evil_smith Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 Изчезна ми кошчето от деск-а? Отварям деска през папката и е вътре, трия си всичко... но на самия десктоп го няма... Пробвах с рефреши, пробвах с рестарти, с автоматично подреждане на иконките... няма го. Идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PBPeTkO1936 Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 Пробвай да направиш пряк път в папката на десктопа и да го преместиш после на десктопа Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 Пробвай да направиш пряк път в папката на десктопа и да го преместиш после на десктопа Пряк път си правя, но винаги за да "изхвърля" кошчето ще трябва да го отварям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 То Ultimate версията не е ли оптимизирана за игри по принцип ? Ако е така за в бъдеще като си купя още рам за да няма разлика , ще се пробва ! Гледах другите версии на виста и нещо не ми харесаха ... сега се разправя за нов виндолс и не се знае той какъв ще е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 То Ultimate версията не е ли оптимизирана за игри по принцип ?Ако е така за в бъдеще като си купя още рам за да няма разлика , ще се пробва ! Гледах другите версии на виста и нещо не ми харесаха ... сега се разправя за нов виндолс и не се знае той какъв ще е . Сървърния събрат на Виста. Windows Server 2008. Той излезе финален вече, даже го сложих за тестове, но ще изчакам края на месеца, когато е официалната премиера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 А , кажи нещо повече за ултимейт версията (искам мнение от някой , който е пробвал вече) ако си е пробвал , защото искам да знам как наистина се държи на компютър , вместо да чета платените рекламки на микрософт по сайтчетата и да си викам колко е яко това ... като го сложа да си блъскам главата в масата после . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vartkes Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 Изчезна ми кошчето от деск-а? Отварям деска през папката и е вътре, трия си всичко... но на самия десктоп го няма... Пробвах с рефреши, пробвах с рестарти, с автоматично подреждане на иконките... няма го. Идеи? На мен на ХР ми е ставало така няколко пъти. Помоли някой да ти прати неговото кошче директно от десктопа. На ХР ставаше без проблеми, за Виста не знам вече. Пробвай, нищо не губиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 Изчезна ми кошчето от деск-а? Отварям деска през папката и е вътре, трия си всичко... но на самия десктоп го няма... Пробвах с рефреши, пробвах с рестарти, с автоматично подреждане на иконките... няма го. Идеи? Поне малко не си ли разглеждал менютата да знаеш кое къде е :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 От днес съм с 4GB RAM, и Windows си ги видя всичките от раз без да пипам нищо, нито в боот.ини нито никъде.... Няма 32 бит вин дето да ти разпознае 4гб без пае. Не е от ентърпрайса. Просто някой версий (R2 или някой с интегриран SP2) са си заложени при самата инсталация като имаш повече от 3ГБ да те "отключва" автоматично до 4гб с PAE. И аз не знам закво ви са тия 4гб или пък 5 или 6 като няма 32 бит приложение дето може да работи с повече от 2ГБ ?! Също така не мисля че заради това че са ти останали 500-600мб свободни и затова ти насира текстурите в игрите. Аз също съм с 4бг но работя с по 3 програми едновременно които всяка от тях иска поне по 2гб за да работи нормално затова прибегнах към този вариант. Бтв PAE може да има и при по малко от 3ГБ. Иначе вистата е ташак от към 4гб-това подръжка, както и ХР-то. Имаше в един форум един обесняваше как да си пуснеш 4ГБ на 32bit Виста ,но се оказа че само при него е станало Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 Ael, прав си, не съм отричал, просто се оказа, след като прочетох детайлно по въпроса, че PAE е било включено поначало заради това че DEP го изисква, а процесора има хардуерно DEP възможности и затова. А не че отключва специално като види повече рам. Просто в началото се учудих как, след като не съм задавал /PAE. Но се оказа че и щом го пише в System properties, не значи че го поддържа просто, а че е и пуснато. Малка подробност. И не, има значение дали си с Enterprise. Поне това което и MS пишат по въпроса, Standard/Web се държат по различен начин що се отнася до поддръжка на памет, да не говорим, че и поддържат по-малко. Колкото до това че се чудиш за какво са му притрябвали на човек 4 рам, ти сам си отговори, затова ще си спестя коментара. По въпроса с оставащите 5-600 МБ и насирането на текстурите, оказа се точно от това, индиректно от стария ForceWare драйвер. Бях от доста време с 93.71 понеже нямах проблеми и всичко наред. Четох че и други са имали проблема с точно 93.71 (и с други подобни версии под 100 ) и с Win2003, с 4 рам и включен PAE. И факт беше, че като напълня рама и останат 4-500 свободни, вече ОС-а вероятно навлиза в използване на тия над 4 ГБ (не че се знае кои точно и кога се ползвсат от ОС-а, но е факт проблема) и текстурите и всичко мажеше до забиване. Ако