tedy Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 в последствие установих че големи и малки букви требе се въвеждат по отделно кодовете и така и не можах се преборя с голмото "ю" теди ако си го оправил по някъв начин ъпни си подредбата плс Цък Да, поотделно принципно се правят за големи и малки, обаче аз ги размествах чрез Advanced диалога, само с HEX кодовете, така че гарантирано са преместени 1:1. Например номера с разместването 1:1 на 'ь' и 'ѝ', които са под един клавиш, най-лесно стана с Advanced диалога, т.е. значенията на клавиша X (кир: ь) е точно запазено с й-кратко (ѝ). В архива е и сетъпа, който компилирах с програмата на пресен Win2008, и проектния файл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Неща доста итересно за четене. Link Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 ..Btw, тоя суперфетч от както го изключих се родих. И защо така? Аз пък от около седмица съм го включил и бих казал, че е по-добре. Явно освен да прелоудва при reboot разни програми, се грижи програмите, с които работя да не излизат от паметта безпричинно. Единствения страничен ефект, който съм забелязал, е при буут харда работи малко по-дълго (примерно около минута), явно прелоудва компоненти. Но след това всичко си върви много бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 И защо така? Аз пък от около седмица съм го включил и бих казал, че е по-добре. Явно освен да прелоудва при reboot разни програми, се грижи програмите, с които работя да не излизат от паметта безпричинно. Единствения страничен ефект, който съм забелязал, е при буут харда работи малко по-дълго (примерно около минута), явно прелоудва компоненти. Но след това всичко си върви много бързо. Имам чувството, че като е включен харда просто не спира да чете и пише (лампичката си свети постоянно) А сета е спокойствие, тишина и релакс Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 26, 2008 Share Posted May 26, 2008 Имам чувството, че като е включен харда просто не спира да чете и пише (лампичката си свети постоянно) А сета е спокойствие, тишина и релакс Не съм забелязал подобно нещо, а и аз съм чувствителен към такива неща . Харда ми работи по-дълго само непосредствено след boot-a. Не знам при Виста как е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Мога ли уголемия ц-то като взема от д-то без да се налага формат? Пробвах с експанд, но не върши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Най-лесно да го направиш на друга машина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Първо Шринк на Д-то да освободиш място, после експанд на ц-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 A kak to4no se pravqt tezi proceduri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 tedy, пробвах точно това, но не ми дава да експандна ц-то. Мога само д-то да си шринквам и експандвам. Със сигурност ли го твърдиш, че може или просто с такова впечатление си останал, за да знам дали да задълбавам по темата. Xciter, как по-точно на друга машина? Не е ли свързано пак с формат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 tedy, пробвах точно това, но не ми дава да експандна ц-то. Мога само д-то да си шринквам и експандвам. Със сигурност ли го твърдиш, че може или просто с такова впечатление си останал, за да знам дали да задълбавам по темата. Xciter, как по-точно на друга машина? Не е ли свързано пак с формат? Ами аз съм с Win2008 от няма и месец, и не съм тествал рисайз на дялове. Честно казано правил съм го с Acronis преди време и там така беше процедурата. Тук в Win2008 (а то ще е същото и във виста), гледам че вече може да се преоразмеряват дялове тука, ама не съм го пробвал и едва ли някога ще го пробвам предвид, че винаги си правя дяловете подходящо че да не се налагат такива ексцесии. Поне видях, че пише, че може И системния дял да се бара, може пък да е нещо само в Windows Server, а в Виста да не може, не знам. Всъщност сега чета в хелпа, че при extending диска се превръщал в dynamic. Зарежи тая работа, за виста потърси, може новите вересии на Акронис да работят, под Server не работят поне от моя опит, а тия с Win2008 да му мислят ако искат да променят партициите си и да запазят дисковете си Basic type . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Мерси, ще видя тая програма каква е... Иначе и аз си мислех, че моя е оразмерен правилно, но явно вистата е много лакома, защото от 30ГБ са ми останали 8... Е след като си качих програмите разбира се, но ми се щеше да сложа още 10...да има... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Е, винаги е по-добре ако можеш да минеш без промяна на дяловете. Риск винаги има. Аз предвидливо оставих на системняи дял 80 ГБ (да), от който в момента има свободни малко под 40. Множко дойдоха 80, може би 60 щеше да е по-добре, но нека има, по-добре 38 свободни отколкото 'само' 18 .А и ме мързи да премествам временните файлове на разни програми, аудио, или фотошопа и скреча му. Чат пат с тях може и до 30 ГБ да падне свободното на Це. Ти например можеш да изведеш pagefile на друг дял или да триеш по-редовно Temp директориите, както и да забраниш recycle bin-a za C: устройство. 8 ГБ не са зле като място, защо се притесняваш.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Не че се притеснявам, но не се чувствам конфортно така. И аз не обичам да барам временните файлове на някои програми и предпочитам да "се разполагам" на широко... При следващата преинсталация ще последва купуването на 1 диск 500ГБ, та да ми стане 1ТБ и ще сложа на ц-то 100гб...