Jump to content
BulForum.com

Windows Vista

keranisimo

Recommended Posts

Ето Ви една задачка:

Как да набия оригинален Service Pack на пиратска Vista.

Всеки опит да го направя завършва с провал.

За какво става въпрос съм описал тук.

Ако някой има идея как да се преборя без да преинсталирам ОС да сподели.

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply
Ето Ви една задачка:

Как да набия оригинален Service Pack на пиратска Vista.

Всеки опит да го направя завършва с провал.

За какво става въпрос съм описал тук.

Ако някой има идея как да се преборя без да преинсталирам ОС да сподели.

ъъъ....спри анти вирусната и пробвай рез администратоския акаунт

RMB -> run as administrator

ъъъ....спри анти вирусната и пробвай рез администратоския акаунт

RMB -> run as administrator

Пробвах...не стана.

• 5 weeks later...
  • 1 month later...

Как мога да си пре-инстална Windows media player-a че ми се сбъгяса....а като искам да инстална някоя версия ми дава че има в момента инсталирана и няма как да стане ...

Идеи ?

Старт - Настройки - Контрол панел - Добави/премахни програми.

Start - Settings - Control Panel - Add/remove programs.

Ъъъ темата е за Глиста, но и там е по същия начин.

ЪЪЪъ че аз съм на Глиста .... ъъъъъ и мислиш ли че там не съм проверил :)

Проверил си само първия Tab. Виж надолу в Add/Remove Windows components

Ми другият таб който е Windows Updates за друг не се сещам а там го няма ....

Но както и да е проблема го реших със едно бакъпче ... иначе общо взето ставаше въпрос за ето това http://www.askvg.com/fix-wmplocdll-version...s-media-player/

Както в повечето случаи, явно и тук става дума за някой некадърен софтуер, омазал въпросния файл. Но разбира се в 100% от случаите "Глиста" е виновна, в общност Windows.

Аз съм живо доказателство - как толкова години не пострадах от какъвто и да е подобен проблем, и от каквито и да са проблеми в Windows и компонентите му. Щото в VMWare се е случвало след тест на някой софтуер, но именно затова ползвам виртуални машини, защото в 99% от случаите виждам ла*ната, които даден софтуер изпуска, а дори да пусне само пръд*я, няма шанс да го сложа на главния OS.

Признавам обаче, че вината на Windows е, че позволява да се случват такива неща. Без съмнение и архитектурата му е предпоставка, но какво от това, след като при подходящия софтуер много хора нямат проблеми, включая "me", напук на всички хейтъри. :bgrin:

• 2 weeks later...

Може ли някой да ми обясни като на малоумен, по възможност със скийншоти, защо на XP си виждах кирилските заглавия на песни в Winamp, а сега на Vista не мога и не мога да го оправя това?!

Може ли някой да ми обясни като на малоумен, по възможност със скийншоти, защо на XP си виждах кирилските заглавия на песни в Winamp, а сега на Vista не мога и не мога да го оправя това?!

В опциите изключваш опцията Skins -> Classic Skins -> Use skinned font for main window title display.

И/или за другите скинове. Т.е. да не ползва шрифта, който се съдържа в скина, понеже той едва ли и ма кирилица.

• 2 weeks later...

Сложих Виста х64... Реших много проблеми, но вече започва да ме вбесява... А още не съм в вкарал в пътя и имам бая за инсталиране...

• 2 weeks later...
В опциите изключваш опцията Skins -> Classic Skins -> Use skinned font for main window title display.

И/или за другите скинове. Т.е. да не ползва шрифта, който се съдържа в скина, понеже той едва ли и ма кирилица.

Греда. Изключено си е...

• 1 month later...

Здравейте!

Лаптопа на една приятелка е с Виста. Вчера ми го носи да я преинсталирам, защото не иска да зареди. Стига до екрана, където пита дали искаш да пуснеш нормално Windows-а или под Safe Mode(понеже е спиран директно от бутона) и до там, не иска да зареди повече. Казах си лесна работа, един рипер и ще се оправи, но ударих на камък. Независимо какво правя, и колко Висти да свалям, резултата е никакъв. Започва да го върти и се чува как двд-то започва да цикли. Пробвах с други буут-ващи дискове, става,разчита ги. Пробвах да го пусна под Мини ВинХП-то от Хирения буут цд, но там е същото, зацикля и не разчита нито един от 4-те диска.

Някой дали може да ми подскаже какво да правя, защото аз вече не знам.

P.S.: При стартирането под Safe Mode, като спре, ми изписва, че проблема е от CLASSPNP.SYS.

Пробвай от флашка да буутнеш...

Въпреки, че другите дискове които си пробвал са тръгнали си мисля, че е нещо от двд-рома...

хм, а диска който е тръгнал също ли си го записвал ти? Пробвай да запишеш уина на по-бавна скорост...

Диска, който тръгна не съм го записвал аз. Всички дискове са записвани на най-ниската скорост, 2х. Ще пробвам да буут от флашка.

P.S.: Има ли по-лесен начин за правене на буут флаш, защото постояно бъркам процедурата... :wir

P.S.2: Проблема е отстранен, използвах двд четеца, от една настолна машина, и го включих чрез usb to IDE кебал и диска тръгна без никакви проблемини на това двд. @midas мерси много за помощта!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...