ZGAN Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Control Panel - Adminsitrative tools - Computer management.Избираш disk management, десен върху дяла, който не е форматиран (няма буква в него), и формат. Гледай да избереш правилния дял. Така мисля, че беше в Vista Баш там е днес го правих...препорачвам ти ако скоро си форматирал целият хард да избереш опцията quick format за да не чакаш излишно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Да точно от там е!Благодаря tedy Офф мамка муууу...снощи без да искам форматирах CD-то и сега него не ми го показваааа.... :@ .Това как да го оправя?! Edit:Сега виждам че са ми изчезнали driver-ите за CD ROM-a...КАК ПО ДЯВОЛИТЕ МОГАТ ДА МИ ИЗЧЕЗНАТ ДРАЙВЕРИТЕ ЗА СД РОМА УЕ МАМКА МУ Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Има ли начин да пренаредя буквите на клавиатурата,без да инсталирам програми от сорта на флекс тъп? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Има ли начин да пренаредя буквите на клавиатурата,без да инсталирам програми от сорта на флекс тъп? Да, ползваш MS Keyboard Layout Creator 1.4 и си правиш нов леаут и си го инсталираш като нов леаут в контрок панел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Да, ползваш MS Keyboard Layout Creator 1.4 и си правиш нов леаут и си го инсталираш като нов леаут в контрок панел. Мерси,оправих се,голям кеф Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Здравейте взех един лаптоп Asus като го включа ми излиза REd Flag Desktop 5.0 OEM Kernel 2........ localhost login: И незнам кво да правя няма инсталация на боза искам да му сложа какво да направя ????/ за да подкарам инсталацията на бозата ЕДИТ да да аз си го подкарах Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Имам на лаптопа хоум версията на Виста легална, ако update-на до ultimate/свалена от нета/ ще се загубят ли дани? И по -точно драиверите... edit: poneje ne mi dava Update, kato startiram Ultimate direktno ot win-a edit2: Оправих се, упдейтна се и няма май загуби Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Някой знае ли какво по дяволите се случва с лаптопа : Това съобщение започна да излиза на всеки 5 секунди и натоварва процесора на 100 % постоянно=> целия лаптоп увисва и нищо не може да се прави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 забелязах един бъг във виста. Като шерна някоя папка, след това искам да я изтрия и не ми позволява. Мога да я изтрия само след рестарт. Някой да знае може ли да се оправи, че е изнервящо Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 botev, пробвай преди да изтриеш да махнеш шера. Ако това заработи може и друго да се измисли. Отделно ако махнеш нужният регистър, с който уиндоус защитава определени папки и файлове (тип програмата unlocker)... примерно тези, които ползваш в момента ще можеш да я изтриеш и без рестарт. transporterpld, имаш увисване на системата... влиза в някъв loop. Дай скрийн на стартираните процеси и кажи по какъв начин точно достигаш до проблема. Ако не правиш нищо на компа пак ли се случва така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Някой да е забелязал бъг в Windows Explorer? Макар че не съм точно с Vista, ами с Win2008, питам тук. изглежда в WinXP/2003 го няма това, иначе щях да забележа преди години. С тоя Win съм от близо 7-8 месца, чак сега забелязвам това, може преди да го е имало или не, не знам. Имаме отворен Explorer. Гледаме директория в режим Details. Има някакви файлове вътре все пак, за да възпроизведем проблема.. На всички директории го наблюдавам това, така че няма значение къде гледам. Статусбарът е изведен да се вижда (View - Statusbar). Посочвам файл да го осветя. Съответно в статусбара се появява размера му, обикновено с един-два знака по-точно, примерно в колона Size размерът е 10KB, а в статусбара се появява 9.89KB примерно. Дотук добре, всичко вярно. Обаче решавам да натисна F5 за рефреш. Посочвам същия файл, и гледам в статусбара размерът му вече е поне двойно по-голям. Size колоната в таблицата си е нормалната. Натискам пак F5 (при избран някой