Jump to content
BulForum.com

Вредата от тоалетната чиния

afx

Recommended Posts

Не мисля че тук става въпрос за поредната конспирация ... а просто за нещо някак си логично и до голяма степен важно за грижата на нашето здраве..

Нарочно съм сложил "Health care" във Topic Description-а.. с цел обсъждащите да се отнесат интелигентно към темата.

За какво иде реч: (извадка от http://squatter.hit.bg/short.htm)

Да си припомним малко анатомията...

На края на дебелото ни черво се намира разширение, което се нарича ректум. Когато се запълни ние изпитваме познато чувство, че трябва да отидем до тоалетната. И за да не стане авария докато намерим подходящо място, природата мъдро ни е устроила така, че когато вървим или сме седнали, тръбата през която отпадъците излизат навън е затворенa със специална примка и прегънатa така, както сгъваме градински маркуч за да спрем струята.

А как се отваря? Това го знае всяко дете - достатъчно е да клекнете и примката автоматично се разхлабвa. Тогава проходът се освобождава и отпадъците могат да бъдат безпрепятствено изхвърлени навън.

Къде тогава е проблема?

Проблемът е в това, че съвременната тоалетна-стол не е конструирана с оглед физиологичните ни особености. За да се изходим ние сме принудени да седнем на нея. А вече знаем, че само когато сме клекнали, ректалният проход е освободен. Когато седим той е прегънат като маркуч под 90 градуса и е стегнат от примка.

Представете си, че вземем една тубичка с паста за зъби, прегънем я през средата, защипем отвора й и започнем да я изтискваме. Ще се случат 3 неща: пастата ще излиза бавно, с много повече усилия от нормалното. А ако я стиснем по-силно може дори да се спука от горния край, защото налягането става високо. Точно това се случва с нас всеки ден, когато седнем на тоалетната: ректалният ни проход е прегънат под ъгъл и отгоре на всичко стегнат с пуборектална примка. Нужни са допълнителни усилия за да изтласкаме отпадъците през стеснения канал. Ефекта е опустошителен. От една страна прекомерните напъни ден след ден увреждат стените на аналния канал (а той няма рецептори за болка и не усещаме какво става там) а увеличеното налягане изтласква отпадъци обратно в тънките черва, замърсявайки ги. Изхождането става непълно и в червата остават отпадъци, които се просмукват обратно в кръвта, замърсяват я а тя разнася отровите по органите. Така, сами си причиняваме цял букет болести.

Така, както природата е устроила тялото ни да спи в легнало положение е предвидила да се облекчаваме в клекнало положение. И има защо -- тялото е безценен инструмент, резултат от милиони години еволюция. То има потенциал да живее 120 и повече години. А повечето измежду нас едва успяват да изкарат дори половината и напускат този свят болни и грохнали, защото са замърсили, отровили и съсипали тялото си.

Уви, човекът изглежда е единственото същество на Земята, което в глупостта си върви срещу собствената си природа и така си докарва само болести и страдания. А всичко е толкова просто…

За повече информация: http://squatter.hit.bg/index.htm

Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса :)

Баси мамата!Не мислих че едно сране в седнало положение може да ти докара такива проблеми! :blink:

Абсолютно си прав.Най-полезните тоалетни са селските ,на които се кляка.Много хора си мислят ,че страдат от запек и др.подобни.И се чудят как ,като отидат на село или в гората за 4-5 дни нямат тези проблеми.Всичко се оправя от само себе си.Един съвет ако може-преди да потърсите лекар затова,че един път в семицата дефекирате,пробвайте първо "селския"начин.Често помага ;)

a az si misleh 4e kato seda "kuknal" da akam sam edin vid 'defektenl' a to kakvo se okaza :punk

ne akam sednal ot 3 godini nqkade i sam mnogo dobre :)

posledno pri ste4enie na obstoqtelstvata na 1 turnir mi se naloji da si svar6a rabotata sednal i mi be6e qko neubono...

И какво сега?Да се върна в 19 век ли?Както е казал македонеца "Дайте ми печено прасенце и 5 кила вино па ма чакайте да умра".

Ако искате да си удължите живота тоалетната съвсем не е първото нещо от което трябва да започнете. ;)

Мада фака да ама не може секи да си позволи у тях клекало след като вече има изграден КЕНЕФ !!! кофти истина и кофти за АНИто ни !!!

И кво предлагате? Да си изкъртим тоалетните чинии и да оставим дупки над които да клечим, както е на село ли ? :lol: :D :P :woot :grin: :laughing:

Екзактли!! :P има едни големи ударни бормашини дето ще свършат прекрасна работа :) Предполагам видяхте на сайта японците какви решения имат.. в смисъл явно и те са стигнали до някакви подобни изводи.

