DELUXe Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 Аз използвам Виста Демек самата виста си има пртишън мениджър в контрол-панела. Можеш да си създаваш нови хардове, да променяш размера на старите и т.н. Не съм се занимавал да чопля от виста партитишъните, как се зазва опцията като се прибера да погледна? И надеждно ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 Как така надеждна? Раздели си харда и това е... Control Panel>Administrative tools>Computer Management>Disk management Там даваш Shrink volume и после създаваш ново с такъв размер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Първо, благодаря, върши перфектна работа. Второ вградения мениджер прави само Win ориентирани партишъни. Мен ми трябваше за Ext3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Първо, благодаря, върши перфектна работа. Второ вградения мениджер прави само Win ориентирани партишъни. Мен ми трябваше за Ext3. Свали си paragon partition manager за работа под Виста или Hiren's boot cd под дос, има доста качествени partition managers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 Искам да си инсталирам ХР заедно с Вистата... Обаче имам проблем. Знам, че трябва да намеря драйвери за САТА хард диска, но те си идват с Виста по принцип. Ако вече имам вистата, значи не ми трябват нали? Опитах се да ги намеря, но ги няма никъде в интернет (драйвери за лаптопа ми). Link to comment Share on other sites More sharing options...
HouseMania Posted November 11, 2007 Share Posted November 11, 2007 Качих Vista дето уж се води 64бита....мойта система е 64бита,та качих си тач Виста имах специален диска за драйвъри за 64бита,за процесора и дъното след тва от официалнич сайт на Енвидиа си свалих последният драйвър за Виста 64бита,да ама не неще да кара на 64 бита и карам на 32бита,а съм сигурен че е 64 бита щото някой програми като Деамон тулса неще се качи,щото е 32бита някой да има няква идея,че заради 64 бита си качих Виста и естесвено за ДиректХ 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted November 12, 2007 Share Posted November 12, 2007 Аз съм със Vista x64 Ultimate и всичко си работи нормално, включително и daemon tools. Виж дали не си свалил 32 битовата версия и дали я пускаш да се инсталира със Административни превилегии. Аз не можах да си намеря работеща версия на ATi Tools.. Видео картата ми е ATi x1950 и не мога да намеря с какво да я опека под x64 Vista. Някой да е открил разрешение на проблема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Някой знае ли как да се активира Microsoft Windows Vista Ultimate x64? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Някой знае ли как да се активира Microsoft Windows Vista Ultimate x64? Аз знам, но отговорът няма да ти хареса . Аз лично ако я ползвам, смятам именно така да я активирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HouseMania Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 Kak se puskat Administrativnite Previlegi? Sry Flex Type mi bugnat....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Kak se puskat Administrativnite Previlegi?Sry Flex Type mi bugnat....... Вариант 1. - Десен бутон на програмата и кликване върху "Run as administrator". Вариант 2. - Properties --> Compatibility - Run this program as an administrator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Sry Flex Type mi bugnat....... http://free.hit.bg/injinera/scandal/flecs.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasko_ag Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 Аз съм със Vista x64 Ultimate и всичко си работи нормално, включително и daemon tools.Виж дали не си свалил 32 битовата версия и дали я пускаш да се инсталира със Административни превилегии. Аз не можах да си намеря работеща версия на ATi Tools.. Видео картата ми е ATi x1950 и не мога да намеря с какво да я опека под x64 Vista. Някой да е открил разрешение на проблема? Виж това е драивера който ти трябва: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.../common-vista64 А между другото аз съм naskoagag във bt.wrzru ползвам виста от януари и съм доста запознат с нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 Каква е разликата м/у x86 версията и 64bit-овата версия ? Коя би трябвало да върви по-добре с am2 процесор (4000+)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 Каква е разликата м/у x86 версията и 64bit-овата версия ? Коя би трябвало да върви по-добре с am2 процесор (4000+)?x86 мисля, че е нормалната 32битова версия. твоя процесор би трябвало да поддържа 64 бит, но точно с какво ще ти помогне това не знам Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 Еми да се надяваме, 4е ще се вдигне с 3-4% производителността току що почнах да чета разни коментари и хорицата са написали, че в 64битовата версия имало папка с program files x84, в която се инсталирали 32битовите програми, така можело да се работи и с програмки, които нямат все още 64-битов релийз .. ина4е предполагах, 4е си е 32бит-овия релийз на вистата, но в арената има и "Microsoft Windows Vista Ultimate OEM 32Bit June 2007-ETH0" .. та се зачудих Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Някой знае ли до колко GB рам поддържа виста, че се замислям за upgrade. Знам, че на XP макса му е 3.2GB. Но на виста не съм се интересувал та както съм сега с 1х1GB дали ще има проблеми ако бодна още 2х2GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Някой знае ли до колко GB рам поддържа виста, че се замислям за upgrade. Знам, че на XP макса му е 3.2GB. Но на виста не съм се интересувал та както съм сега с 1х1GB дали ще има проблеми