mIRCata Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 За кренвиршите Леки и Сачи мога да ти кажа, че познавам човек, който е работил там (понеже и двете се правят от Белла), та този човек никога не си купува от тях. Каза ми, че след като е видял какво слагат и от какво ги правят няма да ги яде. За другите видове, като не ги знае - рискува, но с тези двете не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted May 12, 2007 Share Posted May 12, 2007 Вчера имам имен ден, минаваме по пешеходния мост в посока север и понеже не ни се разкарва с разни чанти надалеч решаваме да седнем в Евъргрийн, който се намира до пощата в кършияка. В случая сме само аз и приятелката ми демек 2ма на маса. 2 пъти се опита управителката да ни набута други хора да седнат на нашата маса щото нали сме били само 2ма, а тва било място за 6 човека - нормална дървена маса с пейки (не, че има по-малки). Айде първия път как да е, ама и втори път се пробва - аз й казах, че ако ни набута някой ставаме и си тръгваме... и тя вика ами съжалявам, трябва да ги настаним някъде. Както го казвам не звучи кой знае колко трагично, но реално е много неприятно. След това пак мина покрай нас и я хванахме да си подоворим сериозно ама тя много бързо се изниза като каза "съгласна съм с вас" ама така го каза за да се отърве и да се махне. Явно не разбират, че така си гонят клиентите и ние повече там няма да идем, камо ли пък да водим хора с нас. За сметка на това като ни дойде най-хубавото, което поръчахме (след има няма 1 час чакане, а да не говоря че за салатата преди това въобще не ни донесоха олио/оцет и т.н. - то не, че имаше кой - една сервитьорка за половината заведение...) - пилешко филе на майстора - то поне си струваше чакането и нервите. Всъщност даже разни хора без да ни ги бута тая управителка идваха и питаха свободно ли е. Тия хора не ги разбирам - приятно ли им е да седят с непознати на една маса или се надяват, че като седнат ще станем и ще си тръгнем? Всъщност точно така се получи веднъж във Верди в тракия. Един пич и жена му на възраст към 36 години питат свободно ли е - аз малко криво ги погледнах и неблагоразумно им казах, че е свободно - те седнаха, видяха ни, че демонстративно си ставаме и не казаха нито дума. Ебати културата ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 12, 2007 Share Posted May 12, 2007 @Dreamer това ми се случва непрекъснато почти навсякъде.Приателката ми пали доста бързо и неси поплюва.Проблеми с настаняването най-често съм имал в Авеню - преди 3 дена сядаме ние към 20ч и идва някаква мадама веднага и слага резерве.Аз тъкмо направих една крива физиономия то се оказа че е за 21:30ч.Поисках и едно меню то се оказа че тя е оправителката Дойде сервитьорката поръчахме по 1 коктеил,и след 30мин идват 2 мутри и се услушват такива.Идва оправителката и ги пита: Нали беше за 21:30... ТЕ:А не за 20:30 ти неси разбрала.Съответно ние си доизпихме коктейлите и станахме. Приятел ми разправя за там.Отиват 6 човека да празнуват там,като са направили резервация.Влизат те,посреща ги сервитьорката,моя човек казва че има резерве,тя им казва да изчакат.Връща се след малко и им казва: Еми да ама масата ви е заета.Моя човек и напомня че има резервация,и тя му отвръща: Ами масата ви е ето там кадето са седнали онези.Ако можеш ти иди ги дигни,аз немога ( някви пак 4 с дебели вратове ). Проблеми има и в Ескада,Даяните ( почти винаги искат да те преебът на маса в дъното ако сте 2ма и ако въобще си намериш маса ),Пожарната,от дискотеките най-недоволен с настаняването съм от Infinity,винаги има резерве навсякъде.Правят се на много отворени.Като полавиш 5мин с барманката и поръчаш нещо та види, че има бакшиш ти намира място на някои резерве. Проблеми с ядене... бол Dreams-a стара торта неможеше да се забие вилицата.Върнахме я,донесаха ни др парче.Пицариите режат яко от порциона ( Верди ).Сестрата на познат работише управител.Всеки месец се прави банкет с орязания порцион.За "мазни косми" просто няма смисъл да изброявам. П.С. по въпроса за кухните,приятелка ходиха на стаж в различни ресторанти ( някои доста елитни ).Та тя какви неща е виждала... Картофи от земята с метната и ръжена и хаиде в фритюрника.Плъхове са доста в столовете на различните университети ( ТУ - стола до лалута ). Готина тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 @Dreamer ... Еми аз целя сервитьорките с ледчета от нас, защото това е най - пропадналата кръчма за пране на пари в Пловдив. Аз живея точно отгоре.. Каквито неща съм виждал има места, където не могат и да си мечтаят и да го постигнат! Пример : Сядаме 8 души да и си поръчваме бири и картофки - всички без 1. Оная ми носи всичките картофи в 1 голяма КУПА и ми казва, че нямали съдове да ни ги донесе и, че сме можели и така да ги ядем!!! И това не е най - голямата им издънка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 @Dreamer ... Еми аз целя сервитьорките с ледчета от нас, защото това е най - пропадналата кръчма за пране на пари в Пловдив. Аз живея точно отгоре.. Каквито неща съм виждал има места, където не могат и да си мечтаят и да го постигнат!