mitakka Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Според мен торент мрежата в Пловдив може да се развие добре, но Евроком трябва да дигнат драстично ъплоуда на локално ниво за всички тарифи.С моите мижави 14КБ нищо не става.Нека можем да си споделяме файлове с 300КБ пък да видим кой кум кой сват.Аз лично чакам да дигнат цялата връзка защото единственото с което кабела бие Гигабит е стабилната връзка което е нещо доста относително и ще има отлив на клиенти, не че евроком и гигабит не е почти една и съща фирма.Аз примерно съм навит да кача 10ГБ филми на компа, да ги кача като торент и да си седят до края на света, защото най-гадното на торентите си имат определен живот и не винаги има филмите които човек иска а тва е основното предимство на локала.Ако всеки отдели по 10ГБ пак ще си имаме нещо като локал но ще е на торент принцип.Знам че е много трудно като реализация но няма ли да е страхотно ако стане.Отваряш си сайта на вареза и цъкаш за сваляне, пак всичко си е подредено само дето става с торент.Новите филми естествено ще искат повече сийдъри но след време като отшумят един сийдър с локална връзка ще е достатъчен от време на време за желаещите да си дръпнат от него.Друга идея е тракерите в България да се обединят - отиваш в някой от тях, търсиш торента и ти излиза списъка без значение на кой тракер е.Естествено ако е на друг тракер като цъкнеш те насочва към него та и те да печелят от реклама, така ще се избягва да има еднакви торенти във всеки тракер а ще има един торент и всички пиъри ще са накуп.Това обаче звучи по-скоро като фантазия защото всеки тракер ще се бори за колкото може повече негови оригинални торенти и пак ще почнат всеки за себе си.Обаче представете си една световна мрежа от всички тракери - поглеждаш списъка с пиърите и какво да видиш 40 000 души си обменят последния епизод на Дързост и красота например И накрая пичове от евроком дигайте локалния и международния та да смучем здраво, не се съмнявам че вече работите по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aJ|eKc Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Трябваше да са заработили по въпроса преди бая години. За справки - нет провайдърите в София... без повече коментар. Тук ни държат като мишки щото знаят че няма да се преместя в друг град заради единия нет. И затова лафа е "кво ни пука, няма къде да отидат, за кво да им увеличаваме скоростите". Торентите смучат ташаци. Искам да си дръпна всичките серии на Трансформърс преди да е излязъл игралния филм, за да разбера за какво иде реч. И няма откъде. Ни аренабг нито Евроком, нито дата.бг ... трябва сигурно от някви руски или китайски тракери. Друго си е сървъри.. или някаква система за споделяне при която не се губи нищо с времето. Ама както каза с тоя ъплоуд какво да правим. За същите пари би трябвало да съм с няколко мегабайта български ... тогава ще има повече клиенти, повече пари, по добра апаратура, а не обратното в низходящ ред...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Трябваше да са заработили по въпроса преди бая години. За справки - нет провайдърите в София... без повече коментар. Тук ни държат като мишки щото знаят че няма да се преместя в друг град заради единия нет. И затова лафа е "кво ни пука, няма къде да отидат, за кво да им увеличаваме скоростите". Торентите смучат ташаци. Искам да си дръпна всичките серии на Трансформърс преди да е излязъл игралния филм, за да разбера за какво иде реч. И няма откъде. Ни аренабг нито Евроком, нито дата.бг ... трябва сигурно от някви руски или китайски тракери. Друго си е сървъри.. или някаква система за споделяне при която не се губи нищо с времето. Ама както каза с тоя ъплоуд какво да правим. За същите пари би трябвало да съм с няколко мегабайта български ... тогава ще има повече клиенти, повече пари, по добра апаратура, а не обратното в низходящ ред...... Никога не се знае-при това състояние на Интерента в ПЛовдив се иска само да се появи някакъв нов доставчик,който предлага добри скорости на разумни цени и тогава Евроком ще фалират по простата причина,че няма да имат абонати(което от части е започнало да се случва). Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Да си дойдем на думата, @mitaka поздравление за темата! Напоследък забелязвам, че стана модерно всеки да плюе по GGBit веднага след като му изчезне нета за 10 мин, но сега ще видят огромното предимство пред ЕК, а именно UP-а. От както вдигнаха скоростите на GGBit спокойно мога да си свалям с торенти, даже се чудя дали да не мина на по-високта тарифа (200БГ) и тогава вече торентите ще са ми даже по-удобни. За ЕК ще кажа, че ако скоро не се сетят да си опрвят UP-a ще усетят сериозен отлив на абонати, вече даже чувам от мой приятели, че са или ще се отказват от ЕК по този повод. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Не разбрахте ли че ръководството на wrzru от край време си знае своето и не смята за необходимо да обсъжда каквото и да е идеи със "простосмъртните" От друга страна... wrzru вече няма нищо общо с доставчиците тъй че пак няма смисъл да се дават идеи тъй като работата и без това е на умиране. Просто е.. ако имаше кой да host-ва content-а (тъй като явно евроком вече не се занимава с това) можеше да се направят всички филми на торенти (вярно е че е обемиста работа но съм сигурен че със подходящо скриптче могат да се генерират няколко хиляди торента за bt.wrzru) Извода... redirect-а който прави каталога е чисто и просто за генериране на трафик към bittorrent сайта с ясната мисъл че нищо няма да е както преди. Тъй че свиквайте с тази мисъл. Колкото до скоростта на интернета - или си сменяте тарифата или търсите друга конкурентна оферта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huk1 Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Мда аз съм на ЕК и давам 30 лв за 30 кб upload ,тва си е срамна работа направо ,да не говорим че има и такива с 15 кб .Чета в някой форуми че искат при коеф. по-малък от 0.5 някаде дори от 1 да се баннва ,на мен ми е интересно как някой с 15 кб upload като свали 2 или 3 филма ще има добър коеф. Той трябва да сваля по 1-2 филма на седмица и да uploadva по 24 4аса на ден. Така че според мен е време щом минахме на торент с-мата да качат драстични uploada. Най-малкото да го удвоят да не кажа ,че даже трябва да го изръвнат с downloada, който също трябва да дигнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
AFLQKA Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Да идеята за торентите като цяло е добра....но както е казано в горните отговори ЕК е апсурдно да свалят с 15~30кб.....пък и да не говорим само за филми аз таман си харесах 2 , 3 игри и стана ядната работа и немисля че ще ги намеря на торент скоро , апък и да ги намеря с 30кб ша си изчакам живота докато се свали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 .... да качат драстични uploada. Най-малкото да го удвоят да не кажа ,че даже трябва да го изръвнат с downloada, който също трябва да дигнат Да бе....и да почерпят по една бира... Казаха ти го по-горе, че няма сериозна алтернатива на доставчици в Пловдив и затова ЕК може да си позволи да задържи дълго положението каквото е в момента. Старите абонати на ЕК (от времето когато дърпахме с 3-4К/с) със сигурност си спомнят как преди всяка Коледа имаше тестово увеличение на скоростите, което официално беше обявявано в инфо канала след новата година. Тази година обаче за пръв път нямаше нито тест, нито официално вдигане на скорости. Разбира се тогава вече знаехме за продажбата/покупката на ЕК, преместването на съпорта в София, уволнението на голяма част от персонала и т.н., така че тази година не ни вдигнаха скоростите и заради липсата на добра алтернатива, и заради всички тези гореизброени фактори... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitakka Posted February 26, 2007 Author Share Posted February 26, 2007 Онзи ден се обадих за инфо за една тарифа и се оказа че ставало въпрос за Гигабит. Та какичката която беше много любезна ми каза да не бързам да минавам на гигабит понеже скоро щели скоростите да се изравнят. Не мисля че евроком ще задържат тези скорости в момента защото това означава много голям отлив на клиенти.Гледам че и при доста сийдъри, скороста е нестабилна и уж се свалило 700Мб пък пише примерно 70%, рестартирам аз и какво да вида станало на 500Мб, явно има някакви части които се скапват при свалянето и требва да се свалят наново, но си горят трафика, 3 дена свалям 2 филма, наистина ми писна.