при празна рам пусна игра, никакъв проблем ако ще и след 1-2 часа игра. Смених драйвера с последния 169.21 и няма и помен от проблема. Специално при PAE драйверите играят голямо значение за стабилността и доколко поддържат PAE. Защото няма точно на теб да обяснявам какво става при един DMA трансфер и защо ако дадения буфер случайно попадне над 4 ГБ област, драйвера и контролера трябва да са 'запознати' със ситуацията. За радост за каквото мога ползвам MS drivers. ХР-то след SP2 поддържа само до 4 РАМ, със съответната загуба. Виста също мисля беше на тоя принцип, с цел да не се допуска нестабилност с PAE при кофти драйвери. Даже мисля Win2003 Standard също беше в тази категория! Но не съм сигурен, понеже четох че поддържа до 32 ГБ рам, но това е въпрос да се погледне в сайта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Поне малко не си ли разглеждал менютата да знаеш кое къде е :allien За пръв път се сблъсквам с такъв проблем. Мерси все пак. Оправи се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Според Майкрософт единствено R2 поддържа 4ГБ ,иначе другите 5-600-800МБ които остават при останалите весий били за "операционната система" - все едно виста не лапа 1Г още като ти покаже десктопа... Няма да се научат как да разполагат с паметта правилно.Или може би не могат да ги управляват тия 4Гб и всичко са смотани оправдания.. Нормално за Били бой Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Според Майкрософт единствено R2 поддържа 4ГБ ,иначе другите 5-600-800МБ които остават при останалите весий били за "операционната система" - все едно виста не лапа 1Г още като ти покаже десктопа... Няма да се научат как да разполагат с паметта правилно.Или може би не могат да ги управляват тия 4Гб и всичко са смотани оправдания.. Нормално за Били бой Потвърждавам донякъде. Особено за файловия кеш, от дълго време нещо с файловия кеш ми се струва че не го управлява добре. За Виста чувам че се държи по-добре в това отношение (някой би ли потвърдил как се движи кеша и използването на рама ако е с 2 до 4 рам? ), не съм работил дълго с нея да видя как е, с Win2008 ще видя след време като я адоптирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Сега се сетих за още една тъпотия. Пейдж файла дето разтварва паметта никога не се изпразва дори и да спреш да работиш с по големите приложения и освободиш памет. Също така не виждам няква разлика дали файла ще е 1гб или 8гб , а уж има избор за клиента За XP имаше някав туик дето оправяше тази мизерия и ти го дъмпва при всеки shut down,но и хората дето са го обеснявали как става пак не са сигурни че помага много в бозата която се получава. И да излеза от оф топика ще наплюя малко и вистата. Кво е тва постоянно писане върху диска дори и когато компютъра е в покой. Все едно съм пуснал пермаментен сърч или просто си копирам нещо винаги... Не знам дали сте го коментирали този проблем до сега ,но е супер дразнещо постоянно да чете или пише на харда. А иначе мисля да пробвам 64 битовия вариант на Сървър 2008 да видим дали има дори и бегъл спомен от добрия стар Server 2003... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Сега се сетих за още една тъпотия. Пейдж файла дето разтварва паметта никога не се изпразва дори и да спреш да работиш с по големите приложения и освободиш памет. Също така не виждам няква разлика дали файла ще е 1гб или 8гб , а уж има избор за клиента За XP имаше някав туик дето оправяше тази мизерия и ти го дъмпва при всеки shut down,но и хората дето са го обеснявали как става пак не са сигурни че помага много в бозата която се получава. И да излеза от оф топика ще наплюя малко и вистата. Кво е тва постоянно писане върху диска дори и когато компютъра е в покой. Все едно съм пуснал пермаментен сърч или просто си копирам нещо винаги... Не знам дали сте го коментирали този проблем до сега ,но е супер дразнещо постоянно да чете или пише на харда. А иначе мисля да пробвам 64 битовия вариант на Сървър 2008 да видим дали има дори и бегъл спомен от добрия стар Server 2003... Да наистина постоянно дращи по диска. Много е изнервящо и при XP го има но е в пъти по малко и не се забелязваше. А някой пробвал ли е SP1 на вистата и как се държи с него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Дращенето при виста предполагам е от някой сървиз подобен на Indexing service от ХР. Дано не ми се налага да я ползвам. Колкото до х64 на 2008, аз точно него пробвах, и като му се сложи experience Pack (идва с самия Win и се слага от add.remove componentes, което тук е наречено add features или нещо такова) си прилича баш на Виста, с изключение на добавните неща за сървър. Аз не забелязах да дращи по диска, но и не съм работил много снего. На мен лично много ми допадна, и лека полека като намеря драйвери и софт и всичко за него което ми трябва, ще преминавам на него. Ама нека излезе официално в края на месеца, да не се окаже, че да има и 'по-финална' версия от вече достъпната на betainsiders Да питам, нормално ли е за него в System Properties да пише Windows Server SP1 и толкоз? И версия 6.0.