файл), и след като посоча пак някой файл, размерът му е вече поне 3 пъти по-голямо число в статусбара. Аз поне хванах такава последователност, при която се наблюдава. Ако сменя директорията просто, и се върна пак на предната, отново показва вярно в статусбара, освен ако не реша пак да натисна F5 . Изглежда само козметичен бъг, чекдиск не показва никакви проблеми по дяловете. Само при мен ли е това? Или може да има връзка с някой софт, напоследък съм инстаилрал само един, но едва ли е от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Някой да е забелязал бъг в Windows Explorer?... Само при мен ли е това? Или може да има връзка с някой софт, напоследък съм инстаилрал само един, но едва ли е от него. Не е само при теб. Аз съм с Виста и е същата картинка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 онзи ден трябваше да сложа хп на един лаптоп тошиба, който беше със хп на него. Диска си боотва, зарежда си драйвери и т.н и когато трябва да стартира сетъпа на уиндолса излиза син екран където пише нещо от рода на че това ще навреди на компютъра, ако за първи път виждам това съобщение да си проверя компютъра за вируси и т.н. Идеи, как да сложа xp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Във Вистичката много работи ме дразнят ама едно много ми пречи...като влезета и изберете в някоя папка снимка, файл и т.н. той не се хайлайтва в наситен цвят ами едно полупрозрачно синкаво ли е там, някакво.Малко съм далтонист( съвсем сериозно ) и ми пречи много.Трябва да се напрягам за да видя кой е избрания файл.Без да сменям темата с някаква настройка мога ли да го премахна това и заменя с нещо по-видимо?А ако трябва да сменя темата къде има за Виста, че търсих ама само XP теми правещи го като виста намерих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Хора, дайте акъл за изчистване на следния проблем: когато реша да конфигурирам рутера (Linksys WRT54GL) през лаптопа под Vista, имам чудовищно забавяне на всяка страница/действие от менютата. Без значение дали по кабел или по WiFi. Пинга към рутера е средно 1 ms. Независимо от това често не ми респондва през браузъра, а връща грешка: 400 Bad Request No request found. Като го включа към машина с XP, всичко си е нормално. Също така пробвах с различни браузъри под Vista - без разлика. Подозирам, че вината е във Vista-та, но не мога да задам адекватно въпроса си на чичко Гугъл и съответно получавам неадекватни отговори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Хора, дайте акъл за изчистване на следния проблем:когато реша да конфигурирам рутера (Linksys WRT54GL) през лаптопа под Vista, имам чудовищно забавяне на всяка страница/действие от менютата. Без значение дали по кабел или по WiFi. Пинга към рутера е средно 1 ms. Независимо от това често не ми респондва през браузъра, а връща грешка: 400 Bad Request No request found. Като го включа към машина с XP, всичко си е нормално. Също така пробвах с различни браузъри под Vista - без разлика. Подозирам, че вината е във Vista-та, но не мога да задам адекватно въпроса си на чичко Гугъл и съответно получавам неадекватни отговори. Същият рутер съм като твоя и съм на виста проблеми няма .. А пробвал и с рестарт на рутера ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 А пробвал и с рестарт на рутера ?Рестарт, ресет - всичко. Спрях файъруол-а на Касперски, пак същото.Edit: Открих източника - спрях изцяло Касперски и нещата се нормализираха. Е, ще падне ровене в настройките . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 ...Edit: Открих източника - спрях изцяло Касперски и нещата се нормализираха. ... Ех тия антивирусни беее.... Колко пъти гълчим с Дядомраз, че антивирусните само проблеми правят. При тва за да се борят с някои упорити гадини, се налага да се вгнездват като драйвери, сървизи, да правят всякакви гимнастики за да се предпазят от вирусите. И всичко това наподобява по behavior същинските вируси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Препоръчайте ми активирана версия на Vista, която може да се запише на DVD и да се инсталира на празен хард. Свалих една от Арена, записах я и забива след Press any key to boot from DVD... Стои си така и заспива като писачката спира да чете. Аз ли бъркам нещо или версията е кофти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Проблема е следния.