niko Posted December 29, 2003 Share Posted December 29, 2003 имам проблем със записвачката CDWRITELN 2410 и не зная какво да правя - по време на симулацията ми спира на 11 - 12 % и ми дава грешка . Това го прави на всички видове дискове /пробвах с 5 вида/ и независимо от файловете които искам да запиша,успях да запиша само едно RW със картинки - при него нямаше никакъв проблем. Преинсталирах си Nero , качих по нова версия , пробвах и с XP-то , с Clone CD и пак нестава - Сlone CD ми казва че не може да прочете информация за диска Дайте някакъв съвет - записвачката ли е повредена хардуердно или да опитвам с друг софтуер /но преди си работех с Неро-то и нямаше никакви проблеми/. Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted December 29, 2003 Share Posted December 29, 2003 Buffer Underrun li Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko Posted December 29, 2003 Author Share Posted December 29, 2003 не - "cd writeln 2410 error"- не помня точно - утре ще пусна точно описание от нерото - ако можеш да прецениш дали да я нося на ремонт или не , защото един приятел ми каза че проблема е в хардуера Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted December 29, 2003 Share Posted December 29, 2003 доколкото разбрах ти дава грешка на симулацията ??? а ако я махнеш скапва ли диска ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 29, 2003 Share Posted December 29, 2003 въобще не споменавш на каква скорост пишеш, дали си пробвал други, по-ниски скорости.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 Hmmm, men puk mi namiriswa na kofti zapiswacka. Kakwa e markata? Ako e LiteOn znaci mozebi ne e w red. Slucwa se pri tiah, makar i da sa edni ot naj-biwastite gi w momenta. Za LiteOn kazwat: LiteOn/LiteOff Ako backa, backa. Ako ne i e w garancia po-dobre ja wurni da ja poglednat w magazina Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 Hmmm,men puk mi namiriswa na kofti zapiswacka. Kakwa e markata? Ako e LiteOn znaci mozebi ne e w red. Slucwa se pri tiah, makar i da sa edni ot naj-biwastite gi w momenta. Za LiteOn kazwat: LiteOn/LiteOff Ako backa, backa. Ako ne i e w garancia po-dobre ja wurni da ja poglednat w magazina A za da si siguren, che shte ti ia vzemat "ako e v garancia" puskash 7v na miastoto na chervenia kabel.Vsichko koeto e na 5v si izgaria mirno i krotko Hubavoto e , che nelichi da ima izgoreli chipove......prosto neraboti Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko Posted December 30, 2003 Author Share Posted December 30, 2003 като махна симулацията стига пак до същите проценти и пак грешка , но скапва и CD-то , пробвах на няколко скорости - пак същото а ето и какви съобщения ми дава /дано да съм сортирал правилно , защото целия LOG нямя да се събере/ 01:05:54 Prepare recorder [CDWRITER IDE2410 ] for write in TAO DAO infos: 01:05:54 Removed 2 run-out blocks from end of track 1. 01:05:54 Caching of files started 01:05:54 Caching of files completed 01:05:54 Simulation started at 24x (3 600 KB/s) 01:05:54 Verifying disc position of item 0 (relocatable, disc pos, no patch infos, orig at #0): write at #0 01:05:54 Set BUFE: Super Link -> ON 01:11:58 Write error 01:11:58 all writers idle, stopping conversion 01:11:58 conversion idle, stopping reader 01:11:58 Invalid write state 01:11:58 Could not perform EndTrack 01:11:58 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 01:12:01 Simulation failed at 24x (3 600 KB/s) а ето и друга информация Windows XP 5.1 Nero version: 6.0.0.11 Recorder: <CDWRITER IDE2410> Version: A.23 - HA 1 TA 1 - 6.0.0.11 Drive buffer : 2048kB DiskPeripheral : Maxtor 6E030L0 IdeChnDr Port 0 ID 0 DMA: On CdRomPeripheral : CDWRITER IDE2410 IdeChnDr Port 1 ID 1 DMA: Off честно казано незнам каква марка е записвачката и кое от всичките тези означения е марката ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 А, найш кво - тва Неро 6 е пълен фушляк. На мен не щеше да ми записва дискове с повече от 693МБ. Що не проаш с Неро 5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 А, и пусни ДМА-то на ХДД-тата!