хх като на вистата? Може би очаквах да е версия поне 6.1 както 2003 беше 5.2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 ТОЯ ъпдейт ми излезна днес ама нещо хич не ми харесва това което чета.това да не е поредния опит да бъгнат незаконните вин-чета ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 ТОЯ ъпдейт ми излезна днес ама нещо хич не ми харесва това което чета.това да не е поредния опит да бъгнат незаконните вин-чета ? Ами кой те бие през ръцете да го инсталираш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 Ами кой те бие през ръцете да го инсталираш? а не не съм го инсталирал просто се чудех дали е това което си мисля че е Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Потвърждавам донякъде. Особено за файловия кеш, от дълго време нещо с файловия кеш ми се струва че не го управлява добре.За Виста чувам че се държи по-добре в това отношение (някой би ли потвърдил как се движи кеша и използването на рама ако е с 2 до 4 рам? ), не съм работил дълго с нея да видя как е, с Win2008 ще видя след време като я адоптирам. Какво точно имаш предвид? За пример - един комп с 2 гига рам има 806мб използвани, 35мб свободни, останалото го води кеширани. От пейдж файла 877 заети от 4400 приблизително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Какво точно имаш предвид?За пример - един комп с 2 гига рам има 806мб използвани, 35мб свободни, останалото го води кеширани. От пейдж файла 877 заети от 4400 приблизително. Имам предвид, че при мен например с 4ГБ рам наблюдавам че файловия кеш расте най-много до около 600 МБ, след което Win автоматично го съкращава до към 150 МБ. Расте расте, и пак като стигне около 600, спада на 150. Въпреки че имам 2 ГБ свободни през това време. При Vista може и да нараства кеша докато запълни целия рам без ограниченията, които наблюдавам в Win2003. Показанията са от TaskInfo. Ти не знам къде наблюдаваш че 'останалото го води кеширани'. Да не си с Виста, че не си споменал във ввръзка с поста, който цитираш. Да не говорим, че по дефолт като минимизирам програма в таскбара, се суапва огромна част от паметта й. Например ако Фотошоп е заел 1.5 ГБ рам (дал съм му бол да ползва), и го минимизирам, почти всичките отиват в суапа (което е съпроводено и с масивна дискова активност). Ако веднага го изкарам от таскбара не лагва видимо, но в TaskInfo реално съм видял преди това как свободната памет се е увеличила с над 1.3 ГБ рам. А както знаем фотошоп не освобождава памет докато не се рестартира, така че използвания суап не спада докато не се рестартира. Това как да е, но файловия кеш се надявам да се управлява по-добре. Ако обаче изобщо не минимизирам никоя отворена програма и ги ползвам така, без да зървам декстопа, и грам суапване не забелязвам, отварям 20 големи програми примерно, фотошоп и т.н., и наблюдавам използване дори до 3.9 ГБ и остават свободни 50-100 МБ или там някъде, но суап няма (е, ако разбира се кеша нещо не реши да се е*ава), ако седя на 3-400 МБ свободни, работя си нормално, но суапа стои на 30 МБ използване каквото и да правя! Толкова колкото е бил веднага след boot. Докато не започна да минимизирам програми. Например копирането на голям файл трашва кеша напълно. Би трябвало копирането на файл да не ползва толкова много кеш ненужно, и в същото време кеширани данни с които работи човек, да се налага да се прочитат наново (при кеш от 400 МБ и бавен диск е ясно какво става, въпреки че не се чете всичко наведнъж наново). Ще видим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Така, аз използвах таск мениджъра за инфото. Иначе - моя комп е с 1 гиг рам, затова изпозлвах на съквартиранта компа, дето има 2 гига. По принцип пейдж файла е 2 пъти повече от рама средно. Както и да е, нямам някаква супер тежка програма да пусна като фотошоп. Ако пусна игра пък ще ми цеди повече рам, защото видео картата е с поделена памет. Иначе за пример ти давам един лек тест, с пуснат интернет експлорър минимизиран и на екрана: Използвана РАМ когато е на монитора - 551 когато не е - 547 ПФ на монитора - 1241 минимизиран - 1237 Искаш ли някакъв тест да пусна, няма проблем, само кажи какъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Sega se sbulskah sus slednia problem: Opitvam se da prehvarlia .mkv fail ot 4.5 GB kum External-a mi i windowsa mi dava greshka, 4e e prekaleno goliam. Edinstvenata opcia e da otkaja. Tursih v properties na failovete da ne bi da ima niakakva security ama za jalost ne beshe tova pri4inata. Niakoi ima li sashtia problem i dali znaete kak da se spravia? Mersi Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Външният диск форматирал ли си го след като си го купил? Повечето идват форматирани с ФАТ32 файлова система и това може да е причината да не можеш да запишеш толкова голям файл на него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Ne sum formatiral. Ama predi s XP si prehvarliah kolkoto iskam golemi failove. Spored men problema e v niakoi nastroiki ama ne znam kude da gi nameria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.