Jump to content
BulForum.com

Windows Vista

keranisimo

Recommended Posts

Извинявам се но току що сложих виста и се чудя как да намаля размера на иконите на десктопа. Просто са много големи, една заема мястото на две в ХР. :huh: Рових се в опциите но или няма такава възможност или просто аз не я виждам.

а за да си ги настройш по твой вкус натискаш ctrl и си играеш със скрола на мишката докато си избереш кой размер ти харесва повече .....

И пак питам как да ъпдейтна бозата без да ме хваща spy-а на Майкрософт

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Много странен проблем.

desktopty1.th.jpgthpix.gif

Това става като се опитвам да маунтна диска на WC3. Намерих някакво решение с регедита ама не става.

И ако мове един свестен Phonetic layout, че тоя е леш...

Проблемът с WC3 според мен идва от това, че играта инсталира определени фаилове в различни директории при Vista и XP и не съм много убеден, че ще успееш да намериш решение. За фонетична би трябвало тази на 'инженера' да стане :>

Може ли линк? Ама искам само Layout, а не програма!

А за WC3, някои са я подкарали без проблеми. Не е като никой да не я играе на Виста.

http://injinera.bgplus.com/dloadmnu.htm - виж, разгледай и си харесай каквото ти трябва. Надявам се да ти свърши работа :punk За WC3 нямам никакви идеи, понеже виста ми е стояла на компютъра всичко на всичко 1-2 дена колкото да я пробвам. Поразтърси се из гугъл за някакви пачове ли, кво ли :bgrin:

Не мисля, че инсталира работи по директориите на Уин-а. Аз съм играл Уор Крафт на виста като я стартирах от външен хард диск. Сигурен ли си, че проблема не е в инсталацията?

под лоадер имах впредвид тези, които се използват за зареждане за новите gateway-ове ,

w3l.exe и подобните, ако някои иска ще му пратя , да ми пише.

работи за 1.21

иначе с преинсталация би трябвало да стане -> вистата ще го инсталира х86 и ще тръгне // не съм пробвал

• 1 month later...

Не мога да разбера просташкото мислене на Майкрософт .... Как една чиста виста без Сървиз пак 1 прави трансфер на данни със скорост 50мб/сек а като сложим Сървис пак 1 повече от 10мб/сек не ще да дигне къде е логиката ?!?!?!?!?!/

Не мога да разбера просташкото мислене на Майкрософт .... Как една чиста виста без Сървиз пак 1 прави трансфер на данни със скорост 50мб/сек а като сложим Сървис пак 1 повече от 10мб/сек не ще да дигне къде е логиката ?!?!?!?!?!/

Виж да нямаш някой процес, който също се бори да трансферира данни с харда, като торент клиент например. Аз съм със сървис пака и нямам проблем.

Виж да нямаш някой процес, който също се бори да трансферира данни с харда, като торент клиент например. Аз съм със сървис пака и нямам проблем.

Да бе то и аз нямам проблем ... ама е много по бавен трасфера ..... сигурно не го забелязваш даже и в нета го пише .... :П

Да сложих 64 битова Биста и стана :)

Благодаря :) :D

Не може да е от това, понеже аз съм с Ultimate 32 bit-ова Виста и си ми ги засича 4-те гб.

Не може да е от това, понеже аз съм с Ultimate 32 bit-ова Виста и си ми ги засича 4-те гб.

В пропъртиса на компютъра? :) да, това прави СП1...

Виж в таск мениджъра какво ти пише на полето физикал мемори :)

Да, какво пише в properties и колко реално се ползват са две различни неща. И двете не лъжат :) . Едното показва че си инсталирал 4 рам.

За да се ползват целите 4 ГБ рам под 32 битов Windows, трябва да е активирано т.нар. PAE, и да се поддържа от дъното. Под този режим се ползват адреси до към 5-тия гигабайт от адресното пространство. Този режим обаче крие опасности с 32-битовите драйвери. Аз лично навремето реших да стоя на 3.5 ГБ без PAE, вместо да рискувам.

При това този режим с поддръжката на пълните 4 ГБ рам е изключен в XP доколкото знам, даже и в Win2003 Standard, и го има само от Enterprise нагоре. И в Vista х32 мисля е изключен, дали може да се включи не знам.

Минаването на x64 вече е препоръчително за всеки, който може :) .

Иначе дори и с 8 ГБ рам виждам при мемтест, че се засягат адреси до към 9-тия гигабайт, явно и там има някакви мапинги и 'дупки' в адресите, не съм се интересувал.

Момчета имам следния проблем!!Значи вчера си купих нов лаптоп,който беше без ОС.Свалих си последната версия на Vista(with Integrated SP1) и си я инсталирах.Инсталацията протече успешно,но имам следния проблем-не ми разпознава Disk D.При инсталацията разделих харда на 2 части едната е 90 GB ,другата е 200 като тази с 90GB ми е primary и там е инсталиран уиндоуса.Някой може ли да ми каже защо не ми показва втората част и какво да направя за да се покаже :bgrin:

.Някой може ли да ми каже защо не ми показва втората част и какво да направя за да се покаже :bgrin:

Малко тъп отговор, но форматирал ли си втория дял и дал ли си му да е D:/ :bgrin:

Малко тъп отговор, но форматирал ли си втория дял и дал ли си му да е D:/ :bgrin:

М отговора си е много на място...просто аз съм тъп и съм забравил :lol: .Как мога да го форматирам D-то без да преинсталирам Windows отново??

М отговора си е много на място...просто аз съм тъп и съм забравил :lol: .Как мога да го форматирам D-то без да преинсталирам Windows отново??

Control Panel - Adminsitrative tools - Computer management.

Избираш disk management, десен върху дяла, който не е форматиран (няма буква в него), и формат.

Гледай да избереш правилния дял.

Така мисля, че беше в Vista

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...