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 Не виждам какво общо има DMA-то на хардовете със случая, но както и да е. niko0002, като гледам, максималната скорост на писачката ти е 24 и ти се опитваш на нея да пишеш. Пробвал си скорости, ама пробва ли на х8? Аз съм с Nero 6.0.0.28 (или 23, сега не знам) и нямам никакви проблеми засега. Иначе на мен ми изглежда хардуерен проблем. Или пък може нещо да се е прецакало по драйверите на ХР-то. Пробвай при приятел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko Posted December 30, 2003 Author Share Posted December 30, 2003 Tedy - имаш предвид да включа записвачката на друго PC ли ? Сега се сетих че правих ъпдейти на Win-a , но не забелязах дали преди или след това започнаха номерата,Възможно ли е да е от тях ?да пусна System restore или да деинсталирам ъпдейтите ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 30, 2003 Share Posted December 30, 2003 сложи по-нова версия на Неро включи DMA-то на записвачката пробвай на 8x или 12x (трите неща едновременно ги направи) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko Posted January 5, 2004 Author Share Posted January 5, 2004 Деинсталирах ъпдейтите и взе че се оправи - така и не сам включвал DMA-то на HDD - но сега работи.Благодаря на всички !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted January 5, 2004 Share Posted January 5, 2004 така и не сам включвал DMA-то на HDD ами според лог-а дето си дал по-горе то си е пуснато DMA-то на харда ти: DiskPeripheral : Maxtor 6E030L0 IdeChnDr Port 0 ID 0 DMA: On CdRomPeripheral : CDWRITER IDE2410 IdeChnDr Port 1 ID 1 DMA: Off я изкарай същия лог сега когато работи и виж дали на CD-то пак е OFF ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko Posted January 5, 2004 Author Share Posted January 5, 2004 на CD -то пак е OFF.Някой може ли да даде по точни обяснения каква роля играе direct memory acces на CD и откъде се включва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 5, 2004 Share Posted January 5, 2004 DMA в най-общи линии освобождава процесора от прехвърлянето на данни в по-голямата си част, т.е. така и трансфеера е по-бърз и съответно вероятността за възникване на грешки е по-малка (underrun). Включването на DMA: My Computer -> Desen button -> Properties -> Hardware -> Device manager -> IDE ATAPI controllers -> избираш ИДЕ0 или 1, в завидимост каде е закачено сидито, Пропертиес, Advanced setting, и оттам в зависимост дали е мастер или славе, задаваш му DMA if available. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted January 6, 2004 Share Posted January 6, 2004 А, найш кво - тва Неро 6 е пълен фушляк. На мен не щеше да ми записва дискове с повече от 693МБ. Що не проаш с Неро 5? Ами пич то тва Nero дето е пълен фушляк може да се настройва коко MB дискове да записва , аз с него записвам и 800MB:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko Posted January 8, 2004 Author Share Posted January 8, 2004 много бързам да се хваля - записах 3-4 диска и пак същите номера , даже и по - големи.Явно проблема е хардуерен , затова занесох PC-то в сервиза. Ще взема да си купя някоя нова писачка и ще спрат проблемите , ама се чудя какво да си избера LiteON 32x12x32, IDE - 30 $ , LG 52x24x52x, IDE, OEM - 45 $ , Teac 52x24x52x, IDE, - 49 $ , като старата BTC ми я купуват за 15 $ , фактически ще трябва да прежаля 50-60 лева и готово. Чудя се дали да не си оставя BTC-то да го ползвам като CD , а записвачката да си я ползвам само като записвачка , или няма смисъл . Препоръчайте ми нещо PLEASE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.