Jump to content
BulForum.com

mpg editor

samkijot

Recommended Posts

интересно ми е дали мога да изрежа в единия край на картината малко от нея, защото при capture-а се е образувала една черта ... и с коя програма ... без обаче да променям качеството на записа.

видеото е в mpeg-2

Може с VirtualDub.

и как по-точно? 'щото аз по принцип го ползвам(обикновения + 2 модифицирани версии), ама не знам да има таква хава т.е. да определя коя част от картинта да се изреже и да не влиза в последващото encode-ване

ima takuv filtar samoche shte ti encodne pak celiqt film no toi taka ili inache e mpg taman shte si go napraish divx ta:

Otvarqsh filma Ctrl+F > Add > Resizing > rezoluciqta ne q promenqi izberi > Precise bilinear > OK > Cropping i ot tam zadai takiv astoinosti che da ti se mahne gore liniqta i encodvai...malko raztochitelno.

ima takuv filtar samoche shte ti encodne pak celiqt film no toi taka ili inache e mpg taman shte si go napraish divx ta:

Otvarqsh filma Ctrl+F > Add > Resizing > rezoluciqta ne q promenqi izberi > Precise bilinear > OK > Cropping i ot tam zadai takiv astoinosti che da ti se mahne gore liniqta i encodvai...malko raztochitelno.

то така или иначе ще се encode-не повторно ... ама сега като гледах какво е направило, чертата от едната страна е изчезнала в крайна сметка без да барам нищо

използвах обаче autogk. той работи основно с virtualdub-a

я да питам аз още нещо тук :P .... значи този mpeg-2 е в следствие на capture с тунер от кабелна или сателитна. проблемът е, че при него има едно замазване в момените, когато камерата се движи по-бързо. може ли това нещо да се корегира в процеса на encode-ване (с настройки на самия кодек) или това си зависи само от източника т.е. той да няма такова замазване? ... защото при първия, който го направих с auto gordian knot, замазването си остава

mojesh da probvash s da go pomachkash s divx 5 pass1 i probva s pass2 no e mnoo veroqtno da e omazano ot tova che captureto e na malko fps...kakvi sa nastroikite za capture ?

mojesh da probvash s da go pomachkash s divx 5 pass1 i probva s pass2 no e mnoo veroqtno da e omazano ot tova che captureto e na malko fps...kakvi sa nastroikite za capture ?

не знам. не съм го правил аз ... но ми направи впечатление, че резолюцията е на DVD PAL - (720 x 576) .... fps ~88,364 ... bitrate - 4300 kbps

иначе картината е добра, но просто т'ва прави впечатление.

а с какво мога да отрежа 1 мин. в началото, без да променям формата и компресията? с virtualdubmod не ми дава да го запазя в mpg (при direct stream copy) :unsure:

с virtualdub-mpeg2 нещо пък изпитва затруднения като го плейва - звукът е накъсан ... хм, то пък нито една от двете не дава да го запазя както си е.

а интересно що tmpgenc-a не може да ми го отвори, след като е предназначен точно за mpg формата :huh: - Illegal MPEG video stream

едно затруднение възникна с един от файловете, които тръгнах да обработвам:

virtualdubmodoutofsynchu3.png

принципно при компресирани видео формати, често изписва че аудио потока е записан с "неподходящ" VBR и трябва да се преработи в CBR, като при този процес било възможно да има разминаване между аудиото и видеото в рамките на няколко ms. това се оправя - "изважда" се самото аудио като wav или като mp3 и след това се прилага към видеото. тук обаче, при този некомпресиран формат (mpeg-2), ми вади горното предупреждение. тъй като за първи път ми се случва, тръгнах да го правя по посочения по-горе начин. аудито в wav формат обаче се получава 2 пъти по-малко от видеото, което ми се вижда странно. така че не мисля, че ще се получи по този начин ...

някой да има идея как да го оправя това :huh:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...