Jump to content
BulForum.com

Windows Vista

keranisimo

Recommended Posts

Провери харда на ФАТ32 ли е и ако е - форматирай го на НТФС. Няма как да си прехвърлял толкова големи файлове преди ако е ФАТ. Не виждам логиката да има "защита", която да предотвратява местенето на големи файлове.

• 4 weeks later...
  • Replies 442
  • Created
  • Last Reply
  • 4 weeks later...

Някой дето е с Vista от повече време да даде едно рамо да си избистря бъркотията около Network and Sharing Center? :P .

Инсталирах Windows Server 2008 х64, който доколкото знам е почти баш като виста, та затва питам тук.

При Server 2003 нещата си бяха ясни, ама тук нещо се обърквам...

Има ли начин да включа Network discovery само за Private network, който ми е в локална мрежа?

Щото долу в Sharing center-a дето е turn on/off network discovery е общо, а не примерно да си избера мрежа (локалната) и само за нея да пусна услугата, а за публичната (интернет) не. Пусна ли я, всички мрежи сташат Private. Бъркотия... Или нещо на мен ми се губи..

Като е On, виждам разни ПЦ-та около мен (явно на съседи), но и те вероятно ме виждат. Това за мен е недопустимо. А спра ли, спирам дискавърито и за локалната мрежа.

Уж за адаптерите в Network Connections за интернет ланката съм изключил File printer sharing/Client fo MS Networks, ама пак нещо се виждат.

Същото и за File and printer sharing, изглежда нчма как да се вкльюи само за локалната мрежа...

Някой дето е с Vista от повече време да даде едно рамо да си избистря бъркотията около Network and Sharing Center? :P .

Инсталирах Windows Server 2008 х64, който доколкото знам е почти баш като виста, та затва питам тук.

При Server 2003 нещата си бяха ясни, ама тук нещо се обърквам...

Има ли начин да включа Network discovery само за Private network, който ми е в локална мрежа?

Щото долу в Sharing center-a дето е turn on/off network discovery е общо, а не примерно да си избера мрежа (локалната) и само за нея да пусна услугата, а за публичната (интернет) не. Пусна ли я, всички мрежи сташат Private. Бъркотия... Или нещо на мен ми се губи..

Като е On, виждам разни ПЦ-та около мен (явно на съседи), но и те вероятно ме виждат. Това за мен е недопустимо. А спра ли, спирам дискавърито и за локалната мрежа.

Уж за адаптерите в Network Connections за интернет ланката съм изключил File printer sharing/Client fo MS Networks, ама пак нещо се виждат.

Същото и за File and printer sharing, изглежда нчма как да се вкльюи само за локалната мрежа...

Като си смениш Workgroup-a не става ли? Твоя случай е странен. Аз бг съм пробвал виста на ggbit лан и никой др не виждах...

Ами всъщност не знам и аз какво съм виждал..

Виждам някакво PC-PC и като го пробвам ми иска парола и т.н., а аз такова нещо в мрежата нямам. Под 2003 никакви такиша не виждам.

Както и да е, ще го мъча. Аз тия дни борих да подкарам една X-Fi Xtreme Music под 2008 :) . Накрая работата стана като флашнах нов BIOS, което оправи проблема с липсата на звук. Странно, но факт. В същото време елиминирах и едно Unknown Device в device manager, което се оказа някакво ACPI ATK0110, имам съмнения, че може и то да е оправило работата, ама както и да е, нали прецаках два Windows-a докато се сетя и оправя тва. :bgrin:

Ползвате ли суперфетч ? След малко тунинг съм доста доволен. Сега поне хард-а не стърже 24/7.

Ползвате ли суперфетч ? След малко тунинг съм доста доволен. Сега поне хард-а не стърже 24/7.

Не. имам достатъчно памет. В моя случай +-вете са минимални.

Е идеята му е да се ползва точно когато имаш рам. Тогава ще получиш най-много като пърформанс.

Аз лично ще го ползвам.

Когато завърша галимациите около драйверите и другите по-важни неща.

С 4 рам съм и съм сложил 6 swap :bgrin: .

Да има. Не пречи.

интересни технологии са вкарали във вистата. Гледах 1 видео където майркософт пърформанс мениджъра хвалеше суперфетч с неговия АИ, който учел навиците на усера и предиктвал всеки негов бъдещ ход. Но когато влезна в уина имам 10 мин кеширане и хард който не спира да мига. So, махнах го.

Е ти си скормен :)

Някой да си има на идея дали М$ Vista Ultimate + SP1 ще поддържа следната лан карта: 3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC (3C905B-TX) ?

Я светни малко, какво точно си пипнал, че при мен стъргането много ме дразни...

.... I'm back

Ай да се похваля, вече съм с Windows Server 2008 x64 :bgrin: .

Засега работи добре, в някои аспекти се усеща, че работи по-добре от Win2003, в други няма разлика..

Като мине време ще видим.

• 2 weeks later...
някой да може да каже читава кирилишка фонетична подредба за 64бит? :unsure:

Да, най-сигурния начин е сам да си направиш такава. Най-лесно е да я базираш на вече достъпната в Виста фонетична и да разместиш само разместените в нея.

Ползвай MS Keyboard Layout Creator 1.4.

Аз с нея си направих за Win2008 x64. Програмата компилира подредбата в няколко файла + setup.exe, инсталира се и новата подредба е достъпна в контрол панел. Супер си бачка. И най-важното, това е tool на Microsoft, гарантирано че е безпроблемно, още повече програмата съществува от доста време.

Ако искаш ще ти дам проектния файл за програмата, да ревизираш клавишите и да си компилираш подредбата, която да инсталираш. Направил съм ги по пример на инжинера както ги е наредил, освен това Shift+ цифровите клавиши също имат разместени символи по дефолт. И тях съм фикснал.

Това е.

lol :) явно съм доста изостанал.. как се пуска това superfetch?

Включва се от services (Administrative tools). Но първо провери чрез регистри едитор в

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters

дали имаш следните два DWORD(32bit) ключа със стойност 3:

EnablePrefetcher

EnableSuperfetch

Прибирам се в Пловдив и веднага ме посрещнаха с проблем...

Вистата е изтекла и дава две опции - да въведеш activation key или да влезеш в интернет и да си купиш. Разрових се из разни "хакерски" сайтове, свалих сумати кодове, но никой не става. Има ли оправия, или да форматирам?

Не знам как е при Виста, но онзи ден ми се случи нещо подобно при XP и през safe mode му сложих пачовете, ако има нещо такова и за Виста - пробвай. Или чрез някое LiveCD го направи.

нормална фонетична подредба за виста 10х то теди :)

в последствие установих че големи и малки букви требе се въвеждат по отделно кодовете и така и не можах се преборя с голмото "ю" :cry

теди ако си го оправил по някъв начин ъпни си подредбата плс

в последствие установих че големи и малки букви требе се въвеждат по отделно кодовете и така и не можах се преборя с голмото "ю" :cry

теди ако си го оправил по някъв начин ъпни си подредбата плс

Аз от както въм с виста използвам BGPhon09, много добро решение е.

Btw, тоя суперфетч от както го изключих се родих.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...