Jump to content
BulForum.com

Windows Vista

keranisimo

Recommended Posts

За NForce 2 все още няма читави драйвери. Звука не тръгва като хората , ако е 5.1 само стерео става. Трансфера на диска е отвратителен. Както казаха на много места няма да има support за този чипсет. Интересно ми е как всичко ти е ОК :)

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply
Имам следния въпрос: Някой знае ли как мога да активирам аерото в Vista Home Basic ?

Това не работи :angry: :

Basic НЯМА Aero. От Premium нагоре имат

DRM...

Операционна система със DRM няма да слагам на моя компютър... НИКОГА!

Пък вие се радвайте на шаренкото... на практика единственото нещо което има във Vista :) (крадено от MacOS разбира се...)

What’s wrong with Microsoft Windows Vista?

такова сайтче и аз мога да си направя :)

За NForce 2 все още няма читави драйвери. Звука не тръгва като хората , ако е 5.1 само стерео става. Трансфера на диска е отвратителен. Както казаха на много места няма да има support за този чипсет. Интересно ми е как всичко ти е ОК :)
Кажи ми какво искаш да направя за да ти го докажа и ще го направя а за драйверите автоматично ми ди свали вистата незнам ако няма защо ми ги свали и инсталира. А за звука незнам както съм писал по-горе съм с Creative Live! и вградения не съм го ползвал никога. Трансфера надминава 23МБ/с малко ли е?

Кажи ми какво искаш да направя за да ти го докажа и ще го направя а за драйверите автоматично ми ди свали вистата незнам ако няма защо ми ги свали и инсталира. А за звука незнам както съм писал по-горе съм с Creative Live! и вградения не съм го ползвал никога. Трансфера надминава 23МБ/с малко ли е?

Малко е според мен. Аз със стария макстор 40 ГБ съм постигал 35-40 МБ/с при нормални условия.

А ти си все пак с хитачи 250, макар и пак IDE. Но и WD-то пак би трябвало да вади поне 35.

Колкото до Creative Live!-а, съм съгласен, че вероятно ти работи, защото аз пробвах бета на Longhorn Server, и там като му дадох да си свали драйвери, си ги намери, с малко побутване. А пък сървъра е по-нов и се очаква да излезе след година.

излезнал е крак за виста ето линк http://torenti.com/details.php?search=&id=27802 . сега отивам да го пробвам и ще едит поста :)

едит: няма да го пробвам, понеже вчера изтрих вистата :lol: айде някой да пише става ли за нещо :D

такова сайтче и аз мога да си направя :)

Мда... ама са го направили fsf.org - една организация която благодарение на дългогодишните си усилия ... е защитила Интернет от технологичното му поробване от организации като Microsoft.

Има много по важни неща от това дали някоя нова игра тръгвала само под Vista... (Halo ми е любима между другото...)

Преди доста време.Идеята ми беше там ,че съм я краквал с timerstop.Сега пак я кракнах да видим дали ще си останат 29 дни.

Има резултат да.Таймера се стопира на 434300 или нещо такова не помня точно,но не отброява.Кракнах я повторно с туловете от линка на Stenli което си е баш таймер стоп ,но по-автоматизирано.Също така там има и крак за Genuine лиценза.

Трансфера на диска е отвратителен.

Трансфера на диска и при мен е кенеф на Асус чипсет. С раид масив съм и повече от 30мб не дигам. На Serv2003 100-те ги минавах :cry

Basic НЯМА Aero. От Premium нагоре имат

Аз знам че няма :D Въпроса ми беше как да го пусна нелегално един вид, знам че може :)

Дали Vista-та ще върви добре на 1,5 Celeron M с 512DDR2/400Mhz и 128МB Video ?

Колко MB e инсталационния диск ?

Не съм запознат кой знае колко с Виста , но се надъхвам да я слагам , поне за проба ;)

Ще върви ама малко по-тежко отколкото с ХП,може да нямаш аеро и 3д зависи ква точно ти е видеокартата а инсталациония диск е към 2.5гб

Здравеите на всички,ако може някои да ми каже защо,като си клокнах селерончето ми изчезна звука,ще сам му много благодярен! :cry

Здравеите на всички,ако може някои да ми каже защо,като си клокнах селерончето ми изчезна звука,ще съм му много благодярен! :cry

Nnqkoi uspq li da se prebori s ponetikata na vistata, che e mnogo drazneshto s tiq razmesteni bukvi.

