samkijot Posted February 28, 2007 Share Posted February 28, 2007 интересно ми е дали мога да изрежа в единия край на картината малко от нея, защото при capture-а се е образувала една черта ... и с коя програма ... без обаче да променям качеството на записа. видеото е в mpeg-2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted February 28, 2007 Share Posted February 28, 2007 Може с VirtualDub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 28, 2007 Author Share Posted February 28, 2007 Може с VirtualDub. и как по-точно? 'щото аз по принцип го ползвам(обикновения + 2 модифицирани версии), ама не знам да има таква хава т.е. да определя коя част от картинта да се изреже и да не влиза в последващото encode-ване Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted February 28, 2007 Share Posted February 28, 2007 ima takuv filtar samoche shte ti encodne pak celiqt film no toi taka ili inache e mpg taman shte si go napraish divx ta: Otvarqsh filma Ctrl+F > Add > Resizing > rezoluciqta ne q promenqi izberi > Precise bilinear > OK > Cropping i ot tam zadai takiv astoinosti che da ti se mahne gore liniqta i encodvai...malko raztochitelno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 28, 2007 Author Share Posted February 28, 2007 ima takuv filtar samoche shte ti encodne pak celiqt film no toi taka ili inache e mpg taman shte si go napraish divx ta:Otvarqsh filma Ctrl+F > Add > Resizing > rezoluciqta ne q promenqi izberi > Precise bilinear > OK > Cropping i ot tam zadai takiv astoinosti che da ti se mahne gore liniqta i encodvai...malko raztochitelno. то така или иначе ще се encode-не повторно ... ама сега като гледах какво е направило, чертата от едната страна е изчезнала в крайна сметка без да барам нищо използвах обаче autogk. той работи основно с virtualdub-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 28, 2007 Author Share Posted February 28, 2007 я да питам аз още нещо тук .... значи този mpeg-2 е в следствие на capture с тунер от кабелна или сателитна. проблемът е, че при него има едно замазване в момените, когато камерата се движи по-бързо. може ли това нещо да се корегира в процеса на encode-ване (с настройки на самия кодек) или това си зависи само от източника т.е. той да няма такова замазване? ... защото при първия, който го направих с auto gordian knot, замазването си остава Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted February 28, 2007 Share Posted February 28, 2007 mojesh da probvash s da go pomachkash s divx 5 pass1 i probva s pass2 no e mnoo veroqtno da e omazano ot tova che captureto e na malko fps...kakvi sa nastroikite za capture ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 28, 2007 Author Share Posted February 28, 2007 mojesh da probvash s da go pomachkash s divx 5 pass1 i probva s pass2 no e mnoo veroqtno da e omazano ot tova che captureto e na malko fps...kakvi sa nastroikite za capture ? не знам. не съм го правил аз ... но ми направи впечатление, че резолюцията е на DVD PAL - (720 x 576) .... fps ~88,364 ... bitrate - 4300 kbps иначе картината е добра, но просто т'ва прави впечатление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 1, 2007 Share Posted March 1, 2007 probvai na 320 x 480 PAL da go napravish da vidim ima li efekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 1, 2007 Author Share Posted March 1, 2007 а с какво мога да отрежа 1 мин. в началото, без да променям формата и компресията? с virtualdubmod не ми дава да го запазя в mpg (при direct stream copy) с virtualdub-mpeg2 нещо пък изпитва затруднения като го плейва - звукът е накъсан ... хм, то пък нито една от двете не дава да го запазя както си е. а интересно що tmpgenc-a не може да ми го отвори, след като е предназначен точно за mpg формата - Illegal MPEG video stream Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 2, 2007 Author Share Posted March 2, 2007 едно затруднение възникна с един от файловете, които тръгнах да обработвам: принципно при компресирани видео формати, често изписва че аудио потока е записан с "неподходящ" VBR и трябва да се преработи в CBR, като при този процес било възможно да има разминаване между аудиото и видеото в рамките на няколко ms. това се оправя - "изважда" се самото аудио като wav или като mp3 и след това се прилага към видеото. тук обаче, при този некомпресиран формат (mpeg-2), ми вади горното предупреждение. тъй като за първи път ми се случва, тръгнах да го правя по посочения по-горе начин. аудито в wav формат обаче се получава 2 пъти по-малко от видеото, което ми се вижда странно. така че не мисля, че ще се получи по този начин ... някой да има идея как да го оправя това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.