Какъв е смисъла тогава да седя на евроком?Чакам още 2 седмици и ще подам молба за временно спиране и минавам на Гигабит, пък когато пуснат по-добри скорости пак ще се върна защото кабелния нет все пак си е хубаво нещо.Според мен международния трябва да е поне 100К, пък българския, а не само локалния да е 300К и тогава ще си спретнем хубава торент мрежа,Говоря за Д тарифа, тва е качеството което трябва да получаваме за 20 кинта, другите тарифи вече си се броят луксозни и не мисля че пропорционалното им увеличаване ще може да бъде оползотворявано. Само че пичове пред Евроком седи жесток проблем.Ако дигнат сериозно Д тарифата, ще трябва да вдигнат и останалите иначе не могат да оправдаят по високата им цена.Техническото постигане на таквиз високи скорости също е проблем, но при един вече приличен евтин нет кой ще иска да минава на разните луксозни тарифи.Не беше далеч времето когато 45К беше от високия клас.Къде тогава е цената, коя е реалната цена на услугата която сме получавали, преди 2 години баровците са давали по над 100 кинта за скоростта която аз ползвам в момента.Какво се е променило за 2 години, да не би да са измислили революционни технологии ускоряващи връзката?Естествено че не, тук вече е много сериозен въпроса за цената.Когато скоростите бяха ниски номера с увеличаването с 4-5 К действаше безотказно - всички се кефехме като малки деца, обаче процента на увеличение беше висок, а сега ако дигнат с 5 К е нищо.Обаче преминаването към торенти им направи кофти номер.По принцип си бях доволен от скоростта, само филмчетата ставаха малко по-бавничко, ама ставаха и без филм не съм останал.Можеха да продължават да дигат скоростите с малко и щях да си се кефя при всяко вдигане, това можеше да си продължи още дълго и да си правят байрама, обаче кръцнаха локалчето, не още де ама на там върви.Посегнаха на нещо свято, адски се издразних, не че ще остана без филми, но разправията се утроява.Сега вече не могат да ме залъжат с малко, искам много и то скоро.Да не съм луд да седя на Евроком при положение че за същите пари Гигабит дават двойна международна и не мога даже да сметна колко по бърза локална скорост.Ще преглътна временните спадове.И така да обобщим, ако ще ни лишавате от локалчето и ще ни карате да минаваме на торенти, дигнете локалния нет защото иначе за какво да ползвам вашия тракер а не някой международен където пиърите са много повече и връзките им са много по-бързи.Но да ви кажа някак си не ми се разправя да качвам с тая малка скорост към световни тракери, някак си загуба на ресурси ми се вижда и не ми пука много за онези с бързия нет.Но ако имаме локална връзка ще ми е кеф като знам че някой градски за половин час ще си дръпне филма само от мен, коефициента ми тогава ще е зверски защото ще виждам големия ефект от сййдването ми и самата мисъл че е дето се вика на наши хора ще ме стимулира да сийдвам непрекъснато.Тогава пловдивската торент мрежа ще е мощна, бърза и удобна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 mitakka , не знам ко друго да кажа освен че съм 100% съгласен с теб и ти права евала за двата яки поста Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted February 28, 2007 Share Posted February 28, 2007 А и няма изгледи нещата да се оправят... Освен, че в инфоканала тече инфо за тарифите на гигата, нищо променено към добро няма... Няма сървъри, няма нищо... само един торент, от който свалям примерно със 100 120К, при положение, че и от арена пак свалям с толкова... А и откъм съдържание торента е направо лудница..за имената и описанието на торентите да не говорим - една камара глупости, че и правописни грешки има.... Нищо лошо няма да сме на торенти, но за локалите да ги пуснат както беше магнета-4 5 6 мегабайта/сек, та наистина да се види кой кум кой сват, кой на булката брат... За сравнение - Мегалан софия, наистина показаха, че са мега - за 25кинта на месец получаваш - от 2.5 до 4 мегабайта (не бита) БГ + 320 до 500килобайта международен...просто няма какво да говорим. още повече, че с новата промоция получаваш и безжичен рутер... просто.. "Не е важно на мен да ми е добре, по-важно е на вуте да му е зле!!". Link to comment Share on other sites More sharing options...