ако бодна още 2х2GB Макса му не е 3.2, а при всеки може да е различно, примерно знам, че за някои е 3.5, зависи колко устройства има накачени (вкл. вградените на дъното). Да, и Виста има същите проблеми, това не е до Виста, а до хардуерната архитектура. Така че ако не ти пречи че ще си с 5-600 МБ загубени един вид, слагай 32 битов Win, ако единствната ти мисъл е да оползотвориш 4-те ГБ. А и предполагам знаеш че 64-битовите ОС си имат недостатъци и несъвместимости с доста 32-битови приложения в някои аспекти, но ако имаш 6 ГБ рам примерно, задължително бих сложил 64 битов . За 4 ГБ, ако ми се губят само 4-500 МБ, не бих си правил труда. За 800 МБ бих помислил. Даже тия дни и аз възнамерявам да обзаведа с още 2 РАМ и ще видя колко от 4-те ще се появят Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Макса му не е 3.2, а при всеки може да е различно, примерно знам, че за някои е 3.5, зависи колко устройства има накачени (вкл. вградените на дъното).Да, и Виста има същите проблеми, това не е до Виста, а до хардуерната архитектура. Така че ако не ти пречи че ще си с 5-600 МБ загубени един вид, слагай 32 битов Win, ако единствната ти мисъл е да оползотвориш 4-те ГБ. А и предполагам знаеш че 64-битовите ОС си имат недостатъци и несъвместимости с доста 32-битови приложения в някои аспекти, но ако имаш 6 ГБ рам примерно, задължително бих сложил 64 битов . За 4 ГБ, ако ми се губят само 4-500 МБ, не бих си правил труда. За 800 МБ бих помислил. Даже тия дни и аз възнамерявам да обзаведа с още 2 РАМ и ще видя колко от 4-те ще се появят В такъв случай значи по-добре да взема още само 2х1GB. След месец ще му мисля понеже сега телефон си харесах Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 В такъв случай значи по-добре да взема още само 2х1GB. След месец ще му мисля понеже сега телефон си харесах Еми ако не ползваш компа за нещо професионално, не виждам 5 ГБ рам на тоя етап за какво биха ти били. А и аз лично вече бих добавял на части от по 2 ГБ (2, 4 или 6, или 8) . Преди в една стара книга пишеше "Рама обикновено се добавя на порции от по 4 МБ". За мен вече е 2ГБ. Даже като гледах цените, 2х2 вече май излиза по-евтино за ГБ вместо 2х1 не кит. Чудех се дали да не сложа още 2х2, общо 6, но айде да не издребняваме , струва ми се че чак 6 не ми трябват освен за гъзария, но 4 ще са ми супер Ок, и сега с 2 се справям но се учестяват иначе редките моменти, в които 2 ГБ почват да не стигат, особено за ползващ vmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Еми ако не ползваш компа за нещо професионално, не виждам 5 ГБ рам на тоя етап за какво биха ти били.А и аз лично вече бих добавял на части от по 2 ГБ (2, 4 или 6, или 8) . Преди в една стара книга пишеше "Рама обикновено се добавя на порции от по 4 МБ". За мен вече е 2ГБ. Даже като гледах цените, 2х2 вече май излиза по-евтино за ГБ вместо 2х1 не кит. Чудех се дали да не сложа още 2х2, общо 6, но айде да не издребняваме , струва ми се че чак 6 не ми трябват освен за гъзария, но 4 ще са ми супер Ок, и сега с 2 се справям но се учестяват иначе редките моменти, в които 2 ГБ почват да не стигат, особено за ползващ vmware Става съпрос да станат 6GB, но и аз като се замислих май след време ще сложа само още 2х1GB да станат 4 и така за по-дълго време Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 От днес съм с 4GB RAM, и Windows си ги видя всичките от раз без да пипам нищо, нито в боот.ини нито никъде. Мислех, че ще трябва /PAE, но се оказа, че нищо не трябваше. Ето Съвсем бегло предполагам, че ако бях с WinXP, нямаше да имам тоя късмет. Още повече за него чух, че от SP2 (или 1, забравих) са ограничили достъпа му до макс. 4 ГБ, независимо дали е указано /PAE. В случая може би имам късмет защото съм с Enterprise. Едит: по повод долния пост, може би забравих да кажа, че още съм с 32-битов Windows. А неговия лимит е 64 ГБ, при Standard е по-малко даже, а при ХР е 4ГБ след SP2. При 64-битовите е ясно, че нативно си поддържат повече от 4 без каквито и да е трикове. Колкото до мен, оказа се, че наистина /PAE е бил включен автоматично и мълчаливо от ОС-а винаги, понеже е засякъл хардуерния DEP. Както е известно, /PAE може да създаде проблеми с по-стари драйвери, и не-DAC-enabled PCI устройства, на което се натъкнах и аз. С една програмка позапълних около 3 ГБ рам с нещо си, и останаха свободни около 550МБ. Пуснах една игрица (far cry), която играя чат пат, и взе да маже текстурите много яко. Съвсем ясно е че използването на адреси над 4 ГБ е проблемно в частни случаи. Ръчно вкарах /NOPAE в boot.ini и сега вече видя 3.5GB, пак е доста добре, предвид че на повечето хора се виждат около 3.2GB. Докато инсталирам х64, ще карам така, не искам да се натъкна някой ден на потенциални проблеми с някой драйвер. Edit 2: Оказа се след доста експерименти, че май само в 3D (игри) се проявява това във вид на развалени текстури и т.н., и при работа в Win среда, каквото и да правя, не се наблюдават проблеми с PAE. Ще го ползвам засега. Дали някой има наблюдения в по-дългосрочен план от PAE при работата си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Vista Ultimate, Enterprise и Business имат съпорт до 128гб рам памет. Home Premium е с 16гб. Home Basic e c 8гб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Vista Ultimate, Enterprise и Business имат съпорт до 128гб рам памет. Home Premium е с 16гб. Home Basic e c 8гб. Лол, дай малко инфо. От къде черпиш информация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Лол, дай малко инфо. От къде черпиш информация? Примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.