Пример : Сядаме 8 души да и си поръчваме бири и картофки - всички без 1. Оная ми носи всичките картофи в 1 голяма КУПА и ми казва, че нямали съдове да ни ги донесе и, че сме можели и така да ги ядем!!! И това не е най - голямата им издънка. явно секи иска да фане намалението :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Пример : Сядаме 8 души да и си поръчваме бири и картофки - всички без 1. Оная ми носи всичките картофи в 1 голяма КУПА и ми казва, че нямали съдове да ни ги донесе и, че сме можели и така да ги ядем!!! Не мога да се въздържа: АЙ СИКТИР!!! Що за наглост? Това бие всякакви истории, които съм чувал. То бива селяния, ама чак толкова...въобще има ли някакъв контрол над това "обслужване"?? То е ясно, че възпитание няма... Лично на мен не са ми се случвали кой знае какви фрапиращи неща - настанявали са други хора на моята маса, една сервитьорка ми разля карамеловия шейк, докато ми го поднасяше (много ме беше яд - толкова карамел отиде на кино), поднасяли са ми чиния с храна по такъв начин, че 1/4 е отивало на масата (съответно мадамата се шашна и набързо разчисти и денесе нова порция). @Psihara, увеличи размера на ледчетата Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 @pcworm ми аз лично ако съм управител и дойде някой с гаджето си и ми заеме маса за 4/6/8 човека да пие едно коктейлче при положение че някой редовен клиент си я е запазил изобщо няма да седнете Като сте двама сядайте си на бара и никога няма да имате проблеми. Инфинити не се правят на много отворени но просто те нямат сметка на масата или на бара да дойдат някакви лапета и цяла вечер да пият 6 чаши с 1 минерална вода...като те видят че не си от въпросните в повечето случаи ще ти се намери място. Psihara тва с картофите е просто брутално Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Допадна ли ви? Имам още за там... Аз лично повече не съм стъпнал там, но то от терасата се вижда, а и кат седнем в някоя свясна кръчма, всеки коментира... Поръчаха си хеликоптер да напръска за комари. Добре. Евалата. От май до края на август си измиха "ручея" само 1 път! Кажете ми в тая зеления как да не растат комари на поразия?!?! Друго - чупи се чаша докато се мие и част от стъклото попада в съд, в който след това се сервира салата. На момичето, на което попадна стъклото се наложи да се оперира гласната струна. А за хигиена дори няма смисъл да говорим.. То има толкова много, че... АААААААААААААА ДА!!! Семейство празнува рожден ден. На персонала се казва - алкохола да се донесе със салата (както тряа), бирата с манджата - както трябва. При което не само, че се носи обратно, а и се казва - нямаме лед за алкохола. И това, което бие почти всичко (просто в момента не ми идват, щот ша излизам) - "При направен 15 лева куверт може да внесе алкохол от вън." - казва Управителката. Хората си носят алкохол от вън и после в сметката им е написан по цени на заведението... Няма такъв скандал... @afx ДА НЕ СИ КАЗАЛ И 1 ЛОША ДУМА ЗА ЗЛАТНАТА РИБКА ИЛИ ПИЛЕТО!!! (Това са просто пропаднали кръчми!!! На едното място се поръчва само цаца + 1 литър бира, а на другото нещо пилешко + Шуменско... Те за това са направени.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Няма ли кой да ги затвори тези отвратителни места... като онзи път когато случихме на хлебарка в салатата... само че не мога да си спомня как се казваше точно ресторанта - златното пиле или златната рибка.. абе.. беше в Кършияка (там сякаш са най-гадните заведения събрани на едно) Препоръчвам "На Свещи" на кръстовището между бул. Даме Груев и бул. Македония - малко, уютно квартално ресторантче. Готиното е че обикновенно има клиентела примерно.. в .. понеделник вечер - което е доста добре ако ви се налага да направите някоя спешна кръчма, а обикновенно по другите места е празно и неуютно съответно - някои хора се дразнят ако е съсвем празна кръчмата.. да не говорим че това автоматично говори за претоплени ястия и салата от вчера Цените... не са от най-ниските (ако ги съпоставя с грамажа) ноо.. поне готвят доста вкусно - силно препоръчвам комбинацията - 2 бири - пържени картофки със сирене - панирано топено сирене Единствения минус е че няма Шуменско Ако държите на грамажа - препоръчвам една малка кръчмичка .. не особено уютна (според мен лично, но сега през лятото поне може да се седне отвън) - става въпрос за "Орхидея" на ул. Иван Вазов, точно до библиотеката. Препоръчвам панираните пилешки флейки - солиден грамаж ... даже ако не сте чак такива лакомници .. предлагам да си поделите порцията с авера вместо да си поръчвате отделни и примерно само със по порция картофки и разбира се - бира Качеството на готвенето е с една идея по-лошо от това в "На Свещи".. примерно е имало случаи да установя наличието на някой косъм (btw - имам вграден детектор за косми в храната и общо взето мога да спипам всеки готвач със косопад, преди да съм захапал картофа Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 @stefan Пич тва ми е ясно и е логично,но гледам явно си чел поста ми по диагоналната система.