aJ|eKc Posted February 28, 2007 Share Posted February 28, 2007 Аз нещата ги виждам така - идва Софийски доставчик .. налива много пари с голяма инсталационна такса, ниска месечна. Започва с малко абонати и високи скорости. Абонатите стават повече и тн... Искаме скорост деба ... тук в "провинцията" сме ебати преебаните ако има такъв лаф. Просто ми се реве. В офиса където работя нета е на Визио скороста е около 150-170 кб/с когато може да ги вдигне, но нета е толкова тромав, че ми иде да се самоубия. команда ping и tracert не мога да ползвам - сървърите им не пропускат тоя тип. Изобщо с това качество не виждам как да ползвам торенти ... ъп скороста навсякъде е толкова преебана. В linkos.bg искаха да имаш определен коефицент демек да качваш .. и ние тук Плд потребителите праехме по 200 акаунта нали за да можем да сваляме без да ъпваме. Мое ли да хвана някой от Ек или Визио и да им чупа тиквите, после да им спукам гумите на лъскавите коли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitkot Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Аз съм на Гигабит и въобще не мога да гледам филми от 20 дни. Сайта wrzu.com, който е на Евроком ми дава да свалям само някакво торенти... ggwarez.hit.bg е същото, има линк към movies.hu, но като кликна на него нищо не става и след известно време дава съобщение за грешка.Ако някой знае какъв е проблема да каже, само при мен ли е така или са спрели локала с филите(Гигабит)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 И на мен неми харесва работата с торентите Просто съм свикнал по старата схема, цък цък и гледам Сега е къде къде по-зле от преди. mitkot Posted Today, 16:54 Аз съм на Гигабит и въобще не мога да гледам филми от 20 дни. Сайта wrzu.com, който е на Евроком ми дава да свалям само някакво торенти... ggwarez.hit.bg е същото, има линк към movies.hu, но като кликна на него нищо не става и след известно време дава съобщение за грешка.Ако някой знае какъв е проблема да каже, само при мен ли е така или са спрели локала с филите(Гигабит)? Чесно казано мисля ,че вече ги спряха И аз се ядосвам, че нямам Магнет Пробвай Тук!!! Има полезни неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 И на мен неми харесва работата с торентите Просто съм свикнал по старата схема, цък цък и гледам Сега е къде къде по-зле от преди. Чесно казано мисля ,че вече ги спряха И аз се ядосвам, че нямам Магнет Пробвай Тук!!! Има полезни неща Ами незнам какво що, но започвам да се кефя, че затвориха локалните, днес тегля например Prison Break със средна скорост 1025 КБайта/с (не бита). Е какво да не се кефя, вярно минуса на торентите е, че по старите неща......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokoko Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 awe sto pak ste sprqli torenta Link to comment Share on other sites More sharing options...
padnal_angel Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 sigurno go iznasqt navun....v BG po4va za torenti nema Link to comment Share on other sites More sharing options...
MyH4o Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 awe sto pak ste sprqli torenta Имаш проблеми с четенето или какво bt.wrzru.com временно няма да работи поради преместване на друг хост. Посетете www.wrzru.com междувременно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 А според мен е излишно да се пуска пак. Хората дето ползваме торенти отдавна сме по другите "международни" тракери. Не си заслужава риска да се хоства в бг. По скоро оцелелия контент да се качи и "сийдва" където трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 Смятам , че трябва да има торент тракър към сайта ! Към въпроса на темата "прецакване или нови хоризонти" смятам , че не е прецакване , а просто повечето хора , които не се занимават с такива неща няма да успеят да се оправят ! За тези хора това е малко прецакване , но е по-добре да си леко прецакан и да помолиш за помощ от това да си напълно прецакан от към нашите сайтове ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.