Какво има да се справя с фонетиката, тази на инжинера бачка на 32-битовата версия, а за 64-битовата също има фонетика, поразрови темата. Забравих аз откъде я теглих 64-битовата.

• 2 weeks later...
Имам проблем, това ми се появява доста често. Инсталацията е от преди 3 часа :angry1

untitledjg1.th.jpg

Някой драйвер според мен. И по-специално вероятно видео драйвера. А може и друг.

Това на чисто инсталиран Windows без драйвери ли е?

Значи във форума на майкрософт има такава тема, проблема бил в нерото, защото е версия преди виста. И някви файлове се трият уж и се оправяло. Ще го пробвам

Според мен има нещо сбъркано в идеята за Vista.

Освен ако съответната програма инсталира някакъв драйвер, не би трябвало да има такива проблеми с 'версии преди Виста'.

Нормалните програми още от Windows 95, че и DOS програми, вървят на следващите виндовси без проблеми (огромната част), до Вин2003.

Във Vista обаче се оказва, че голяма част от софтуера се нуждае от ъпдейт. Подобно нещо се получава единствено в server версиите, но дори там не баш такава ситуацията.

Vista е за широката публика, и не е нормално една обикновена програма да изисква изцяло нова версия за да не прави проблеми. Можеше поне compatibility-то да е на ниво.

Аз Виста не бих сложил, а ако с времето се окаже, че не е тази шпионска змия, за която чета не на едно и две места, или се наложи по някаква причина, ще си я купя вместо да се занимавам с тия кракове и глупости.

Вече като се появи Longhorn, него бих сложил почти веднага без да мисля. Вече пробвах една бета.

И аз да зема да си кажа мнението за Vista-ta:

Вече две седмици съм с него и смятам трайно да зарежа ХРто вече :P . Заредих са Ultimate edition и го кракнах с биос емулатора(има го из арената) и засега РАБОТИ - инсталират си се ъпдейти и МС още не са го локнали :bgrin: . Много ми харесаха всички визуални подобрения, например сайсбара е мн удобен, има хиляда изгледа на файловете в експлорера(extra large tumbnails :punk ), дори прогрес бара си е готин, ALT+TAB карти мивки, за аерото нямам думи, бе като цяло личи си че са крали отсам оттам ама се се получило доста добре като изглед - нещо което във ХР определено липсва.

Нататък: незнам кой къде търси ама съм със дъно Asus и драйвери си намерих за всичкия хардуер, повечето от драйверите от ХР стават криво ляво, но всички немързеливи производители вече са изкарали драйвери специално за Виста(дори и за суперкитайския си тв-тунер PVR-TV 7131 успях да намеря :woot ). А повечето от драйверите си ги има в ъпдейта на уиндоуса така че проблеми никви B)

Изикванията: бе не че няма да тръгне и на по-слаба машина, но хората са дали reccomended requirements неслучайно, новите графични гъзарии определено ползват много ресурси - ultimate ми зае 7,6 гъби от харда :woot (само уиндоус), а когато пусна повечко приложения при 1Г рам прави още 1Г pdgefile, за друядрен процессор все още няма проблеми.

Съвместимотта: дааа, тук е едно от слабите места на този уиндоус, много от програмите казват, че не са за тази версия на уиндоус, игрите масово се оплакват, че не могат да стартират directx(а по принцип виста си има dx9 + 10). Compdtability-to с него и без него се тая, никва работа не върши.

За общото представяне - почти навсякъде работи по-бавно от ХР, някъде доста осезаемо - операциите в експлорера са ааааадски бавни, интернета е супер неадекватен(това може и от еврокома да е, пишете ако и вие сте го забелязали). Хубавото е, че е засега стабилна ОС проблеми със разните му там сини и пембяни дисплеи от бетите НЯМА :D .

Бе като цяло системата е нова и има немалко неща да се дооправят (но чичо Бил пуска фиксове направо всеки ден), може би нервните узъри ще трябва да поизчакат наколко месеца, но определено може да се работи на Виста, а не е просто няква си там шарения. Та салагйте без страх...че идва и Office 2007 :sick :sick :sick

Та салагйте без страх...че идва и Office 2007 :sick :sick :sick

офиса отдавна е дошъл :D . Аз махнах ХР и вече съм само на виста, но имам проблем с шерването на папки. Другия компютър няма достъп до шернатите неща. Дава грешка. Подобно на Win 2003

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...