за всеки случай... Иначе пробвах програмта, която си писал - първата беше 10.нещо си, и вистата изпищя, че някъв драйвер не бил сертифициран и прекрати инсталацията. След това пробвах една версия от арената 10.0, тя се инсталира без проблеми, поиска ми рестарт - рестартирах и....вистата изпищя, че не може да зареди и ми поиска репеър да прави. Дадох й диска, направи репеъра и се оправи, ама тая програма повече няма да я пробвам... Хаха... Едит: Направих 2 пейдж файла на Д и Е, послушах съветите из нета, че ако имам 2 харда е добре пейджа файла да е разделен на 2-та поравно. Сетнах ги автоматично да си ги прави, но гледам, че и двата са по 4 и кусур - към 8 и нещо са станали. За сега ги оставям така, пък за напред ще видим. Важното е, че ц-то ми е вече с почти 15ГБ свободни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 Абе някой има ли по-задълбочени наблюдения над тоя superfetch? Около 2 седмици с него машината и софтуера и всичко ми работи отлично и пъргаво, но сега подърпах с uTorrent един 7 ГБ файл и кеша по едно време като стигна до напълването на целия рам (~3.4 ГБ кеш!), всичко започна да лагва много. Май суперфеча се месеше в случая, изключих го и почаках (е, помогнах му с фотошоп и няколко големи файла), но май като се напълни тоя път рама, това не се случи.. Четох, че суперфеча е добре да се изключва ако се работи с нестандартни софтуери или сървъри и такива които не са every-day use. Е, явно в случая торента се е явил такъв, не знам.. Май без superfetch ще карам.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Някой може ли да ми каже коя е най-новата и читава версия на Виста заедно със СП и откъде да си я сваля, тъй като искам да я сложа на новия си ХДД. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Ами предполагам всяка фирма, която продава софтуер, ще ти даде диск с нея, с вграден SP1. Не вярвам около 250 лв да са ти проблем точно на теб, при условие, че така се освобождаваш от страхове и притеснения, и занимания с глупости като краквания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Теди приятелю, нямам никакво намерение да храня МС по никакъв начин Тия 250 лева са много важни, особено когато се опитвам да наглася нещата всместо GTX 260 да взема GTX 280, за която се заделят над 950 лева. Слава богу като я пиша фирмена ще ми легне приемливо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Firmata с гейм-турнири ли се занимава? Като се замисля през фирмата на майка ми години наред какви щуротии сме минавали, не е истина.. Щото представи си фирма за кетъринг примерно да мине карта за 1к лева, ако примерно трябваше да оправдава покупката, каква ли причина може да се измисли (правят виртуални модели на храните хаха) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Шшшшт тихо. Дойдат ли трябва цялата машина да я нося в офиса хахахаха. Ако наистина тура тая карта ще стане към 4.5к стойността й... Но пък откога са въведени ограничения за мощността на машините??? Кой е казал какъв компютър трябва или не трябва да си купи една фирма.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Шшшшт тихо. Дойдат ли трябва цялата машина да я нося в офиса хахахаха. Ако наистина тура тая карта ще стане към 4.5к стойността й... Но пък откога са въведени ограничения за мощността на машините??? Кой е казал какъв компютър трябва или не трябва да си купи една фирма.... Има бая начини за крак, обаче като цяло Windows Genuine Advantage е много здраво копеле този път. Онлайн става активацията, ако не е оригинален уина ти изчезва след време стар менюто и Компютъра (иконката ) и можеш само да браузваш за някакво ограничено време всеки ден. Не е много яко ако имаш комп за 4 хилки ПС. Само за инфо колкото да плямпам - Аз не препоръчвам Виста на системи с под 2 гигабайта рам. За лаптопи - не е добре с под 3. Разликата идва, че повечето ноутбуци използват споделена памет за видеото. Ама на мен си ми е такова мнението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Аха, значи за Vista така стоял въпроса с активацията.. Не знаех, че с него е real pain. Не си струват главоболията за 250 лв, според мен. Виж, Server 2008 е поне 4 пъти тая сума, и там човек ще се замисли ако го ползва като десктоп. Той обаче е по-лесен за ползване (както и 2003 спрямо ХР де), и даже крак не му трябва на него, но и при него има определен страх де Имам един на около 5 месеца и още си работи като първия ден, без кракове. На 8-мия месец ще си проличи какво ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 ...Имам един на около 5 месеца и още си работи като първия ден, без кракове. На 8-мия месец ще си проличи какво ще стане. най-вероятно ще продължи да си работи предвид мс политиката спрямо корпоративни клиенти Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Теди прав си сега като се замисля.... Верно е че с Виста имаше резили относно кракването. Все пак брат ми вече 2 години си е с нея на лаптопа и не се е оплакал... Ще трябва да се позамисля сериозно... Най-накрая като нищо ще плесна една Вирус ХР отново и на един партишън някой Линукс от красивите пък каквото сабя покаже ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riskov Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Имам въпрос относно Нортън! На лаптопа имам лицензирана Виста, но нортъна ще се махне след 30 дни. Има ли някакъв фикс за тая гад или да я сменям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.