Абре аз дося нямах проблеми щото си имам една специална патентована поза ама... в последно време ми е нещо тясничко щото станах на 22 и вече съм изял няколко тона дюнери и пица... :)

Edit: мноо спам стана :) аз не бих се разсъдил ако мине модератор и почисти :P нали ние си нямаме delete бутонче

Абре аз дося нямах проблеми щото си имам една специална патентована поза ама... в последно време ми е нещо тясничко щото станах на 22 и вече съм изял няколко тона дюнери и пица... :)

Я раздуй ква е тази прословута поза, че да не се налага да се къртят тоалетни :punk

Ами ,замислете се,кучето ,котката ,как заемат характерна поза като си вършат работата.Извиват се,т.е. опитват се максимално да се сгънат или по точно да клекнат ... Доколкото ми е известно и те са бозаиници ;) :D

Колкото по близко се придържаме към това което е направила майката природа /когато има възможност,не казвам да се върнем в пещерите/за тялото ни ,толкова по добре.

А знаете ли,че съседна Турция е на едно от последните места по заболеваемост на рак на правото черво.За разлика от България ,където за жалост сме доста по напред в класирането.

И знаете ли защо.... ;) ?

"Уви, човекът изглежда е единственото същество на Земята, което в глупостта си върви срещу собствената си природа и така си докарва само болести и страдания. А всичко е толкова просто…"

Това отдавна си го зная и винаги съм се чудила защо?Защо трябва да усложняваме нещата а те са доста прости....

muncho1 написа

И знаете ли защо.... ?

Предполагам че се дължи на това че ние българите сме свикнали да чакам и чакаме докато болката не стане нетърпима и това ако в началота не е било рак а нещо друго се е превърнало в рак на правото черво (с течение на времето)...или пък може би от недостиг на нещо...незнам.....toilet09.gif

;) Не-е,няма такова животно което да му е приятно да го боли.Защото когато хората които използват т.н.ибрик или пък биде,много по-хигиенично отмиват всичко.Докато тези които използват вестници,хартия ...Помислете какви химикали има примерно във вестникарското мастило.Съвсем леко като разтъркаш вестника и ръцете почерняват.Преди '89 българина масово използваше в-к "Р.дело "за тези нужди.Тоалетната хартия се прави от отпадъци.При самото и производство се набива яко с твърди частици и прах,някоя е по груба....И ние без да искаме разраняваме лигавицата...Така,че най-добре си е с водичка и ръчичка. ;)

Предполагам че се дължи на това че ние българите сме свикнали да чакам и чакаме докато болката не стане нетърпима и това ако в началота не е било рак а нещо друго се е превърнало в рак на правото черво (с течение на времето)...и

Предполагам знаеш обаче че на рак-а най-коварното му е че не усещаш болка докато не е твърде късно (тоест 4-ти стадии... когато вече има и метастази (а те се образуват в 3-ти стадии даже))

Иначе принципно е така за българите :)

Стигнах до решение на проблема.Правите една дупка в пода и ачкате у съседите. :D Хем няма да ви вуни на вас,хем няма тоалетна да чистите,хем си вършите работата природосъобразно.Трябва ви само хилти,много здрава вънна врата и огнестрелно оръжие да се пазите от съседите.Ако обаче съседа реши да ви пусне смока през "тоалетната" и осетите,че серете на вътре става лошо,но нали пък червото се изправя и ше улиза по-лесно.

вие пък чак тоалетните тръгнахте да разбивате :lol: всичкото тва е чудесно,аз обаче ша ви кажа решението :P вместо да сядате,къртите и т.н. просто се покатервате отгоре на въпросната чиния,краката се падат най-отпред и сте си в готово клекнало положение :punk :lol: :blink: :lol:

Нищо не ви пречи сядайки, да долепите тялото си до колената, така позата максимално доближава клекнало положение. И можете да си дерчете волно и доволно.

Аз примерно проблема с опасното налягане го нямам. Просто чакам до последния момент и като седна на тоалетната чиния не прилагам никакви напъни - просто освобождавам тягата и всичко свършва за няколко секунди. И хората ми се чудят защо голямата нужда рядко ми отнема повече от 2-3 минути...

Нищо не ви пречи сядайки, да долепите тялото си до колената, така позата максимално доближава клекнало положение. И можете да си дерчете волно и доволно.

Аз примерно проблема с опасното налягане го нямам. Просто чакам до последния момент и като седна на тоалетната чиния не прилагам никакви напъни - просто освобождавам тягата и всичко свършва за няколко секунди. И хората ми се чудят защо голямата нужда рядко ми отнема повече от 2-3 минути...

Евала братчето ми и аз съм същия докато седна и вече съм касирал и на всички им е чудно как става тва. Поне вече знам че несъм сам да касирам толкова бързо. :punk

Мммда... точно това е моя патентован метод :P

Но за да съм абсолютно сигурен.. вече по-често ще започна да посещавам кенефите в техническия :devil То тая сграда за друго не става и без туй ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...