KyPo Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Имам въпрос относно Нортън! На лаптопа имам лицензирана Виста, но нортъна ще се махне след 30 дни. Има ли някакъв фикс за тая гад или да я сменям. Здравейте имам няколко въпроса Първо за фонетиката гледам че има разменяния в буквите например "W" не е "В" а е "Ш" също "Q" не е "Я" а е "Ч" има ли начин да си върна старата фонетика .... Втоирият ми въпрос е че ми се получават едни оттенъци на буквите ето и снимки да видите за какво говоря http://www.picvalley.net/v.php?p=u/876/1465343737.JPG http://img.data.bg/i.php?show=1064321&ctrl_id=46mmfz#img http://img.data.bg/i.php?show=1064324&ctrl_id=3vqm35#img http://img.data.bg/i.php?show=1064327&ctrl_id=m5wbx6#img http://img.data.bg/i.php?show=1064329&ctrl_id=05524j#img моляви помогнете как да ги премахна че полудявам като ги гледам ... преди ги получавах на ХП но пипаха разни настройки от видеото и изчезнаха на магия го премахнах сега незнам как да ги махна пробвах какво ли не Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Най-вероятно включен Clear type. Control Panel - Personalize - Window color and appearance, и следваш според скрийншота И там махаш отметката на първото. Относно разместените букви, инсталираш един пакет, който дори аз и други хора сме правили, инсталационен, който слага нормална фонетика в последните няколко версии на Windows, и от контрол панел след това си слагаш тази фонетика, която допълнително е вкарана. Потърси назад в темата, ако не намериш, можеш да си направиш такава с MS Keyboard Layout Creator, или мога да ти пратя готовия пакет който сам направих, и с който съм и аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Най-вероятно включен Clear type. Control Panel - Personalize - Window color and appearance, и следваш според скрийншота И там махаш отметката на първото. Относно разместените букви, инсталираш един пакет, който дори аз и други хора сме правили, инсталационен, който слага нормална фонетика в последните няколко версии на Windows, и от контрол панел след това си слагаш тази фонетика, която допълнително е вкарана. Потърси назад в темата, ако не намериш, можеш да си направиш такава с MS Keyboard Layout Creator, или мога да ти пратя готовия пакет който сам направих, и с който съм и аз. Благодаря ти много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armstrong Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Здравейте! В Замунда намерих няколко версии на Виста.Ще си дръпна някоя след като разбера колко битов ми е процесора.Как мога да проверя колко битов е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Здравейте! В Замунда намерих няколко версии на Виста.Ще си дръпна някоя след като разбера колко битов ми е процесора.Как мога да проверя колко битов е? Kakъв е процесора? Колко-ядрен е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armstrong Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Intel® Pentium® 4 CPU 3.06GHz (2 CPUs) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDL1Ke Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Искам да питам има ли някакъв проблем ако искам да мина от хр86 на виста64 битова, но без да форматирам преди това? Просто да го ъпгрейдна Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Искам да питам има ли някакъв проблем ако искам да мина от хр86 на виста64 битова, но без да форматирам преди това? Просто да го ъпгрейдна Няма такъв филм Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Intel® Pentium® 4 CPU 3.06GHz (2 CPUs) 64 бита, въпреки че за първи път чувам за такъв модел... Пентиум 4 3.06 2 ЦПУ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 64 бита, въпреки че за първи път чувам за такъв модел... Пентиум 4 3.06 2 ЦПУ В зависимост къде гледа тва инфо, може да е някой Pentium D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 На Autoplay си пускам съответно за видео формати Windows Media Player , за музика Winamp обаче като го apply-на нищо не става видео файловете ми се пускат с Windows media classic а музиката с Windows media player ..... защо не иска да тръгва както съм го направил ... на XP нямах такива проблеми ..... някви идеи как да си го направя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Имам следните "проблеми": Постоянно ЦПУ Юзидж-а ми е на 50%++!!! Адски проблемно и дразнещо е! Имам адски малко свободно Физикъл мемори! Не моа да правя нищо на лаптопа! Нямам пуснат скайп, не върви игра.. Нищо! ВТФ?!?!?! Както виждате на шота - Фрий меморито е 8?! а ЦПУ-то постоянно удря тавана... Да не говорим, че съм поорязал вистата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Не гледаш където трябва за паметта. Нормално е да е свободна само 8, на мен в доста случаи ми е свободна точно 0. Виж графиката, тя в случая показва, че паметта е на 50%, имаш 1 свободен ГБ, от общо 2. Ключът е в полето Cached горе вляво, под графиката за паметта. Това е Superfetch-a. За процесора, трябва да провериш кой процес товари, като гледам не е права черта, а е на пресекулки, предполгам не си спрял нещо като Defender или нещо друго, обходи и Scheduled tasks. Виж в таба Processes кой процес товари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Трябва ми програма като Partition Magic, но да баца под тъпата виста? ;–) Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Трябва ми програма като Partition Magic, но да баца под тъпата виста? ;–) Ако ти трябва за да си разделиш харда, тъпата виста идва с такава програма. Потърси в контрол панела беше май... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Ако ти трябва за да си разделиш харда, тъпата виста идва с такава програма. Потърси в контрол панела беше май... Дясно копче на My Computer -> Manage - >Disk Management Бтв Partition Magic има версия 9.0, която става за Виста Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Преди ден два използвах Paragon Partition Manager v9.0 за делена на харда и след това вистата не запали... НЕ я препоръчвам... Рипеър функциите не запалиха... трябваше преинсталиране... та сега съм с виста ултимейт сп1 х86. Всичко много хубаво до тука... в свойствата на компютъра си ми показва, че имам 4 гб рам, но без да искам забелязах, че в таск мениджъра пише, че имам 3 гб физикал мемори. Нали уж проблема с 4 гб рам на 32-ботов уиндоус бил решен със СП1? Или просто са оправили в параметрите да пише 4 гб, но все пак да ползва 3?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Аз не съм запознат да е бил решен този проблем, незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Няма какъв проблем да се реши, след като това е архитектурна хардуерна постановка. 32-битов OS може да ползва 4 и нагоре ГБ рам само ако е в PAE режим. Това трябва да се поддържа и от дъното и от процесора (Pentium Pro+). Освен това не всички 32 bit Windows вече поддържат адресиране над 4 ГБ. Доколкото знам от някой сървиз пак на ХР спряха тая поддръжка, а на Win2003 Standard също май е спряна, от Ентърпрайз нагоре я има. Но мен вече не ме интересува, аз на 32 битов не се връщам, а освен нагоре над 4 рам, няма накъде да се върви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 на 64 битовата виста тъй като не мога да си сложа бг фонетик, как мога да променя някои от буквите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Е аз си имам кирилизатор на 32 битовата.. нещо хамав беше.. пробва ли го него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crexis Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 на 64 битовата виста тъй като не мога да си сложа бг фонетик, как мога да променя някои от буквите? що да не можеш, аз как имам ?! http://play.evrocom.net:4/incoming/crex/Wi...a64-BGPhonetic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 как да оправя въпросителните ? ...... http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1301/1407620962.JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 що да не можеш, аз как имам ?! http://play.evrocom.net:4/incoming/crex/Wi...a64-BGPhonetic/ тове не мога да го отворя. имаш ли друг линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crexis Posted September 11, 2008 Share Posted September 11, 2008 тове не мога да го отворя. имаш ли друг линк мм прдполагам не си в бг . не ми се занимава да го качвам другаде, дай ми мейл ако искаш и после ще го рпатя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.