Jump to content
BulForum.com

Захранване 300W

Recommended Posts

P = U*I => I = P/U => I = 300/12 = 25A, САМО ЧЕ това са сметки, ако приемем, че 300W е активната мощност, а едва ли тези 300W са само такава.

P = U*I => I = P/U => I = 300/12 = 25A, САМО ЧЕ това са сметки, ако приемем, че 300W е активната мощност, а едва ли тези 300W са само такава.

Тъй на картинката пише триста, ама тва е пиковата мощност освен ако изрично някъде не е упоменато друго. Иначе работят захранванията стабилно на 75% от мощността си, което означава около 225в, делено на 12, около 18 ампера. Това е при качествено захранване. Кучите може и по малко.

На стария ми 300В Кодеген пише на 12В 13А :D Сега ме мързи да отварям кутията да видя на Фортрона колко пише но явно за всяка марка е различно :)

на Fortrona ми (400w) на всяка една от 2-те 12 волтови линии по 18А

Моя Фортрон 350 вата (ATX - 350PNR) пише 20А на 12-те волта линии

Тия ватове на захранването са сумарни и максимални. При работа то отдава ток и на 5 волтовите линии. Там даже отдава повече отколкото на 12-те волта. На кутията трябва да пише колко макс. може да отдаде на дадена линия. Дори по простите сметки по простия закон на Ом излиза 25А, докато сигурно ще пише на етикета не повече от 12-16А за 12V.

Освен това вече ти казаха, че това са теоретични стойности, които едно noname захранване в никакъв случай не може да покрие.

Моето е 400W ROPLA, на 2г. е вече, пише 17А на 12V, и 40А за 5-те V. Много е доволно, храни 2 харда (даже 3 бях пуснал по едно време), 2 писачки, 1Г рам и процесор 3000+ на дъно 8RDA3+ Pro.

Тия ватове на захранването са сумарни и максимални. При работа то отдава ток и на 5 волтовите линии. Там даже отдава повече отколкото на 12-те волта. На кутията трябва да пише колко макс. може да отдаде на дадена линия. Дори по простите сметки по простия закон на Ом излиза 25А, докато сигурно ще пише на етикета не повече от 12-16А за 12V.

Освен това вече ти казаха, че това са теоретични стойности, които едно noname захранване в никакъв случай не може да покрие.

Моето е 400W ROPLA, на 2г. е вече, пише 17А на 12V, и 40А за 5-те V. Много е доволно, храни 2 харда (даже 3 бях пуснал по едно време), 2 писачки, 1Г рам и процесор 3000+ на дъно 8RDA3+ Pro.

абе аз искам да знам самия трансформатор колко вади аз така или иначе ще го изкормя :) :) :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...