Става дума че ние сядаме,идват слагат дабелка,аз направих една такава физиономия ,след което ни се каза че няма проблем да останем,но в 21:30 има резервация и ще трябва да станем.При което аз се съгласих.Ама то небило за 21:30 ами за 20:30 или поне така твърдяха "резерветата".Просто най-малкото което е,че е некоректно от тяхна страна. Друг е въпроса, че как да станеш редовен клиент на заведение което ти прави такива номера?!?А и всички взяха да се изхитрят.Навсякаде маси за по 4/6/8 човека.И кво,неможе да излезеш само с гаджето ами трябва винаги да има още 2ма с вас че да неви дигат или да пльоснат някой при вас?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Незнам аз нямам нищо против някой да седне на свободните места, стига да не ми пречи. И аз съм сядал, ако съм убеден, че няма да преча на другите хора. Няма лошо да си излезеш с гаджето, нямам това в предвид ,ама там специално има 100 места на бара и спокойно можете да си седнете там като сте само двамата. Не е като диванчето да се гушнете, ама.. Случват се и такива работи с резервациите, иначе там са много точни на тая тема, поне аз никога не съм имал проблем като запазвам места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SinFromParadise Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Здравейте! Видях темата и просто нямаше как да не се оплача от всичките места,където правят дюнери. Интересното е,че не само в България е така. Попадала съм дори в Италия на заведения,където спагетите ти изтичат от чинията,а по чашите има червило... Иначе съм любопитна и за "Верди" . Какво викате правят с отрязани порцион? Собствениците си го прибират и правят "пиршества" с него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 много съм доволен от риото в кичука и от класика до каменицата , незнам сега как е в класика след като шефа умря но се надявам пак да е като преди , в капитан кук до панаира също всичко е на ниво но цените са ебаси мамата Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Аз пък искам да ви похваля един ресторант,който не е в Пловдив,но доста хора ходят лятото в Хисар на почивка .Та отидете в ресторант Национал.Който и местен да питате ще ви упъти,но трябва да направите резервация.Собственика Кирчо е голям пич.Непрекъснато някой идва и ви пита дали имате нужда от нещо.Последния път като бяхме си поръчахме 4 порций огромен грамаж ядене за 3-ма големи и брат ми(първи клас) и сервитиорката дори ни каза,че тфа няма да можем да го изядем ми да вземем 3 порции .В кухнята съм влизал и мога да ви кажа,че можеш да се подхлъзнеш от чистота.Обстановката е чудесна-ресторант-градина е .Няма гадна певица да ти грачи на главата.Тихичко,спокойно и вкусно Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Ако държите на грамажа - препоръчвам една малка кръчмичка .. не особено уютна (според мен лично, но сега през лятото поне може да се седне отвън) - става въпрос за "Орхидея" на ул. Иван Вазов, точно до библиотеката. Препоръчвам панираните пилешки флейки - солиден грамаж ... даже ако не сте чак такива лакомници .. предлагам да си поделите порцията с авера вместо да си поръчвате отделни и примерно само със по порция картофки и разбира се - бира мда кухнята е супер там нищо чудно че винаги е фул.аз мога да препоръчам от там и плато с пилешки дреболии-не съм ял по вкусни другаде,а и пикантното шкембе в масло. рио в кичука също готвят много вкусно но напоследък много надуха цените преди седмица един скромен обяд за трима души без алкохол ни излезна 45 лв. за лятото просто се настройте за лошо обслужване -те всички титуляри сервитьори са на морето и в пловдив вършеят само сдухани ученички дето не могат да си запомнят името какво остава за поръчката Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 nai-dobro obslujvane koeto nqkoga sum polu4aval e v budha vs. novotela. prosto me premestiha ot edna masa na drugo za6toto tazi be6e rezerviranta...posle doide opravitelq da mi se izvini za neodobstvoto i posle mi donesoha po o6te edno ot tova koeto si bqhme poru4ali s priqtelkata mi za smetka na zavedenieto a i ne be6e koli4ka ili ne6to takova a kokteili po 5/6 leva ...v smisul malko zavedeniq biha se bruknali 10 tina kinta za ednata reputaciq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Снощи бяхме в Даяната дето е до Тримонциум. В магданоза на една от салатите се гънеше сладко червейче. Бях си се заканила повече да не стъпвам там, след като миналата година сестра ми получи алергия там поради "високото" ниво на хигиена там, но ей на че сглупих. Салатата я смениха - нямаше проблем - донесоха нова. Обаче как да ти спечелят доверието отново, като ти винаги ще ровиш най-подробно във всяка манджа, без значение колко пъти ти я сменят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 "Еврика" в Смирненски. Мъж ми пита за палачинките дали ги правят в момента или са предварително приготвени и сервитьорката го уверява, че ги правят в момента. Донася една ледено студена и с изсъхнали ръбчета палачинка, при което на нас ни кипна и естествено направихме проблем от това, съвсем културно. Палачинката беше очеизвадно стара и дори не беше притоплена. Управителката се изтрепа да ни се извинява и да ни обяснява, че нямало как да се приготвят за всеки клиент поотделно, че сервитьорката била нова и не знаела... накрая нямаше отстъпка, но си тръгнахме ядосани и разочаровани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 В мементо .. срещу златната рибка до военна болница . Обслужването е върха .. заведението не е някъв супер-мега-ултра звезден ресторант , по-скоро прилича на квaртално кръчме ... но обслужването е върха , за манджата да не говорим ... никъде по-вкусни дробчета по селски не съм ял .. а и цените са народни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 "Далия" в Кичука,преди кръстовището на бившето кино "Тракия".С жена ми ходим там редовно и съм много доволен от обслужването,кухнята и цените!!Единствения недостатък е,че трябва да резервираш маса предварително!! Шанса да намериш свободна маса без предварителна резервация е много малък особено в почивните дни! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 тъпите сервитиорки в дениро , сядаме 3ма човека , момичето не може да запомни 3 уискита с 3 соди и 2 кафета...... и идва 2 пъти да ни пита какво сме били поръчали в суматохата даже забравих че си бях поръчал и редбул , поне не ми го таксуваха....... накрая леееко се поизнервих , не можела да запомни мнооого народ обслужвала ..... ми ЗАПИСВАЙ МАААААААААААА ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 "Еврика" в Смирненски. Мъж ми пита за палачинките дали ги правят в момента или са предварително приготвени и сервитьорката го уверява, че ги правят в момента. Донася една ледено студена и с изсъхнали ръбчета палачинка, при което на нас ни кипна и естествено направихме проблем от това, съвсем културно. Палачинката беше очеизвадно стара и дори не беше притоплена. Управителката се изтрепа да ни се извинява и да ни обяснява, че нямало как да се приготвят за всеки клиент поотделно, че сервитьорката била нова и не знаела... накрая нямаше отстъпка, но си тръгнахме ядосани и разочаровани. Ахахахаа, странно, че споменаваш "Еврика". Снощи някой ме излъга да отидем там. Ем... 45 минути за едни пържени картофи... Множко ми дойде. А бирата ми се забави почти колкото картофите ;D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Воеводите - 2 големи кайсиеви...Ами кайсиева нямаме...айде тогава две големи стралджански...Ми и от тях няма...е какво има?!Ми бира, водка, джин...Ай дай два джина ама да са студени. След малко цъфва нашия човек( с шапка на елфче и звездички на нея е ) и носи два стоплени в микровълновата джина хубу, че донесе лед поне момчето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Снощи бяхме в Даяната дето е до Тримонциум. В магданоза на една от салатите се гънеше сладко червейче. Бях си се заканила повече да не стъпвам там, след като миналата година сестра ми получи алергия там поради "високото" ниво на хигиена там, но ей на че сглупих. Салатата я смениха - нямаше проблем - донесоха нова. Обаче как да ти спечелят доверието отново, като ти винаги ще ровиш най-подробно във всяка манджа, без значение колко пъти ти я сменят. Тва с червейте между другото много трудно се ловят и насякаде ги има ако е била със зелена салата е напълно нормално... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Воеводите - 2 големи кайсиеви...Ами кайсиева нямаме...айде тогава две големи стралджански...Ми и от тях няма...е какво има?!Ми бира, водка, джин...Ай дай два джина ама да са студени.След малко цъфва нашия човек( с шапка на елфче и звездички на нея е ) и носи два стоплени в микровълновата джина хубу, че донесе лед поне момчето. Охх тея Воеводи...тфа е единствената бирария,в която предлагат 2 вида бира ...пълна пародия са Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.