На Vista x64 и NV 9600GT при игрите Straglehold и Wanted - Weapons of Fate ми дава постоянно черни екрани.Fear 2 си лети на макс без никакви проблеми.Само тези две игри се базикат.Straglehold като я пусна на 1024x768 върви без черните екрани ама на по-висока резолюция се прецаква.При Wanted въобще няма разлика.В началото като зареди има картина и като мръднеш и всичко става черно.С най-новите driver-и съм и при никоя друга игра няма проблем( PES 2009, Watchmen, Bioshock ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Препоръчайте ми активирана версия на Vista, която може да се запише на DVD и да се инсталира на празен хард. Свалих една от Арена, записах я и забива след Press any key to boot from DVD... Стои си така и заспива като писачката спира да чете. Аз ли бъркам нещо или версията е кофти? Случвало ми се е... Под празен диск имаш предвид никога не инсталирано нищо на него. В такъв случай си опечи ето това http://www.sysresccd.org/Main_Page на сиди, или си го направи на усб (на усб е по-добрия вариант, заради факта, че на свободното място което остава може да си правиш бекъпи и да си качваш файлове, но е повече играчка). Boot-ни компютъра с него, като те пита какво да стартира си напши rescuecd (или се ориентирай по обясненията на екрана)... Ще ти зареди Линукс, на конзолния ред напиши startx за да влезеш в графичната среда и от там с Gparted (иконата му е долу в ляво на екрана) раздели диска на партишънс и го форматирай подходящо за Виста... След това няма да имаш проблем. Ако има някакви вече направени партишънс на диска - изтрий ги и задай нови... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Pomagaite molq vi, zashtoto az se vidqh v pochudq ot tva neshto... Na comp s Vista Ultimate mi pri opit da se instalira programa mi izvejda slednoto suobshtenie: The specified service does not exist as an installed service Link to comment Share on other sites More sharing options...
canada Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 здравеите на всички днес цял ден се опитвам да преинстална лаптопа си които е HP pavilion VD2700 има си качена виста и "D" което ми заема 10ГБ. въпросат ми е как да стартирам ши****то RECOVERY доколкото си спомнчм чрез него се преинсталира таз гадост но от никаде не намерих сетъп или нешто от този сорт. ако на някои му се занимава да обясни да пише а ако има и добри хора да ме намерят в СКАЙП 6те сам им мого задажен... скайпа ми е :CANADA_PANDA Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Случвало ми се е... Под празен диск имаш предвид никога не инсталирано нищо на него. В такъв случай си опечи ето това http://www.sysresccd.org/Main_Page на сиди, или си го направи на усб (на усб е по-добрия вариант, заради факта, че на свободното място което остава може да си правиш бекъпи и да си качваш файлове, но е повече играчка). Boot-ни компютъра с него, като те пита какво да стартира си напши rescuecd (или се ориентирай по обясненията на екрана)... Ще ти зареди Линукс, на конзолния ред напиши startx за да влезеш в графичната среда и от там с Gparted (иконата му е долу в ляво на екрана) раздели диска на партишънс и го форматирай подходящо за Виста... След това няма да имаш проблем. Ако има някакви вече направени партишънс на диска - изтрий ги и задай нови... тоя па....с линукс да инсталваш виста все едно с зил ферари да теглиш....я по добре с това тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 тоя па....с линукс да инсталваш виста все едно с зил ферари да теглиш....я по добре с това тук Изпуснал съм нещо тоя бисер Какво пиеш да те черпя едно, че ми оправи вечерта след работния ден. Записвам си го това невероятно просветление, та да ми е под ръка за черни дни. Като ми стане нещо тъжно да си го препрочитам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.