях с Вистата... Ми смени си платките бе гацо-бацо щом са ти проблем кво искате да си стоите с стария хардуер пък 10 год ли? после що имало проблеми .. Надявам се следващия уиндолс дето направят Microsoft да е с поне двойни изисквания към хардуера ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Ми смени си платките бе гацо-бацо щом са ти проблем кво искате да си стоите с стария хардуер пък 10 год ли? после що имало проблеми .. Надявам се следващия уиндолс дето направят Microsoft да е с поне двойни изисквания към хардуера ! Tюх пепел ти на устата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 втори ден вече се мъча и не мога да я кракна... оригиналния крак на двд-то не може да ми регистрира онлине цд-кея пробвах с биос емулатор- не става ся се мъча с тиместоп- и с него нестава правил съм ъпдейти на вина- да не е от това някой който ползва тимерстоп в2 може ли да ме светне как точно се прави, че от реадме фаила не се получава. Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Ми смени си платките бе гацо-бацо щом са ти проблем кво искате да си стоите с стария хардуер пък 10 год ли? после що имало проблеми .. Надявам се следващия уиндолс дето направят Microsoft да е с поне двойни изисквания към хардуера ! Компютърът ми е с 2 Gb рам, оборудван с 2 диска S-ATAII с капацитет 250 Gb + 300 Gb, CPU-то ми е от миналата година, последната ми карта е от преди месец, а и честно казано Вистата въобще не ме касае, защото мога да свърша прекрасно всичките си задачи и на по-стара ОС. Не си мисли, че всяка по-нова ОС пристига с една торба чудеса, които автоматически решават всичките ти проблеми....като изключим това, че преди известно време доста бях впечатлен от клипчетата в youtube, демонстриращи красотата на 'аеро'-то. P.S. ....а и вариантът със смяната на платките ми излиза доста солено, защото само едната от тях струва почти колкото целия ми компютър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Midex, защо се хабиш, явно наистина някои хора не разбират какво е 'средностатистически потребител'. Не че и аз не съм такъв, но все пак мисля, че хора, неползващи WindowsXP могат да се нарекат несредностатистически . Също така и хора като теб (понеже все пак ти се налага чат пат да ползваш и ХР, което не те прави средностатистически). Моето мнение си остава такова - който ползва компа не само за игри, брауз и да се радва на шарена ОС само, не би минал на Vista на този етап. Който иска, да минава, да се опитва да я краква, да й търпи капризите и т.н. Да не казвам голяма дума, но ако я ползвам един ден, ще си я купя, вместо да се занимавам с глупости около кракването. Поне досегашните виндовси с един сериен номер и се оправях и нямам никакви грижи. Обаче опре ли до кракване и вече по-тежки дни в това отношение, ще прежаля там 3-4-500 лв или колкото струва в дадения момент. Но това ще стане само ако съм сигурен че ще я ползвам поне 3г. напред, както става с Win2003 например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 //offtopic В последните няколко страници явно се виждат brain damage-а нанесен от монопола на Microsoft върху по-голямата маса потребители. Очевидно е, че почти никой няма представа що е то ОС и всичко се свжда до потребителски интерфейс и лекота за кракване ( ). Абсурдно е да се определя сигурност на системата след едва час, ден та дори и седмица работа. "Разбирачите", които пък гледат на компютъра като на съвкупност от звукова карта, видео карта и процесор, нека замълчат и продължат да си ползват ПеЦе-то за "игри, интернет и филми", щото изглежда не знаят, че има още доста неща, които се правят с компютър и съответно се нуждаят от съответния хардуер. ПП Тук не изказвам никакво мнение свързано с Vista, XP или която и да е друга ОС, така че не си правете труда да ме нападате основавайки се на подобно нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.